Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Pocnet la mers cu spatele  (Citit de 24556 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 966
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
Re: pocnit la mers cu spatele
« Răspuns #6 : Aprilie 14, 2009, 09:16:46 a.m. »
Parca nu ma lasa inima sa tac dupa ce cateva luni mi-am tot facut griji si am tot cautat pe forumuri ,si am tot desfacut roti sa constat cu "ochisorii' proprii si personali ce se intampla si de ce face acest zgomot...Raspunsul l-am aflat in cele din urma si am si remediat neplacutul zgomot care ma ducea cu gandul la alta masina mai de demult...Asadar si prin urmare zgomotul apare datorita faptului ca exista 2 tipuri de placute ptr spate: unul conceput ptr montaj fara "aripioare" pe care sa culiseze placutele pe port-etrier si unul CU...Ehh constructorul ceh a ales ca producatorul de placute desemnat, indiferent care a fost el sa ii livreze placutele FARA micutele 'aripioare" de metal asa cum spuneam, sau daca sunt in set(ptr ca ele in 80% din cazuri exista ) sa nu le mai monteze probabil ptr a lasa loc "dilatarii' datorate caldurii sau mai stiu eu ce a placutelor( am cautat un motiv, nu dati cu parul)..Asadar si prin urmare de cate ori se "basculeaza" placuta in etrier catre pozitia activa de franare datorata sensului de mers , ele cloncanesc(pocnesc) cum vreti sa ii spuneti ,suprafata cea mai "expusa" fiind  la cuplarea mersului inapoi , unde le auzim ptr ca in 99% din cazuri mergem asa cum e normal (cu fata) inainte si placutele fiind "asezate" nu mai scot acel zgomot..Asadar usoara prelucrare a placutelor la extremitati, montarea "aripioarelor" aferente setului sau placute care nu necesita aceste prelucrari ptr a accepta in etrier si a "aripioarelor" zusamen...Respect maxim stimabililor ! :082:
Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #5 : Aprilie 14, 2009, 07:29:44 a.m. »
Nu-i cazul sa fii ingrijorat, stiu despre ce vorbesti. Zgomotul respectiv (ca o pocnitura) cica s-ar datora placutelor de frana. Si eu l-am sesizat la inceput la masina mea dar, treptat-treptat, pana sa fac 10.000 km, a disparut.

10.000 cu spatele? :))  lasind gluma la o parte,cam asa este.trb sa se aseze putin.desi nu cred ca e normal sa fie asa.ar trebui data roata jos si vazut ce se intimpla.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #4 : Aprilie 13, 2009, 10:57:51 p.m. »
este sunetul dat de asezarea placutelor in etrier, functie de sensul de rotatie al rotii(discului) La fiecare schimbare de sens, placutele se vor reaseza, deci POC

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #3 : Aprilie 13, 2009, 08:42:53 p.m. »
Nu-i cazul sa fii ingrijorat, stiu despre ce vorbesti. Zgomotul respectiv (ca o pocnitura) cica s-ar datora placutelor de frana. Si eu l-am sesizat la inceput la masina mea dar, treptat-treptat, pana sa fac 10.000 km, a disparut.

RIon, si eu parca tin minte ca s-a mai discutat dar nu sunt sigur ca pe SKC. Am cautat si in afara de o problema asemanatoare dar cauzata de placutele inghetate, altceva n-am gasit.

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #2 : Aprilie 13, 2009, 08:09:07 p.m. »
s-a mai discutat pe forum...
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline invidiat

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 14
Pocnet la mers cu spatele
« Răspuns #1 : Aprilie 13, 2009, 07:47:27 p.m. »
Buna Ziua ! Sunt si eu proprietarul unei Octavia 2 ... am la ea 5400 km ... eu parchez masina in fata blocului.. iar in momentul in care trebuie sa plec cu ea.. trebuie sa ies cu spatele... cand bag in marsalier.. si merg cu ea.. in momentu in care apas FRANA .. se aude un POCNIT ! ... nu tot timpul dar in mare parte se aude.. am fost la service cu ea.. dar la ei nu s-au auzit nimic :) stie cineva ceva? din auzite sau din propria experienta ? :032:
« Ultima Modificare: Aprilie 14, 2009, 11:43:01 a.m. de Stef13 »
..::[ Octavia 2 Elegance 1.6

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Azi la 09:12:57 p.m.]

Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta? de vquzby
[Azi la 10:41:53 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

* Mesaje recente