Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Interval variabil de service.  (Citit de 34653 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ARM77

• Expert
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 693
Re: Interval variabil de service.
« Răspuns #69 : Decembrie 17, 2009, 10:44:36 a.m. »
...oricand cu placere.
Foste:Felicia 1.9D/2xFabia Sedan 1.9SDI/Fabia Combi 1.9TDI

Offline arkadyema

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bossimania--Buzau
  • Mesaje postate: 244
  • simply clever
  • Auto: 1,9TDI Octi 2 NEW
« Răspuns #68 : Decembrie 16, 2009, 05:50:31 p.m. »
Very GOOD ARM77!! :040:
keep it up!
daca esti din Bucuresti schimba toate filtrele odata cum a zis LUCI..se merita. La provincie cel de aer merge linistit 30000 la fel si cel de polen. INsa deppinde si pe unde te dai!
Motorina la fel..merge linisitit si mai mult de 30.000km..depinde de unde pui! Eu unul o sa tin mortis sa raman pe QG1!! In service plan scrie clar ce se face! Asa ca nu va lasati prostiti de reprezentante!!
La 15.000 e clar numai ULEIUL SI FILTRUL..restul e asa..ca vreti voi!
Cartea scrie cand se schimba fiecare...de ex AERUL la 90.000km! Insa nu e chiar asa in ROmania..cu toate ca masinile sunt livrate pentru conditiile de la noi!
Reamintesc ca FILTRUL DE AER SI HABITACLU se pot schimba de fiecare dintre noi fara probleme acasa cu o surubelnita TORX..la fel e si filtrul de MOTORINA! Antigelul dupa cum am mai cautat e LONG LIFE...cel putin eu asa doresc sa fac..Atata timp cat nu apar depuneri si nici temperatura motorului nu este data peste cam nu vad de ce ar trebui schimbat! dar aici e fiecare cum doreste! In rest cumparati G12 PLUS PLUS si completati cu Apa distilata in vasul de expansiune! Cu toate ca 2 ani nu trebuie completat nimic!!
Am testat airbagurile si centuri..functioneaza foarte bine..sunt multumit de masina mea.

Offline ARM77

• Expert
« Răspuns #67 : Decembrie 14, 2009, 09:34:46 a.m. »
Salut,

Agentul de racire-freonul(R134)-se consuma in timp.Pierderea este mai mare daca un timp indelungat nu a mers AC-ul.(se usuca niste garnituri pe circuit).Uleiul de compresor este completat odata cu freonul.Aparatul de incarcat sistemul de AC,mai intai videaza instalatia,scotand din ea uleiul,freonul si substanta de contrast daca exista.Dupa vidare masoara cantitatea recuperata si incepe umplerea.Cantitatile sunt necesare pentru ca nu toti au aparate de AC automate care stiu dupa tipul masinii ce cantitati sa bage.La cele manuale se introduc cantitatile-manual.

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #66 : Decembrie 14, 2009, 12:12:02 a.m. »
Multumesc ARM77, pentru specificatiile amanuntite ...
Luci, masina are 25.300 km, iar la prima revizie (14.144 km / ~11 luni) am schimbat asa:
-ulei (Aral 5W40 - VW 502 00; 505 00)+ filtru ulei;
-filtru aer;
-filtru polen (la 2 luni l-am schimbat iar, ca imi baga miros de abur);
-garnitura buson baie;
-antigel rosu (completat 200g).
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline leonard_c

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi,Romania
  • Mesaje postate: 185
  • Auto: 1,6 MPI BSE
« Răspuns #65 : Decembrie 13, 2009, 09:49:56 p.m. »
-Agent de răcire instalaţie de climatizare:500 - 550 Grame / R 134a 

De ce trebuie schimbat agentul de racire?
Skoda Octavia 2 Trend 1.6 MPI/102 cp,PDG,2008

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #64 : Decembrie 13, 2009, 04:06:36 p.m. »
ARM77, cum verific nivelul uleiului din compresor?

Offline ARM77

• Expert
« Răspuns #63 : Decembrie 13, 2009, 11:13:37 a.m. »
Pentru Shymano:

Curea distributie:90.000km/bujiile:60.000km/lichid de frana: 2 ani( 1L) / filtre,ulei motor:15.000 km/bateria:la fiecare 6 ani
-Ulei de motor cu filtru:3,20 litri
-Specificare ulei de motor:VW 501 01/502 00/504 00  VW 503 00/504 00 
-Specificaţie ulei transmisie manuală:G 052 178 / 2,00 litri
-Lichide de răcire:6,90 litri / G12 Plus 
-Specificare lichid de frână:de la 2006-VW 501 14-B 000 750-
-Agent de răcire instalaţie de climatizare:500 - 550 Grame / R 134a 
-Ulei instalaţie de climatizare:Compresor Sanden-100 - 120 cm³/Compresor Denso-170 - 190 cm³ / Compresor Zexel-110 - 130 cm³

« Ultima Modificare: Decembrie 13, 2009, 11:33:12 a.m. de ARM77 »

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #62 : Decembrie 12, 2009, 11:41:46 p.m. »
in primul rand se schimba toate filtrele odata.
apoi ar trebui sa stim cati km are masina, si ce ai schimbat la reviziile anterioare

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #61 : Decembrie 12, 2009, 11:37:33 p.m. »
Am de gand sa schimb asa:
-ulei + filtru ulei;
-filtru benzina (cred ca este necesar macar o data la 30.000);
-lichid de frana (la 2 ani);
-de verificat filtru de aer si polen; pe cel de polen l-am schimbat (si) dupa prima revizie, (teoretic ar fi trebuit sa-l schimbe si atunci; ideea pt care l-am schimbat e ca la vreo 2 luni dupa revizie imi baga un miros ca de abur ... ei zic in factura ca l-au schimbat, si polen si aer ...)
Credeti ca ar mai fi ceva ??
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #60 : Decembrie 12, 2009, 09:02:15 p.m. »
Schimba si lichidul de frana, se fac 2 ani de cand ai ridicat-o ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #59 : Decembrie 12, 2009, 12:58:43 p.m. »
stiu ce-i ITP-ul  :71: ; ce nu stiam era de unde au scos ei termenul ala, nu ma uitasem in talon, la inscrierea masinii  :046: ; multumesc frumos pt luminare :080:
oricum, banuiesc eu ca nu moare nimeni daca ii schimb uleiul in primavara; vedem cum stam cu "malaiul", ca e cam foamete acum ...

Offline mateias

• Doar inscris
  • Locaţia: iasi
  • Mesaje postate: 7
  • me and my skoda
  • Auto: fabia 1,4 tdi
« Răspuns #58 : Decembrie 12, 2009, 11:05:57 a.m. »
Shymano , din cate stiu eu ITP-ul e cu totul altceva...se refera la inspectia tehnica periodica pe care trebuie sa o faci la orice masina din doi in doi ani de la prima inmatriculare. e posibil ca pe 17.03.2008 sa fi fost inmatriculata? verifica certificatul. legat de revizie, mai stiiu ca nu e pe alese, daca o faci la termen in zile, luni si ani sau la km. Stiu ca tre s-o faci la cota care intervine prima, adica daca se implineste anul de cand ai fost la prima revizie inainte de a se implini cei 15000 km de la ultima revizie, atunci mergi la data stabilita in planul de service. eu asa am facut cu a mea, ca am facut vreo 10 mii pe an si am facut revizia din an in an, la data inscrisa de ei pe service plan. #:-S
fabiuta TDI

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #57 : Decembrie 12, 2009, 01:22:09 a.m. »
Mda ... se pare ca de aceeasi problema cu QG1 transformat in QG0 ma lovesc si eu; am facut prima revizie la Brady (14.144 km - masina luata in feb 2008, revizia in dec 2008) si se pare ca mi-au trecut-o, fara sa stiu, de la QG1 la QG0. Sincer sa fiu, nici n-am stiut despre asta pana n-am citit acum ceva vreme pe forum (cand m-am inscris ...); asta e ...
Ce mi-au facut ei la service:
-revizie tip 15.000 km - 150 ron;
-materiale mici - 11,25 ron;
-fitru ulei oct ro (??) - 38,43 ron;
-filtru aer - 62,34 ron;
-filtru polen - 32,56 ron;
-spray penetrant (400 ml) - 4,31 ron;
-garnitura buson baie - 1,05 ron;
-ulei vw 502 00; 505 00 (Aral, 5w40, 4 litri) - 88,96 ron;
-antigel rosu (Texaco, 0,20 litri) - 2,66 ron.
Total factura: 465,96 ron.

Acum am trecut de 25.000 cu ea, imi apare la bord intervalul de service in 4000 si ceva de km sau 7 zile (parca).
1. Ideea e ca n-as face acum revizia asta, as lasa-o pt momentul cand se apropie/ajunge la 29.000 km (cel putin, sa iesim din iarna). Este ok asa, sau e musai sa o fac la un an de la prima revizie ?? eu inclin sa o las la limita de km ...
2. Pe factura imi scrie ca urmatorul termen ITP este 17.03.2010. La cat timp se face ITP-ul ?? Pt ca masina este iesita din fabrica pe 15.01.2008, primita de mine pe 11.02.2008; revizia de 15.000 este pe 17.12.2008 ... nu vad de unde au scos termenul asta de 07.03.2010 ...??... (or fi bagat si pauza lor de digerare a porcului de dupa Craciun ???)
3. Ce ar trebui schimbat la aceasta revizie, mai exact ?? (am citit si cartea masinii, si pe forum p-aici; dar vreau sa fiu sigur ... sa nu omit nimik) Nu vreau sa ma mai duc la reprezentanta, atata timp cat masina oricum o sa iasa din garantie ... plus ca dupa prima revizie, inainte de care nu aveam nicio problema, (la putin timp dupa) in interior a inceput sa-mi bage un miros ca de abur. Am schimbat filtrul de polen (30 ron in targ la Vitan) si problema s-a rezolvat ...

Offline arkadyema

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bossimania--Buzau
  • Mesaje postate: 244
  • simply clever
  • Auto: 1,9TDI Octi 2 NEW
« Răspuns #56 : August 25, 2009, 07:26:29 p.m. »
@bebe Sincer imi pare rau ca m-am grabit cu achizitia. :(( Daca nu imi faceam masina cadou de ziua mea..poate m-as fi dus pana in Ungaria s-o cumpar. Un pic offtopic cunosc caz real, nu stiu exact de unde imi amintesc, pe cineva cu un Tour luat de la noi si in rodaj omul a plecat afara. La un moment dat in Ungaria a picat motorul. Intrata in service masina a fost gasita ca fiind luata din Romania. Cei de acolo au zis ca trebuie schimbat motorul insa au precizat ca daca era luata din orice alt loc din lume masina i-ar fi fost schimbata pe loc. Asa omul a asteptat vreo 2 saptamani sa i se aduca alt motor. Deci ..poate se merita sa ne luam masini din afara tarii. Cred ca atunci si numai atunci Garantia Skoda o sa fie intr-adevar Garantie. In cazul Garantiei Porsche Inteleg ca numai ce se poate dovedi ca fiind defect de fabricatie poate fi imputat la garantie. In rest soferul a mers prin gropi si prin tona de praf din tara. Nu mai zic ca, cand sta cu masina in Miercure Ciuc iarna, cand vine vara merge in Campia Romana..ca sa experimenteze diferentele de temperatura extreme..
Poate in Spania nu e asa cald vara..la ei sunt vreo 22-24C..Numai romanii se topesc de caldura.  Eu tin sa cred ca acel oficial PORO nu a inteles nimic din emailul inginerului ceh.
@Master 4x4 Ai mare dreptate..dar tind sa cred ca in Bucuresti e haos si de aici un pic de chin pe Skoda!! Provincia e mai lejera! :082: Si eu sunt de acord ca e praf cat China dar nu e de speriat!Schimbi filtrul mai des si gata. Fabrica la cat il schimba..cumva 90.000km?In fine eu nu ma risc si-l schimb la 5000km ca sa dorm linistit!Am analizat un pic aceasta revizie de 15.000--doar uleiul si ceva pe ici pe colo..In rest nimic deosebit! In concluzie uleiul 504/507.00 ar trebui sa ne scuteasca de aceasta revizie! Inspectia de service este totusi neimportanta in cazul asta.
Inlocuirea uleiului: 1.Schimabrea uleiului, filtrului2.Verificarea grosimii placutelor de frana.4.Inlocuirea filtrului carburant- unde e cazul motorinei cu mult sulf.5.Resetarea indicatorului service.
Inspectie service:1.Schimabrea uleiului, filtrului2.Resetarea indicatorului service.3.Verificarea garniturilor de frana-grosimea.4.Verificarea profilului pneurilor5.Verificarea bateriei6.Verificarea colectorului de apa7.Verificarea trapei.8.Verificarea cilindrului incuietorii.9.verificarea vizuala protectie podea.10.Examinarea sistemului frana -defectiuni neetanseitati.11.verificarea, completarea cu lichid de frana.12.testul sistemului autovehicolului

De ce am spus ca Inspectia de service e neimportanta.? Deoarece la 15 sau 30.oookm depinde doar de calitatea uleiului folosit si de existenta Indicatorului de service. Deci cine nu are QG1 merge automat la QG0 in cazul asta. In concluzie daca nu ai senzorul si ulei 507.00 mergi la 15.000 daca nu 30.000 chiar daca masina este in rest supusa la aceleasi cazne pe drumurile romanesti. E ca si cum am avea 2 masini identice in rest. Doar uleiul face difeenta. Adica cea cu QG1 nu va avea profilul anvelopei modificat sau calitatea bateriei nu trebuie verificata? Adica de ce la QG0 se verifica acestea la 15.000 iar la QG1 la 30.000? Oare nu merg pe aceleasi drumuri? Nu suntem toti in aceleasi blocaje in trafic???Numai intervalul de service setat de fabrica difera. Sper ca ati inteles aluzia cu privire la verificarile si inspectia service!

Acestea sunt din Planul de Service. Cate din cele de mai sus vi se par normale la 15.000km sau mai bine zis pertinente. Atata timp cat ei verifica iar verificarea nu se lasa cu nimic scris- gen atata e grosimea placutelor, atat amperaj sau % functioneaza bateria..etc. Doar ca e Ok nu e de ajuns.  Dupa ce ai iesit din service si acuzi o defectiuni fii sigur ca e vina soferului. La 15.000 oare nu mai schimbati si alte lucruri cand mergeti la reprezentanta?Un schimb de ulei il faci cu 20 de lei rapid cam pe la orice service mai bunicel si nici nu iti trebuie programare.NU mai zic ca filtrul de motorina se schimba la 90.000km!!Daca folosim ulei 50501-15.000km e ok. Sunt perfect de acord. Dar daca 507.00 merge 30.000km asa cum a zis si inginerul..cineva parca merge pe long life si nu s-a plans de probleme.

:046: NU mai e nimeni pe aici. Pentru ceilalti colegi care aveti pe hartie QG1 ce va zice computerul de bord? Sau le-ati resetat in service pe QG0?
« Ultima Modificare: Octombrie 12, 2009, 10:58:38 a.m. de arkadyema »
Am testat airbagurile si centuri..functioneaza foarte bine..sunt multumit de masina mea.

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #55 : August 24, 2009, 11:27:12 p.m. »
Asta inseamna sa ai monopol ... nu te tine nimeni sa nu te duci in cehia si sa iti iei masina de la poarta fabrici cum era inainte la  pitesti... nu cred ca te refuza cineva ;) .. in 4 zile ai masina gata ..  poate chiar iti ofera garantie in europa ...
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()