Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: MOTORIZARE 1.8 TFSI ?  (Citit de 123647 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
Re: MOTORIZARE 1.8 TFSI ?
« Răspuns #59 : Mai 15, 2008, 02:58:33 p.m. »
va exista varianta 4x4 1.8tfsi la octavia2 pe varianta limuzina?
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline Lrddth

• Gold member
  • Mesaje postate: 619
  • Petrol Power
« Răspuns #58 : Mai 15, 2008, 02:53:54 p.m. »
la Xenon ma mai gandesc, cred ca nu dau acum 600, ci las pe mai tarziu, ca din cate am inteles se pot si dupa.
Da, se poate pune şi după. Dar dacă nu comanzi Xenon din fabrică, farurile vin normale, nu cu lupă, ca cele de Xenon. Se poate pune şi pe acelea Xenon, dar ar fi recomandate unele cu lupă ;)

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #57 : Mai 15, 2008, 01:52:41 p.m. »
Nu sunt din bucuresti, sunt din Cluj. Nu stiu ce inseamna pret mai bun, nu e pretul recomandat de Skoda? Iau de la Compexit Trading din cluj, stiti ceva de ei (de bine sau de rau :D)?

Am sa te rog sa-ti completezi in profil orasul in care stai, respectiv in semnatura date relevante, daca sunt. Asta pana vei intra in posesia unei Skoda. :)
Sa-ti raspund acum: "pret mai bun" se refera la un discount, pt ca pretul afisat se negociaza. Ei bine, eu la acest aspect m-am gandit. Dar daca esti din CJ, mergi la Compexit pt oferta si doar daca esti nemultumit continuam discutia. Iti doresc bafta !
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline dragosb

• Gold member
  • Mesaje postate: 520
  • Auto: O2 2.0 TDI BKD - DSG
« Răspuns #56 : Mai 15, 2008, 01:31:25 p.m. »
Salut si bine ai venit pe forum !

Foarte nimerita alegerea ta. E o motorizare excelenta !
Nu stiu daca e tocmai nimerita alegerea cu Sound System-ul intrucat inseamna cam 600 E (fara TVA). Mai degraba iti iei xenon de banii astia. In plus, cei ce si l-au instalat spun ca nu e chiar asa stralucit. Oricum echiparea Elegance beneficiaza de difuzoare mai bune. Ca si sfat, mergi la dealer si fa o auditie intr-o O2 Elegance cu un CD audio (nu MP3 sau radio).
Ai facut foarte bine ca ai schimbat jantele si asta nu neaparat datorita aspectului lor. In felul asta te-ai asigurat ca masina va veni echipata cu gume de calitate si nu Matador Elite 2, care nu sunt prea stralucite.
In rest, ti-ai ales cam tot ce era important.

Mult succes !
Object instance not set to an instance of an object...

Offline horatium

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 24
« Răspuns #55 : Mai 15, 2008, 01:02:04 p.m. »
Mersi pentru sfaturi.
Am zis 19.000 FARA TVA (adica 22610 cu TVA). Masina doar cu Elegance si 1.8 TFSI e aprox 16000 , deci optionale de inca 3.000. Alea vroiam sa le aleg bine sa stiu ca imi sunt utile. Senzorii raman, jantele de 17" le-am pus, la Xenon ma mai gandesc, cred ca nu dau acum 600, ci las pe mai tarziu, ca din cate am inteles se pot si dupa.
Nu sunt din bucuresti, sunt din Cluj. Nu stiu ce inseamna pret mai bun, nu e pretul recomandat de Skoda? Iau de la Compexit Trading din cluj, stiti ceva de ei (de bine sau de rau :D)?

Chiar daca sunt incepator, nu o sa fiu pe veci, adica in 5-6 luni o sa intru in masina si o sa doresc mai mult de la ea, nu cred ca are sens sa iau motor de 1.6 doar pe o perioada scurta, de aceea o iau cu motor de 1.8 TFSI care sa imi ajunga. Eu nu imi iau masina pentru perioada scurta, o iau pt cel putin 2-3 ani (daca tot e noua si atat tine garantia), apoi o sa vad eu...

Ce vroiam de la voi, am primit pana acum, sfaturi practice, nu doar de look, ca daca e sa merg pe look, pot sa o intind forever, pentru ca e vorba de gusturile fiecaruia (unde nu o sa se termine niciodata discutia).

Octavia 2, 1.8 TFSI, magic black, elegance + ESP+etc, Xenon, 17" Pallas, senzori, tempomat, scaune i

Offline geolik

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Militari - Lujerului) B - 19 - HRI
  • Mesaje postate: 763
  • Barbatii adevarati apreciaza CUPLU nu CP!
    • Blog
  • Auto: Octavia Tour, 1.9PD
« Răspuns #54 : Mai 15, 2008, 12:45:37 p.m. »
ai dreptate Doru, am uitat sa mentionez xenon aftermarket :D, costa de la 500 RON pana pe la 900 RON (H4 bi). dar daca nu iei xenon de la skoda (scump, frate, scump), pune spalator de faruri, pregatire pentru xenon after market.....
eu am vrut night guide, dar nu aveau, asa ca am luat extreme power.
multumit deplin.
G.
Octavia Tour, 1.9 TDI PD AXR, Argintiu, ESP, tempomat, full electric, climatronic, etc. Acest autoturism reuneste cele doua vicii ale mele: se numeste OCTAVIA si are VIN.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #53 : Mai 15, 2008, 12:15:37 p.m. »
Nu poti compara lumina xenon cu lumina halogen, este altceva. mai multa lumina perceputa nu este, in schimb se "lumineaza" lucrurile din fata, fata dreapta (mai ales!!!) si pe ploaie vezi un pic mai bine.

Daca vei cumpara aftermarket becuri Philips NightGuide vei avea parte de o iluminare f buna pt numai 100 RON cred. Xenonul are avantajele lui, dar personal nu as plati 600 euro pt el.

Offline Lrddth

• Gold member
  • Petrol Power
« Răspuns #52 : Mai 15, 2008, 11:59:19 a.m. »
Dacă vrea 19.000 Euro, o ia în varianta Elegance şi gata.

Offline geolik

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Militari - Lujerului) B - 19 - HRI
  • Mesaje postate: 763
  • Barbatii adevarati apreciaza CUPLU nu CP!
    • Blog
  • Auto: Octavia Tour, 1.9PD
« Răspuns #51 : Mai 15, 2008, 11:58:08 a.m. »
salutare si bine ai venit in club!
felicitari pentru alegerea facuta, felicitari pentru dotari.
senzorii de parcare sunt M I N U N A T I , indiferent cat de sofer esti, crede-ma!
la cat costa de putin pachetul, e bine ca ai luat si in fata, desi spatele e problema. eu am pus pe tour senzorii pentru sotie, dar sa vezi ce comod sunt acum eu! :D
tempomat e un lucru foarte bun si util dupa cele 4 zile in care te obisnuiesti cu el :D
cat despre xenon, numai de bine. nu poti compara lumina xenon cu lumina halogen, este altceva. mai multa lumina perceputa nu este, in schimb se "lumineaza" lucrurile din fata, fata dreapta (mai ales!!!) si pe ploaie vezi un pic mai bine.
sunt un tip pragmatic, de aceea las la sfarsit partea cu " si da foarte bine pe drum"....
neaparat, daca ai bani, (si prietena/sotie friguroasa :D ) scaune incalzite fata.
stergator luneta, jante de aliaj, esp cu HHC....
restu' merge si aftermarket!
drumuri bune...
G.
« Ultima Modificare: Mai 26, 2008, 09:52:24 a.m. de geolik »
Octavia Tour, 1.9 TDI PD AXR, Argintiu, ESP, tempomat, full electric, climatronic, etc. Acest autoturism reuneste cele doua vicii ale mele: se numeste OCTAVIA si are VIN.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #50 : Mai 15, 2008, 11:57:54 a.m. »
Nu m-am uitat pe optiuni, dar parerea mea: Daca esti incepator, nu e prea mult 1.8 TFSI?
Pina-acolo mai e 1.6 FSI de 115 CP, daca 1.4 sau 1.6 MPI ti se par prea slabe...
bicicleta

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #49 : Mai 15, 2008, 11:53:24 a.m. »
Bine ai venit pe forum, horatium.

Am citit lista ta. Renunta la senzorul de ploaie, alege insa in plus oglinzi heliomate si stergator luneta.
In cazul in care esti din Bucuresti, te pot ajuta nu numai cu o configurare...ci si cu un pret mai bun. Alegerea este a ta. Sa auzim de bine !

P.S. Daca vrei sa te incadrezi in 19.000 euro, alegerile tale tb sa vizeze UTILUL si mai putin PLACUTUL.

Offline horatium

• Junior
  • *
« Răspuns #48 : Mai 15, 2008, 11:14:39 a.m. »
Mersi pt recomandari.

Eu vreau sa ma incadrez in 19000 Euro fara tva, mai mult nu cred ca are sens.

Jantele le-am pus, intradevar arata mai bine, am catalogul de la dealer, si Pegasus si Pallas arata bine.
Senzorii de parcare i-am pus, pentru ca toata lumea mi-a zis, ca e masina mare si cam e nevoie, mai ales ca unde stau eu, e nevoie. Daca as putea alege ceva important, da, as renuntat, dar ce altceva sa aleg? Ma refer la confortul condusului, presupun ca cu senzorii e mai usor de parcat.  Mentionez, eu nu sunt conducator profesionit, sunt incepator, si pentru increderea mea i-am ales :)
Cat despre Xenon, de ce as alege si Xenon? din ce mi-a zis lumea, arata bine la drum, lumineaza mai bine partea din fata a masinii dar e o chestie necesara sau poate ramane optionala? Farurile din dotarea standard sunt asa jalnice incat trebuie Xenon? 
Octavia 2, 1.8 TFSI, magic black, elegance + ESP+etc, Xenon, 17" Pallas, senzori, tempomat, scaune i

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #47 : Mai 15, 2008, 11:03:14 a.m. »
poate acei senzori de parcare ai putea sa nu i pui si sa alegi altceva
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline Lrddth

• Gold member
  • Petrol Power
« Răspuns #46 : Mai 15, 2008, 10:57:26 a.m. »
La ce ţi-ai pus tu, eu îţi mai recomand jantele de 17" Pegasus şi şasiul sport. Ar mai fi şi xenon.

Offline horatium

• Junior
  • *
« Răspuns #45 : Mai 15, 2008, 10:51:26 a.m. »
In primul rand, sunt nou pe forumul acesta asa ca va salut pe toti.

Dupa un research amanuntit m-am decis sa iau o skoda octavia 2. De saptamana viitoare, dupa ce ma decid exact ce optionale pun am sa intru si eu in club :). Nu stiam ce motor sa aleg, dar dupa ce am citit despre 1.8 TFSI, pe acest motor am sa merg. Dar, cum nu prea ma pricep, nu stiu ce optionale sa pun pe masina. Am facut pe site-ul skoda o configurare, daca ma poate ajuta cineva sa imi zica, daca am pus chestii utile sau porcarii si in caz ca am uitat ceva. Am intrebat la dealer, dar vreau sa am si o alta parere, mai ales dintre posesori. Daca cineva spune ca am facut o alegere nepotrivita, astept si mici argumente ca sa stiu de ce :)

Aici e configuratia masinii:
http://sv11.servehttp.com/skoda_2.pdf

Mersi

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Turcaletul de bogdanpiatra
[Azi la 07:12:43 p.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt
[Iunie 08, 2026, 06:47:27 p.m.]

Problema electrica skoda octavia 2 1.9tdi de vizitator
[Iunie 08, 2026, 09:48:21 a.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Mai 27, 2026, 08:37:38 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de Andrei1980
[Mai 27, 2026, 08:13:37 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Turcaletul de bogdanpiatra
[Azi la 07:12:43 p.m.]

Re: Turcaletul de vizitator
[Iunie 16, 2026, 09:31:06 a.m.]

Re: Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 15, 2026, 07:38:46 p.m.]

Re: Turcaletul de vizitator
[Iunie 15, 2026, 09:33:30 a.m.]

Re: deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]