Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Rotita reglaj temperatura torpedou rupta - Octavia 2!  (Citit de 5642 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LeoZao

• Doar inscris
  • Locaţia: Craiova
  • Mesaje postate: 2
Rotita reglaj temperatura torpedou rupta !
« Răspuns #4 : Ianuarie 11, 2009, 10:01:21 a.m. »
Merci RIon pentru ajutor. Din pacate nu sunt din CJ dar o sa incerc sa aplic singur procedura descrisa de tine.

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #3 : Ianuarie 10, 2009, 10:08:49 p.m. »
Uite mai jos procedura... si la mine e rupta rotita aia de reglaj, insa la tine pare a fi un motoras dezechilibrat... se poate pune o agrafa metalica pentru echilibrare, dar dupa ce il dai jos o sa vezi daca il invarti frecari daca exista.... e 580 lei motorasul nou + manopera... :( Daca esti din CJ, te ajut fizic...

Do It Yourself

Deoarece imi scartia axul motorasului cu pricina, multumita etka, liv_sb si misu tdi, am gasit locatia: sub torpedo, langa filtrul de habitaclu la care se ajunge usor.

Ca sa ajungi acolo, te infigi cu capul sub torpedo, desfaci inainte cele doua surubele tip fluture cu mana, tragi de folia tip izolir sa ai vizibilitate... gasesti ventilatorul langa filtru, ar trebui sa aiba un surub torx, dar al meu nu avea... invarti in sensul arata de o sageata (inainte scoti mufa de contact usor). Se desurubeaza, f. usor, ca si un capac de borcan. Se trage in jos, impingand in ata si tragand in spate pana cand il veti avea in mana.

Atentie: in momentul desurubarii, adoptati o pozitie diferita, pentru ca praful ultra fin din ventilator va va face praf ochii si caile respiratorii!

Incercati sa il scuturati batand cu ceva in lateral, usor (de ex. un pet de 0.5L gol), va curge o ploaie de praf...

Veti observa ca exista niste mici cleme de cauciuc (atentie sa nu le pierdeti) pe care le puteti impinge usor cu o surubelnita, pentru a putea curata praful si uleiul ars de pe ax. Atentie la reansamblare, tot cu surubelnita din sens opus.
Este foarte usor, nu aveti cum sa gresiti...

Apoi se curata ventilatorul peste tot pe unde aveti acces, axul cu betigase de urechi.
Se pregateste un ulei cat mai gros (se poate lasa o sticluta in apa fierbinte pentru a fi cat mai lichid la franare - am folosit un ulei Valvoline de la o dacie veche, ceva 15w40 cred).

Se unge din belsug in ambele capete, se asteapta putin sa se scurga pe ax, si se incapsuleaza motorul in carcasa (apasand urechiusele mici de cauciuc).

Se introduce in locasul circular din bord, in aceeasi pozitie din care l-am scos, cu mufa spre noi; se invarte pana cand se fixeaza, iar apoi se infileteaza surubul (daca exista). Se fac operatiunile invers demontarii, respectiv folie protectie si apoi suruburi tip fluturas.

APOI se pune contactul si se verifica...

La mine se aude cum se pun in miscare si cum se opresc paletele... pentru ca nu mai sunt incarcate cu mizerie...
La reprezentanta mi-au spus ca trebuie schimbat motorasul, pret+manopera m-a lasat cu gura cascata..
Am pierdut cu folos 45 de minute.
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline Ioan

• Gold member
  • Locaţia: Hunedoara
  • Mesaje postate: 666
  • Auto: 1.9 TDI (BXE)
« Răspuns #2 : Ianuarie 10, 2009, 08:32:30 p.m. »
Parca RIon a mai avut o astfel de problema , asteapta sa iti raspunda.
Skoda Octavia 1.9 TDI (BXE) Elegance 2008

Offline LeoZao

• Doar inscris
  • Locaţia: Craiova
  • Mesaje postate: 2
Rotita reglaj temperatura torpedou rupta - Octavia 2!
« Răspuns #1 : Ianuarie 10, 2009, 08:26:38 p.m. »
Va salut

Am si eu un astfel de zgomot in partea dreapta, sub topedou sau in partea stanga a topedoului, nu stiu exact de unde vine. Zgomotul este destul de suparator (un fel de tzacanit sau ca atunci cand lovesti doua plastice, nu stiu exact cum sa il explic) si nu se aude tot timpul, cred ca atunci cand este mai frig.

Eu mai am o mica problema la torpedou: rotita care regla temperatura in torpedou este rupta, lucru care m-a facut sa cred ca zgomotul provine de la partea din interior a mecanismului de climatizare a torpedoului, ceva scapat in interior care se misca si se loveste de ceva pe acolo.

Aveti idee daca este aceeasi problema ca in acest post sau altceva si cum as putea sa o rezolv?

Mentionez ca am masina (Octavia 2 1.9 TDI 2005) de putin timp (achizitionata second second hand). Pana acum am incercat sa scot topedoul :D (n-am reusit) sau placa accea de plastic din partea stanga a topedoului care pare prinsa intr-un surub :D (n-am reusit nici acest lucru, placa aceea pare prinsa in mai multe locuri si nu ma prind). Cred ca mi-ar trebui o schema a bordului...

Aveti idee ce as putea sa incerc sa scap de acel zgomot? Nu vreau sa ajung cu el la service pentru ca nu e o problema serioasa...

Va multumesc!
« Ultima Modificare: Ianuarie 11, 2009, 05:44:40 p.m. de Master 4X4 »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 26, 2026, 09:12:57 p.m.]

Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta? de vquzby
[Iunie 26, 2026, 10:41:53 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

* Mesaje recente