Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: cutie viteze tdi - despre sincron, ulei si altele  (Citit de 16308 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline papetz

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 482
    • ... and i'm a carrier!
  • Auto: 1.9 tdi 105 cp
Re: cutie viteze tdi - despre sincron, ulei si altele
« Răspuns #6 : Iunie 08, 2009, 02:01:33 p.m. »
am fost cu skoda pentru revizie la autostil si le-am zis sa-mi schimbe si uleiul din cutie. zis si facut.
partea frumoasa e ca nu mai caraie oricat as forta-o  <:-P . partea nu atat de frumoasa la care ma tot gandesc de atunci e ca nu stiu cat de bine a respectat meseriasul (in acest caz, fiul lui tavi de la auto stil) tehnologia de care vorbeste liviu. eu habar nu am ce ce inseamna aceasta tenologiedar pot sa va descriu cum s-au petrecut lucrurile: s-a scurs uleiul vechi destul de mult timp (deci, probabil, a curs tot) si dupa asta a inceut nebunia. masina era urcata pe rampa si nu era loc sa strecoare bidonul acela de 0.5l pe langa cutie in asa fel incat sa se scurga in cutie. dupa multe incercari s-a recurs la folosirea unui furtun mai lung si cu presiune bagata in bidon uleiul ajungea in cutie. a rezultat mult ulei curs pe jos si pe cei doi mecanici care au facut chestia asta; s-au oprit dupa 3 bidoane si jumatate cand a inceput uleiul sa dea pe afara. daca asta e tehnologia cred ca cei de la skoda ar trebui sa-si rescrie manualele :D
problema mea e ca mi s-a spus la inceput ca intra doi litri in cutie si pana al urma au intrat, probabil, un pic mai mult de 1,5l: 3 bidoane si inca un pic. asta la ochi fiindca pe jos era foarte mult ulei si mai ramasese ceva si in al patrulea bidon.
revin: cat ulei intra intr-o cutie de viteze de skoda ca cea din semnatura, BSW?
sa ma mai ingrijorez sau sa ma bucur de lipsa caraielilor?
aaaaa, uitam, inca mai agata un pic, nu e un agatat metalic ci, mai degraba, un stop mic pe care mi-l pune la trecera din viteza intai intr-a doua. dar e bine. oricum nu prea ma impac eu cu cutia asta de viteze.
in comparate cu cea de pe ka-ul pe care l-am condus pana acum asta e  un fel de monstru batran si incet. la ka, in clipa in care puneam piciorul pe ambreiaj incepeam sa scot din viteza, ambreiajul statea la fund o fractiune de secunda si apoi bagam in treapta urmatoare pe masura ce ridicam ambreiajul.
la skoda trebuie sa fac un memo, sa calc ambreiajul pana atinge podeaua si inca un pic, schimb viteza parcurgand cam jumatate de metru cu mana (exagerez dar ati prins ideea) si dupa ce am treminat, ii cer voie si ridic usor ambreiajul, calc acceleratia si repet operatia. asa o fi la toate, n-o fi asa, habar nu am. 
Nestle Boycott

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
Re: cutie viteze tdi - despre sincron, ulei si altele
« Răspuns #5 : Mai 17, 2009, 07:43:47 a.m. »
Uleiurile astea cu dedicatie le gaseseti numai la service-urile grupului VAG . Pretul nu este mare la uleiul de transmisie si ai nevoie de 2 ltr. Atentie la golirea completa a carterului CV si pe urma la umplerea la nivel ( sa respecte meseriasul tehnologia ) . Daca vrei amanunte MP.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline papetz

• Membru de baza
  • **
    • ... and i'm a carrier!
Re: cutie viteze tdi - despre sincon, ulei si altele
« Răspuns #4 : Mai 17, 2009, 01:21:03 a.m. »
din cate stiu eu masina este iesita din garantie, e cumparata in februarie 2007 deci au cam trecut doi ani. sper sa ma insel. o sa ma uit pe actele ei cand ajung la birou. ea caraie, saraca, de mai demult doar ca nu a deranjat pe nimeni (masina e a mea de foarte putin timp, pana acum a fost a firmei), nu avea nici pe departe doi ani cand a inceput sa caraie.
merci liv_sibiu pentru specificatii. i know a guy who knows a guy care vinde uleiuri si alte prostii prin targ si preturile sunt destul de mult sub cele din serviceurile pe care le frecventeaza el. the first guy, i mean :D .
revin sa va spun daca s-a rezolvat sau nu.
Nestle Boycott

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #3 : Mai 16, 2009, 07:02:06 a.m. »
Uleiul de transmisie este SAE 75W , dar are specificatii diferite in functie de tipul cutiei de viteza GQQ ( specificatia G 052 726 A2 ) sau JCR ( specificatia G 052 152 A2 )
Nu cred ca in cazul tau sa mai ajute la ceva inlocuirea uleiului de transmisie , dar merita incercat .
« Ultima Modificare: Mai 16, 2009, 07:08:52 a.m. de liv_sibiu »
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #2 : Mai 16, 2009, 03:28:04 a.m. »
Uleiul din CV se schimba pe garantie, deci nu te costa nimic !  :082:
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline papetz

• Membru de baza
  • **
    • ... and i'm a carrier!
cutie viteze tdi - despre sincron, ulei si altele
« Răspuns #1 : Mai 16, 2009, 12:37:58 a.m. »
cutia  mea caraie rau de tot cand intra intr-a doua, rau. cand retrogradez intr-a doua nu.pana acum ceva timp facea chestia asta doar daca in viteza intai o duceam pana peste 2500 ture. acum caraie mai tot timpul. mi s-a spus ca e de la sincron si ca se rezolva prin apasarea de doua ori a ambreiajului. asa e. da nu are nici un farmec mai ales cand vreau sa plec mai tare de pe loc. am citit pe topicul ivas galati ca asta s-ar rezolva prin inlocuirea uleiului din cutie.
asa ca pana sa ii schimb sincronul stie cineva cum se cheama acest ulei si cam cat intra intr-o cutie ca sa pot sa-mi fac o idee de pret.
« Ultima Modificare: Mai 17, 2009, 02:47:01 a.m. de ThunderBlue »
Nestle Boycott

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]