Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Directie Asistata  (Citit de 20030 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dragosb

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 520
  • Auto: O2 2.0 TDI BKD - DSG
Re: Directie Asistata
« Răspuns #26 : Septembrie 10, 2009, 05:09:11 p.m. »
Din pacate nu am mai reusit sa gasesc filmuletul pe site-ul oficial :( . Insa am reusit sa il gasesc pe youtube:
Technical animations of Audi A4 dynamic steering

Functia se numeste Dynamic Steering si citez explicatia de pe site-ul lor:

"Audi dynamic steering alters the steering ratio depending on the vehicle speed and simultaneously adjusts the steering torque to match the ratio: for a more precise steering feel and better road surface feedback.At high motorway speeds, Audi dynamic steering adopts a more indirect steering ratio, thus eliminating nervousness in the steering and improving straight-line directional stability. If on the other hand the vehicle is being driven at low to medium speeds on twisting roads, a more direct ratio is used to increase steering precision and speed up steering response. And finally during parking the steering has a direct ratio to make manoeuvring easier for the driver. Audi dynamic steering is only available in conjunction with Audi drive select."
« Ultima Modificare: Ianuarie 15, 2011, 04:19:01 p.m. de M i c u t z u »
Object instance not set to an instance of an object...

Offline rvacaru

• Gold member
  • Locaţia: exilat
  • Mesaje postate: 596
« Răspuns #25 : August 29, 2009, 08:47:39 p.m. »
pai tocmai cu asta se lauda audi ca a implementat pe noul a4. au filmulet chiar pe site-ul oficial.

Directie 100% hidraulica cu asistare functie de viteza? Poti pune un link? Mersi ;)
O2 1.6 FSI

Offline Kata4

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 75
« Răspuns #24 : August 28, 2009, 09:05:53 p.m. »
Descrierea sistemului pe O2;
 Electro-mechanical power steering

The new Škoda Octavia is fitted with rack-and-pinion steering with a hydraulic steering booster. The booster is programmed so that its effect decreases with increasing speed, therefore it is always easy to turn the steering wheel when parking and safe contact with the road is maintained at high speed. The more direct gear ratios in the steering box provide not only a feeling of safety but also make driving the car more enjoyable. The advantages of the hydraulic steering booster include reduced fuel consumption, because it is used only when needed.

Great attention has been paid to emphasising the "central position" which involves a slight back force on the steering wheel produced even during a small turning angle. This is also helped by the standard automatic return of the steering wheel to the straight direction. Thus it is easy for the driver to keep straight when driving on a camber or in a side wind.

The Octavia is fitted with a uniform steering unit irrespective of the model specification. The steering unit has therefore been preset for all possible model specifications, taking into account the front axle load that depends on the engine, transmission, equipment, etc. The relevant programme is selected and activated during the car's assembly.
Octavia 2 1,6MPI Trend, alb candy, PDG, ESP, Tempomat, MaxiDot, stergator luneta, jante 15" Dezent,

Offline dragosb

• Gold member
  • Mesaje postate: 520
  • Auto: O2 2.0 TDI BKD - DSG
« Răspuns #23 : August 28, 2009, 05:45:19 p.m. »
nu cred ca exista posibilitatea tehnica de a face gradul de asistare dependent de viteza

pai tocmai cu asta se lauda audi ca a implementat pe noul a4. au filmulet chiar pe site-ul oficial.
Object instance not set to an instance of an object...

Offline infoschumi

• Junior
  • *
  • Locaţia: Drobeta Turnu Severin
  • Mesaje postate: 34
  • Auto: Superb 2.0 TDI CR
« Răspuns #22 : August 28, 2009, 02:06:11 p.m. »
Eu unul am directie asistata electro-mecanic.Ajuta foarte mult la viteze,duritatea volanului devening foarte mare.Ceva in plus este si DSR-ul care pot sa spun ca din nou este un sistem inteligent de securitate.O singura data am avut ocazia sa il testez.Mi-a aparut ceva in fata intr-o curba,si a trebuit sa trag foarte mult de volan,insa DSR-ul nu m-a lasat decat intr-o anumita masura pentru a nu subvira,fapt care ducea la pierderea aderentei la roatile spate.Pot sa spun ca atunci,in disperare am tras de volan cu ambele maini si cu toata puterea mea si pot sa spun ca abia daca am miscat de el,in schimb,rotile scartaiau extrem de tare.

Offline rvacaru

• Gold member
« Răspuns #21 : Iunie 25, 2009, 12:34:51 p.m. »
Super. Multumesc pt explicatii, m-am "elucidat" ;)
O2 1.6 FSI

Offline EmilG

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 78
  • Violenta este ultimul refugiu al incompetentilor
    • SHARK Industries
  • Auto: Octavia 2 1,6MPI
« Răspuns #20 : Iunie 25, 2009, 11:30:17 a.m. »
Cam aşa lucrează direcţia electromecanică. Într-adevăr, nu consumă curent decât în momentul în care se roteşte volanul. Îm plus, este mult mai uşor de integrat în diverse sisteme de siguranţă ( ESP, de exemplu ).
Skoda Octavia II, 1,6 MPI, BSE, Elegance, MY2007, Gri Antracit

Offline C o s m i n

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 5853
  • ZEN Master
  • Auto: Fabia 287 Nm
« Răspuns #19 : Iunie 25, 2009, 11:26:51 a.m. »
Electro-mecanica imi suna a pinion-cremaliera cu pinionul actionat direct de un motor electric, groso-moddo vorbind. Dar sincer, nu cred ca e vreo diferenta intre electromecanica si electrica. Orice servodirectie are si o parte mecanica pana in coada. Directia asistata hidraulic doar foloseste presiunea hidraulica pentru actionarea componentelor mecanice, deci daca am pastra logica, ea ar trebui sa se aplice perfect in orice caz.
Din categoria "Consultatii ZEN, FU, CHI, HI, PAN",lectia numarul 1:
Cand disperarea te cuprinde si crezi ca problema skodei tale nu are solutie, asculta-ti vocea interioara, care spune: LEAGA CU SARMA

Offline rvacaru

• Gold member
« Răspuns #18 : Iunie 25, 2009, 11:17:32 a.m. »
Asa e cum zici :) Nici mie nu imi e clar cum e cu cea electro-mecanica...

Mai exista un tip, cea electrica si atat (Aygo/C1/107) :) Asistarea se face doar electric si doar atunci cand virezi, in rest nu se consuma energie (curent), la mersul inainte directia fiind practic neasistata :)
O2 1.6 FSI

Offline C o s m i n

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 5853
  • ZEN Master
  • Auto: Fabia 287 Nm
« Răspuns #17 : Iunie 25, 2009, 10:30:04 a.m. »
Servo directia electrohidraulica (este montata pe fabia 1 si fabia 2) inseamna ca pompa servo, care asigura presiunea in caseta de directie nu este deservita de motor, prin legarea ei pe cureaua de anexe la fel ca si compresorul de AC, ci de un motor electric, care este comandat de un senzor de rotatie montat pe colana volanului, care citeste cat de tare se roteste de volan si in consecinta comanda o presiune mai mare sau mai mica pompei. Ca si ratiune de montaj probabil solutia a fost aleasa in montajul pe motoare de cuplu mic, si astfel se mai economisesc cativa Nm prin deservirea pompei de un motor electric auxiliar.
Servo directia hidraulica lucreaza pe acelasi principiu, doar ca pompa de data asta este legata pe cureaua de anexe deci motorul realizeaza presiunea hidraulica prin intermediul pompei.
Directia electromecanica....de asta n-am vazut, nu ma bag.
Intre cele 2 de mai sus, cea mai fiabila este cea hidraulica, pentru ca sunt mai putine piese complicate ce se pot strica. O electropompa de servodirectie este undeva in jurul a 450-500 de euro noua. Si cele fabricate de TRW si motate pe fabia 1 au un prost obicei de a se tot defecta.... :(
« Ultima Modificare: Iunie 25, 2009, 10:31:46 a.m. de C o s m i n »
Din categoria "Consultatii ZEN, FU, CHI, HI, PAN",lectia numarul 1:
Cand disperarea te cuprinde si crezi ca problema skodei tale nu are solutie, asculta-ti vocea interioara, care spune: LEAGA CU SARMA

Offline rvacaru

• Gold member
« Răspuns #16 : Iunie 25, 2009, 10:16:07 a.m. »
Fabia 1 = directie electro-hidraulica
Octavia 2 = electro-mecanica

Care e diferenta intre cele 2 tipuri?  O2 nu are element hidraulic?
O2 1.6 FSI

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #15 : Iunie 25, 2009, 10:11:22 a.m. »
fabia 2 e cu lichid de servo.vasul de lichid se afla sub baterie.

Offline bogdanbran2002

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 453
  • Auto: fabia2 1.4, 86 cp
« Răspuns #14 : Iunie 25, 2009, 08:09:05 a.m. »
si fabia 2 ce fel de directie are?
skoda fabia 2 elegance 1.4, 16v, 86 cp, an 2008, BXW
B 02 BRZ

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3174
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #13 : Iunie 25, 2009, 06:06:47 a.m. »
Care din cele 3 ar fi mai fiabile?
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #12 : Iunie 25, 2009, 01:30:48 a.m. »
Octavia 1 / Tour & Superb 1 = directie hidraulica
Fabia 1 = directie electro-hidraulica
Octavia 2 = electro-mecanica
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de Iulian M
[Aprilie 06, 2026, 12:50:32 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 17, 2026, 05:21:12 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 01:07:59 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]