Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: cum stationam skoda (sau orice altceva cu o cutie de viteze si o frana de mana)  (Citit de 31066 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
Frana de mana si apoi P indiferent de loc, din acelas motiv cu al colegului cu DSG. Frana de aia-i frană s-o folosesti. La mine dupa revizie mi-au reglat-o(intins cablul) din nou. Decat sa-mi para mie rau mai bine sa le fie la frane rau!
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline m-nus

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 210
nu cred ca forteaza nici macar 1% faptul ca o lasi in tr 1 fata de o plecare de pe loc normala de la semafor undeva la 1500rpm
Skoda Octavia 20V turbo

Offline Cornel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti, R.F.G.
  • Mesaje postate: 215
  • Binele o duce rau in Romania!
  • Auto: O2, BSE, 1.6 MPI
Eu parchez in panta, in mica mea curte, imobilizand masina cu treapta intai!
Am citit ca mai toata lumea in panta, foloseste  frana de mana.
Forteaza cutia in vreun fel faptul ca o las in treapta intai?

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
tocmai de aia se f.... iar cand iesi din service mai ai inca un dinte de sarit ca sa tina
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
Apropo de tras pana la capat .. ati vazut baietii din service pana unde trag de ea ? .. cred ca pun masina pe verticala si tot tine !
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
aaa, nu m-am referit la tine, Sorin. Doar ca daca este frana de mana trag de ea pana la capat...

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
Nici eu nu ma zgarcesc la click-uri :)
Doar am observat ca inainte tinea la 2 fara sa alunece la vale si acum are nevoie de 3.
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
am recitit topicul si am ajuns la concluzia ca ne este frica sa uzam componentele masinnii. ei bine, pentru un set de placute si doua cabluri de frana de mana (total 250 lei) prefer sa folosesc frana de mana la maxim, si la fiecare doi ani sa schimb aceste componente.  Eu o folosesc la aproape oricand este necesara, si nu ma zgarcesc la nr de click-uri. rotile pe spate nu mi s-au intepenit niciodata - poate am avut noroc...

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
cablul e de vina
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
Avand in vedere ca eu parchez in panta ma vad nevoit sa trag de fiecare data frana de mana. Atat vara cat si iarna.
Am observat in ultimul timp ca frana nu mai tine la 2 dinti cum tinea inainte si acum o trag la 3. Nu stiu daca asta se intampla pentru ca mi s-au mai uzat placutele pe spate sau s-a slabit frana de mana.
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline razvan rs

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 294
  • Auto: Mazda 6 facelift revo top 2.5
Si eu spun ca la o masina noua nu exista acest risc ! La masinile putin mai vechi da, apa patrunde intre cablu de frana de mana si camasa si apare acest neajuns ! 
Mazda 6 facelift revolution top 2.5 L
Ex - Skoda Octavia RS TDI

Offline St3ff

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Pantelimon)
  • Mesaje postate: 1732
  • Auto: O2 1.9 TDI BXE
Eu am tras frana de mana toata iarna (stiu de problema dar am considerat ca pe skoda nu are voie sa se produca acel incident).
Pe masina de dinainte o supernova am patit si nici ca am mai tras frana de mana iarna.
Niciodata sa nu circuli cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Offline razvan rs

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 294
  • Auto: Mazda 6 facelift revo top 2.5
 Intr-adevar pe timp de iarna este indicat a nu se folosi frana de mana (din motivul enuntat de voi ) dar vara???? Pai atunci de ce mai exista aceasta frana, numita si frana de stationare? Daca panta este mai accentuata si masina este tinuta doar de frana de motor, exista riscul de a o gasi mult mai jos decat locul in care am parcat-o! :D
Mazda 6 facelift revolution top 2.5 L
Ex - Skoda Octavia RS TDI

Offline romero

• Junior
  • *
  • Locaţia: Botosani
  • Mesaje postate: 29
Am parcurs peste 100k cu 4 masini (autohtone) pana acum,dar rar am parcat cu frana de mana trasa,chiar si in panta sau rampa.M-am lecuit sa trag frana de mana in timpul parcarii,cand intr-o iarna,de dimineata, grabundu-ma undeva, mi-au ramas intepenite rotile din spate,incat am putut pleca de pe loc pe la amiaza. Asa ca,si cu Skoda mea,o sa parchez numai in vit.I.

Offline arkadyema

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bossimania--Buzau
  • Mesaje postate: 244
  • simply clever
  • Auto: 1,9TDI Octi 2 NEW
Re: cum stationam skoda (sau orice altceva cu o cutie de viteze si o frana de ma
« Răspuns #47 : August 11, 2009, 08:17:00 a.m. »
Am citit si eu topicul insa am o nedumerire: ce se intampla cu ambreiajul si cutia de viteze cand motorul este oprit si cuplat in a-I-a sau oricare alta treapta?Cand avem cuplata o treapta nu sta ceva in tensiune pe acolo? Am primit si eu o aluzie la chestia asta si ma cam gandesc serios. Cel putin acum merg doar pe frana de mana. Iarna nu mai stiu, dar la cata zapada e in tara asta..nu cred ca mai e cazul. Mi s-a intamplat odata cu loganul sa imi intepeneasca franele-fara frana de mana trasa..dar cred ca era vorba de tamburi.PS:la semanfor 1-2clicuri maxim si stau linistit.. 
Am testat airbagurile si centuri..functioneaza foarte bine..sunt multumit de masina mea.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()