Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Viteza reala  (Citit de 53610 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
Re: Viteza reala
« Răspuns #87 : Septembrie 03, 2013, 12:36:01 a.m. »
James Kilowatt are dreptate...la skoda eroarea este de fix 6 km/h...si interesant ca la orice viteza :) . In 2010 cand mi-a fost retinut permisul pentru ca am circulat pe A3 in Romania cu 194km/h conform radarului politiei rutiere Cluj, pe bord aveam fix 200 km/h... chiar eram mirat cat de putina era eroarea la acea viteza ( de atunci nu am mai circulat cu asa viteza... :) )
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #86 : Septembrie 02, 2013, 10:03:57 p.m. »
La skoda pare sa fie standard eroarea asta de 6km/h.
la Nubira de exemplu era si proportionala cu viteza. Empiric, era 3km/h + 3% din viteza (adica, de ex la 100km/h era de 6km/h, la 200 era de 9km/h).

Problema masuratorii distantelor cu GPS-ul nu e legata de acuratetea pozitionarii, ci de frecventa ei. Cvasitotalitatea GPS-urilor au frecventa de 1hz, adica o localizare / s. In viraj insa tu mergi pe un arc de cerc; in timp ce GPS-ul masoara practic o suma de corzi.
Exista si GPS-uri cu frecvente mai ridicate, insa nu le-am vazut in niciun navigator sau smartphone. Eu mi-am luat de pe ebay un receptor GPS Qstarz de 10Hz, pe BT, pentru masuratori pe circuit :D Il poti conecta fie la smartphone fie la PC. Ar fi fain insa sa apara integrate in navigatoare sau smartphoane. Sau macar la 2Hz, tot ar fi ceva...
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #85 : Septembrie 02, 2013, 09:48:16 p.m. »
Depinde de lungimea traseului.

Un GPS bun pe vreme buna poate afisa cu acuratete de 1m.
Testele cele mai bune sunt pe autostrada.
20 de km constant sunt indeajuns pentru o concluzie corecta.

Am testat prin viteza medie in timp ce am tinut constant 120 kmh timp de 16 km si mi-a aratat fix 114 CB. Exact cat arata constant GPS-ul. Apropo, am testat cu 3 gps-uri diferite inclusiv cel de pe telefon eroarea
Dimsport soft 175 cp

Offline Doragon

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 51
  • Custom
  • Auto: Fabia
« Răspuns #84 : Septembrie 02, 2013, 08:53:54 p.m. »
Nu merge nici daca va luati dupa nr de km. Pe gps iti spune o anumita distanta iar tu poti sa faci cu cativa km in plus sua in minus...asta difera doar de abordarea curbelor (pe interior/exterior), schimbarea benzilor de-a lungul drumului etc. etc.
Fabia, 1.2 htp, probabil argintie :D

Offline Mich@el

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 239
  • Auto: Octavia 2FL 1.6TDI
« Răspuns #83 : Septembrie 02, 2013, 06:06:24 p.m. »
Am anvelope standard...tot ce vreau este ca tacho sa-mi afiseze o viteza cat mai apropiata de cea reala...momentan imi afiseaza cu vreo 8 km/h in plus.
se poate rezolva din vcds fara riscul de a strica ceva?
drive carefully!

Offline neobluenet

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 79
  • Auto: Octavia 2 FL 1.6 TDI
« Răspuns #82 : Septembrie 02, 2013, 04:43:22 p.m. »
Faza cea mai comica a fost in iunie, in Ungaria pe M3. Mergeam linistit cu 130 la ora afisat pe bord si maxidot si pe langa mine trece un Citroen C4, primul model, tot cu 130 la ora pe bordul lui. Pentru cei care cunosc masina, C4 are tabloul de bord pe un LCD in mijlocul bordului, asa ca vad si cei de afara ce viteza ai. Ma tot intreb a cui era viteza mai apropiata de realitate.
Cu urmatoarea ocazie fac un test cu GPS si masina la distanta parcursa, ar trebuie sa fie la fel.

Offline nitro_od

• Doar inscris
  • Locaţia: Buc
  • Mesaje postate: 14
  • Doar Inscris
  • Auto: Mk4 1.9tdi
« Răspuns #81 : Septembrie 02, 2013, 04:31:54 p.m. »
uite un linkwww.miata.net/garage/tirecalc.html cu calculator comparativ intre dimensiunea data de constructor si alternative.
e util sa stii in ce fel urmeaza sa-ti afecteze viteza reala noua dimensiune a anvelopelor alese  ;)

Offline Limit

• Gold member
  • I like to drive
« Răspuns #80 : Septembrie 02, 2013, 04:00:02 p.m. »
Ai dreptate!
Am vrut sa zic mai mica nu mai mare!  Data viitoare imi verific posturile.

Restu explicatiilor mele se aplica!

La diametrul rotilor diferenta dintre marimi in raport cu viteza este foarte mica. Se poate calcula cu diferite calculatoare de marime pneuri
Dimsport soft 175 cp

Offline nitro_od

• Doar inscris
  • Locaţia: Buc
  • Mesaje postate: 14
  • Doar Inscris
  • Auto: Mk4 1.9tdi
« Răspuns #79 : Septembrie 02, 2013, 03:53:40 p.m. »
gresit!, viteza afisata este mai mare decat cea reala si este valabil pt toate masinile daca se respecta dotarea cu anvelope cu dimensiunile prevazute de constructor.
daca dimensiunile sunt diferite viteza afisata poate fi mai mica sau mai mare in raport cu diferenta diametrului rotii.

Offline Limit

• Gold member
  • I like to drive
« Răspuns #78 : Septembrie 02, 2013, 02:11:54 p.m. »
Viteza afisata este intotdeauna mai mica decat cea reala. Este intalnit la toate masinile si este norma internationala.
Exista si un algoritm de calculare dar cel mai bine e cu GPS-ul. In mod normal pana la o viteza de 160 ar trebui sa fie constanta eroarea. De exemplu eu am eroare fix 6 km/h

Masurarea kilometrajului este totusi corecta deoarece acolo nu se impun restrictii.

Se poate verifica prin resetarea CB pentru viteza medie si tinand constant o viteza fixa. Viteza medie afisata va fi mai mica si cea corecta deoarece este calculata dupa km parcursi intr-un timp dat si nu de viteza afisata.
Dimsport soft 175 cp

Offline Mich@el

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #77 : Septembrie 01, 2013, 11:36:53 p.m. »
la asta chiar nu m-am gandit sa verific, eram atent doar la diferenta de viteza afisata...e neplacut sa urmaresti viteza pe gps, tacho nefiind reliable.
drive carefully!

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #76 : Septembrie 01, 2013, 11:34:52 p.m. »
Pai daca nici calculatorul n-ar sti viteza reala atunci si  numarul de km pe care i-a parcurs masina sunt gresiti.

Se "pupa" numarul de km din istoricul GPS-ului in urma unui traseu cu ce-ti afiseaza pe bord?

Offline Mich@el

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #75 : Septembrie 01, 2013, 11:24:10 p.m. »
sa vedem...poate apare cineva care a facut treaba asta si ma invata si pe mine.
mi se pare complet aiurea ca si calculatorul masinii sa stie viteza reala si mie sa-mi afiseze 8 km in plus.
multumesc.
drive carefully!

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #74 : Septembrie 01, 2013, 11:19:54 p.m. »
Incearca sa compari ce citesti prin OBD (vagcom, sau elm327+torque de exemplu) cu cea prin GPS. Daca apar diferente, si sunt proportionale cu viteza, atunci merita sa incerci. Poate tu ai anvelope standard insa in ECM e scris altceva...
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Mich@el

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #73 : Septembrie 01, 2013, 11:17:38 p.m. »
credeam ca-i mai simpla treaba si fara atatea riscuri...la drum stau cu ochii numai pe viteza afisata de catre GPS si tare as fi vrut ca cea afisata de tacho sa fie cat mai aproape de adevar.
mie-mi arata cam 8 km/h pana la 100km/h si in jur de 10 peste...cu anvelope standard.
drive carefully!

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()