Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Delfinul - Octavia 2 1,6 MPI  (Citit de 77058 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline aronbv

• Gold member
  • Locaţia: Brasov, Romania
  • Mesaje postate: 1134
  • Simply clever... BV-90-CTI
    • Traduceri-Forditasok-Translations
  • Auto: Octavia 2 1.6MPI BSE
Re: Delfinul - Octavia 2 1,6 MPI
« Răspuns #235 : Septembrie 11, 2010, 11:59:36 a.m. »
Mulţumesc Cosmine, you make me blush :D

Post Merge: Septembrie 11, 2010, 12:00:45 p.m.
Scumpuţ ...

mda... să zicem. Mai există şi varianta cu tot cu kit de inducţie cu conducte de inox cu tot, ăla se duce la 150 de euro.
Eat shit. A billion flies can't be wrong!

Offline C o s m i n

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 5853
  • ZEN Master
  • Auto: Fabia 287 Nm
« Răspuns #234 : Septembrie 11, 2010, 11:56:34 a.m. »
Alau mi to translate:
Aron vrea sa se laude ca a prins si delfinu lui benzinar 180 km/h, si nu stia cum s-o dea mai tehnic asa, sa nu-i sarim in cap cu chestii gen Aroane, noi nu incurajam condusul iresponsabil, suntem o comunitate unita si alte bla bla-uri.
Drept urmare, a zis ca da domne, a prins 180, ca i-am schimbat filtrul.
Si eu am mers cu fabia cu 220, dar doar pentru ca pusesem un odorizant nou in masina, si trebuia sa testez cum miroase la viteza asta, nu ca am vrut eu sa-i dau 220
Oricum, una peste alta, daca ar fi sa aleg pe cineva sa-mi intretina masina mea, Aron ar fi in top 3 alesi. Keep up the good work.
(Cu jentile de audi, eu te-as intelege si daca le pui asa. Doar in America se poarta bling bling)
Din categoria "Consultatii ZEN, FU, CHI, HI, PAN",lectia numarul 1:
Cand disperarea te cuprinde si crezi ca problema skodei tale nu are solutie, asculta-ti vocea interioara, care spune: LEAGA CU SARMA

Offline Remi

• Expert
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
« Răspuns #233 : Septembrie 11, 2010, 11:56:17 a.m. »
Scumpuţ ...
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

Offline aronbv

• Gold member
« Răspuns #232 : Septembrie 11, 2010, 11:53:46 a.m. »
A fost 70 de euro cu tot cu poşta, am luat de pe ebay, DHL din Berlin în trei zile la uşă :D

Offline Remi

• Expert
« Răspuns #231 : Septembrie 11, 2010, 11:51:22 a.m. »
Tare! Mi-a plăcut  :)) ...
Lasă-mi un pic de timp, am s-ă incerc să reformulez dacă nu mă ajută un coleg de pe forum un pic mai priceput la formulări pământeşti.
Toate bune.
P.S.
M-am întors ieri cu fetele de la mare, pe A2 am mers 15 - 20 km în spatele unui Mercedes foarte mare (limuzina) cu aproape 200 - am profitat ca fimea si nevasta au adormit şi am încercat să mă ţin după el. A2 era aproape liber, după aproape 20 km, tipul a schimbat banda, a lăsat-o de a ajuns în dreptul meu şi fata din dreapta a aplaudat  =D> , iar el a făcut semnul  :082: , apoi cred ca în maxim 5 minute nu i-am mai văzut ...
M-am simţit un pic mândru însă tare aş fi vrut să depăşesc şi eu 200 ... dar poate cu viitoarea maşină ...  >:D<
Chiar şi aşa, mă gândesc şi eu la un astfel de filtru. Un filtru mai bun poate permite motorului atingerea unor turaţii un pic mai ridicate astfel în aceste condiţii şi atingerea unor viteze un pic mai mari de deplasare. Cât te-a costat filtrul şi de unde l-ai achiziţionat ?

Offline aronbv

• Gold member
« Răspuns #230 : Septembrie 11, 2010, 11:28:30 a.m. »
Ooook......... translate.... :044:

Offline Remi

• Expert
« Răspuns #229 : Septembrie 11, 2010, 11:21:36 a.m. »
Rezultate:

Cu fitrul vechi (care are 4000 de km, deci nu poate fi considerat unul plin de praf) la 5500 rpm viteza maximă atinsă în ambele sensuri a fost 160 km/h.
Cu filtrul nou la 5500 rpm viteza maximă atinsă în ambele sensuri a fost 180 km/h.

Aronbv, viteza de deplasare a maşinii este egală cu viteza tangenţială la nivelul căii de rulare a anvelopelor. Această viteză tangenţială este egală cu produsul între turaţia la arborele planetar (arborele de antrenare al roţii) şi raza roţii (măsurată între axa roţii şi calea de rulare a anvelopei în punctul de contact cu suprafaţa pe care rulează maşina). Acceptând ipoteza că înlocuirea filtrului de aer nu a deteminat scăderea greutăţii maşinii care să se transpună în creşterea usoară a razei roţii la nivelul căii de rulare (ipoteza evidentă dealtfel ... :) ) şi că turaţia la axul planetar a rămas aceiaşi - în relaţie cu turaţia la arborele primar al cutiei de viteze citită de voi pe bord la valoarea de 5500 rpm, este evident că viteza tangenţiala nu se va modifica şi astfel nici viteza de înaintare a automobilului.
Sunt de acord cu modificarea rampei de accelerare, datorate unei admisii cu o cădere mai mica de presiune la nivelul filtrului de admisie aer, în sensul că această rampă a devenit mai abrupta şi atunci intervalul de timp în care ating aceeaşi turaţie şi respectiv aceiaşi viteză va fi mi mic.
În concluzie, sau un pic mai simplu spus, presupunând un sistem de transmisie sănătos - cu rapoarte de transmisie şi cuplaje de fricţiune date şi stabile, la o turaţie dată şi stabilă nu se pot obţine viteze de rulare diferite câtă vreme nu modificăm raza la nivelul căii de rulare. Există deci o relaţie foarte strânsă între turaţie şi viteză având în vedere aceleaşi rapoarte de transmisie (transmitere) şi raze de rulare date/stabile.
« Ultima Modificare: Septembrie 11, 2010, 11:24:09 a.m. de Remi »

Offline Owe

• Gold member
  • Locaţia: Drobeta
  • Mesaje postate: 901
  • Is it progress if a cannibal uses a knife and fork
  • Auto: 1,9 TDI, BXE
« Răspuns #228 : Septembrie 11, 2010, 10:41:13 a.m. »
Capace, capace... :-? parca am vazut ceva pe forum despre inlaturarea definitiva. :D
Cred ca solutia cu sigle lipite e singura.
Octavia Tour  TDI ;  Superb 2  TDI
Difficile est satiram non scribere

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #227 : Septembrie 11, 2010, 10:15:13 a.m. »
Pare cea mai la indemana solutie. Sunt foarte faine jantele pentru iarna.
Land Rover Discovery 3

Offline aronbv

• Gold member
« Răspuns #226 : Septembrie 11, 2010, 10:13:01 a.m. »
Da, sunt jante RONAL făcute pentru AUDI. Văd azi dacă se poate îndepărta "stăpânul inelelor" :)

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #225 : Septembrie 11, 2010, 10:09:33 a.m. »
Slabe sperante sa gasesti capace, fiind un model exclusiv Audi, din cate stiu. Din pozele postate insa, deduc ca se pot inlatura cerculetele de pe acele capace. Revopsite si........job well done my friend.  :082:
Land Rover Discovery 3

Offline aronbv

• Gold member
« Răspuns #224 : Septembrie 11, 2010, 10:05:23 a.m. »
Întâmplarea face ca am primit cadou de la un prieten 5 jante de Audi 6Jx15 ET45 5x112. Aseară au ajuns la mine de la Budapesta. Azi urmează să mă ocup de ele şi poate le şi montez.
Sunt în stare bună, nu-s lovite, nu-s ciobite, şi sunt un model mai solid, poate nu chiar ce mi-aş fi dorit, dar calul de dar nu se caută la dinţi :)

Problema este acel capac cu sigla mare Audi (un posesor de audi şi-ar rupe gâtul să aibă aşa ceva - vorba camionagiului care mi le-a adus din Ungaria ).
Voi încerca să găsesc capace care să se potrivească şi poate apelez la prietenul lui RRS pentru acele sigle din răşină autocolantă.

Orice idee în legătură cu capacele este binevenită.

Offline aronbv

• Gold member
« Răspuns #223 : Septembrie 03, 2010, 08:54:19 p.m. »
A venit cu un tub de ulei, dar pe ebay, la cel de la care am luat filtrul, se găseşte şi kitul de curăţare-gresare.
Foarte simpatic neamţul, a pus în colet 2 pliculeţe de maşinuţe Haribo cu sigla firmei lui :))

Post Merge: Septembrie 04, 2010, 01:05:49 p.m.
Joi am făcut şi ITP-ul, 85 de lei, totul OK. Nici măcar de xenoane nu s-a legat, ba chiar m-a întrebat de unde le-am luat că ar vrea şi el. :)

Post Merge: Septembrie 04, 2010, 01:07:05 p.m.
@LUCI > http://cgi.ebay.co.uk/NEW-K-N-AIR-FILTER-CLEANER-RECHARGER-KIT-/390230268471?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5adb895a37
« Ultima Modificare: Septembrie 04, 2010, 01:07:05 p.m. de aronbv »

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #222 : Septembrie 03, 2010, 08:51:25 p.m. »
ai achizitionat si kitul de curatare si gresare, sau ai idee de unde se poate cumpara?

Offline aronbv

• Gold member
« Răspuns #221 : Septembrie 03, 2010, 08:43:41 p.m. »
Ionut, "montajul" e aşa: desfaci 5 şuruburi, scoţi filtrul vechi, pui în locul lui filtrul nou şi strângi 5 şuruburi la loc :D

Cristian :)) E o zonă mai ascunsă :D

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()