Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Exista consum de combustibil in frana de motor ?  (Citit de 67163 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
Re: Exista consum de combustibil in frana de motor ?
« Răspuns #28 : Martie 29, 2009, 12:53:36 p.m. »
Moare , da nu motoru
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #27 : Martie 29, 2009, 12:48:37 p.m. »
Luci, incearca sa mergi in frana de motor sub 1650 rpm... moare motorul :D
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #26 : Martie 29, 2009, 12:28:57 p.m. »
De multe ori am fost atent la sunetele pe care le scoate motorul. Eu sunt convins ca in frana de motor, calculatorul taie injectoarele. Daca aveti rabdare, aveti muzica oprita, o sa simtiti diferenta atunci cand injectoarele nu lucreaza si invers.

asa este.zgomotul motorului este diferit in frana de motor fata de mers normal.am observat si eu asta,thunder.dar multi vad,putini aud.altii chiar recunosc ca nu se pricep.bravo lor,celor din urma!  :082:

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #25 : Martie 29, 2009, 12:07:02 p.m. »
Combustia este o reactie chimica,ce poate avea loc doar in prezenta unei cantitati adecvate de compusi chimici;din aceste motive varianta unui amestec carburant mult saracit se exclude.
Un amestec carburant cu benzina saraca produce detonatii;cei ce au fost la curse de rally au auzit bubuielile motoarelor in deccelerare.
Umestec prea slab de motorina nu ar produce autoaprinderea ,deci s-ar elimina motorina nearsa.
Acestea fiind spuse,tehnic vorbind in frana de motor alimentarea cu combustibil in cilindrii se va face cat trebuie sau deloc.
Din motive de protectie a motorului ,sub o anumita turatie incepe alimentarea cu combustibil.
Alternatorul functioneaza atunci cand are o anumita turatie,de aceea pentru el nu conteaza daca motorul este sau nu alimentat cu combustibil,atata vreme cat el are o anumita turatie.
In cazul probei de consum "frana de motor-debreiere",raspunsul este foarte simplu.Motorul la o turatie data ,va face insesizabila  trecerea de la functionarea inertiala la cea normala.Un motor aflat la 2000 rpm ,face 33.333 ture intr-o singura secunda,fapt ce face absolut imposibil de sesizat cand intra injectoarele in lucru.
Motoarele cu injectie de tip vechi (benzina sau diesel) ,nu au acest sistem de "taiere" alimentare,lucru ce se observa usor daca stam in urma unei asemenea masini.
Un lucru curios ce l-am observat la 1.2 HTP,aflat in treapta a I-a ,cu 3000 rpm in frana de motor (coboram o panta mare) ,imi indica consum instantaneu foarte mare de ordinul 12-16 %.
@BDN_DBN , daca nu crezi varianta cu consum zero, in timp ce cobori o panta in frana de motor "taie contactul". Poti chiar sa arunci cheile pe geam si tot nu vei sesiza diferente. ;)
« Ultima Modificare: Martie 29, 2009, 12:14:23 p.m. de GTI paua »
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #24 : Martie 29, 2009, 11:59:35 a.m. »
Hai nu zau? Atunci cand tragi masina cu shufa si in viteza, oare de ce se misca pistoanele?

Offline BDN_DBN

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 30
« Răspuns #23 : Martie 29, 2009, 11:54:36 a.m. »
orice motor ca sa functioneze trebuie sa consume ceva..fie motorina,benzina,gaz,curent,etc..nici un motor nu functioneaza fara alimentare..este un principiu de baza al mecanicii..ca sa invingi o forta(inertia) trebuie sa generezi o forta de sens opus..pistoanele in frana de motor nu se duc in jos singure..tot explozia le trimite in jos ..nu mai confundati consumul instant pe durate scurte de timp cu consumul mediu al unui motor..si aici ma opresc :032: :046:
Octavia 1.9 TDI,2004..

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #22 : Martie 29, 2009, 11:39:50 a.m. »
De multe ori am fost atent la sunetele pe care le scoate motorul. Eu sunt convins ca in frana de motor, calculatorul taie injectoarele. Daca aveti rabdare, aveti muzica oprita, o sa simtiti diferenta atunci cand injectoarele nu lucreaza si invers.

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #21 : Martie 29, 2009, 11:30:12 a.m. »
O chestie interesanta care mi s-a intamplat si care cred vine in sustinerea consumului 0 in frana de motor: mi-a sarit un tataie in fata pe trecere, am pus frana sanatoasa (abs, etc.), masina era intr-a 4-a si nu am apasat ambreiajul .. cand mai aveam un pic sa ma opresc si turatia nu cred ca era mai mare de 150-200 (era aproape de 0) am apasat ambreiajul si motorul foarte finut s-a turat pana pe la ~1200 apoi a coborat la 750. Partea interesanta e ca nu am simtit nici un soc sau trepidatie cum as fi simtit la dacie din cauza subturarii. Concluzia mea e motorul nu primea carburant atunci, ci era doar un consumator de energie la acea faza.
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #20 : Martie 29, 2009, 09:38:59 a.m. »
sa nu mai cautati...   Re: Consum de combustibil (BENZINA) real - urban si extraurban  « Reply #516 on: March 09, 2009, 02:02:52 PM »    Explicatia e simpla dar nu e cunoscuta de multi:
La motoarele moderne cu sistem de gestiune electronica si senzori f multi, exista un sistem de economisire inteligenta a combustibilului. Mai exact in momentul cind decelerezi de la o anumita viteza prin procedeul "frina de motor" in functie de anumiti parametrii se limiteaza sau opreste definitiv comanda asupra injectoarelor. ( de ex oprirea la semafor in viteza a 2-a poate fi facuta la liber sau prin frina de motor...in primul caz va fi inregistrat un consum instant de combustibil de x caci motorul trebuie alimentat pt a nu se oprii, in al 2-lea caz consumul instant va fi 0 daca scazi de ex de la 3000 rpm spre 1400 apoi vor fi comandate injectoarele progresiv pentru ca motorul sa nu se opreasca...intre 1400 si 1200 debreiezi si totul e OK )
Valoarea in rpm la care se reia alimentarea cu combustibil difera de la motor la motor.

Deci un principiu de economisire implica folosirea indeosebi la drumuri montane a frinei de motor pe linga alte beneficii care sunt stiute pentru procedeul in sine.    Logged  - Skoda 120 L   

Offline 120 L

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 111
« Răspuns #19 : Martie 29, 2009, 09:29:29 a.m. »

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #18 : Martie 29, 2009, 09:21:53 a.m. »

argumentez..incearca sa faci acest mic artificiu..esti in frana de motor coborand o panta..apesi ambreiajul..scurt..decuplezi motorul..trece la turatie de relanti aproape instant..electronica nu stie ca tu ai decuplat ambreiajul lasand motorul sa mearga singur si pur si simplu il tine in aceiasi cantitate de combustibil pina in momentul in care tu apesi acceleratia..e simplu de probat asta..

dar de unde stie tempomatul cand apesi pe ambreiaj ca sa se decupleze?

harlequin, daca motorul este angrenat, acesta va angrena la randul sau alternatorul, si iaca curent...

Steff, consumul masinii scoase din viteza este destul de mare fata de zero 0.8 % aproape

motorul are nevoie de combustibil pentru e se invarti in conditii normale mai departe...tehnic nu stiu prea multe, insa mie imi arata consum si cand cobor o panta in frana de motor.. la  generatiile noi bmw, intradevar se opreste motorul, nu stiu mai departe tehnologia..

Ce inseamna conditi normale? sub 1650 nu e frana de motor ?? :-o 

cred ca deja este de vina caacterul romanesc de a nu crede, dar in frana de motor, ELECTRONIC NU SE COMANDA DESCHIDEREA INJECTOARELOR (oricare ar fi ele - diesel sau benzina)

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #17 : Martie 29, 2009, 08:31:08 a.m. »
Normal ca in frana de motor, care este - atentie - doar peste 1650rpm, consumul tinde catre 0, desi ceva-ceva, de ordinul zecilor de ml se mai consuma...
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline BDN_DBN

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 30
« Răspuns #16 : Martie 29, 2009, 07:16:07 a.m. »
argumenteaza
pentru ca asta cu "nu-si mai bate capul" nu e chiar suficienta...

ce spui tu e valabil la carburatie.....
acum ce fac ma repet? am scris deja mai jos

argumentez..incearca sa faci acest mic artificiu..esti in frana de motor coborand o panta..apesi ambreiajul..scurt..decuplezi motorul..trece la turatie de relanti aproape instant..electronica nu stie ca tu ai decuplat ambreiajul lasand motorul sa mearga singur si pur si simplu il tine in aceiasi cantitate de combustibil pina in momentul in care tu apesi acceleratia..e simplu de probat asta..
Octavia 1.9 TDI,2004..

Offline DRG rus

• Junior
  • *
  • Locaţia: Moscova
  • Mesaje postate: 51
« Răspuns #15 : Martie 29, 2009, 12:56:02 a.m. »
exista consum si in frana de motor, insa este un consum mic. motorul are nevoie de combustibil pentru e se invarti in conditii normale mai departe...tehnic nu stiu prea multe, insa mie imi arata consum si cand cobor o panta in frana de motor.. la  generatiile noi bmw, intradevar se opreste motorul, nu stiu mai departe tehnologia..
Skoda Superb 2.0TDI 170CP
Renault Laguna 1.9 DCi 102CP

Offline St3ff

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Pantelimon)
  • Mesaje postate: 1732
  • Auto: O2 1.9 TDI BXE
« Răspuns #14 : Martie 29, 2009, 12:18:36 a.m. »
Eu inca nu imi dau seama daca este sau nu consum (astept o explicatie tehnica) dar am certitudinea ca acel consum "0" este infim in comparatie cu valoarea consumului masinii scoase din viteaza.
Niciodata sa nu circuli cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()