Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Dealer IVAS Galati  (Citit de 59881 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline coco_caty

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 148
Re: Dealer IVAS Galati
« Răspuns #57 : August 14, 2008, 08:39:17 p.m. »
daca vrei sa intre in tr 1 in mers peste 20km/h , e doar o preferinta de-a ta. Daca agata cand vrei sa pleci de pe loc, inseamna ca e defect. Acea informare se refera si la dificultatea de cuplare a tr 1. Cu tr 4 nu stiu ce sa zic , poate fi doar un caz aparte care se intampla doar la tine. Nu exista informare din cate stiu cu asa ceva.  :-S

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #56 : August 14, 2008, 08:37:09 p.m. »
Si eu am reclamat agatare aleatoare la a IV-a . Raspunsul : sa nu fiu carcotas. Nu sunt , dar agata din cand in cand , indiferent daca sunt sau nu la turatia de sincronism . A naibii masina ( CV ) nu face la service .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Homer

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 359
  • Auto: 1.9 TDI AXR
« Răspuns #55 : August 14, 2008, 08:32:42 p.m. »
La mine nu e nici o problema cu tr. 2, in schimb cateodata refuza sa intre de prima data in tr.1.  iar alteori agata in tr.4 :(( Este si pentru problema asta vreo informare?   :-B
Octavia Tour 1.9 TDI 12.2007

Offline coco_caty

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 148
« Răspuns #54 : August 14, 2008, 08:16:43 p.m. »
 D L-) A, este o informare de la uzina care zice ca la masinile care au probleme la schimbarea treptelor a doua , se schimba uleiul din cutia de viteze cu unul indicat de ei, original skoda bineinteles. Nu stiu daca tot acelasi tip de ulei este si in cutia de viteze atunci cand masina e noua.
Daca tot mai sunt probleme dupa inlocuirea uleiului, se trece la inlocuirea setului de inele sincron pentru treptele 1 si 2, care sunt altfel.  :-B
Fenomenul ( agata in treapta 2) se datoreaza sincronului care nu se franeaza la timp.In momentul de fata el are niste canalizatii circulare pe interior- ei le-au gandit pentru ungere, dar s-a dovedit a fi o proasta inspiratie. Astfel cele noi care se inlocuiesc sunt realizate dintr-un material mai abraziv si fara canalizatii. :-B
Aceasta problema a fost reclamata mai de mult , chiar de service-ul nostru la importator si le schimbam sincroanele la tr 2 la masini. Cei de la importator strambau din nas atunci ca nu stiau despre acest defect nou aparut, si nu ne prea credeau. Dupa cateva luni ( cred ca vreo 3-4 , sau mai bine ) a aparut aceasta informare. Mai multe detalii consider ca nu sunt necesare, deoarece aceste informari sunt "secrete" -trebuie sa se stie doar in atelier, nu si clientii.  :-$

De aceea vreau sa fac un anunt foarte important :
 X(                        X(                                      X(                                         X(
NU VREAU SA VINA CLIENTI IN SERVICE CA SA LE SCHIMBAM ULEIUL/SINCRONUL ASA CA AU VAZUT EI PE VREUN FORUM SAU AU AUZIT DE UNDEVA, FARA CA MASINA SA AIBA VREO PROBLEMA REFERITOARE LA ASA CEVA  !!! SPUN ASTA FIINDCA AM AVUT CAZURI DE GENUL ACESTA SI LE-AM DAT CU FLIT IMEDIAT , MAI AVEAM SA LE DAM CU SUTUL IN FUND !!!  0|0   

Deci nu este vreo actiune de rechemare , e doar o informare tehnica de rezolvare a problemei.  :69:

Normal ar trebui sa nu plateasca nimic, deoarece reclamatia a fost facuta in garantie. Important este ca acest lucru sa fie scris in contractul deschis atunci cand era masina in garantie,sa fie mentionat pe undeva scris cu pixul sau imprimat . Altfel trebuie sa plateasca uleiul si manopera 90 unitati de timp.   

:082:               :082:                            :082:                          :082:

Offline dragosb

• Gold member
  • Mesaje postate: 520
  • Auto: O2 2.0 TDI BKD - DSG
« Răspuns #53 : August 14, 2008, 11:21:00 a.m. »
Acum vreo saptamana spuneam ca am o impresie buna legata de IVAS. Ei uite ca acum, am o problema cu ei...

Acum vreo 2 luni tatal meu a mers cu vechea mea skoda(1.9 tdi 90CP ALH) la revizia de de 45000 la IVAS. La momentul respectiv le-a semnalat faptul ca uneori agata cand bagi a doua. Uneori chiar caraie. I s-a spus ca shimba el din treapta I in II la turatii prea mari si de aia agata sua caraie. Insa zilele trecute i inceput sa faca mult mai rau. Problema e ca masina tocmai ce a iesit din garantie de 6 zile.

Azi a mers cu masina in service si dupa ce au mers cu ea in probe au spus ca ar fi sincronul de a II-a. Dupa ce le-a spus ca a semnalat problema la revizie i-au zis ca trebuie sa schimbe doar uleiul la cutie, ca ar avea nu's ce recall pe seama asta.
Acum, a acceptat schimbarea uleiului si sa vada daca mai face.
Cand au dat uleiul jos nu se vedea nici o urma de pilitura care sa indice sincronul.

Este vreo actiune de rechemare pe seama acestei probleme?
De la ce ar putea fi?
Ar putea fi numai de la ulei? Mie imi suna a "frectie la picior de lemn" pentru ca masina avea uleiul din fabrica.
Daca problema a fost semnalata cand masina era in garantie dar nu a fost remediata, se mai poate face ceva acum?

« Ultima Modificare: August 14, 2008, 11:42:52 a.m. de Master 4X4 »
Object instance not set to an instance of an object...

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
« Răspuns #52 : August 13, 2008, 09:06:32 p.m. »
Nu stiu ce sa zic. Va stau la dispozitie pentru clarificarea problemei pana la capat. Deocamdata incerc si eu sa ma lamuresc  :039:

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #51 : August 13, 2008, 04:12:21 p.m. »
Eu stiu ce-am vorbit cu LUCI. Acum sper ca si el a vb acelasi lucru cu Dl. Marian.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #50 : August 13, 2008, 02:21:05 p.m. »
Am vorbit cu Marian. Mi-a zis ca a luat legatura cu tatal tau si a lamurit problema. Din cate inteleg era vorba de o pompa de injectie (care exista) si de 2 pneuri. Vad ca Doru zice ceva si de trapa si altele. Pana la urma cum e?

Offline L U C I

• Expert
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #49 : August 12, 2008, 10:42:45 p.m. »
Da, il cunosc si este colegul meu. O sa discut maine cu el sa vedem despre ce este vorba.

Inainte sa ma pronunt in vreun fel... "verba volant...".

LUCI, ca sa lamurim problema, ar fi bine daca ai da mai multe detalii. Pana acum am inteles doar ca e vorba de o masina lovita pe care Marian a cumparat-o de la tine cu rezerva ca sunt anumite piese sau subansable pe care vrei sa le recuperezi...
... numai ca dl Marian mi-a spus acum 2 zile ca a (re)vandut toata masina cu tot cu  subansamble. restul sunt discutii, nu am postat pentru o interventie, ci doar pentru faptul ca simti nevoia sa spui chestiile astea...

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #48 : August 12, 2008, 08:40:11 p.m. »
Da, il cunosc si este colegul meu. O sa discut maine cu el sa vedem despre ce este vorba.

Inainte sa ma pronunt in vreun fel... "verba volant...".

LUCI, ca sa lamurim problema, ar fi bine daca ai da mai multe detalii. Pana acum am inteles doar ca e vorba de o masina lovita pe care Marian a cumparat-o de la tine cu rezerva ca sunt anumite piese sau subansable pe care vrei sa le recuperezi...

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #47 : August 12, 2008, 07:09:33 p.m. »
M-am gandit mult daca sa scriu aceste randuri. Despre un om, dar pe topicul despre Ivas. "Vasile Marian" - de la Ivas Galati" s-a recomandat, deci brusc a asociat imaginea firmei cu a lui. In fine, in iarna a cumparat de la mine masina break lovita pe care o am si aici pe forum la vanzare.
Ca o intelegere cu un skodist (atunci si eu lucram la Skoda), i-am dat masina, dar cu conditia sa-mi recuperez de pe ea anumite piese (care ar merita efortul preluarii de pe o masina sh. unele promise lui Doru.) Cu cuvantul dat, am urcat masina pe platforma , si dusa a fost.

Sunt uimit si resemnat in acelasi timp...imi facusem planuri pt trapa si pt instalatia de spalare faruri...se pare ca Dl Vasile Marian este mai intai un roman si abia apoi un skodar.
D-rive, il cunosti pe colegul tau? Transmite-i din Bucuresti salutari calde din reteaua Skoda.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline L U C I

• Expert
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #46 : August 12, 2008, 06:41:54 p.m. »
Vasile Marian

M-am gandit mult daca sa scriu aceste randuri. Despre un om, dar pe topicul despre Ivas. "Vasile Marian" - de la Ivas Galati" s-a recomandat, deci brusc a asociat imaginea firmei cu a lui. In fine, in iarna a cumparat de la mine masina break lovita pe care o am si aici pe forum la vanzare.
Ca o intelegere cu un skodist (atunci si eu lucram la Skoda), i-am dat masina, dar cu conditia sa-mi recuperez de pe ea anumite piese (care ar merita efortul preluarii de pe o masina sh. unele promise lui Doru.) Cu cuvantul dat, am urcat masina pe platforma , si dusa a fost. Eu la scoala la Pitesti, el pe la Galati, veneam mai rar pe aici, telefonul inchis... si totusi a venit acea vreme cand am vrut sa-mi recuperez ce mai aveam de ps pe masina mea, ce mai promisesem...

Acum doua zile il sun, si ..... surpriza: "am dat masina cu tot ce era pe ea...". Stupoare. Am ramas fara cuvine..."pai nu aveam o intelegere"... "pai si ce...?"
M-a sunat omu' dupa 2 ore sa-mi spuna ca mai are ppa de injectie...

Am ramas neplacut surprins de personana asta... eu unul nu stiu ce sa spun. Nu e vorba de valoarea pieselor, ci de modul de a trata problema... cu " Vasile Marian - de la Ivas Galati"

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #45 : August 04, 2008, 01:18:40 p.m. »
Tizule, chiar daca nu am avut timp asa cum mi-ar fi placut... totusi a fost bine.
Din cate ai vazut oamenii sunt destul de relaxati. Imi place sa cred ca lucrurile sunt pe drumul cel bun si pana la urma o sa ajungem acolo unde ne dorim, ma refer ca si calitate a serviciilor si modalitate de dialog cu clientul.
Din punctul meu de vedere este loc de mai bine dar asta tine de oameni, strategie si altele :)

Multumesc tuturor pentru vorbele bune si sper ca si atunci cand sunt probleme sa fiti la fel de prompti  :))

Offline cristi79

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 10
« Răspuns #44 : August 04, 2008, 11:49:40 a.m. »
Sambata am fost si eu la revizia de un an. Am fost programat la 8 dar am intrat pe la 9. Dar intr-o ora aveam cheile masinii in mana. Au fost foarte operativi baietii. Mi-a placut cum au lucrat. Am scapat ieftin: schimbare ulei si filtru ulei (+ manopera si alte maruntisuri gen resetare BC, inspectare placute de frana etc) = 245 RON. Nu mi-au schimbat alte filtre (probabil nici nu a fost nevoie, dar nici eu nu am intrebat nimic). Oricum, am putini km pana acum: 9800. Masina merge "brici". Am uitat sa mentionez ca nu am cumparat nimic; revizia s-a facut cu materialele lor.

P.S. Cristi, imi pare bine ca ne-am cunoscut. Am sa incerc sa vin si eu la intalniri; numai sa fiu pe faza.
Fabia II, 1.2 l, ambiente, albastru

Offline dragosb

• Gold member
  • Mesaje postate: 520
  • Auto: O2 2.0 TDI BKD - DSG
« Răspuns #43 : Iulie 29, 2008, 11:59:09 p.m. »
Eu am auzit numai lucruri bune despre IVAS (tatal si fratele sunt deja clienti fideli :D ). Eu am apelat o singura data, pentru o verificare de faruri. Si m-au servit instant ! Iar de la momentul cand am intrebat pana am plecat cu farurile verificate maicamea abia a avut timp sa fumeze o tigara  :082: .
Object instance not set to an instance of an object...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente