Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Tempomatul saracului  (Citit de 18388 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mario75

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 419
  • Auto: O2 BKD 2005
Re: Tempomatul saracului
« Răspuns #33 : Mai 09, 2009, 04:51:54 p.m. »
Sunt de acord ca mersul subturat nu face bine unui TDI. Asta incepand de la treapta 3 inclusiv in sus. In treapta a 2-a nu cred ca este distructiv, mai ales daca ai de mers o portiune de drum la viteza mica, din diverse motive (aglomeratie, off-road, etc.).
Am avut de mers vreo 200-300 m pe un drum de tara, si parca nu as fi mers cu a I-a si motorul turat la 1500 - 2000, mai ales ca nu puteam sa tin turatia constanta. Asa ca am cuplat a II-a si am lasat-o la relanti. A urcat asa si o rampa de vreo 30 - 40 de grade. Ma asteptam sa moara motorul, insa parca prinsese viata :)
Bine, dupa ce am ajuns pe DN, am dus-o pana in 4500 - 5000 rot/min :D
Don't drive faster than your guardian angel can fly!

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #32 : Mai 04, 2009, 10:48:18 p.m. »
motor cu ardere la presiune constanta?

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #31 : Mai 04, 2009, 10:36:14 p.m. »
liviu,tot respectul dar mai incearca odata.am intrebat de toate masinile diesel.ARO nu are ECU si nici un golf 3 fara electronica.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #30 : Mai 04, 2009, 08:28:55 p.m. »
ECU
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #29 : Mai 04, 2009, 08:14:39 p.m. »
tot citit despre mersul asta la relanti.oare stie cineva de ce se poate realiza? mai ales la motoarele diesel?

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #28 : Mai 04, 2009, 04:18:51 p.m. »
fiecare cum crede. in afara de dacie niciodata nu mi s-a aprins becul de la ulei la vreo masina

Offline rvacaru

• Gold member
  • Locaţia: exilat
  • Mesaje postate: 596
« Răspuns #27 : Mai 04, 2009, 04:11:44 p.m. »
Imi pare rau, dar nu pot fi de acord pe acest subiect. La turatie mica (si mai ales in sarcina) ungerea este mai proasta (de aceea multora li se aprinde becul de presiune ulei la relanti si nu la turatie mai mare), se depune calamina, etc. Multi conduc subturat ca sa obtina un consum mai mic (stilul taxi).
Conteaza foarte mult si tipul de motor, unele sunt mai elastice decat altele.

Despre turbina habar nu am, ca n-am avut niciodata motor turbo.

Eu cred ca cel mai sigur e "calea de mijloc"... :) nici prea-prea nici foarte-foarte in nici o extrema :)

Parerea mea o mai impart si altii:
http://stason.org/TULARC/vehicles/vw-general/52-Which-is-better-High-or-Low-revs-when-driving-Will-eith.html

O2 1.6 FSI

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #26 : Mai 04, 2009, 03:41:18 p.m. »
1. ungerea este aceeasi la relanti daca este in sarcina sau nu. pompa de ulei este proiectata sa asigure presiunea necesara la relanti. Peste aceasta turatie excesul este refulat.

2. am auzit si eu mituri despre turbine picate din cauza mersului la turatii mici, dar daca in 8 ani nu mi-a picat una (din mai multe) nu pot spune ca-i dauneaza.

mersul la relanti este chiar ca tempomatul care ce face, mentine o viteza (turatie) stabila, iar in acest caz mentine turatia de relanti stabila.

Offline rvacaru

• Gold member
  • Locaţia: exilat
  • Mesaje postate: 596
« Răspuns #25 : Mai 04, 2009, 02:50:34 p.m. »
Mersul la relanti este mersul stabilizat al motorului. Sub aceasta turatie putem ajunge in urma unei franari fara debreiere (la 4-500 rpm, in tr a 3-a de ex, cand masina are inca inertie, dar motorul face ca toti dracii), sau la schimbarea treptelor prea repede... Sub aceasta turatie motorul incearca sa se stabilizeze prin injectie de combustibil "galopanta" si marita.

Cat despre ungere... este cat se poate de buna

Banuiesc ca vorbesti despre diesel. La un benzinar aspirat (probabil sub 3 litri capacitate) la 400 rpm nu prea mai ai motor, a murit de ceva vreme saracul. Si ungerea in sarcina, la turatie de relanti este ok? 

Eu sunt adeptul unui mers mai "vioi", asa cum cere masina. Ori ea, saraca, nu cere sa o duc cu 700rpm in a 5a, e vai de mama ei in regimul acela...
O2 1.6 FSI

Offline sady

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 453
  • Auto: O1, 1.8 t
« Răspuns #24 : Mai 04, 2009, 01:56:51 p.m. »
sady, orice motor cu turbina nu ar trebui folosit la turatii asa mici.

Pai asta-i si parerea mea.
Intrebarile mele vizau tocmai clarificarea nedumeririi proprii vis-a-vis de teoria exprimata de Luci ca turatiile de 1000-1100 sunt ok.
 Oricum al meu nu de turatii mici se plange...Daca e sa moara o va face din cauza celor 5000 rot/min la care e des folosit.
1.8T  L&K, '02, berlina

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #23 : Mai 04, 2009, 01:39:21 p.m. »

Sa inteleg ca daca merg cu 900-1000 de rot/min constant, in a 5-a am consumul cel mai mic si este si ok pt. motor si turbina?

La diesel. Nu am schimbat inca nici o turbina din aceasta cauza, sau sa am vreo problema.
Vad ca tu ai 1.8 T. la benzinare turbo pot sa-ti spun doar ca teoretic ar trebui sa fie ca la diesel

Offline florin

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 704
« Răspuns #22 : Mai 04, 2009, 12:17:39 p.m. »
sady, orice motor cu turbina nu ar trebui folosit la turatii asa mici. Bebe are FSI , benzina aspirat si aici turatiile nu sunt asa importante. categoric, daca tii la motor nu il tii subturat foarte mult (vorbesc acum doar de benzina aspirat aici), dar nici nu se compara cu unul cu turbina la care urmarile sunt dezastruoase :)
"If your pictures aren't good enough, you're not close enough.”  - Robert Capa
Skoda Octavia 2 Combi 2.0 FSI 4*4

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #21 : Mai 04, 2009, 11:52:06 a.m. »
Nu deviati de la subiect, va rog. Pentru experiente pe drumurile patriei in care sunt implicate sau nu femei, exista deja deschise topicuri separate in Poiana lui Iocan. AM mutat aici ultimele discutii.
« Ultima Modificare: Mai 04, 2009, 11:56:49 a.m. de Stef13 »

Offline king@rthur

• Gold member
  • Locaţia: out
  • Mesaje postate: 1320
« Răspuns #20 : Mai 04, 2009, 11:23:08 a.m. »
Daca te consoleaza,sa stii ca sunt si barbati care isi omoara turbina :D

Offline Anca

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 290
  • Auto: 2.0 TDI BKD 140 CP
« Răspuns #19 : Mai 04, 2009, 11:16:10 a.m. »
 :)) Nu fac asa, dar sunt totusi fata si ma deranjeaza comentariile rautacioase  :( ce sa-i faci daca nu-s toate ca mine ? :D :D :D :D :D
Skoda Octavia II - 2.0 TDI M6 Business

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()