Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Octavia 1, 1.6MPI, Black Magic  (Citit de 99557 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
Re: Skoda Octavia 1, 1.6MPI, Black Magic
« Răspuns #41 : August 30, 2010, 10:24:12 p.m. »
Stimabililor, pentru miercuri, ăștia de la meteo au anunțat în zona mea minime de 5 grade. Clar, toamna își intră violent în drepturi. Ca să nu mă prindă sezonul alb (începând cu a doua jumătate a lui octombrie) cu jantele de tablă pistruiate cu rugină, m-am pus azi pe treabă: am curățat rugina și vopseaua corodată cu o perie rotativă montată de mașina de găurit, am degresat cu petrol și am aplicat un strat de grund. Mâine o să le vopsesc negru-mat, cu spray-ul. Deja pot spune că am experiență de vopsitor, având în vedere că grila vopsită de mine se prezintă (încă) suprinzător de bine.  :71: Jantele vor rămâne la fel ca iarna trecută, fără capace. Arată mai bine mașina așa, plus că oricum nu aveam capacele originale Skoda și e greu să găsești ceva AM cu aspect decent. Dacă tot am dat anvelopele jos, două dintre ele vor sta pe tușă. E vorba de cele 2x Pirelli SnowControl P190, care, deși fac anul ăsta 4 ani și ca uzură mai merg lejer două ierni, nu mi-a plăcut cum s-au comportat pe zăpadă și pe polei. Au fost net inferioare mai ieftinelor și mai slab cotatelor Sava Eskimo. Drept urmare, voi lua încă două Sava Eskimo S2 (sper să mai găsesc modelul; dacă nu, iau S3), să fie toate 4 la fel. Excelente anvelope, cu toate că pe asfalt umed au ușoare probleme cu menținera aderenței. Nu e de speriat însă, mai ales pentru un stil de condus normal. Dacă în cele ~5 luni cât le-am avut pe mașină nu am sărit de pe drum, înseamnă că sunt, totuși, bune și pentru un mers mai înțepat  :)) Nu același lucru îl pot spune despre Pirelli SnowControl P190, acestea dezamăgindu-mă complet. Silica din compoziția anvelopelor Sava își spune cuvântul mai ales pe polei, exact acolo unde Pirelli-urile rup aderența într-o veselie. Am supravirat de câteva ori din cauza lor și nu doresc să mai forțez nota. E o idee extrem de proastă să existe o diferenț notabilă de aderență între cele două punți.  :-~

Zilele viitoare, după ce se usucă vopseaua și aplic un strat de lac, o să pun poze cu jantele mele proaspăt vopsite.  :>
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #40 : August 24, 2010, 04:57:40 p.m. »
Mulțumesc! Starea mașinii e și meritul fostului proprietar, neamț chițibușar.  :71:

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #39 : August 24, 2010, 04:53:07 p.m. »
Rar am vazut Octavia 1 intr-o asa stare perfecta ca si al tau. Iti doresc multi km fara probleme in continuare si imi doresc ca si al meu sa arate asa peste 6 ani :D . Numai bine
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline aronbv

• Gold member
  • Locaţia: Brasov, Romania
  • Mesaje postate: 1134
  • Simply clever... BV-90-CTI
    • Traduceri-Forditasok-Translations
  • Auto: Octavia 2 1.6MPI BSE
« Răspuns #38 : August 24, 2010, 04:35:45 p.m. »
Foarte frumoasă!!!
Eat shit. A billion flies can't be wrong!

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #37 : August 24, 2010, 03:12:11 p.m. »
Mulțumes și la fel îți urez și tie: mulți kilometri fără probleme!  :082:

Eu o spăl la spălătorie, că la garaj nu am apă. Sunt mulțumit de cum o spală băieții și pentru 2-3 lei în plus la fiecare spălare, prefer să merg la o spălătorie serioasă. Am spălat-o într-un timp la niște gușteri și după ce ajungeam cu mașina acasă, arăta de parcă au șters-o cu o pisică care năpârlește. Nu erau în stare nici măcar să folosească niște cârpe care să nu lase scame. Ăștia la care o spăl acum sunt băieți de treabă.

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #36 : August 24, 2010, 02:58:26 p.m. »
sa o stapanesti sanatos in continuare si sa nu ai probleme cu ea. foarte fain arata.
si eu ma interesez acum sa cumpar un aparat de spalat sub presiune, o sa-mi cumpar si niste spuma activa, argila pentru decontaminare si ceara sa ma apuc sa o bibilesc si eu putin. cei de la spalatorie fac in graba si nu prea ma multumesc. ca produse o sa iau sonax de aici damon din cluj.
numai bine. 
« Ultima Modificare: August 24, 2010, 03:01:31 p.m. de dulamaa9 »
Life is a lesson. Live and learn.

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #35 : August 24, 2010, 02:49:02 p.m. »
Imediat face 130k km. Spre rușinea mea, nu mai țin minte cu exactitate câți km avea mașina la momentul achiziției, motiv pentru care și în primul post am scris kilometrii afișați la momentul prezentării mașinii pe forum. Din câte îmi amintesc, mașina avea undeva la 108k km atunci când a intrat în posesia mea. Pe actul de vânzare-cumpărare intocmit de autohause-ul din Germania scria că mașina avea doar 106500 km la momentul vânzării către persoana de la care am cumpărat-o eu câteva zile mai târziu. Nu prea mă uit la kilometraj, pentru că sunt tentat să transform kilometrii în litri de benzină și mai apoi în bani și mă enervez pe motiv că MPI-ul consumă cam mult.  =)) Știu doar la câți kilometri trebuie să fac reviziile și din când în când mă uit la indicatorul de la benzină, înjur în gând și-mi zic- băga-mi-aș, e deja pe roșu?!  #-o

Mașina lucește pentru că am dat-o manual cu un strat de ceară auto de la Carnauba. E o operațiune destul de laborioasă și care oricum nu ține mai mult de 2-3 spălări. Eu mai aveam ceva ceară rămasă și, stând cu vecinii de garaj la taclale, am zis să cosmetizez puțin mașina, ca să dea bine în poze. Dacă vrei să faci asta, te sfătuiesc să acoperi bandourile și (eventual) chederele cu banda de mascare. Îți vine acru pe nas până cureți ceara întărită, mai ales de pe bandouri. Mi-a luat cam două ore să ceruiesc toată mașina. În rest, întrețin vopseaua pe cât pot, spălând mașina regulat (excepție făcând anotimpul rece, când această operațiune e absolut redundantă) și scot micile zgârieturi cu polish (am găsit o pastă foarte bună de la Prevent). Mașina arată de la depărtare impecabil, dar nu te lăsa înșelat de asta. Are unele zgârieturi mai mult sau mai puțin evidente, la fel și unele puncte unde vopseaua este sărită (de la pietricele), în partea din față a capotei. Mă rog, asta sunt lucruri inerente, dat fiind că mașina are 6 ani. Când se vor strânge mai multe, o să-o vopsesc pe Casco. Încă arată bine, deci nu-mi fac probleme.  :78:

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #34 : August 24, 2010, 02:18:49 p.m. »
salut cristi.
cati km are masina per total? imi place cum araat vopseaua-lucioasa si frumoasa. cum o intretii?
Life is a lesson. Live and learn.

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #33 : August 24, 2010, 03:34:35 a.m. »
Privind într-una din zilele trecute la odometru am constatat că, de când e în posesia mea, Octavionul a parcurs vreo 20.000 de kilometri. În tot acest timp nu am avut nicio problemă, excepție făcând senzorul  G2, a cărui înlocuire am documentat-o în jurnalul de bord.  În întreaga sa splendoare, Octavionul:

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #32 : Iunie 28, 2010, 12:48:15 a.m. »
Așa cum am promis, atașez o poză cu mașina după ce am vopsit ornamentul grilei negru-mat. Poza e făcută cu telefonul, ca să nu iasă în evidență mizeria de pe mașină  =)) (de vreo două săptămâni tot plouă, ba mocănește, ba tropical, de parcă am sta în Scoția  :046: ). Între timp am vopsit etrierii față cu o nuanță de verde ce aduce destul de mult a celebrul verde Skoda, păstrând însă în continuare tamburii spate vopsiți cu negru. Dacă îi făceam și pe ei cu verde, la cât de mari sunt,  stricam tot aspectul mașinii. Îmi place cum arată cu etrierii verzi- e un detaliu minor, dar de efect, zic eu. Poze nu am; practic, abia am apucat să fac repede o poză cu telefonul, între două reprize de ploaie (dacă nu se oprește până la finele acestei săptămânii, cred că fac cu capul: îmi cumpăr kilt și cimpoi și-i acompaniez pe sindicaliștii care dansează ”Pinguinul” în fața Parlamentului  :067: ) . Era să uit- mâine schimb filtrul de polen, că au început să mi se aburească geamurile într-o veselie și aproape a trecut un an de când l-am schimbat ultima oară. Tot mâine merg să fac plinul și să-mi umplu și canistra de 30 l (sau o avea doar 25?! văd io.) cu esența mișcării de 99 de la Petrom. Dacă găsesc pe la cineva un butoi de plastic de maxim 50l, îl umplu și pe ăla. M-a enervat guvernul cretinilor într-o asemenea măsură încât, cel puțin pentru următoarea lună și-un pic, nu vreau să cumpăr carburanți la suprapreț, pe fondul majorării TVA-ului, creșterii inflației și deprecierii leului în raport cu dolarul (au zis-o alții mai deștepți ca mine  :-$ ). Cu banii economisiți o să cumpăr vreo 4-5 litri din cel mai ieftin ulei de motor, să am pt ”cocktailurile” pe care le vom servi guvernanților la momentul oportun.  ninja4 (Glumesc, desigur. În realitate, cu banii ăia o să-mi cumpăr bere și o să folosesc ulei ars  =)) )
« Ultima Modificare: Iunie 28, 2010, 12:50:22 a.m. de n.cristian »

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #31 : Iunie 08, 2010, 10:50:26 p.m. »
De când a venit căldura, m-am pus și eu pe trebăluit una-alta: ieri am vopsit niște rafturi pt scule și coada unui topor  :067: , astăzi am vopsit ușile de la garaj pe interior și pentru că m-a apucat o febră aproape pionierească de meșterit, mi s-a pus pata pe ornamentul cromat al grilei (cel cu emblema Skoda). De fapt, de mult mi s-a pus pata pe el într-o asemenea măsură încât eram uneori dispus să-l înnegresc îmbrăcându-l cu bandă de izolat  =)) , dar pentru că e greu să fii toată ziua MacGyver, l-am desfăcut frumos de pe mașină și-am mers cu el în mână la niște oameni care se ocupă cu montatul foliilor de tot felul. Au fost de treabă și după ce au studiat puțin piesa mi-au spus că mi-o pot înfolia, dar din cauza numeroaselor curburi, nu garantează calitatea execuției, existând posibilitatea să se exfolieze după mai multe spălări. Rămas cu piesa în mână, decid să rezolv problema prin vopsire- la urma urmei, asta fac de două zile-ncoace și, vorba aia, dacă știi să ții pensula în mână, e un fleac să mânuiești spray-ul  8-} . Așadar, iată cum arată ornamentul vopsit negru-mat (după ce se usucă, o să-l montez înapoi pe mașnă și o să fac alte poze, să aprecieze tot forumul nețărmuita-mi îndemânare  ninja3 ):

PS: Sunt curios să văd cât o să țină. Eu zic că am făcut o treabă relativ bună, având în vedere că am degresat bine suprafața, am frecat-o cu un șmirghel de granulație mică (1000, dacă nu mă înșel) până mi-a venit acru pe nas, am degresat-o din nou și la final am aplicat 3 straturi de vopsea.

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #30 : Mai 25, 2010, 11:43:47 p.m. »
Am schimbat astăzi filtrul de benzină și, așa cum spunea Doru (parcă) într-un mesaj ceva mai vechi, am rămas uimit de cum poate să tragă mașina (mă rog, în modesta mea herghelie au revenit, dacă nu șasă cai, măcar doi- dar frumoși), asta după ce în ultima vreme dădea să se înece la începutul accelerărilor mai bruște (acum totul e OK). Din vechiul filtru a curs o benzină neagră ca uleiul și plină de impurițăți vizibile cu ochiul liber. Cum l-am schimbat? În cel mai MacGyver-istic stil posibil, asta după ce am urcat (aplauze!) mașina pe o rampă destul de îngustă, proiectată probabil pentru bătrânele daciuțe. M-am chinuit vreo 15 minute să desfac colierul, bine înțepenit de mizeria și de rugina depusă pe el și următoarea jumătate de oră am tot încercat să scot furtunașele, dar fără succes. Până la urmă, m-a scos din încurcătură văru-mio - furtunele aveau niște siguranțe care trebuiau scoase cu o șurubelniță cu capul subțire.   #:-S Data viitoare știu exact cum se face și poate că o să mă julesc mai puțin, trăgând ca prostul de furtune (citisem pe net un tutorial în engleză unde era specificat că trebuie să tragi ca fraierul de furtunele alea, că -cică- îs prevăzute cu niște coliere cu autostrângere și e mai greu până trec peste opritoarele de pe țeava filtrului. O să-i trimit autorului un mail, să-i spun că e un mare luzăr  :067: ).

M-am uitat cu ocazia asta pe sub mașină. La anii ei, arată impecabil... nici măcar o julitură (excepție făcând spoilerul față, pe care îl rașchetez eu cu religiozitate). Aaaaa, v-am zis că mașina trage muuuult mai bine?  :082:

Offline Harlequin

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
« Răspuns #29 : Mai 20, 2010, 11:42:35 p.m. »
Perdelute cum spui cu ventuze si retractabile am pus pe geamurile laterale, cat de cat sunt si ele acolo... dar ma interesa un parasolar pentru luneta la O1, uite pentru O2 exista ca optional, poti sa comanzi de la fabrica... :-w

Folia de pe geamuri are mai multe roluri:
- protectie UV
- protectie la lumina intensa
- intimitate pe bancheta din spate  :71:
- in caz de spargere a geamului sa pastreze oarecum cioburile
- estetica
Perdelutele...la care din liniutele de sus se incadreaza?

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #28 : Mai 20, 2010, 10:04:20 p.m. »
Am schimbat astăzi senzorul de temperatură și pot spune cu mâna pe inimă că a fost muuuuult mai ușor decât m-am așteptat într-o primă fază. Mi-a luat cam 15 minute: sub 5 minute înlocuirea senzorului propriu-zis, 4-5 minute mi-a luat să completez cu antigel (am pierdut vreo jumătate de litru în timpul operațiunii de înlocuire) și restul de timp l-am petrecut curățând garajul de antigelul scurs pe jos  :71: .  Noul  senzor funcționează impecabil, temperatura apei crește gradual până se stabilizează la 90 de grade. Sunt mulțumit de treaba făcută... mă simt util  =)) Mai rămâne să schimb filtru pe benzină, că-l plimb de ceva vreme prin portbagaj. Am încercat să-l schimb astăzi, dar între mine și rampă se întindea languros Generalul Noroi, născut din generozitatea norilor din ultimele zile.  ninja3

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #27 : Mai 18, 2010, 09:58:59 p.m. »
Așa cum (cred că) vă spuneam pe-aici, sezorul G62/G2 tragea să moară și, pentru că în ultimele zile crizele au fost tot mai dese, am decis să-l schimb... chiar eu, ghidându-mă după un tutorial găsit pe forumul VW  :-B . Așadar, astăzi am cumpărat:
- una bucată senzor G62/G2 făcut de Hella, cu 90 de lei. Cam scump, ar spune unii și tind să le dau dreptate. Am găsit si Bilstein cu puțin sub 40 de lei, însă acesta nu venea cu garnitura din cauciuc (O-Ringul) și nu exista posibilitatea să o comand separat. Nu am găsit nici clema de prindere, deci o să o folosesc tot pe cea veche. Sper să nu se rupă în timpul demontării  8-}
- 1 litru antigel G12 + 1 litru apă distilată , cu 16 lei.

Pe la sfârșitul săptămânii o să mă apuc de treabă. Sper să se mai încălzească vremea până atunci; astăzi au fost doar 7-8 grade.  :-o

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Azi la 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Azi la 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Azi la 12:09:58 a.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 17, 2026, 07:12:43 p.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt