Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: directie fabia 2  (Citit de 10378 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline luci1_nuf

• Doar inscris
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 13
  • Auto: fabia 2 1.2 htp
Re: directie fabia 2
« Răspuns #16 : Mai 17, 2009, 05:52:45 p.m. »
in certificatul de garantie se specifica ca reglajele la motor, directie etc dupa 6 luni sau 10000 km nu mai intra pe garantie(deci pana la 6 luni sau 10000 km intra pe garantie )
unghiul de fuga nu l-am platit
« Ultima Modificare: Mai 17, 2009, 06:02:04 p.m. de luci1_nuf »

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #15 : Mai 17, 2009, 10:57:42 a.m. »
din cate stiu eu,pana in 5000 km nu platesti la unghiul de fuga.sau gresesc? si ce piese sa schimbe pe rand? daca e o bascula aliniata prost,poate sa schimbe toata fata ca tot trage .

Offline luci1_nuf

• Doar inscris
« Răspuns #14 : Mai 16, 2009, 08:09:10 p.m. »
salut
am schimbat rotile fata intre ele si nici o schimbare tot trage dreapta
am fost si la servis( a doua oara) unde sefu de servis dupa ce a facut o tura cu masina a zis ca masina nu trage cu toate ca eu, sotia si reprezentantul de vanzari care mi-a vandut masina am fost cu el in masina si sa vazut clar ca tragea.
vazand ca insist a bagat masina in servis sa o verifice  (unghiu de fuga) facandu-mi si factura pt unghiul de fuga
dupa ce au reglat unghiul de fuga (diferenta a fost mica) am facut o tura cu masina si tot tragea
dupa ce le-am spus ca trage la fel a trebuit sa fac scandal ca sa mearga sa vorbeasca cu directorul de servis care a venit cu ideea de a schimba cate o piesa pe rand pana isi dau seama care ii defecta.
« Ultima Modificare: Mai 16, 2009, 08:15:05 p.m. de luci1_nuf »

Offline MRP

• Gold member
« Răspuns #13 : Mai 16, 2009, 02:36:24 p.m. »
Salutare,

Si eu am o problema cu directia la Skoda mea, numai ca la mine trage stanga.

Da intr-adevar avem drumuri inclinate, dar toate sa fie asa? Drumul pe care am testat de mai multe ori directia sa vad daca trage a fost cel dintre Targoviste - Bucuresti, si eu zic ca este destul de drept si bine facut.

in principiu,toate drumurile sunt inclinate dinspre axul drumului spre margine pt a se scurge apa.
cat priveste bucuresti-targoviste,drumul este varza din cauza sleaurilor(pe care nu le vezi) facute de camioane in lungul drumului.si eu merg des pe acolo si am avut impresia,in primele drumuri,ca am probleme la directie! nu puteam sa tin masina pe drum!

Offline Ioan

• Gold member
  • Locaţia: Hunedoara
  • Mesaje postate: 666
  • Auto: 1.9 TDI (BXE)
« Răspuns #12 : Mai 16, 2009, 10:16:01 a.m. »
Mergi sa iti verifice rotile si sa ti le echilibreze. La fostul Cielo mi-am strambat putin janta si nu am observat, aceasta fiind acoperita de capac. Masina tragea dreapta, iar la viteze mari juca volanul. Am facut o scurta vizita la o vulcanizare unde mi-au indreptat janta si mi-au echilibrat rotile si totul a fost ok.
Skoda Octavia 1.9 TDI (BXE) Elegance 2008

Offline ady_diaconescu

• Junior
  • *
  • Locaţia: Pucioasa
  • Mesaje postate: 79
« Răspuns #11 : Mai 16, 2009, 10:12:11 a.m. »
Salutare,

Si eu am o problema cu directia la Skoda mea, numai ca la mine trage stanga.

Cand am fost la revizia de 15.000km mi-a zis ca era presiunea inegala in pneuri. Dar la scurt timp dupa ce am facut revizia am constat ca problema persista asa ca explicatia cu presiunea inegala in pneuri dupa parerea mea nu este deloc plauzibila, ar trebui sa fie ultima cauza la care sa te gandesti.

Da intr-adevar avem drumuri inclinate, dar toate sa fie asa? Drumul pe care am testat de mai multe ori directia sa vad daca trage a fost cel dintre Targoviste - Bucuresti, si eu zic ca este destul de drept si bine facut.

Sper ca la urmatoarea revizie sa-mi ofere o explicatie mai buna si sa-mi remedieze acesta problema.  0m0

Skoda Fabia2 1.4MPI 16V, 86CP

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #10 : Mai 10, 2009, 06:46:02 p.m. »
Explica-i omului de ce sa le schimbe . Daca-i spui schimba-le si nu stie de ce , sigur nu va face . Daca are anvelope cu sens de rotatie chiar ca nu poate face treaba asta  cu schimbarea rotilor de pe o parte pe alta .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline MRP

• Gold member
« Răspuns #9 : Mai 10, 2009, 05:49:04 p.m. »
dupa cum am scris mai sus:mergi si schimba rotile din fata intre ele.daca vrei sa te complici cu seriviceul,treaba ta.schimbatul rotilor este primul lucru care trb sa-l faci.

Offline luci1_nuf

• Doar inscris
directie fabia 2
« Răspuns #8 : Mai 10, 2009, 03:35:22 p.m. »
luni o sa dau telefon  la servis sa fac programare

Foloseste functia "Modify" daca nu a mai postat nimeni dupa tine!

« Ultima Modificare: Mai 11, 2009, 03:27:17 p.m. de ThunderBlue »

Offline luci1_nuf

• Doar inscris
directie fabia 2
« Răspuns #7 : Mai 10, 2009, 03:28:46 p.m. »
ieri am facut un drive test cu masina sefului  meu , tot o fabia 2  si concluzia este ca am o problema cu directia .
cu ambele masini am parcurs acelas traseu , iar diferentele sunt mari
masina avea aproximativ 200 km cand am fost la ei la servis (programarea la servis am facuto a doua zi dupa ce am ridicat masina) si raspunsul  care mi  la dat seful de servis cum ca din cauza inclinatiei drumului trage un pic dreapta  cred ca a vrut sa scape  de mine ca mai tarziu cind revin cu aceeasi problema (avand mai multi km) sa zica ca nu tine  de garantie desi le-am spus ca masina de noua are problema aceasta.
acum am 1200 km

« Ultima Modificare: Mai 10, 2009, 03:37:11 p.m. de luci1_nuf »

Offline MRP

• Gold member
« Răspuns #6 : Mai 04, 2009, 10:48:27 a.m. »
salut
mi se pare ca trage putin dreapta

mergi la vulcanizare si schimba rotile fata intre ele.cea mai simpla operatiune! daca tot mai trage ,atunci mergi la geometrie.si masina mea mergea prost si am facut geometrie si la rotile spate si gata!(octavia 2)

Offline petrica61

• Doar inscris
« Răspuns #5 : Mai 04, 2009, 09:28:30 a.m. »
  In primele saptamani aceeasi senzatie ,dar lucrurile s-au schimbat dupa 1000 km..si dupa egalizarea presiunii in cauciucuri.Daca masina e noua nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme.

Skoda fabia 2 1,2/70 Elegance
SKODA FABIA 2  ELEGANCE ,1.2 /70

Offline luci1_nuf

• Doar inscris
« Răspuns #4 : Mai 01, 2009, 10:27:46 p.m. »
masina am cumparato de la dealerul skoda din Oradea acum 3 saptamani
ea fiind noua
presiunea este egala in pneuri am verificat
da sunt portiuni de drum care sunt inclinate  dar mie cam 90% din drumurile facute cu ea am simtit ca trage dreapta(oras si exterior )
masina are acum 1100 km la bord

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #3 : Mai 01, 2009, 09:21:48 p.m. »
...mi se pare ca trage putin dreapta
Cauze posibile:
1.inclinatia drumului.
2.presiune inegala in pneuri
3.etrier dreapta blocat pe roata dreapta
4.jocuri in articulatiile suspensiei
5.arc rupt
6.bieleta de directie schimbata,fara a se regla directia
7.masina accidentata si reparata prost
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline drapar

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #2 : Mai 01, 2009, 05:33:31 p.m. »
Trebuie verificata geometria directiei (pe stand). Dar in primul rand verifica rotile din punct de vedere presiune si echilibraj (pe stand).
Daca masina e nou-nouta si nu a avut probleme remediate inainte de livrare, nu ar trebui sa ai probleme de echilibraj roti sau geometrie directie, ci doar presiunea in roti diferita de valorea recomandata.
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()