Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Interval variabil de service.  (Citit de 34664 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
Re: Interval variabil de service.
« Răspuns #24 : Aprilie 22, 2009, 10:40:58 p.m. »
masinile au mers preponderent in oras. adevarul este ca masinile din grup vw nu le-am scos din Castrol (acum am bagat Shell intr-una), iar MB si Toyota - Mobil. PD-urile de peste 2000cmc- Aral.

Offline rvacaru

• Gold member
  • Locaţia: exilat
  • Mesaje postate: 596
« Răspuns #23 : Aprilie 22, 2009, 10:37:23 p.m. »
Hm, inseamna ca e "praf in ochi" cu cei 15mii "recomandati" ... sau ai folosit masinile la drumuri lungi in afara si te-au tinut bine... sau e foarte bun uleiul LongLife si il putem folosi cu incredere maxim 30mii km. Mie mi se pare putin curios ca circul foarte mult in oras (cate 10km o data, dar majoritatea in a 4a ) si totusi masina "cere" revizia foarte aproape de 30mii, si nu catre 15mii cum m-as fi asteptat. E bine :D

PS: Ca fapt divers, un coleg a cerut o oferta de pret prin email la cativa dealeri din zona noastra...si din greseala unul din ei i-a dat reply inapoi lui, in loc sa dea forward altuia din service, cu urmatorul comentariu "ce facem cu asta, il lasam pe variabil sau il trecem pe fix?"  :))   Deci se mai "petrec" tzepe si in alte parti :)

Cred ca era subinteles ca 2 ani sau 30.000 km

Eu din afirmatia "Stiu ca mai nou intervalele de service sunt la 30000" nu am dedus ca ar fi subinteles, de aceea am simtit nevoia sa subliniez :)   Si ma repet... sunt niste limite... de regula computerul de bord "cere" cand trebuie sa o faci. Nu am auzit nicaieri sa fi cerut cuiva la 30mii (pe forumurile germane lumea merge cam intre 19 si 26mii km cu Octavia, din cate am mai citit).
« Ultima Modificare: Aprilie 22, 2009, 10:41:32 p.m. de rvacaru »
O2 1.6 FSI

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #22 : Aprilie 22, 2009, 10:32:07 p.m. »
insumat, am peste 2,5 mil km insumati la cateva masini la care respect intervalele de service "lungi". nici o problema, pana acum, si nu mi-ar conveni sa platesc dublu practic, pentru o "recomandare".

De exemplu, daca faci reviziile in Germania, dar masina ruleaza in Romania, ai garantie respectand intervalele de service la 30.000, cu exemplu concret.

Cred ca era subinteles ca 2 ani sau 30.000 km

Offline rvacaru

• Gold member
« Răspuns #21 : Aprilie 22, 2009, 10:31:17 p.m. »
Nu exista interval FIX la 30mii km! Exista interval fix la 15mii si interval _variabil_! (max 30mii sau 2 ani, care apare prima)
Exista baieti care "ard" cate un vRS in Germania si se prezinta la revizie "variabila" la 19mii km ;) E destul de greu de atins cei 30mii (valoarea maxima a reviziei variabile)
O2 1.6 FSI

Offline lordmb2002

• Junior
  • *
  • Locaţia: PETROSANI
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #20 : Aprilie 22, 2009, 10:28:10 p.m. »
ok, de prin 2007 sa stii ca nemtii au intervale de peste 30.000 km. vw nu are intervale de 15.000 (la Jermanica). si personal respect ce spun nemtii, nu romanii.

Stiu ca mai nou intervalele de service sunt la 30000, cele cu 15000 erau doar un exemplu. 
SKODA FABIA -ELEGANCE - 1.4 16V MPI - 75 CP - BENZINA - 2001 SI FOARTE NERVOASA. :))

Offline rvacaru

• Gold member
« Răspuns #19 : Aprilie 22, 2009, 10:27:04 p.m. »
Luni am si eu programare la revizia numarul 2 (am 51mii km, prima s-a facut in 2007 la 26mii). Buba e ca n-as vrea sa schimbe bujii si ce se mai face la 60mii :( As mai trage matza de coada pana la toamna :) Parca nici schimbul de lichid de frana nu l-as face pana in noiembrie (sa fie 2 ani "impliniti" cu cel de la revizia trecuta)... Nu stiu ce costuri sunt la reviziile de 15k km in RO, eu la prima am platit 170 + uleiul meu (55 eur) iar la astalalta mi-au zis informativ ~150eur + 60 eur (schimb lichid frana, cred ca totusi nu il fac) + uleiul meu (55 eur) + stergatoare parbriz (originale) tot de la mine (26 eur, nu imi vine sa cred ca originalele au rezistat aproape 4 ani, nici un aftermarket nu m-a tinut atat). Imi pare oarecum ieftina intretinerea O2 benzina pana acum :) In noiembrie se termina garantia (nu cred ca o mai prelungesc) si urmatoarele revizii le voi face eu :D

@L U C I: Poate depinde si de conditiile de rulare... si aici exista dealeri care iti recomanda trecerea la interval fix, daca rulezi foarte mult in orase aglomerate si nu vezi autostrada. Poate in Ro e mai sanatos pentru masina un schimb/revizie la 15mii... or fi facut si pentru Romania ceva teste...
O2 1.6 FSI

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #18 : Aprilie 22, 2009, 10:24:24 p.m. »
ok, de prin 2007 sa stii ca nemtii au intervale de peste 30.000 km. vw nu are intervale de 15.000 (la Jermanica). si personal respect ce spun nemtii, nu romanii.

Offline lordmb2002

• Junior
  • *
« Răspuns #17 : Aprilie 22, 2009, 10:19:07 p.m. »
 ...nu e nici o chestiune de marketing ...

Eu personal am respectat la toate masinile  intervale de service recomandate de producator  

corect ! recomandate de producator, NU DE IMPORTATOR .
Da ,de producator , ca daca iti iei masina si ai toate cartile ei , inclusiv carnetul de Service poti sa afli ce recomanda producatorul. 
Poate ca eu am avut norocul ca sa imi aduc toate masinile de dincolo sa sa am cartile de service originale ale lor . 
Ce sa zic ... la toti ni-e greu .... :082:
SKODA FABIA -ELEGANCE - 1.4 16V MPI - 75 CP - BENZINA - 2001 SI FOARTE NERVOASA. :))

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #16 : Aprilie 22, 2009, 10:15:04 p.m. »
...nu e nici o chestiune de marketing ...

Eu personal am respectat la toate masinile  intervale de service recomandate de producator 

corect ! recomandate de producator, NU DE IMPORTATOR .

Offline lordmb2002

• Junior
  • *
« Răspuns #15 : Aprilie 22, 2009, 10:09:27 p.m. »
Mai Skodarilor , parerea mea  :080: , daca neamtul zice 15000 km sau 20000 km sau 100000 km eu cred ca nu e nici tampit si nu e nici chestiune de marketing . Intervalele de service sunt stabilite dupa indelungi teste si cercetari in domeniu si nu cred ca daca  producatorul spune ca trebuie facuta revizia e doar chestie de castig financiar . 
Eu personal am respectat la toate masinile avute (adica 1 audi a4 , un vw polo , un vw vento, si acum posesor mandru de skoda fabia din semnatura si posibil viitor posesor de skoda superb)   intervale de service recomandate de producator si cred ca am facut bine pentru ca e mai usor si mai ieftin sa previi decat sa tratezi . 

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #14 : Aprilie 22, 2009, 09:55:23 p.m. »
Reviziile la maximum 15.000 km sunt o chestie de marketing, confirmata de o pers din poro. (avizata). In afara nu exista revizie la 15.000.
Personal respect planurile de service la toate marcile pe care le am, iar cel mai mic interval de service este 22.500 km. dupa 220.000 km inca nu am nici o problema, nu se pune problema consumului.

Ps. Am pus ulei longlife si in skoda din 2001 si rezista 30.000km (plus  intarzierea de rigoare  :D )

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #13 : Aprilie 21, 2009, 01:36:59 p.m. »
Si daca nu vreau sa se treaca la QG0 si le spun chestia asta ... ma obliga ? Asta cu automat nu o inteleg :)
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #12 : Aprilie 21, 2009, 01:30:41 p.m. »
Servisarea recomandata si dupa care se acorda garantia de catre PoRo in RO este la maxim 15.000km. In mod automat se va trece la interval de service QG0 - interval fix. Daca nu faci 15.000km intr-un an, atunci la maxim 1 an de zile te prezinti in service pt revizia anuala.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #11 : Aprilie 21, 2009, 01:24:20 p.m. »
Ete ca mi-a venit si mie randul cu serviceul  (:|
Am vreo 14300 , am si QG1, masina imi spune ca mai am 15700km/470zile pana la urmatoarea revizie. Inainte sa-mi dau cu parerea am pus mana si am citit kilogramul de hartii care stau in sertar de cand am luat masina si spune foarte frumos acolo ca ai garantie 24 luni daca respecti service planul. Dupa 24luni  >:) io zic ca se va negocia altfel referitor la intervalul variabil.

Din ce inteleg in planul de service pentru QG1 esti obligat sa bagi uleiurile VW 503 504 506 507 daca vrei sa ai QG1. Daca bagi alt tip de ulei esti obligat la 15.000 sa schimbi. E corect ?

O alta nelamurire care o am este daca serviceul imi poate schimba planul de service fara sa ma intrebe. Pe langa absurditatea acestui lucru, nu face cam inutila montarea acelei sonde pentru calitatea uleiului?

Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline xxleeus

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 306
    • Cameraman nunti botezuri
  • Auto: 1.8TSI-DSG
« Răspuns #10 : Februarie 23, 2009, 08:01:06 a.m. »
"Din ce scrie acolo mai nou masinile noi ies din fabrica cu interval variabil de service si cu senzor de calitate al uleiului . (documentul e din 2007 si e postat pe site-ul oficial VW din Marea Britanie). Din asta eu inteleg ca atunci cand ajung masinile in Romania, li se schimba intervalul de service in cel fix inainte de livrare. Dupa ultimele patanii la Brady sunt destul de sigur ca fac asta pentru a-si spori profitul din revizii nu datorita "conditiilor vitrege din Romania".

Masinile vin din fabrica cu un sticker, sticker atasat si pe prima pagina a service plan-ului. Acolo este trecut si intervalul de service.
Nu cred ca este bine sa te iei dupa discutiile din alte tari...mai bine iti verifici stickerul. Cu aceasta ocazie, vei sti sigur daca ai, sau nu, acel senzor de nivel/calitate ulei...SAU, cel mai sigur, verifici prezenta acestui senzor  montat pe baia de ulei; cum dai scutul jos, ar trebui sa dai cu nasu` de el.  :046:
Superb 1.8TSI + DSG    Diagnoza VCDS
Filmari evenimente.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()