Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Jante aliaj versus jante tabla  (Citit de 301407 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Jante aliaj versus jante tabla
« Răspuns #832 : Iunie 20, 2011, 09:49:16 p.m. »
Da, se potrivesc.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline tzulukis

• Doar inscris
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 16
  • Doar Inscris
  • Auto: skoda fabia 1.2 12V
« Răspuns #831 : Iunie 20, 2011, 09:35:13 p.m. »
va multumesc ptr explicatii!mai am totusi o mica problema , daca jantele sunt 6.5 J este vreo problema?

ce ziceti de astea merg pe fabie ?

Euro Racing E9088 15" Dimensiune:6.5J15 5x100 ET38
Finisare: Neagra cu fata polisata

Offline drapar

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #830 : Iunie 20, 2011, 05:51:10 p.m. »
Si cu ET38 ;)
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #829 : Iunie 20, 2011, 05:07:56 p.m. »
5x100 merg pe Fabia ...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline tzulukis

• Doar inscris
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 16
  • Doar Inscris
  • Auto: skoda fabia 1.2 12V
« Răspuns #828 : Iunie 20, 2011, 03:32:15 p.m. »
momentan am jantele standard pe fabie, cele de 14 , tabla. Doresc sa`mi cumpar unele pe 15 , nu foarte scumpe si am dat de acestea pe net , acum sunt confuz cu prinderea , unii au zis ca e 5x100 altii 5x112 ...... astea sunt 6,5x15/x114 .... vor merge pe fabie?
4tuning.ro/magazin/jante-38/jante-euro-racing-e9055-6-5x15-x114-id-23923.html

va multumesc!
« Ultima Modificare: Iunie 20, 2011, 04:07:59 p.m. de M i c u t z u »

Offline mnp

• Gold member
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 613
  • Octavia fabricata Vineri 13
  • Auto: OII FL 1.6 TDI
« Răspuns #827 : Iunie 03, 2011, 01:00:31 p.m. »
Judge, baieti:  :046:

dau eu berea  :080:

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #826 : Iunie 03, 2011, 12:39:08 p.m. »
@mnp:

(1) nu te-am combatut pe tine, mi-am exprimat un punct de vedere propriu fara comentarii personale. te rog sa recitesti mesajul meu.

(2) cele afirmate vin direct din experienta personala, nu din citit. dupa cum ti-am spus, i-am cumparat chiar eu mamei acele gume, eu i le-am montat si tot eu am condus masina de fiecare data cand am vizitat-o.

(3) eu am spus ca gumele "sunt ceva mai rigide", nu ca schimba calitatea ride-ului. ca sa ne intelegem, eu nu inteleg notiunea de masina rigida si afirmatia "imi rupe spatele" imi este straina. mie o masina cu Simex Extreme Trekker pe 35", punti rigide, amortizoare OME si scaune scoica mi se pare foarte confortabila.

Offline mnp

• Gold member
« Răspuns #825 : Iunie 03, 2011, 11:29:51 a.m. »
Conform unor pareri exprimate foarte clar aici pe forum jantele pe 17 dau o rigiditate mai mare (fara RF! )datorita talonului mic ...
In aceste cazuri suspensia este una standard si amortizoarele nu permit reglaje de comfort....
Aceste cauciucuri RF sunt pretabile pe anumite masini....se pare ....

Offline victor77

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: 47.533313,25.545187
  • Mesaje postate: 160
  • Auto: Superb 2.0 TDI 170HP
« Răspuns #824 : Iunie 03, 2011, 10:04:34 a.m. »
Eu personal am condus un BMW seria 3 cu anvelope 225/45/R17 dotat cu anvelope run-flat al unui prieten. Am fost de aceeasi parere cu posesorul in sensul ca masina era foarte rigida si simteai in coloana tot drumul. Fiind sotia amicului insarcinata a schimbat anvelopele punand de aceeasi dimnesiune dar obisnuite. Am condus masina dupa si schimbarea in bine era mai mult decat sesizabila si bine venita.
Pe de alta parte, o alta cunostinta, doamna de aceasta data are tot un Seria 3 si ei ii plac la nebunie anvelopele run-flat si e foarte multumita. Cred ca pana la urma e o chestie de cum te simti in masina si ce anume vrei.
Skoda Superb 2.0 TDI 125 KW 4x4  Ex: VW Golf IV 1.9 TDI ALH
Intotdeauna exista o prima data

Offline mnp

• Gold member
« Răspuns #823 : Iunie 03, 2011, 09:58:11 a.m. »
@Shymano , Judge ,Roberto
Frumos argumentat , iar faptul ca ai postat un articol (copy paste ) nu inseamana ca "vorbesti in cunostinta de cauza" . NU doeresc sa creez o disputa si nici o zeflemea , dar cred ca nu am fost destul de explicit .
Am condus masini cu gume Run Flat si daca nu mi se spunea nu-mi dadeam seama ...
Ideea era, ca daca-l urc pe oricare din voi la volanul unei masini cu RF la un drive test apoi un test fara RF nu veti putea spune care test a fost cu si care fara ....(fara a stii in prealabil )
Atentie vorbim de masini -->nu dau nume...(cuplu , cai...) nu povesti de motorizari.
Cat despre partea cu rigiditatea lor ... este perfect compensata de sistemele moderne de amortizoare care pot costa si cat un logan nou !
Sau careva a apasat asa la rece si a dat verdict valabil in automotive " sunt rigide domne !"
Asa ca va rog sa-mi permiteti sa recunosc ca anumite aspecte mentionate in articol sunt reale ,
Latura practica a discutiei nu m-a convins .... respectiv experimentarea de catre voi acestor cauciucuri in trafic pe masini Numai bine va doresc si poate berea o dati  voi . ;)

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #822 : Iunie 02, 2011, 11:24:20 p.m. »
Shymano, Judge, nu sunt deloc rigide si chiar nu le simti greutatea, clar ? =)) =)) =))
Am inteles, sefu' ... daca tu spui asa, apai atunci asa e, sa mor io ... =)) =))

Totusi, analistii din industria auto sustin ca run-flat va deveni o dotare obligatorie in viitor, mai ales pentru ca cei care-si doresc o masina noua pun siguranta si confortul in prim plan."
Daca ar pune si astia de la drumuri aceleasi obiective pe primul plan, ar fi o chestie ... pana atunci, in romanica, aceste anvelope nu fac altceva decat sa-ti produca niste costuri mai ridicate masinii, prin pagubele pe care le provoaca. La craterele din asfaltul nostru cred ca ar trebui sa circulam cu niste anvelope facute din burete, cat mai groase (inalte), sa absoarba ditamai haul creat intre roata si baza gropii in care esti obligat sa dai, fie ca vrei, fie ca nu vrei ...

Edit: In cazul in care analistii astia vor avea dreptate cu previziunile lor, nu vom avea de ales decat exilul, in momentul in care vom crede de cuviinta ca vrem masina noua (sau daca vom vrea sa mai circulam cu masina, in caz ca aceste "obligatii" se generalizeaza la toate masinile, nu numai la cele noi ...)
« Ultima Modificare: Iunie 02, 2011, 11:28:40 p.m. de Shymano »
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #821 : Iunie 02, 2011, 11:03:55 p.m. »
Shymano, Judge, nu sunt deloc rigide si chiar nu le simti greutatea, clar ? =)) =)) =))

"ISTORIE

Cauciucul run-flat este vechi de mai bine de 30 de ani, dar prima oara cand s-a vorbit de o asemenea tehnologie a fost in anul 1892, atunci cand a fost oficial inregistrat si primul brevet. Chiar daca inovatiile in acest sens au continuat in anii urmatori, primul producator de anvelope care a introdus sistemul run-flat a fost Goodyear in 1978. Binenteles, primele proiecte au fost departe de a fi eficiente, astfel ca doar cateva prototipuri au fost echipate la acea vreme cu un asemenea sistem.

Totusi, nevoia pentru un inlocuitor pentru roata de rezerva a crescut semnificativ in anii urmatori, astfel ca primul model de serie cu un sistem run-flat a vazut lumina zilei in 1994. A fost un Chevrolet Corvette si cu toate ca era oferit si cu run-flat, dotarea era disponibila doar optional.

Va intrebati cum de Corvette a fost primul model cu un asemenea sistem? Ei bine, in principal pentru ca acest model cu doua locuri nu avea un portbagaj prea incapator, astfel ca o roata de rezerva – plus uneltele necesare pentru a schimba o roata – era binenteles imposibila din cauza spatiului. Din 1995, toate modelele Corvette erau vandute cu run-flat ca dotare standard.

TEHNOLOGIA

Anvelopele run-flat se bazeaza pe un principiu simplu: in momentul in care sistemul – pana la urma chiar este un sistem in sine intrucat cauciucului “colaboreaza” cu janta in momentul in care este detectata pierderea presiunii – determina o presiune scazuta, aplica un numar de masuri pentru a asigura siguranta si continuarea calatoriei.

In cele mai multe cazuri, cauciucul run-flat iti permite sa conduci pentru o distanta limitata, dar acest aspect depinde numai de constructor. Spre exemplu, unele cauciucuri sunt special create pentru a parcurge in jur de 161 km, in timp ce altele ajung pana si la 320 de km. Totusi, din momentul in care sistemul run-flat este activat, soferul trebuie sa fie foarte atent si sa mentina viteza destul de redusa, cel mai des sub limita de 90 km/h.

Exista mai multe tipuri de run-flat.

In primul rand, sunt cele care pot suporta singure greutatea unei masini in eventualitatea unei pene. Talonul anvelopei este mai rezistent decat in cazul unui cauciuc normal, permitandu-i astfel sa faca fata greutatii vehiculului. Ca o mica paranteze, talonul anvelopei este construita cu ajutorul unui strat in plus ajutat de o banda rezistenta la caldura ce mentine anvelopa in pozitie originala chiar si sub greutate ridicata sau sub influenta denivelarilor drumului.
In al doilea rand, exista un numar de versiuni care sunt oferite cu un strat de siguranta in cazul unei pene, gaura din cauciuc fiind automat acoperita, minimizand pierderea de aer. Binenteles, acest tip este mai putin eficient intrucat roata pierde presiune pana cand intepatura este acoperita. In plus, ar putea chiar sa nu reuseasca sa elimine in totalitate pierderea de presiune dar, pana la urma, i-ar putea permite soferului sa se deplaseze pana la cea mai apropiata vulcanizare.

PARTILE POZITIVE SI CELE NEGATIVE

Parerile sunt inca impartite cand vine vorba despre anvelopele run-flat. Unii cred ca sunt extrem de folositoare – pentru ca maresc siguranta atunci cand trebuie sa conduci pentru mai mult timp – in timp ce altii cred ca sunt doar o pierdere de bani si de timp.

Primul aspect negativ este ca, odata cu activarea run-flat, soferul va trebui sa reduca viteza si sa conduca foarte atent (nu ca asta ar schimba prea mult regulile de condus). Totusi, pentru unii soferi, mai ales pentru cei cu o experienta redusa, sa conduci cu o anvelopa run-flat ar putea cauza stres mental sau emotional care, in anumite cazuri, poate duce la probleme chiar si mai complicate, nu doar soferului in cauza, dar si celorlalti soferi de pe drum.

Un alt rezultat al unui asemenea cauciuc este si greutatea marita. O anvelopa mai grea se traduce in performante ale motorului reduse, consum mai mare si, in anumite cazuri, performante la franare reduse. Acestea din urma sunt binenteles cele mai importante dar, multumita unor noi tehnologii din acest domeniu, problema este treptat rezolvata.

Costurile sunt un aspect destul de important pentru un cauciuc run-flat. Folosirea unui asemenea sistem e binenteles mai scump decat un cauciuc traditional, marind astfel pretul final al masinii. In plus, inlocuirea unei anvelope run-flat care s-a avariat dupa prima utilizare ar putea depasi pentru unii limitele decente.

Pe de alta parte, v-ar putea salva viata. Imaginati-va ca sunteti pe autostrada si faceti pana la viteza foarte mare. In cazul unui cauciuc traditional, explozia ar putea avea consecinte serioase intrucat in cele mai multe cazuri soferul pierde controlul masinii complet. Run-flat este pana la urma o solutie de siguranta si mentine controlul intr-un caz ca acesta, cu toate ca trebuie redusa viteza.

O astfel de dotare necesita de obicei un sistem de monitorizare a presiunii in pneuri care tine la punct soferul cu starea anvelopelor in orice moment.

In plus, lipsa rotii de rezerva se traduce prin mai mult spatiu in porbagaj. Femeile ar putea spre exemplu sa care pentru o excursie in weekend suficiente haine pentru 10 zile. Un alt aspect demn de luat in calcul este faptul ca producatorii auto pot folosi locul din portbagaj pentru noile tehnologii, precum instalarea unor baterii pentru hibride sau pentru masinile electrice.

Odata cu trecerea timpului, anvelopele run-flat cresc in popularitate dar aspectele negative pe care le-am trecut in revista mai sus ii tin inca pe cumparatori departe de o asemenea dotare. Totusi, analistii din industria auto sustin ca run-flat va deveni o dotare obligatorie in viitor, mai ales pentru ca cei care-si doresc o masina noua pun siguranta si confortul in prim plan."

Sursa: autoevolution.ro
« Ultima Modificare: Iunie 02, 2011, 11:08:00 p.m. de roberto »
Land Rover Discovery 3

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #820 : Iunie 02, 2011, 10:54:57 p.m. »
nu sunt cu mult mai grele , iar rigide in nici un caz..!
Nu cu mult, "doar" de vreo doua ori mai grele ... iar intaritura metalica din marginea lor le fac extrem de "pufoase" ... parca mergi pe perne de aer =))... Ce Dumnezeu, ai pus mana vreodata pe o anvelopa run-flat scoasa de pe janta ??? Iti spun eu, abia le cari, daca iei una intr-o mana si una intr-alta !!! Mergi la un centru de anvelope si cere-le sa-ti arate diferenta dintre anvelope, si atunci iti vei da seama ... nu "din ochi", cand le vezi montate pe masina ...
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #819 : Iunie 02, 2011, 10:45:47 p.m. »
my 2 cents: luati anvelope run-flat doar daca aveti sistem de monitorizare a presiunii. altfel e riscant.

eu i-am luat lu' maica-mea pe accord si dupa aceea imi era teama ca poate nu se prinde ca are pana si o sa-i dea vartos inainte pana cand o va depasi roata.

e nevoie si de niste scule speciale ca sa fie montate. in plus, intaritura (peretele lateral) se poate deforma la denivelari. evident ca sunt si ceva mai rigide datorita intariturii.

Offline mnp

• Gold member
« Răspuns #818 : Iunie 02, 2011, 10:45:38 p.m. »
da vorbesc in cunostinta de cauza si da am condus masini dotate cu astfel de anvelope .

ce-am mai ras ha ha ha

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()