Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Octavia sau Hyunday Tucson?  (Citit de 17470 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline crs

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 10
  • Pe aici... Pe dincolo...
  • Auto: 1.9 TDI
Re: Skoda Octavia sau Hyunday Tucson?
« Răspuns #43 : August 12, 2009, 02:27:02 p.m. »
Te rog sa intrebi un redactor la o revista auto daca sa iti iei Kia sau Hiunday, dar te rog frumos:)

Si sa postezi raspunsul aici te rog.
Skoda Octavia 1 Elegance.

Offline sebasita

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 49
« Răspuns #42 : Ianuarie 12, 2009, 03:30:08 p.m. »
tinand cont de dorintele tale....ia in considerare si nissan quashqai.....multi zic ca e o masina slaba, dar am citit niste comparative in reviste de specialitate si nu sta chiar asa rau :) ca pret...e cam la acelasi cu tucsonul.
superb, 1.9 tdi, 131 caluti...schimbat cu  mitsubishi lancer 1.6, 100 cai

Offline Dr. Feng Shui

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 46
« Răspuns #41 : Ianuarie 12, 2009, 01:29:33 p.m. »
Trebuie sa fim realisti si sa cochetam cu ideea conform careia un produs care intruneste toate conditiile de  siguranta, ,,frumusete'', performante etc., isi rezerva dreptul afisarii unui pret pe masura.
Sigur ca ideile si motivatiile pe carele promovam in acest topic sunt subiective, pentru ca vedem recomandarile din punctul fiecaruia de vedere. Un coleg doreste o masina cu forme frumoase, altul cu posibilitati de off road, etc.
Si pretul nu este chiar un element pe care sa nu il iei in calcul. Am facut o vizionare in Germania si orientandu-ma la preturi un Tucson este chiar acceptabil luand in calcul anii 2005,2006,2007 cu versiuni pe motorina.
Am mentionat Tucson intrucat au avut vanzari destul de bunicele comparativ cu alte marci, la clasa SUV. Nu ma pot arunca la marci precum Mercedes, Bmw, Audi. Am simtul masurii, zau asa. Cel putin din punct de vedere financiar.  >:D<
Octavia Tour 1.9 Tdi 2006

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #40 : Ianuarie 12, 2009, 12:44:40 p.m. »
Frumoasa? N-am recomandat X3 pentru frumusete ci pentru toata masina in ansamblul ei. Frumusetea e oricum subiectiva. Pentru mine, X3 si Tucson sunt cam la fel de frumoase (sunt urate, dar spus mai elegant)

Si siguranta e un criteriu, recunosc, dar daca ne-am ghida doar dupa el am cumpara numai SUV-uri. Asta, bineinteles, pana cand "expertii" si "analistii" ar face un studiu sa demonstreze ca SUV-urile sunt mai periculoase decat masinile mici, si atunci toti ne-am ingramadi sa luam berline.
bicicleta

Offline rvacaru

• Gold member
  • Locaţia: exilat
  • Mesaje postate: 596
« Răspuns #39 : Ianuarie 12, 2009, 12:40:37 p.m. »
Sper ca nu la stelutele ncap se refera comparatia "de siguranta".
Si chiar si luand alea drept etalon, nu prea iese diferenta

http://www.euroncap.com/tests/skoda_octavia_2004/206.aspx

http://www.euroncap.com/tests/hyundai_tucson_2006/253.aspx

Din nou faptul ca Skoda nu a fost testata Pole o face sa piarda 2 pcte. Oricum criteriile pentru stele s-au schimbat recent... cred ca vom vedea o gramada de masini noi cu 4 stele "noi"... iar lumea pe forum avand masini cu 5 stele "vechi" va rade de ei...  :))
O2 1.6 FSI

Offline BitMaster

• Gold member
  • Mesaje postate: 1804
    • Caini ciobanesc german
« Răspuns #38 : Ianuarie 12, 2009, 12:34:49 p.m. »
=)) alex, da' ar trebui sa alegeti o masina doar pt ca e frumoasa? :D nu si pt ca teoretic e mai sigura decat alta? (da, io asa am facut, am luat-o de frumoasa pe a mea... da nu-s sigura ca-i bine)

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #37 : Ianuarie 12, 2009, 12:30:57 p.m. »
Daca asta e criteriul dupa care te ghidezi atunci cauta un X3. Cu un mic efort gasesti pana in 20000 EU si e net superior Tucson-ului din toate punctele de vedere, inclusiv al sigurantei.
Stiu ca e un versus Tucson-Octavia, dar mi se pare ciudat sa cistige Tucson-ul doar din cauza sigurantei (nici macar nu stiu daca e asa, dar, nestiind, nu comentez :) )
bicicleta

Offline Dr. Feng Shui

• Junior
  • *
« Răspuns #36 : Ianuarie 12, 2009, 10:33:27 a.m. »
Tucson pare, cel putin la prima vedere, o masina mai sigura pe sosea la un eventual impact. Are garda la sol ridicata, dar si dezavantajul ca are un consum mai mare de combustibil. Nivelul de echipare inca nu il cunosc, dar nici nu sunt foarte pretentios. Tractiune integrala 4x4 nu prea ma intereseaza, intrucat nu particip la off road cu ea.

Offline A K U

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Chisinau. Bd. Chisinau.
  • Mesaje postate: 415
  • Shape-shifting Master of Darkness
« Răspuns #35 : Ianuarie 12, 2009, 10:26:49 a.m. »
Octavia Combi 4X4 cu PDG. Ai tractiune integrala, garda marita si eventual consum (destul de) bun cu TDI. Ca sa nu mai zic ca arata MULT mai bine decat Tucson, si exterior si interior.
OTS 1.8T
God Judges All!

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #34 : Ianuarie 12, 2009, 02:31:23 a.m. »
Daca as avea nevoie de o masina 4x4, cu care sa ma deplasez zilnic in oras, ocazional cate o iesire in natura sau cateva drumuri pe an la munte , as alege cu siguranta un crossover aici enumerand Scout-ul, Subaru Outback, Audi Allroad sau XC70. Cu astea poti sa intri cu siguranta mai tare intr-o curba fara sa tremuri ca te dai peste cap si sunt mult mai manevrabile in oras decat un SUV. Daca mergi 90% din timp pe drumuri de tara atunci e mai bun un SUV, daca nu, parerea mea ca nu se justifica investitia. 

Offline Dr. Feng Shui

• Junior
  • *
« Răspuns #33 : Ianuarie 12, 2009, 12:54:31 a.m. »
Am citit cu mare atentie ce a-ti scris cu totii. Evident ca nu sunt dispus sa arunc in criza asta cu banii pe geam. Raman placut suprins de atitudinea pe care o aveti pentru marca Skoda. Acum ce sa spun: eu nu am spus ca nu as vrea Q7 (daca asa avea bani), dar la sume ce cuprind un plus de 3000 de E pot lua un SUV sh bun, din Germania evident.
Interesante si de luat in calcul parerea lui Adi, ca om de teste  :082:
Nici Skoda Tour nu are cine stie ce dotari, dar are avantajul consumului redus.
Studiem, mai citim pareri, mai facem analize... ;)

Offline Adi.badarau

• Junior
  • *
  • Locaţia: Pitesti
  • Mesaje postate: 36
    • -Car-Bits: Despre Masini, condus, si lumea auto-
« Răspuns #32 : Ianuarie 12, 2009, 12:02:12 a.m. »
Ca un nou cumparator de Skoda pot sa-ti zic ca am testat si m-am documentat despre cam toate masinile pana in 30.000e, inclusiv Hyuday Tucson ori Santa Fe si Kia Sportage ori Sorento.

La Hyunday nu mi-au placut sub nici o forma materialele folosite iar designul interior cat si exterior(mai putin Santa Fe) la ambele masini este foarte invechit, bine asta e un aspect foarte subiectiv. Despre motorizare cele diesel sunt ok la consum, pentru clasa de masini care o imping, consumul este mai mare in comparatie cu Octavia dar si greutate mai mare, totusi Tucson si Kia Sportage sunt mai mici decat Octavia.
La Santa FE nu te atingi in decat in 30.000e de motor diesel si echipari, iar din cate stiu masina nu este deloc fiabila(sursa un prieten care lucreaza in service la Hyundai)

La Kia treburile stau cam tot la fel Sportage este cam aceeasi masina cu Tucson, dar tre sa apara cat de curand(daca nu chiar a aparut) un face-lift pentru Sportage care cica o sa schimbe destule pe la acest model, intr-o incercare de intinerire.
Sorento este o masina extraordinara mi-a placut foarte tare la drive test, drumurile de oras le navigheaza foarte bine iar in off-road este tatic, totusi motorul care face din aceasta masina una foarte buna este de 2.5L diese, ceea ce implica taxa de inmatriculare.

Decizia ramane a ta dar totusi nu poti compara calitatea si fiabilitate oferita de Skoda cu orice i-ti va oferi un producator Korean.
Sper ca informatiile mele sa-ti fie de un real ajutor si gandeste-te la intretinerea unei masini din clasa SUV sau in general orice masina scumpa, fapt care m-a determinat pe mine ca avand disponibil un buget de 30.000e sa-mi cumpar o Skoda.
Skoda OctaviaII(face-lift 2008) 2.0TDI DSG- Navigatie,ESP,Scaune si volan sport cu padele pt DSG,etc

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #31 : Ianuarie 11, 2009, 11:58:43 p.m. »
nimic, doar ca ma legam si eu de SUVuri - iubirea vietii mele  :-&
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline BitMaster

• Gold member
  • Mesaje postate: 1804
    • Caini ciobanesc german
« Răspuns #30 : Ianuarie 11, 2009, 11:56:49 p.m. »
pai :) am asa o senzatie ca initiatorul topicului nu are/nu e dispus sa investeasca 100 000 de eur intr-o masina. pun pariu ca daca marea majoritate de aici ar avea 100 k Eur de investit, ar renunta urgent la skodele din dotare pentru alta masina.
el are probabil un buget si dupa calcule i-a iesit cel mai rentabil fie o [alta] octavia  fie un tucson. ce are de-a face Q7 aici? :))
eu am scris prin prisma experientei cu cele 2 masini in familie, fara sa consider  ca-s vreo experta sau ca am cea mai buna parere.  doamne feri, daca ma consideram asa de competenta, nu mai stateam pe aici sa invat de la voi

« Ultima Modificare: Ianuarie 11, 2009, 11:58:41 p.m. de BitMaster »

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #29 : Ianuarie 11, 2009, 11:52:53 p.m. »
"Oricum, nu se compara Octavia cu Tucson; in sensul ca sunt doua categorii diferite. "
sunt oameni care nu gandesc "imi iau o masina din clasa medie ce aleg?" - ci "am  X euro. ce fac cu ei?".
mie ca blonda mi se pare extrem de rezonabila a 2a abordare
am 100.000 euro iau RS4, nu Q7
in vecii vecilor nu o sa-mi doresc ceva gen Q7...pentru ce? eu vreau sa simt sprint: cu un Q7 de abia cu 4.2 se simte asa ceva....3.0 TDI? pardon dar ala e motor optim pt A4...
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()