Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Bataie/troncaneala..  (Citit de 33282 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline marius_f

• Gold member
  • Locaţia: craiova
  • Mesaje postate: 620
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 2, 2.0 tdi, bkd, dsg
Re: Bataie/troncaneala..
« Răspuns #74 : Noiembrie 24, 2016, 06:09:01 p.m. »
stiu ca am desfacut si eu candva acele plastice laterale ale hayonului si din ce imi mai aduc aminte, firele trec direct prin hayon, adica prin fierul (ranforsarea) hayonului, nu prin acea masca laterala de plastic de la luneta .
Sper sa nu gresesc .

Poti incerca sa bagi (daca ai pe unde) niste insonorizant din ala la spray . Eventual incearca sa schimbi duza de la spray-ul insonorizant cu o duza din aia de spray WD care are si "tevusca" din aia .
Te cam chinui ... dar asta este .
 Eu unul nu prea as lasa plasticaraia asta pe mana mecanicilor din service, fie el si reprezentanta .

Ai ramane "tablou" , daca ai vedea cum trag de ele si cum rup acei suporti de plastic in care se introduc clipsurile / clemele .
Si in plus de asta, daca ai zis ca deja ai desfacut odata candva pe acolo, nu vad de ce nu ai incerca tu sa faci operatiunea asta ?

Eu tin minte ca m-am dus anul trecut in service mare, autorizat, din Craiova, sa imi schimbe macaraua fata stg si de atunci tot aveam un zornait pe acolo ...
Am desfacut ulterior fata de usa, sa vad ce minuni a facut mesterul ala pe acolo ...
jale, jale, jale ...
Nit lipsa la una din prinderile macaralei de usa
Suport de plastic care se introduce acel clips de prindere al fetei de usa (suportul de plastic dinspre balama/dinspre oglinda, ca sa zic asa), RUPT .

Nu au nici scule (unealta din aia de declipsat), sunt si ageamii care se uita sa faca treaba "pe repede 'nainte" , sunt si gainari care ar fi in stare sa iti bage o carpa sau un burete acolo si sa iti spuna ca au inlocuit cine stie ce si ca te costa 200 ron .

Concluzia
Eu unul mai intai as incerca eu toate variantele posibile si abia apoi in ultima instanta as apela la un service, cu atat mai mult/putin la reprezentanta .

Offline fixpixu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 298
  • __
  • Auto: Kia Proceed 2019,1.4 T-GDI DCT
« Răspuns #73 : Noiembrie 24, 2016, 02:49:56 p.m. »
Incerc sa vada, mulumesc de idee

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3194
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #72 : Noiembrie 24, 2016, 02:28:55 p.m. »
Si pana atunci stai ca zdranganitul in cap? Nu poti pur si simplu sa mergi in atelier la ei si sa intrebi un inginer? Eu asa am mai facut si nu m-au refuzat.

Offline fixpixu

• Membru de baza
  • **
  • __
« Răspuns #71 : Noiembrie 24, 2016, 02:04:16 p.m. »
Poi mi-am facut programare la tinichigerie la skoda... doar in ianuarie. pana atunci poate gasesc o solutie alternativa

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #70 : Noiembrie 24, 2016, 01:50:49 p.m. »
Inteleg ca zdrangane pe laterala haionului.
Pai atunci chiar e naspa.
Ar trebui mers in service la skoda sa intrebi un tinichigiu, poate stie in amanunt ce e pe acolo.
Se poate incerca introducerea de silicon(daca exista vreun orificiu care sa faca acest lucru)
Sau se poate face o gaura pentru introducerea unui silicon de genul sau spuma ceva care sa lipeasca firele de caroserie.
Sau se poate face o gaura undeva in partea de jos.
Chestia cu siliconul, spuma, etc ar fi ok dar daca nu reuseste e cam naspa.
« Ultima Modificare: Noiembrie 24, 2016, 02:27:35 p.m. de bogdanpiatra »

Offline fixpixu

• Membru de baza
  • **
  • __
« Răspuns #69 : Noiembrie 24, 2016, 01:28:43 p.m. »
Nu am pe unde sa indes, e prea mic orificiul. Ornamentul negru care merge pe langa geamul din spate nu lasa acces la cabluri, l-am dat jos odata.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #68 : Noiembrie 24, 2016, 12:31:46 p.m. »
Pai cam trebuie sa faci ce am zis eu. Numai ca atentie, ca iarna fiind e cam greu sa tragi pasticul acela din clipsuri. Ar trebui eventual incalzit putin zina cu un pistol cu aer cald, ca s-or rupe toate.

Offline fixpixu

• Membru de baza
  • **
  • __
« Răspuns #67 : Noiembrie 24, 2016, 11:55:22 a.m. »
Sigur e de la cabluri, si face cand e mai rece. Sunt cablurile alea care intra in haion (pe lateralul haionlului) prin tubul flexibil de cauciuc de langa balamale.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #66 : Noiembrie 24, 2016, 11:46:29 a.m. »
Pai sigur e de la cabluri? ( de ce intreb, zilele trecute un scartait enervant la denivelari, tipete in mintea mea, inca un zgomot nou, si era deodorantul, mai precis elasticul de la el, se freca de oglinda. Inca nu l-am dat jos, dar sunt super multumit ca am depistat)
In caz ca da incearca sa dai acel plastic jos si sa vezi ce poti fac ela fata locului. Daca nu ai cum sa le mai strangi, aplici solutia romaneasca, adica niste folie, de preferinta din acea cu bule, pentru transport lucruri fragile, indesata din loc in loc.

Offline fixpixu

• Membru de baza
  • **
  • __
« Răspuns #65 : Noiembrie 24, 2016, 10:53:45 a.m. »

Am un zornait foarte enervant in haion cauzat de cablurile care trec pe acolo (si temperatura). Aveti sfaturi/sugestii cum as putea strange cablurile alea ?

Multumesc.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #64 : Octombrie 27, 2016, 09:00:34 p.m. »
Asteptam.

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #63 : Octombrie 27, 2016, 08:27:54 p.m. »
In fine, nu neg in totalitate ceea ce spui, dar raman in continuare rezervat .
Oricum, astazi am avut ocazia sa merg si cu peste 140 km/h si nu se simtea nici pe naiba in volan sau trepidatii la roti .
Eu unul raman la parerea mea si anume ca indiferent daca este sau nu ploaie/umed pe jos, denivelarile raman aceleasi, cursa rotilor stg/dr si sus/jos ramane aceeasi, iar caseta ar trebui sa bata la fel de tare, zic eu .

Oricum, am sa o las asa pana crapa de tot ceea ce o fi stricat .
Am bagat aprox 1800 ron numai in puntea fata si defectul tot nu a disparut, asa ca probabil cred ca m-as bucura mai tare sa crape definitiv caseta aia si sa o inlocuiesc cu una sh dar buna, asta daca o fi chiar ea cauza .

Un ultim lucru pe care am sa il mai schimb zilele astea, or sa fie acele suruburi (bolturi) care strang telescopul in jamba (fuzeta) rotii .
Cel de pe partea stanga, acolo unde am si bataia, era destul de uzat si mancat de rugina, fapt constatat atunci cand au schimbat flansele la amortizoare .
Posibil sa aiba joc telescopul in fuzeta, dar nu se vedea nici o urma pe telescop cum ca ar fi avut un joc sus/jos in fuzeta .
Nu se vede nici o urma de frecare .
Oricum am sa le schimb cu unele noi, la 15 ron/buc ... ar fi si pacat sa le las asa ruginite . Dureaza 5 zile pana vin . N9054801 este codul lor .
Cine stie, poate o fi de acolo .

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4543
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #62 : Octombrie 27, 2016, 12:36:54 p.m. »
cand pe jos este umed, fortele de frecare ale anvelopelor cu carosabilul sunt mai mici decat in situatia in care carosabilul este uscat. Frecarea fiind mai mica, caseta de directie se forteaza mai putin, si, din acest motiv nu se mai aude bataia/zgomotul.
Eu mi-am reconditionat de 2 ori o caseta de directie la atla masina, si, intr-adevar, cand pe carosabil era mocirla sau era ud, nu mai trosnea.
Nu iti intra apa la caseta, stai linistit, nu e vorba de asa ceva. Daca cumva ti-ar intra apa, in cateva luni iti rugineste cremaliera din caseta.
Sa stii ca in caseta ai niste bucsi, astea sunt primele care se uzeaza, e posibil sa fie de acolo troncaneala.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #61 : Octombrie 27, 2016, 11:43:16 a.m. »
Nici prin cap nu imi trece sa o inlocuiesc cu una noua, atata timp cat intreb ''7 mesteri'' si primesc 7 pareri, poate chiar si 8 pareri, depinde cat stau eu cu ei la discutie ...
De reconditionat ... ma mai gandesc, deocamdata
Asa cum am spus si in postarile mele anterioare, nu m-a convins nimeni ca este din ea bataia respectiva, iar toti mesterii ridica din umeri si habar nu au cand ii intreb de ce se estompeaza aproape spre 0 bataia respectiva, atunci cand afara este umezeala/ploaie .

Am o singura mare nelamurire :
Caseta fiind electrica, are o parte electrica (motorasul) si o parte mecanica, (caseta in sine), ok ?
Caseta in sine este defecta, ok ? (partea mecanica) .
Caseta in sine, este compusa din niste axuri, tacheti , ... si ce o mai fi pe acolo + niste oringuri spre capetele ei stg/dr care sustin axul in care intra bieletele de directie stg si dr .
In 99,99% din cazuri se strica aceste Oringuri din plastic care sustin axul casetei si automat rezulta joc in bielete, asa cum sustin mecanicii .
Prin urmare, ar trebui sa rezulte joc in aproape tot angrenajul mecanic al casetei de directie (doar partea mecanica, nu si cea electrica) .

Asadar, daca as avea joc in bielete din cauza acelor oringuri + joc in aproape tot angrenajul mecanic al casetei de directie, cum de se intampla ca eu sa nu am nici o bataie in volan, nici o trosnitura/bataie la rotirea completa a volanului pe loc/in mers, nici o trepidatie in volan, in mers, pana la cca 120 km/h ?

Eu unul imi este imposibil sa cred ca o caseta defecta, care produce batai exact ca de o bucsa stricata, pe denivelari mici/medii si dese, nu ar avea si alte simptome care sa se reflecte asupra directiei in sine (tremuraturi volan, trosneli stg.dr, deviere stg/dr ...) .

Si pe deasupra aceste batai dispar atunci cand este umed afara sau cand ploua, in maxim 200 metri .

Sa nu imi spuneti ca o intra apa in caseta de directie si ajunge in interiorul mecanismului de la caseta de directie si astfel ''unge'' angrenajul ala mecanic de acolo si se estompeaza bataia !!!
In plus mai are si scut de protectie, asa ca este putin probabil ca apa sa ajunga tocmai acolo ...
Si toate astea in max 200 de metri .

Sunt 99% convins ca problema este tot pe la vreun surub/bolt/suport, ceva slabit sau nestrans asa cum trebuie .

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4543
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #60 : Octombrie 27, 2016, 11:01:04 a.m. »
directia fiind electrica, asa este, nu are lichid servo...mai economisesti putin o suma reprezentand contravaloarea lichidului de servo. Dar raman celelalte costuri: min 2300 caseta+manopera+geometria de directie.
Prin urmare eu nu m-as hazarda sa schimb caseta decat daca sunt 100% sigur ca este de la ea.
Cat despre reconditionari, ele la noi se fac prin sopron, prin spatele casei, asa ca o caseta reconditionata de mesteri nu este la fel ca un reconditionata de fabrica. As merge pe una din fabrica, daca chiar mi s-ar strica caseta de directie.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt
[Iunie 08, 2026, 06:47:27 p.m.]

Problema electrica skoda octavia 2 1.9tdi de vizitator
[Iunie 08, 2026, 09:48:21 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 08, 2026, 09:06:27 a.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Mai 27, 2026, 08:37:38 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de Andrei1980
[Mai 27, 2026, 08:13:37 a.m.]

VW Golf VII 1.2 TSI 110 CP Trendline de vizitator
[Mai 13, 2026, 09:10:19 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt
[Iunie 08, 2026, 06:47:27 p.m.]

Re: Problema electrica skoda octavia 2 1.9tdi de vizitator
[Iunie 08, 2026, 09:48:21 a.m.]

Re: Turcaletul de vizitator
[Iunie 08, 2026, 09:06:27 a.m.]

Re: Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 07, 2026, 03:16:21 p.m.]