Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: cum stationam skoda (sau orice altceva cu o cutie de viteze si o frana de mana)  (Citit de 31069 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
Desi poate parea ciudat io trag frana de mana si la semafor. O trag la primul ţac pentru ca urăsc momentele cand iti pleaca masina usor-usor si trebuie sa ti piciorul pe frana. "Ticul nervos" il am de la un prieten care conduce 50% din zi.
Este chiar relaxant sa nu stai cu piciorul "netensionat".

Cat despre parcare viteza 1 si frana de mana la 2 ţacuri. Cand a condus un preten si a tras cam de vreo 4-5 ţacuri m-a durut sufletu  :-w ...
si eu o trag la semafor
mai faci si economie de becuri :D
eu o folosesc mult si pe post de hill-hold :D la plecarile din rampa in trafic, parcari inclinate etc mai ales ca 3 dinti sunt maximum ;)
aici fac economie de ambreiaj :))
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
in viteza 1 si doar in rampa/panta SI cu frana de mana

IDEM si eu !

@razvanduta, la masinile cu servodirectie hidraulica, asa cum este si Superb 1, la parcare se recomanda sa se lase rotile drepte, pt ca presiunea sa fie egala si astfel sa nu se uzeze mai repede doar unele din garniturile de la caseta de directie !
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
Desi poate parea ciudat io trag frana de mana si la semafor. O trag la primul ţac pentru ca urăsc momentele cand iti pleaca masina usor-usor si trebuie sa ti piciorul pe frana. "Ticul nervos" il am de la un prieten care conduce 50% din zi.
Este chiar relaxant sa nu stai cu piciorul "netensionat".

Cat despre parcare viteza 1 si frana de mana la 2 ţacuri. Cand a condus un preten si a tras cam de vreo 4-5 ţacuri m-a durut sufletu  :-w ...
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline C o s m i n

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 5853
  • ZEN Master
  • Auto: Fabia 287 Nm
Viteza 1, si total aleator(daca imi aduc aminte, dar in rampa/panta, imi cam aduc aminte) trag frana de mana.
Din categoria "Consultatii ZEN, FU, CHI, HI, PAN",lectia numarul 1:
Cand disperarea te cuprinde si crezi ca problema skodei tale nu are solutie, asculta-ti vocea interioara, care spune: LEAGA CU SARMA

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
in viteza 1 si doar in rampa/panta SI cu frana de mana
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline bogdanbran2002

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 453
  • Auto: fabia2 1.4, 86 cp
eu in toate anotimpurile o las cu frana de mana si nu am avut probleme nici la blocatul cablului de frana nici slabitul lui, iar masina mea sta imobilizata destul timp; foarte rar o las in viteza.
skoda fabia 2 elegance 1.4, 16v, 86 cp, an 2008, BXW
B 02 BRZ

Offline cbdro

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 107
Iarna o las in viteza I, fara frana de mana trasa, in celelalte anotimpuri o las numai cu frana de mana trasa.
Fabia II Combi Style +cateva optionale, 1.6 MPI, 105CP, 2008

Felicia, mon amour!

Offline DDaniel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 122
  • Daca ar fi sa aleg, aleg... si cand aleg, aleg.
¤ 9. Oprirea, stationarea si parcarea
(2) Conducatorul care stationeaza cu autovehiculul trebuie sa opreasca motorul, sa introduca maneta într-o treapta de viteza ori în treapta de parcare, sa puna în functiune dispozitivele de frânare, de stationare si antifurt si sa încuie usile.

Eu folosesc treapta 1 (uneori treapta 2) si frana de stationare (frana de mana) iar in panta R (marsarier).
Skoda Fabia Combi Elegance, 1,9TDI-PD, 101PS, 2003

Offline BrotaneL

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 187
  • Auto: 2.0i
Inainte obisnuiam sa o bag intr-o treapta de viteza si ii trageam frana de mana , insa dupa o perioada de 1 luna , cand masina n-a fost miscata ... am constatat ca acel cablu de la frana de mana s-a slabit si nu mai tine tot asa "de jos" ... adica "levierul (frata de mana)" are o cursa moarta pana undeva la jumatea ei , abia dupa aceea cupleaza . Asa ca de la un timp , evit sa trag frana de mana .

Skoda Octavia SLX 2.0
Ford Focus 1.8 TDDi

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
OK, atunci care e rolul franei de mana? huh?
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline florin

• Gold member
  • Mesaje postate: 704
fiecare parcheaza cum vrea :) eu trag frana de mana si o bag in viteza 1a, indiferent unde si cat timp o parchez.
"If your pictures aren't good enough, you're not close enough.”  - Robert Capa
Skoda Octavia 2 Combi 2.0 FSI 4*4

Offline Gabriel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti (P-ta Muncii)
  • Mesaje postate: 280
  • "Sunt printre voi, dar nu sunt unul dintre voi"
Eu unul de cand ma stiu ies din masina si o las in treapta 1....fara frana de mana trasa (decat dc e in oarece panta) si nu inteleg de ce lumea trage si frana de mana asa aiurea dc e parcata pe drum drept?! Nu inteleg rostu dar ma rog....eu nu inteleg multe deci nu e relevant 8-}
O2 ALB

Offline Harlequin

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
In codul rutier scrie sa asiguri masina cu treapta 1 sau marcharierre si frana de mana. Restul de variatiuni pe tema asta (cu/fara frana, cu/fara viteza) sunt la alegerea fiecaruia, in functie de necesitati.

Offline RazvanDuta

• Gold member
  • Mesaje postate: 851
  • Auto: 2.5TDI 140kW
Nu ma pricep foarte mult, insa stiu ca daca vrei sa "imobilizezi" masina, o lasi in viteza, de obicei in I-a. Poti sa tragi si frana de mana, insa exista doua riscuri : daca masina e in panta, si nu ai frana de mana bine reglata, s-ar putea sa nu mai gasesti masina acolo unde ai lasat-o   :71: , iar iarna exista riscul sa inghete CEVA (nu stiu exact ce, banuiesc ca placutele pe discul de frana). Eu de obicei cand parchez, o las si in viteza I, si trag si frana de mana, mai putin iarna cand e foarte frig. De asemenea se recomanda ca atunci cand parchezi sa indrepti rotile, ca altfel se duc naiba burdufele de la planetare (sper ca nu am spus o tampenie - repret, nu ma prea pricep  :-/ )

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
inmod normal imobilizarea se face in tr 1 de viteza sau marche-arriere. opritul in zone aglomerate fara imobilizare tine de bunul simt.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()