Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Octavia 1, 1.6MPI, Black Magic  (Citit de 99545 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
Re: Skoda Octavia 1, 1.6MPI, Black Magic
« Răspuns #26 : Mai 03, 2010, 11:15:17 p.m. »
Perdelute cum spui cu ventuze si retractabile am pus pe geamurile laterale, cat de cat sunt si ele acolo... dar ma interesa un parasolar pentru luneta la O1, uite pentru O2 exista ca optional, poti sa comanzi de la fabrica... :-w
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #25 : Mai 03, 2010, 11:05:32 p.m. »

Citat
(...)între timp i-am pus folie Llumar pe geamurile spate + lunetă și un parasolar(...)

Ai înțeles tu greșit, probabil din cauza exprimării mele destul de ambigue din care reieșea, într-adevăr, că am montat și un parasolar pe lunetă. Mă refeream la parasolarul montat în partea superioară a parbrizului, nicidecum la unul pentru lunetă (folia cu transparență 5% este de ajuns). Dacă te interesează, parasolarul în cauză a fost montat la aceeași firmă unde am montat foliile, este confecționat din folie Llumar și a costat 50 de lei. Ca să-l monteze au dat jos și oglinda cu un clește special. A ieșit foarte bine, sunt mulțumit de rezultat.

Dacă îți pui pe lunetă o folie cu un indice de transparență destul de mic (eu am 5%, dacă nu mă înșel), îți garantez că nu o să simți nevoia unui parasolar și, în ceea ce privește diminuarea vizibilității, compromisul făcut este minim: ziua vezi perfect, noaptea vezi farurile și semnalele mașinilor din spate foarte bine și când dai cu spatele noaptea într-o zonă neiluminată, distingi cât-de-cât ce ai în spate. Oricum, Octavia având o caroserie de tip lift-back, ce vezi prin lunetă e fix-pix... oglinzile laterale sunt baza  :71: La niște perdeluțe retractabile, în genul celor de pe Megane 2, nu te-ai gândit (presupunând că există așa ceva pt O1) ?
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #24 : Mai 03, 2010, 10:51:09 p.m. »
Spune-mi si mie te rog, daca parasolarul este pentru luneta, ce fel este? de care? Daca ai timp si de o poza pentru el ar fi bine :032: . Am tot cautat si n-am gasit nimic bun, dar mai ales este aiurea de montat unul cu holzsuruburi, cel cu ventuze care s-ar pune direct pe luneta, il exclud din discutie.
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #23 : Mai 03, 2010, 12:34:54 p.m. »
După câteva luni de inactivitate, revin cu detalii despre Octavionul din dotare. Așadar, între timp i-am pus folie Llumar pe geamurile spate + lunetă și un parasolar, întrucât cehii nu s-au gândit să e nevoie de așa ceva când soarele e de X prăjini pe cer, vorba basmului. Merge perfect, nu am ce-i reproșa... benzină să fie (dacă se poate, să se și ieftinească  :046: ) și drumuri cât mai bune, că nu am PDG. Singura problemă o reprezintă senzorul G2/G62, care are toane și nu-mi indică tot timpul temperatura în bord; o să-l schimb cu prima ocazie când ajung pe la reprezentanță. Urmează să fac schimbul de ulei și de filtre (ulei, aer, polen, benzină) undeva pe la sfârșitul săptămânii viitoare, cu mențiunea că după îndelungi căutări, niște coforumiști de treabă mi-au indicat unde se află filtrul de benzină, așa că revizia pot să o fac eu  :080:

Poza nu este de cea mai bună calitate, mașina nu este chiar curată, dar e de apreciat determinarea Skodei. Săracul eMPI, visează să tragă și el ”rulote”  =))

Offline ionutblv

• Junior
  • *
  • Locaţia: iasi
  • Mesaje postate: 87
  • BLV
  • Auto: Seat Leon 1m
« Răspuns #22 : Octombrie 16, 2009, 08:33:49 p.m. »
bine ai venit, multa bafta cu masinuta.Spor la modificari B-)
California Scents Odorizante

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #21 : Octombrie 16, 2009, 08:29:56 p.m. »
Am pregătit mașina pentru iarnă:
- Schimbat lichid de parbriz cu unul de iarnă. Țăran fiind, am băgat și niște spirt, ca să fiu sigur că nu-mi ingheață.  :69:
- Verificat nivel antigel și temperatura de inghețare (testul frigiderului  :067: ). E OK.
- Am înlocuit preșurile textile cu unele de cauciuc, tip oală. Foarte utile iarna, când intrii în mașina cu ghetele pline de zăpadă sau nămol. Preșurile au costat 130 de lei, sunt 4 la număr (păcat că nu am și pentru consola spate și am fost nevoit să-l las pe ăla textil) și se potrivesc perfect la dimensiuni.
- Schimbat aliajele + cauciucurile de vară cu jante de tablă + cauciucuri de iarnă, Sava Eskimo pe față și Pirelli SnowControl 190 pe spate.

Trebuie să-mi cumpăr o ștangă, o lopată pentru zăpadă și eventual niște lanțuri.

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #20 : Septembrie 22, 2009, 02:00:50 p.m. »
De acord cu tine, dar până acum cauciurile astea s-au comportat exemplar, eu nu le-am simțit niciodată să piardă aderența pe asfalt umed. Nu susțin că sunt extraordinare, dar nici pocnitori, cu toate că pe noroi sunt teroare  :042:
« Ultima Modificare: Octombrie 16, 2009, 08:01:59 p.m. de n.cristian »

Offline m-nus

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 210
« Răspuns #19 : Septembrie 22, 2009, 01:43:33 p.m. »
eu am avut sava pe supernova,acum 6 ani....si nu sunt stralucite deloc dupa parerea mea...
nu conteaza ce motor ai,cand vei cobora pe o serpentina care e umeda sau uda...conteaza mult calitatea pneului....e singura legatura intre tine-masina si asfalt...

direnta intre 1.6 al tau si RS la mers normal e ft mica,sunt multe situatiile in care ai nevoie de un cauciuc bun....parerea mea TM
Skoda Octavia 20V turbo

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #18 : Septembrie 22, 2009, 01:30:30 p.m. »
@m-nus, într-adevăr, jantele nu sunt exact ceea ce mi-am dorit și cel mai probabil în primăvară le schimb cu unele de 16, ceva pe negru (cu condiția să le vând pe astea de-acum cu un preț decent, că le-am luat noi și nu-mi convine să le dau de pomană în condițiile în care sunt foarte puțin rulate, nu sunt julite și nici lovite). Referitor la cauciucuri, chiar dacă Sava nu e o firmă chiar așa de bine cotată și modelul meu de cauciucuri e unul mediocru, sunt foarte mulțumit de alegere. Raportul preț/calitate este excelent. Se comportă nesperat de bine și pe asfalt uscat, dar mai ales pe asfalt umed, asta în condițiile în care nu sunt nici eu un sfânt  :-$ Dacă o să schimb jantele cu unele pe 16 o sa fiu forțat să schimb și cauciucurile; probabil că atunci voi alege ceva modele mai pretențioase, dar totuși decente la preț. Nu am nevoie de cauciucuri ultra-super-sport pe un 1.6 MPI. Acum nu mă mai stresez, oricum vine iarna și pun tablele  :-?

@Cornel, mașina a costat 6600eur  + ~400eur taxa  de mediu. Jantele și gumele noi au costat ~600eur (cam mult pentru ce-am luat, dar asta e), am schimbat un rând de consumabile (ulei, fltru ulei, filtru aer, filtru polen- filtru de benzină era schimbat) și stergătoarele (astea au fost -toate 3- 50 de lei; sunt ceva modele ieftine de la Rainy Day, care șterg surprinzător de bine chiar și la viteze mai mari).

Offline m-nus

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 210
« Răspuns #17 : Septembrie 22, 2009, 09:23:36 a.m. »
arata bine masina,jantele o cam strica...mergea ceva original...
si niste cauciucuri mai bune  /:)
Skoda Octavia 20V turbo

Offline Cornel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti, R.F.G.
  • Mesaje postate: 215
  • Binele o duce rau in Romania!
  • Auto: O2, BSE, 1.6 MPI
« Răspuns #16 : Septembrie 22, 2009, 09:15:07 a.m. »
Frumoasa masina  ;) . Prima data m-am uitat la poze si am zis ca-i 9.
Sa o stapanesti sanatos.
Nu stiu daca ceilalti sunt curiosi dar eu DA .... how much?

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #15 : Septembrie 21, 2009, 10:33:12 p.m. »
Am schimbat astăzi filtrul de polen cu un Mann cu cărbune activ. Din vechiul filtru lipseau doar liliecii, în mod inexplicabil- cred că printre pliuri era ceva guano  8-} . Pentru cârcotași: da, l-am schimbat singur, ceea ce înseamnă că sunt un geniu al mecanicii, cu condiția să nu-mi mai julesc degetele așa de des.  :067:

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #14 : Iulie 05, 2009, 06:37:20 p.m. »
Be more specific master...care-s detaliile "din spate"?
Merci. A mea tour for sure...
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #13 : Iulie 05, 2009, 03:12:00 p.m. »
Ai perfecta dreptate, e o chestiune de marketing la denumire, insa "in spate" se cunosc mai multe detalii. Sa te bucuri de ea  :082:
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #12 : Iulie 05, 2009, 02:19:37 p.m. »
Vă mulţumesc pentru urări!

Citat
Masina ta NU ESTE TOUR, CI OCTAVIA 1 !
@Master: Eu am crezut că Tour e doar o denumire atribuită Octaviilor 1 produse după apariţia Octaviei II. Cel puţin, wikipedia aşa lasă se înţeleagă dintr-un articol destul de sărac în detalii. Nu ştiam că a mea nu e Tour, ci Octavia 1 şi cu atât mai mult nu ştiam că există diferenţe între cele două modele. Fac mea culpa.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Azi la 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Azi la 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Azi la 12:09:58 a.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 17, 2026, 07:12:43 p.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt