Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Ce tip de ulei imi recomandati?  (Citit de 69745 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline akon

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 8
  • Auto: 1.9 tdi 101
Re: Ce tip de ulei imi recomandati?
« Răspuns #42 : Septembrie 19, 2009, 02:27:07 p.m. »
As vrea sa-mi cumpar si eu 1l ulei pt completare la 1.9 AXR si nu stiu care ar fi cel mai indicat castrol edge sau magnatec?
Masina are uleiul de fabrica in ea si aprox 2k km facuti.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #41 : Octombrie 13, 2008, 02:22:33 p.m. »
OT: 140CP este versiunea safe pt BJB/BXE. Citeste si aria de Tuning motor, ai discount important ca membru SKC la remapare...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline codz

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Auto: Octavia 2 1.9tdi
« Răspuns #40 : Octombrie 13, 2008, 02:20:14 p.m. »
Bine atunci voi merge la revizia de 60mii un pic mai devreme (la 57,6km cat am acum), tinand cont ca a trecut un an, ca voi pleca in Austria, plus de faptul ca am pus 300ml de 505.00 peste 505.01 :) Si inca ceva, ma bate gandul (mi s-a pus pata) pe un tuning, ma gandesc daca la 130cp sau la 140cp :)

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #39 : Octombrie 13, 2008, 01:03:39 p.m. »
Asa cum ai descris  diferenta dintre uleiurile 505.00 si 505.01 , chiar daca au aceeasi vascozitate relativa 5W40 ( de exemplu ) , difera caracteristica de presiune de contact , deci se sparge pelicula si nu vei mai avea frecare lichida ci semilichida sau uscata . Nu stiu daca 300 ml ulei cu alta norma non PD afecteaza sau nu ungerea , dar eu as schimba uleiul . Uzura ( daca apare din aceasta cauza ) se va manifesta mult mai tarziu .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline codz

• Doar inscris
« Răspuns #38 : Octombrie 13, 2008, 12:29:59 p.m. »
Bineinteles ca e simplu de inteles :) Dar vreau sa inteleg si care e diferenta intre cele doua standarde. Si atunci daca nu am gasit aici pe forum raspunsul l-am cautat in alta parte si il voi scrie aici ca referinta. Acolo se spune ca la motoarele PD presiunea uleiului si viteza de rotatie a unor subansamble este mai mare si prin urmare uleiul 505.01 este facut sa reziste mai bine la aceste presiuni, la alte uleiuri se subtiaza pelicula formata si pot aparea gauri in ea care pot duce la uzura metal-metal. Ceva de genul acesta incercam sa inteleg. Merci pentru sfat oricum. Mai ramane sa inteleg de ce 300ml din uleiul 505.00 strica restul de 505.01 (3,7 litri) :)

Offline Dr. Feng Shui

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 46
« Răspuns #37 : Octombrie 13, 2008, 12:03:05 p.m. »
Este extrem de simplu de inteles. Esti nevoit sa folosesti un anumit tip de ulei pentru autoturismul tau si nu altul. Daca si pe forum ti s-a recomandat acest lucru, nu-ti ramane decat sa alegi: ori schimbi uleiul, ori vei avea probleme cu motorul din motive tehnice. Este optiunea ta.
Octavia Tour 1.9 Tdi 2006

Offline codz

• Doar inscris
« Răspuns #36 : Octombrie 13, 2008, 11:54:07 a.m. »
Am verificat nivelul pe joja inainte sa plec la drum lung, intotdeauna o fac. Era mai mult de jumatate, aproape pe plin. Dar la intoarcerea din Zell am See, in Ungaria, deci dupa cam 2300km, s-a aprins becul de presiune de ulei si am decis sa nu merg pana in Romania cu becul aprins, desi acesta se aprinde inainte ca motorul sa aiba probleme daca mergi cu el asa.

Explicati-mi si mie va rog de ce este atat de mare problema (ca daca e atat de mare cum scrie 4x4 ar trebui sa ma duc acum la service sa-mi schimb uleiul) ca s-a amestecat 505.01 cu 505.00 .. este mult mai gros 505.00 si se poate strica .. ce? .. va rog pareri avizate, ca sa nu ma sperii degeaba. Este asa de mare diferenta intre 505.00 si 505.01? Uleiul Shell Helix 5w-40 este un ulei full sintetic.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #35 : Octombrie 13, 2008, 05:46:11 a.m. »
Salut, am si eu o intrebare. Am mers in afara cu O2-ul meu (1,9tdi) si i s-a facut "sete" de ulei tocmai in Ungaria pe autostrada. Am mai patit-o o data in Szeged tocmai cand ajunsesem la hotel dar atunci aveam un litru in plus, acum nu mai aveam pic de ulei. Si am luat de la o benzinarie Shell un Helix 5w-40 100% sintetic. Pe el scrie insa 505.00 (parca, sa mai verific maine). Si am pus cam 300ml. Intrebare: e o problema ca s-au amestecat cei 300ml cu restul de 3,7l de ulei Aral 5w-40 505.01? Cred ca nu. Dar inca o intrebare, mai pot merge asa inca 3300km ca mai am de facut un drum la schi in Austria, tocmai in Tirol.
Merci,
PS: e primul meu post, masina este o Octavia 2 din 2005, 1,9tdi elegance, acum are 57mii km din care 31mii sunt facuti afara (Austria in principal)

Bine ai venit printre noi .
Ce nu inteleg eu este ca nu verifici periodic nivelul uleiului cu joja si mai ales inainte de drumuri lungi .
Master 4x4 ti-a raspuns daca poti merge sau nu in continuare .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #34 : Octombrie 13, 2008, 01:17:39 a.m. »
Problema ca sunt ARAL si SHELL nu ar fi, dar DACA AI PUS 505.00 (IN LOC DE 505.01) atunci  ESTE O MARE PROBLEMA...motorul tau este diesel Pompe-Duse ! Adica obligatoriu norma 505.01/506.01 !

Offline codz

• Doar inscris
« Răspuns #33 : Octombrie 12, 2008, 11:57:00 p.m. »
Salut, am si eu o intrebare. Am mers in afara cu O2-ul meu (1,9tdi) si i s-a facut "sete" de ulei tocmai in Ungaria pe autostrada. Am mai patit-o o data in Szeged tocmai cand ajunsesem la hotel dar atunci aveam un litru in plus, acum nu mai aveam pic de ulei. Si am luat de la o benzinarie Shell un Helix 5w-40 100% sintetic. Pe el scrie insa 505.00 (parca, sa mai verific maine). Si am pus cam 300ml. Intrebare: e o problema ca s-au amestecat cei 300ml cu restul de 3,7l de ulei Aral 5w-40 505.01? Cred ca nu. Dar inca o intrebare, mai pot merge asa inca 3300km ca mai am de facut un drum la schi in Austria, tocmai in Tirol.

Merci,

PS: e primul meu post, masina este o Octavia 2 din 2005, 1,9tdi elegance, acum are 57mii km din care 31mii sunt facuti afara (Austria in principal)

Offline hataricus

• Junior
  • *
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 66
« Răspuns #32 : Octombrie 11, 2008, 10:04:28 a.m. »
@GeeMan:

Am plecat din Timisoara spre Bucuresti si am oprit in Hateg sa caut ulei de motor ca nu am avut timp sa cumpar din Timisoara, am plecat prea devreme ... orice ulei unge decat deloc => griparea motorului!

Ehh... o sa iau cel mai probabil Mobil1 de la Westone :)

Numai bine,
Hata
Skoda Octavia 2 - Elegance 2.0 TDi 140CP, Black, trapa :D, etc.
Cauta jante de 16" la pret rezonabil

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #31 : Octombrie 10, 2008, 09:45:03 a.m. »
salutare,

ma apropii de revizia de 15k si am pus la completare ulei din Petrom - zicea ca e doar pentru Diesel - marca e Bixoll.

Hata

Cum puteti pune asa ceva in masina? Mie mi-a fost frica sa pun si Mobil Synt de la ei si am vazut ca altii pun si Phanter sau Bixol sau Havoline.
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #30 : Octombrie 10, 2008, 12:42:31 a.m. »
Da, Mobil 1 5W40 506.01/505.01 PD.

Viziteaza si aria partenerului nostru Westone, prezinta o oferta f buna de pret si calitate pt uleiurile de motor...made in USA.

Offline hataricus

• Junior
  • *
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 66
« Răspuns #29 : Octombrie 10, 2008, 12:33:16 a.m. »
salutare,

ma apropii de revizia de 15k si am pus la completare ulei din Petrom - zicea ca e doar pentru Diesel - marca e Bixoll.
La service-ul din Timisoara nu au auzit de Castrol/Mobil1 ci de Ar... nu stiu cum ii spune la 55 Ron/litru.

Mi se pare cam mult :|

Octavia 2 cu motor de 2.0 TDI 140CP.

Imi recomandati Mobil1 ca si sticker-ul de pe cartea primita de la dealer-ul din Arad :) ?

Hata
Skoda Octavia 2 - Elegance 2.0 TDi 140CP, Black, trapa :D, etc.
Cauta jante de 16" la pret rezonabil

Offline hiro

• Doar inscris
« Răspuns #28 : Septembrie 15, 2008, 02:29:35 p.m. »
Eu recomand Castrol. La fel si VW.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()