Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Diverse probleme servodirectie  (Citit de 167235 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Diverse probleme servodirectie
« Răspuns #71 : Mai 17, 2011, 07:39:35 p.m. »
Vibratii, ceva ce intra in rezonanta. Ceva piesa slabita as zice...de verificat strangerile !
Nu poate fi vorba despre nimic ce se pune in miscare daca la stationare se aude mai tare !
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline BrotaneL

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 187
  • Auto: 2.0i
« Răspuns #70 : Mai 17, 2011, 06:22:42 p.m. »
 A aparut un zgomot ciudat in virajele stanga/dreapta, un zgomot ce este mai puternic in stationare si mai diminuat in mers.. momentan nu am timp sa trec cu ea pe la un service, insa o vorba buna mi-ar prinde bine.. Am sa atasez in viitorul apropiat si un filmulet pentru detalii..

Am observat ca daca afara ploua sau spal masina, zgmotorul dispare sau este foarte scazut!

Care sa fie o posibila problema?
Skoda Octavia SLX 2.0
Ford Focus 1.8 TDDi

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #69 : Martie 16, 2011, 08:53:36 a.m. »
Pompa servo este Koyo sau TRW, caseta directie insa are garniturile imbatranite cel mai probabil... Reconditionarea o poti face la un service specializat in asa ceva sau care face si asa ceva, fie el reprezentanta sau generalist.

Offline c_cipy007

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 131
  • Auto: fabia 1,4 16V
« Răspuns #68 : Martie 16, 2011, 08:10:37 a.m. »
salutare, am si eu o problema de cand am schimbat suspensia la Fabia mea (1,4 16V AUB) a inceput sa piarda lichid servo pe partea dreapta am cautat pe net tot felul de solutii si nu stiu ce sa fac. Stiti cumva ce tip de caseta am pe masina(Koyo sau Trw) si daca in Timisoara se poate reconditiona? Multumesc anticipat

Offline VictorB

• Junior
  • *
  • Locaţia: Sibiu, Romania
  • Mesaje postate: 98
  • Auto: AUB
« Răspuns #67 : Martie 25, 2011, 11:53:13 a.m. »
Conform legii seriilor (adica legea aia cu problemele vin in serie cate multe) probabil ca e pompa. Totusi eu inca sper ca e din cauza uleiului, o sa va spun cand completez daca a rezolvat sau nu.
[mergedate]1299706767[/mergedate]
Am fost la mecanic si a pus-o pe tester si, pe langa cele 2 sonde lambda f****e mai era o eroare de la POMPA aia blestemata de servodirectie. Ciudat e ca de cand a dat caldura nu mai face chiestia aia cu mersul greu decat daca invart foarte rapid de volan (si in timpul condusului normal nu se simte). Cu lichidul m-a asigurat mecanicul ca e destul si ca nu aia e problema. Acum nu stiu ce sa fac, pot sa vand masina dracu sa scap de ea si sa cumpar alta (ceea ce nu prea vreau ca o sa iau putin pe ea si sigur la norocul meu o sa nimeresc una si mai nasoala), pot sa schimb ce trebe schimbat (dar mi frica sa nu se mai strice o gramada de alte lucruri) saaau pot sa o arunc intr-o rapa si sa-i dau foc! Care este sfatul vostru?
Skoda Fabia 1.4 16v 101cp

Offline ULV

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 37
  • Auto: 1.4 16v
« Răspuns #66 : Martie 09, 2011, 02:22:57 p.m. »
Victor....sa speram ca nu e nici senzorul respectiv,care intradevar face ce ai zis tu (adica iti masoara viteza de rotatie a volanului, informatie care este trimisa pompei servo, si care implicit creste si adapteaza presiunea hidraulica in sistemul de directie), zic asta pentru ca si senzorul respectiv costa o mica avere, dar intradevar nu cat pompa!

Offline blitzbang

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 158
« Răspuns #65 : Martie 09, 2011, 10:39:48 a.m. »
O sa ma uit la a mea  sa vad ce culoare are... Ca si marca e Castrol, La pret gasesti cu 25-ron.
Fabia Elegance, 1.4 16v, 74kw, 2000, AUB

Offline VictorB

• Junior
  • *
« Răspuns #64 : Martie 09, 2011, 01:24:42 a.m. »
O sa pun da spune-mi te rog ce sa cumpar. Pana acum am inteles ca trebe sa fie verde si nu rosu.

Offline blitzbang

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 158
« Răspuns #63 : Martie 08, 2011, 11:28:28 p.m. »
Pune niste lichid de servo, pana la max ca e sensibila rau.
Fabia Elegance, 1.4 16v, 74kw, 2000, AUB

Offline VictorB

• Junior
  • *
« Răspuns #62 : Martie 08, 2011, 10:21:37 p.m. »
Am verificat si este lichid in el, nu am vazut culoarea ca e intuneric dar cu siguranta era, nu pana sus dar pe mini joja aia era o picatura. Te rog spune-mi ca senzorul ala masoara viteza cu care invart eu volanul si feedbackuieste informatia la pompa ca sa adapteze presiunea si deaia merge cand dau incet si nu merge cand dau tare si senzorul ala nu costa o avere! Nu vreau sa dau 2000 de lei pe o pompa!

Offline ULV

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 37
  • Auto: 1.4 16v
« Răspuns #61 : Martie 08, 2011, 09:14:04 p.m. »
saluatere....pasul 1, deschide capota, in partea dreapta spre tine mai exact spre farul dreapta cum stai tu aplecat pe motor, este un buson verde, busonul de lichid servo....il deurubezi(verifica lichidul servo- sa fie la nivel si sa fie lichid verde, nu rosu), pasul doi, te va ajuta mult si un test....in ideea sa nu fie ars senjorul de pe caseta de directie(G 250)....bun.! spor la treaba si te asteptam cu rezultate.

Offline VictorB

• Junior
  • *
« Răspuns #60 : Martie 08, 2011, 08:53:42 p.m. »
Salutare. Astazi a inceput problema, cand invart volanul mai brusc servodirectia parca moare, aproape ca se blocheaza volanul, cand invart mai lin merge aproximativ normal, chiar si la viteza mica. Bateria cred ca e in regula si cauciucurile au 2 si ceva in ele. Martorul de bord nu mi se aprinde. Nu stiu ce sa zic despre lichid pt ca nu stiu unde sa ma uit (va rog indrumati-ma). Am inteles ca in cel mai rau caz e pompa dusa si asta costa de ma indoaie. Va rog spuneti-mi ce poate fi si care sunt sansele sa fie pompa stricata?

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #59 : Ianuarie 29, 2011, 04:12:52 p.m. »
Verifica intai bateria. Apoi fa o diagnoza si vezi codul de eroare stocat...asa afli si cauza ;)

Offline LIPIANU

• Doar inscris
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: SKODA FABIA AQW 1.4
« Răspuns #58 : Ianuarie 29, 2011, 04:10:27 p.m. »
Cineva mi-a zis ca este posibil sa fie de la senzorul G250! E posibil? Ca eu nu am idee ce este ala?

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #57 : Ianuarie 29, 2011, 04:05:33 p.m. »
Inainte sa te alarmezi, verifica bateria - f posibil sa fie descarcata sau la final de viata !
Ar trebui ca la rece sa aiba minim 11,5V sa mai speri ceva de la ea. La relanti ideal 14,7V...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()