Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Interval variabil de service.  (Citit de 34672 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline xxleeus

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 306
    • Cameraman nunti botezuri
  • Auto: 1.8TSI-DSG
Re: Interval variabil de service.
« Răspuns #54 : August 24, 2009, 09:42:03 p.m. »
De acord cu tine. Cum intretii masina, asa o ai  ;)  dar, "prosteala" practicata in RO deranjeaza  :046: . Vreo 2 argumente reale le-am recunoscut si eu...in rest, este doar abureala bazata pe (asa cum raspunde si reprezentantul PoRO) lipsa de informare a clientului.  8-}  Decent ar fi fost din partea celui care a raspuns (de la PoRO) sa se rezume DOAR la argumentele reale....si erau suficiente  >:)
Superb 1.8TSI + DSG    Diagnoza VCDS
Filmari evenimente.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #53 : August 24, 2009, 07:16:39 p.m. »
Eu consider ca o revizie la 1 an sau 10-12.000km este de bun augur pt orice masina.
Desi nu am masina in garantie, atat cu actuala cat si cu cele dinainte, aleg servisarea la maxim 1 an sau 10-12.000km cel mult. Recunosc, in ultimul an la service ne-oficial, insa pana in 2008 inclusiv DOAR la reprezentanta Skoda.

Acum, mesajul oficial de la PoRo este usor de citit si fiecare isi face o parere personala despre acest raspuns oficial...desi are cateva argumente reale, mie mi se pare mai mult JUSTIFICATIV decat OFICIAL SI IN VIGOARE.  :P
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline arkadyema

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bossimania--Buzau
  • Mesaje postate: 244
  • simply clever
  • Auto: 1,9TDI Octi 2 NEW
« Răspuns #52 : August 24, 2009, 06:01:30 p.m. »
@XXLEUS Sper sa nu ma critice nimeni dar consumurile de carte se pot obtine doar in anumite conditii. Eu unul am incercat..dar nu chiar ca la carte. Poate am exagerat. A se intelege ca nu am cu 2L % in plus ci foarte putin cateva sute in plus..merg constant si la turatie..peste 2000 in orice treapta..chiar 2200 a4a si a5a!Si in nici un caz mers subturat!

On topic: Si eu as dori niste explicatii la obiect si cu documente oficiale! Dar vad ca acesti domni RECOMANDA si nu obliga.Nu mai amintesc legea 449 la care certificatul de garantie face obiectul si anume paragrafe din acesta!! Deci...ce sa mai facem? Poate colegii ce lucreaza pe la reprezentante au vazut asemenea documente? M-as mira sa existe !Dar cine stie..nu vad nicio baza legala prin care sa ne oblige la QG0 atata timp cat masina a fost testata si setata din fabrica cu QG1 si culmea pentru Romania- faptul acesta reiese din multitudinea de coduri din stickerul alb din Plan de service!
« Ultima Modificare: August 25, 2009, 07:02:28 p.m. de arkadyema »
Am testat airbagurile si centuri..functioneaza foarte bine..sunt multumit de masina mea.

Offline xxleeus

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #51 : August 24, 2009, 05:49:47 p.m. »
1. Atunci, sa programeze intervalul de revizie in functie de zona :) .
2. so what? temperatura lichidului de racire este muuult peste :)
3. Sunt temperaturi extreme si se aplica pct. 1 :)
4. Aici DA...as spune eu ca, avem praf de 100 de ori mai mult :)
5. Trafic urban...DA; cat despre viteza, se contrazice putin mai jos, la pct. 9
6. Care-i nr. mediu MARE de km parcursi anual? Cei 15000?!
7. Tot pct. 1 sa se aplice...daca circul preponderent in oras, nu ajung nici la munte, nici la salina :))
8. Ce legatura are sula cu prefectura? :)) (scuze de exprimare dar, n-am gasit altceva mai potrivit)  :)
9. Intr-adevar, datorita nivelului scazut de informare, suntem "prostiti" :P
Daca ajungi in service cu martorul de noxe aprins, prima lor recomandare este " mai dai cate o talpa din cand in cand, pt. ca, se datoreaza mersului subturat" (adica, economic conform graficelor din manualulu de utilizare).
Ce vrea sa insemne "conducere neglijenta"?

Cam asta mi-as dori sa explice cei de la PoRo. :P
« Ultima Modificare: August 24, 2009, 05:52:37 p.m. de xxleeus »
Filmari evenimente.

Offline arkadyema

• Membru de baza
  • **
  • simply clever
« Răspuns #50 : August 24, 2009, 05:21:43 p.m. »
Referitor problemei semnalate de catre dumneavoastra atasat va trimit atasat pg.5 din planul de service al autoturismului dumneavoastra.
In primul paragraf va este specificat: “Pentru efectuarea la timp fiecare inspectie de service, in tabloul de instrumente este prevazut un indicador al intervalelor de service, iar pe tabloul de bord, pe partea conducatorului auto se gaseste un autocolant in acest sens”.Daca in cazul dumneavoastra nu este inscris corect sau deloc si nu ati fost informat de catre Dealer-ul Skoda de intervalul de service ca fiind recomandat a se efectua la fiecare 15.000km sau 12 luni, am rugamintea de a va adresa dealer-ului respectiv pentru a va face completarile necesare.  Ca si mentiune unele din motivele pentru care este recomandat acest interval de service le gasiti unumerate in cele ce urmeaza:
1.Temperaturi medii sezoniere ce depasesc cu mult valorile medii din Europa Occidentala – ex temperaturi medii de iarna sub -10gr C in zona Harghita, Maramures, Suceava, in toate regiunile muntoase;
2.temperaturi medii vara peste 25 gr.
3.Variatia temperaturii in jurul temperaturii medii, valori maxime si minime de -40 - -35 gr.C si +35 - +45 grC;
4.nivelul de praf in atmosfera depaseste de cca 2-3 ori nivelul mediu din Europa Occidentala;
5.trafic specific urban preponderent, cu viteza de deplasare foarte mica;
6.numarul mediu mare de Km parcursi anual;
7.specific geografic zonal foarte variat – munte, campie, deal, mare – atmosfera salina, prafuita;
8.infrastructura rutiera inferioara celei din Europa de Vest (nr Km autostrada, sau suprafata asfaltata a drumurilor publice) – acestea solicita suplimentar masinile;
9.cultura tehnica si de conduita auto – in Romania nivelul de informare in tehnica auto este scazut, modul de conducere este agresiv, neglijent si neeconomic;
In speranta ca am raspuns obiectiv solicitarii dumenavoastra va doresc o zi buna.

Customer Care - technical adviserAfter Sales Dept.PORSCHE Romania S.R.L.Tel.: +40 21 208 37 58
Fax.: +40 21 203 29 22

Acesta este raspunsul Porsche Romania la emailul trimis anterior de catre inginerul Skoda Cehia. Citit si trageti si dvs concluziile. Dupa ei ar trebui sa ne luam masini si sa mergem prin Europa caci doar asa o sa avem garantie la masini si sa facem service in afara tarii- atunci se aplica Service Planul. Eu unul cred ca nu avem nicio sansa cu acest Importator!La punctul 9 eu cel putin m-am simtit lezat..poate sa se mentioneze in Service Plan daca proprietarul are sau nu Facultate, altfel sa nu-i mai dea garantie!!
Sibiu-Siriu-Buzau 5L%-duminica seara-aveam cam 500km cu Octavia din semnatura.Consumurile mele medii in 6000km nu au depasit 5.3L% pe rute gen -Buzau- Bucuresti-Sibiu-Focsani!!! In rodaj am avut consumuri din cartea tehnica!!Am un logan diesel cu 57.000km in 2 ani si nu am schmbat nimic la el si ii fac singur reviziile!!
Traim in Romania si bine ca mai traim! Va doresc succes si masini fara probleme tuturor!
PS::NU las fum in spatele meu la plecare..schimb de la 2700 spre 3000..la logan de la 2500 in sus si nici asta nu fumega!
Stie cineva cat costa o revizie la Skoda Ungaria? :)
« Ultima Modificare: August 24, 2009, 05:54:32 p.m. de arkadyema »
Am testat airbagurile si centuri..functioneaza foarte bine..sunt multumit de masina mea.

Offline arkadyema

• Membru de baza
  • **
  • simply clever
« Răspuns #49 : August 21, 2009, 08:45:44 a.m. »
Stimati colegi de forum iata ce am primit de la Skoda Cehia in legatura cu QG1:

Dear Mr. ,

1. Type tests (approval for running on roads in a given country) are done in all states where Škoda Auto sells its products.Legislative requirements for car running can vary in different countries (even inside the EU), that is why the tests are performed.

2. According to the database of produced cars, your car has a set-up service interval QG1. This interval has two possibilities of setting:

MIN:
Change of motor oil after the car has driven 15 000km or once a year.Service maintenance after the car has driven 30 000km or after 2 years.Oil specification is VW50501, brand is not important.

MAX:
Change of motor oil after the car has driven 30 000km or once per 2 yeasr.Service maintenance after the car has driven 30 000km or after 2 years.Oil specification is VW50700, brand is not important. In production plant, the oil inserted to engine is chosen according to the service interval set-up for the car. Oil brand is not registered in car documentation therefore I cannot answer your question.

I recommend you to contact your dealer and by means of a diagnostic device find out exact set-up of service interval (MIN/MAX) and set-up of coefficients value signalled on dash-board. 

Best regards,   Ing. Alexander Pelikán

| PST - Péče o zákazníka, Customer Care ŠKODA AUTO a.s. | V. Klementa 869 | 293 60 Mladá Boleslav | Czech Republic Alexander.Pelikan@skoda-auto.cz | www.skoda-auto.cz | www.skoda-auto.com Škoda - Simply clever.

Desigur ca i-am mai trimis un mail in care cer lamuriri cu privire la garantie daca ma duc cu revizia la 30.000 si nu ce zice Poro. Sa vedem ce raspunde acum inginerul. I-am mai zis ca Importatorul decide el cum vrea sa vina masinile la revizie indiferent de ce setare de service au masinile ceea ce mi se pare aberant, tinand cont ca masinile sunt testate in fiecare tara. Sunt increzator ca vom avea castig de cauza aici. Poate e cineva avocat pe aici ...?
« Ultima Modificare: August 22, 2009, 09:22:53 p.m. de Master 4X4 »

Offline rvacaru

• Gold member
  • Locaţia: exilat
  • Mesaje postate: 596
« Răspuns #48 : August 19, 2009, 11:50:30 a.m. »
...atunci de ce sa manance jar?

Ca sa le straluceasca ochii frumos, probabil :D
O2 1.6 FSI

Offline arkadyema

• Membru de baza
  • **
  • simply clever
« Răspuns #47 : August 19, 2009, 11:19:29 a.m. »
 :080: Merci..eu totusi am masina de noua..si inca ma razboiesc cu garantia cu Porsche. Vad ca nu raspund. O sa merg pe la OPC. Am QG1 si ei tot la 15.000 ma duc la service. Va zic din experienta ca cei din service sunt pusi pe abureala..De aici o sa le cer socoteala pt orice prostie. Nu merge cum vor ei..Vroiau sa ma puna sa platesc echilibrat roti cand nu era cazul sa le fi cerut eu. Si de aici scandal monstru- IVAS Focsani dar i-am calmat. Si nu le-a mers!!Asa ca se poate! Nu mai zic ce tzeapa mi-a tras la logan EMILIAN service Sibiu..niste javre ordinare!!Mi-au schimabt rotile fata-spate intre ele si mi-au luat 80 de ron si m-au tinut in service 8 ore!!! :68:

@xxLeeuS- foarte corect. asta si intentionam sa fac. Sa vad ce scriu ei acolo si ce au facut efectiv. Stiti voi 33ron manopera schimbat filtru aer, 33ron manopera filtru habitaclu, 33ron manopera filtru ulei..cand filtrele sunt pana in 40ron.
@bebe Da asta si intentionez dupa revizia de 15.000 ..oricum eu sunt in sstare sa mi le schimb si singur. Am schimbat filtrul de aer si habitaclu la 5000de km...deci mai am putin si o dezmembrez cu totul..Sambata i-am scos toate faruriele, proiectoarele, capitonajele de la pasajele de roti..pus cheder pe toata capota, faruri, proiectoare..merge altfel..are un alt sunet pe drum..:)

LE: Tin sa mentionez ca tot ce am specificat e trecut inPLANUL de service..la Inspectia de service..Cum pot ei demonstra ca au facut acele verificari ochiometrice. Deci daca ei zic acolo verificat placute de frana...Bun domnu mecanic lu peste..cum ai verificat asta?Cu VAS-ul?Sau ti-ai dat cu parerea?Desigur ca ei se uita la ele si zic "merge in 10.000 stai linistit domnu''. Deci ei taxeaza ceva, nu fac nimic concret si ai ramas fara bani cand puteai singur sa te uit sa vezi daca mai ai carne pe ele. La fel si la anvelope. exista un dispozitiv care masoara efectiv..dar ei au asa ceva?Nu am vazut. Dar cum am mai zis nimeni nu-si bate joc de banii mei muncititi!! Si va sfatuiesc sa fiti vigilenti sa sa stati cu ochii pe masina..Sunt n cazuri de tzepe la revizii ..cand nu au schimbat nimic sau au suflat filtrele..sau nu au pus de cele de origine!!
Prieteni orice faceti sa va dea in SCRIS..negru pe alb..In rest la reclamatie nimic.
Mie mi-a lasat un dobitoc la ELCARGID BUZAU o guma de mestecat in spatele proiectorului ..dar guma nu gluma frate..tuti fruti din aia de pe vremuri avea vreo 10cm lungime..m-am crucit nu alta...Imediat am studiat toata masina sa vad ce mi-au mai lasat acolo. Mi-au dat alte gauri in bara pentru sustinerea numarului de inmatriculare, cand masina avea deja gauri de fabrica date, facute direct in plastic, si prins numarul cu 2 suruburi de dimensiuni diferite..CIRC nu alta..macar au vopsit bine!Sincer nu cred ca exista in Romania o reprezentanta buna si cu oameni corecti.  Scuze pentru scris dar ma enerveaza tastatura de laptop.Scrie ce vrea ea!
« Ultima Modificare: August 19, 2009, 11:34:20 a.m. de arkadyema »

Offline xxleeus

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #46 : August 19, 2009, 10:47:28 a.m. »
arkadyema -Daca iti factureaza toate cele mentionate de tine...sau, ma rog, ceea ce ar trebui facut la prima revizie(grosime discuri, grosime placute,verificare roti), atunci poti sa ii intrebi/sa le ceri socoteala asupra modului cum au efectuat verificariel. Daca nu ti le factureaza...atunci de ce sa manance jar?  :)) :046:
Filmari evenimente.

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #45 : August 19, 2009, 10:46:01 a.m. »
Io zic ca te agiti degeaba .. si iti mai fierbe si sangele ;)
Mai bine gasesti un service mai ieftin si care iti permite sa stai langa masina (asta ma enerveaza pe mine) si ai scapat de tensiune.
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline arkadyema

• Membru de baza
  • **
  • simply clever
« Răspuns #44 : August 19, 2009, 10:32:58 a.m. »
Apropo de ce s-a scris mai jos..Cum adica masoara ei vizual rotile, placutele de frana si alte baliverne la revizia de 15.000. Singurul lucru pe care il fac e sa schimbe uleiul si filtrul. In rest abureala. Eu o sa-i pun sa-mi scrie clar cum au verificat ei grosimea la placutele de frana, test pe baterie si adancimea profilului pneurilor..Sa-i vad atunci ca-si scot banii.!!!Deci in conditiile astea nu verifica nici suspensie, nici directie nici nimic. E pur si simplu o revizie de vrajeala-mai putin cu schimbatul uleiului. Dar ce te faci cand tu ai ulei Long life si il scoti degeaba din masina.??Abia astept sa fac 15.000 sa vezi ce-o sa dea de dracu aia de la service. Sa-mi zica ceva de genu "asa merge asa face toate" ca jar mananca. Oricum ma cunosc de la ultima vizita..mai sa sar pe ei la bataie de nesimtiti!!!

Offline xxleeus

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #43 : August 19, 2009, 10:08:20 a.m. »
Vascozitatea nu are cum sa o masoare...o determina tot fc. de temperatura si presiune...sau, sarcina motorului.
« Ultima Modificare: August 19, 2009, 10:50:04 a.m. de xxleeus »
Filmari evenimente.

Offline B e b e

• Gold member
« Răspuns #42 : August 19, 2009, 09:52:59 a.m. »
Am citit de 3 ori dar nu mi-am dat seama. :D
Senzorul asta e 12+G266 ? Io am inteles ca ar fi un senzor care iti masoara vascozitatea ..nu doar temperatura .. mai ajuta-ma un pic
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline xxleeus

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #41 : August 19, 2009, 06:16:12 a.m. »
Vezi in poza  ;)  .
Filmari evenimente.

Offline B e b e

• Gold member
« Răspuns #40 : August 17, 2009, 03:48:39 p.m. »
Intrebarea e daca avem senzorul ala .. ca mie mi-a zis cineva ca e la partea inferioara a baii de ulei. Si ori nu stiu io care e baia ori nu stiu unde sa ma uit dupa senzor .. dar eu nu am gasit asa ceva. Desi pe foaia cu coduri scrie QG1 si as tinde sa cred ca am .. :|
VagCom 908

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()