Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Octavia 1, 1.6MPI, Black Magic  (Citit de 99583 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
Re: Skoda Octavia 1, 1.6MPI, Black Magic
« Răspuns #56 : Noiembrie 15, 2010, 11:09:41 p.m. »
În principiu, da  :-~
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline adytzul_ac

• Expert
  • Locaţia: IASI
  • Mesaje postate: 459
  • Auto: Octavia 1, 1.6i, BFQ
« Răspuns #55 : Noiembrie 15, 2010, 11:02:36 p.m. »
Din ciclul ”cum s-au tras cehii pe fund pentru o juma' de euro”, deși azi-mâine se fac doi ani de când am mașina, abia ieri am observat că nu am senzor pt spălătorul de parbriz, cu toate că nivelul de echipare este Ambiente.

Nu trebuie schimbat si vasul pentru o treaba profi?
Do The Right Thing Right The First Time.

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #54 : Noiembrie 15, 2010, 10:32:43 p.m. »
După ce un coleg forumist se plângea că nu-i mai merge motorașul de la leveling-ul farului de pe partea dreaptă, astăzi a făcut și al meu figuri. E ceva contagios la mijloc, parol! Odată deschisă capota, se auzea cum motorașul se învârtea în gol, fără a acționa însă oglinda. După ce am abordat problema în cel mai ingineresc stil cu putiință, aplicându-i doi pumni, și-a revenit.  :D Lucrează mai greu decât motorașul din stânga și mai dă uneori rateuri, de unde deduc că oglinda opune rezistență la culisare, probabil din cauza unor impurități ce au dus la griparea mecanismului. Dacă găsesc pe undeva o schemă sau niște indicații de service, desfac farul ca să vad care-i problema  :-? Presupun că si mecanismul ăsta mai trebuie folosit din când în când, ori eu, de când am mașina, nu l-am folosit de mai mult de 2 ori, că  n-a fost nevoie. Oricum, funcționează cu intermitențe, dar totuși își face treaba, mai ales dacă îl ajuți din exterior cu niște palme aplicate peste sticla farului...

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #53 : Octombrie 24, 2010, 05:15:05 p.m. »
Pentru prima oară de când e în posesia mea, am pus astăzi mașina pe VAG-COM și, surprinzător, totul e în regulă. Nici măcar o eroare, așa, de sămânță.  :080:
[mergedate]1285866207[/mergedate]
Din seria ”de sezon”, zilele trecute am:
- Schimbat jantele de aliaj și anvelopele aferente cu niște table pe 14” și 4 bucăți Sava Eskimo S2 175/80/R14  . Două dintre ele au fost rulate și iarna trecută, iar două sunt cumpărate anul acesta. Cele noi le-am pus pe față și, la fel ca anul trecut, rup aderența într-o veselie pe asfalt uscat. Au nevoie de un rodaj de vreo 500 de kilometri până își ating performanțele maxime, din câte am observat eu. Oricum, cu roțile astea merg mai cu grijă, ca iarna nu-i ca vara -vorba Matrozului- și nici anvelopele nu-s la fel de late ca alea de vară  :-~
- Am schimbat lichidul de parbriz cu unul de iarnă, care se laudă că rezistă pănă la 30 de grade cu minus în față.
- Am schimbat ștergătoarele tot cu Rainy Day. Cele vechi și-au făcut treaba perfect mai bine de un an de zile și ținând cont că nu costa mai mult de 30 de lei ambele, nu am avut de ce să schimb firma.
- Am spălat mașina și am ceruit-o. A stat curată exact o zi. Black Magic e o culoare absolut genială  :78:
- Am dus și roțile de vară la echilibrat. Cu ocazia aceasta, au primit și un set de valve din alea șmechere, încastrate (a se vedea pozele atașate). Cu astea nu doar că variior bulangii le este aproape imposibil să-ți dezumfle roata, dar și pentru tine, simpla operațiune de a verifica presiunea se transformă în ceva de o complexitate echivalentă cu a-ți da singur un șut în fudulii. Probabil chiar din cauza asta mi se par foarte tari.  8-}

Din ciclul ”cum s-au tras cehii pe fund pentru o juma' de euro”, deși azi-mâine se fac doi ani de când am mașina, abia ieri am observat că nu am senzor pt spălătorul de parbriz, cu toate că nivelul de echipare este Ambiente.Activat din VAG-COM, martorul din bord stă tot timpul aprins, ca urmare a faptului că lipsa senzorului se traduce printr-un circuit deschis interpretat de IC ca lipsa lichidului de spălare. Citind topicul deschis de colegul Al Bundy pe forumul VW, am aflat că senzorul este similar cu cel din vasul de expansiune, deci două sonde, una legată la IC și alta la masă. Dat fiind pionieratul lui Al Bundy,  voi implementa și eu acest senzor, într-o zi cu soare. Chiar nu înțeleg de ce pe o mașină cu nivelul de echipare Ambiente (adică echipare medie, dacă nu greșesc eu) s-au uitat la două fire și la 2 minute pierdute cu VAG-COM-ul, cât îți ia să activezi martorul respectiv în bord  :71:

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #52 : Septembrie 16, 2010, 11:01:47 p.m. »
Mersi!  :082:

PS: M-am uitat pe goagle, ăăăă, gogle ăsta și uleiul cumpărat de mine e mai ieftin, la o comandă online, cu ~25lei (+/-). Tot acolo ieșeam.

Post Merge: Septembrie 17, 2010, 07:30:43 p.m.

Despre cum un banal schimb de ulei s-a transformat într-n fiasco...

Astăzi, în jurul orei 12, mă sună șeful de service să-mi spună că au primit uleiul și filtrul comandate de mine deunăzi și că, pe la ora 13, 13.15 pot să mă prezint pentru schimb. Băiat de treabă șeful ăsta de service; tot prin el am comandat jantele din aliaj și vreo două rânduri de anvelope și niciodată nu am avut ce să le reproșez angajaților și cu atât mai puțin lui. Așa cum am convenit, pe la ora 13.15 ajung la service (în localiatea vecină, la aproximativ 7 km de urbea mea) și 5 minute mai târziu un mecanic îmi face semn să trag mașina în spatele unui Opel Astra ridicat pe elevator. Mă întreb contrariat cum pana mea se bagă ăștia sub mașină să desfacă bușonul, las mașina în locul indicat și merg să-mi iau o cafea. Când mă-ntorc, mecanicul începuse să scoată deja uleiul prin gaura jojei, cu o pompă cu aer comprimat, oricum, scula părea profesională. Ca să nu zică omul că-l stresez, plec de lângă mașină și pierd câteva minute bune minunându-mă de o capodoperă a tehnicii bavareze: un BMW pisicuță cu niște discuri de frână de consistența unor foițe de aluminiu; la o frână mai energică, cred că-i treceau plăcuțele prin ele. Proprietarul, om responsabil și probabil reisăr, a considerat că e prioritar să-și schimbe anvelopele cu niște slick-uri- vorba aia, e mai nașpa să rupă anvelopele aderența decât să nu te poți opri. Mă rog, fiecare cu neuronii lui... lipsă. Revenind la mașină, mecanicul a pus deja noul filtru de ulei și tocmai ce începuse să toarne uleiul. Ca să mă asigur că nu pune nici mai mult, nici mai puțin, îi reamintesc că intră 4.5 litri. Mă privește blazat, ca muma lui Ștefan, cu un ”ce vrei tu, străine?!” reprimat într-un zâmbet ironic. Termină de turnat uleiul, îmi dă bidonul și-n timp ce-l bag în portbagaj, arunc o privire spre gradație: băgase doar 4.2 litri, +/- câțiva mililitri. Când să-i atag atenția, aud clinchetul capotei și mi-e jenă să-i mai spun. Nicio problemă, completez eu acasă. Îi dau de-o bere și plec.

Bag mașina în garaj, cu spatele, să vadă vecinii ce scheme știu să fac  :)) și să-mi fie mai ușor să verific nivelul uleiului. Urc în casă să mănânc, mai pierd vremea și după vreo două ore cobor din nou la garaj. Mă uit pe jojă și, stupoare: uleiul era cu aproximativ un centimetru peste maxim. Șterg joja, bag joja, o șterg din nou, o bag la loc, iar o șterg... până să-mi dau eu seama că într-adevăr am mai mult ulei decât e nevoie, cred că mașinii a început să-i placă mișcarea cu joja  :71: Iau o seringă de 20 de mililitri (mai mare n-am găsit), un furtun de perfuzie și mă apuc să scot uleiul prin gaura de la jojă, cum a făcut și ipochimenul ăla de la service. Muncă sisifică, mai bine-mi dădeam un șpiț în oo. Scot eu vreo 30 de seringi, asta însemnând exact 600ml. Abia acum nivelul uleiului pe jojă era în zona recomandată. Ca să-mi fac și mai mulți nervi, am făcut și-un mic calcul matematic: în motor intră 4.5 litri de ulei, așa știam și eu și așa scrie și pe oilshop.ro; din bidonul de 5 litri, mecanicul a turnat ~4.2 litri, dar în același timp eu aveam în motor cu exact 600 militri de ulei peste maximul admis, ceea ce înseamnă că eu aveam în motor o cantitate de 5.1 litri de ulei. Știind că din bidonul de 5 litri nu s-au folosit decât ~4.2 litri de ulei, înseamnă că în motor au rămas 5.1-4.2=0.9 litri, adică 900 de mililitri de ulei vechi  @-) De aici deduc că fie mecanicul a fost prost, fie metoda cu scosul uleiului cu pompa prin gaura de la jojă nu e eficientă, în baie rămânând destul ulei vechi. Cert e că în condițiile date, pentru că nu s-a înlocuit tot uleiul vechi, voi face următorul schimb la 5000km, în mod cert la un alt service, sau poate chiar în regim propriu (nu e mare filosofie, îmi cumpăr cheie pt filtru și hexagon pt bușon; rampă găsesc). O să trec cel mai probabil luni pe la șeful de service să-l anunț de isprava mecanicului. Dacă nu eram atent, puteam să-mi distrug catalizatorul din cauza excedentului de 600ml de ulei. Cât privește service-ul respectiv, o să mai lucrez cu ei strict pe partea de jante, anvelope și vulcanizare. Bine că nu le-am zis să-mi verifice și nivelul uleiului din cv, naiba știe ce mai ieșea  :046:

Post Merge: Septembrie 17, 2010, 07:45:37 p.m.
NU am nimic de zis, vreau doar să vad dacă face automerge la posturi. Dacă face, e de mare porc, stimați admini, cel puțin dacă nu setați un interval temporal rezonabil (max 1-2 ore), în care două posturi succesive ale aceluiași user să fie unite. Așa, în cazul jurnalului de bord, topicul nu mai figurează ca fiind modificat recent și nu are cum să-mi citească lumea pățania pe care m-am chinuit 15 minute să o redactez.  =))
« Ultima Modificare: Septembrie 17, 2010, 07:45:37 p.m. de n.cristian »

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #51 : Septembrie 16, 2010, 10:54:47 p.m. »
pai... spor la treaba !

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #50 : Septembrie 16, 2010, 10:51:33 p.m. »
Apăi hî, mai ieftin de-atât n-am găsit la mine în urbe și nici în urbile limitrofe. Eu zic că-i bun prețul. Berea i-o dau ca să vadă și care-i starea bucșelor, așa, la prima vedere, dacă tot ridică mașina pe elevator.  :71:

« Ultima Modificare: Septembrie 16, 2010, 10:53:09 p.m. de n.cristian »

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #49 : Septembrie 16, 2010, 10:24:48 p.m. »
are berea inclusa in pret.

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #48 : Septembrie 16, 2010, 10:22:10 p.m. »
Sunt programat mâine la un service de cartier pt schimbul de ulei:
1x bidon de 5l Castrol Magnatec 5w40 = = = 175lei
1x filtrul ulei Bosch                                = = = 25lei
manopera                                             = = = moca, pentru că am cumpărat uleiul și filtrul de la ei
                                                             ------------
                                                           total  200 de lei; berea mecanicului nu se pune.  :))

Offline danuuu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti - ROMANIA
  • Mesaje postate: 266
  • nu inventam noi roata , totul e inventat demult
  • Auto: Skoda OCTAVIA
« Răspuns #47 : Septembrie 10, 2010, 09:07:08 a.m. »
arata f bine , sa o stapanesti sanatos.
keep it clean & clear of problems
Skoda Octavia II 1,6 mpi 75kw 102hp bse pdg black-magic 10-2007 pleoape inele-clima ornament-suport-pahare folie

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #46 : Septembrie 10, 2010, 12:46:23 a.m. »
Așa cum am promis, atașez o poză cu jantele de tablă, proaspăt vopsite. A se aprecia faptul că am avut răbdarea sisifică să vopsesc și prezoanele, bucată cu bucată  și, de asemenea, a nu se trece cu vederea talentul meu înnăscut de vopsitor  8-}

Pentru că mi s-a ars astăzi (cred...) unul dintre becurile de la număr, merg mâine să caut niște W5W pe LED-uri, cu care să le înlocuiesc. Aș pune Osram Cool Blue ca pe poziție, dar dau o lumină mult prea puternică și nu se pretează pentru niște lămpi de număr.  :039:
« Ultima Modificare: Septembrie 10, 2010, 12:51:16 a.m. de n.cristian »

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #45 : Septembrie 01, 2010, 01:23:55 p.m. »
Eu mai stau câteva luni și le bat la ușa celor de la Retromobil. Visul meu e să particip la raliuri de epocă. În fața Octavionului, ăia cu Ford model T, cu Opel Super Six, cu IMS, Mercedes Ponton, Dacia 1100 și cu alte răcălii nu au nicio șansă. Mi-e teamă însă de Renault 12 Gordini: eu cred că stau mai bine pe curbe, dar pe porțiunile drepte s-ar putea să-mi rupă fâșu, spre satisfacția celor de pe margine - ”uite, bă, l-o făcut Dacia!”  =)) Pe Tăriceanu, cu a sa Lancia Fulvia, îl întrec fără drept de apel; ăsta e om fin, liberal, cedează psihic după ce-i fac un pit maneuver în boscheții de pe margine.  >:)

Citat
daca era si diesel era perfecta
Mie-mi spui?! Mai glumesc cu prietenii zicându-le că mașina mea e joasă și consumă ca înecata, deci are două dintre atributele esențiale ale unui supercar  :-~

Offline Harlequin

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
« Răspuns #44 : August 31, 2010, 11:46:03 p.m. »
Mai tinem Octaviile un pic si le dam la pret de masini de epoca, fiindca nu se mai fabrica...  :D

ON - frumoasa rau, daca era si diesel era perfecta!  :71:

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #43 : August 31, 2010, 12:33:23 p.m. »
Din octombrie anul acesta se va opri producția pentru Octavia Tour, deci ăsta e motivul.  :-S Probabil că deja au destule comenzi pe care trebuie să le onoreze până la acea dată și au scos mașina din configurator. Skoda va produce un model low-cost, Felicia, pentru a-i face concurență Loganului. La cum arată noua Felicia, chiar îi va face concurență, având în vedere apetitul românilor pentru șifoniere și alte articole de mobilier pe roți.  =)) Aici găsești mai multe informații despre noua Felicia.

Offline kamikazze

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 342
  • Auto: Octavia 2 - 1.6 TDI
« Răspuns #42 : August 31, 2010, 12:19:52 p.m. »
Apropo de Octavia Tour... Am intrat azidimineata pe site-ul Skoda sa vad cat costa un Tour nou plus ceva dotari ca sa imi fac o impresie despre preturile la second-uri si am constatat ca nu mai au Octavia Tour in configurator. Deci aceasta masina nu se mai poate comanda. Vine Octavia 3 sau pur si simplu din cauza motorizarilor euro 4 acest model nu se mai vinde la noi?
Skoda Octavia 2 FL - 1.6 TDI CR, Business++

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Azi la 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Azi la 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Azi la 12:09:58 a.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 17, 2026, 07:12:43 p.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt