Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Octavia 1, 1.6MPI, Black Magic  (Citit de 99627 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
Re: Skoda Octavia 1, 1.6MPI, Black Magic
« Răspuns #71 : Martie 17, 2011, 08:54:47 p.m. »
@Doru, mai multe informații despre DN 66A găsești pe acest topic http://forum. softpedia.com/index.php?showtopic=295356 . Dacă vrei să vizitezi zona, îți recomand să o faci în perioada de vară, când e practicabil drumul forestier până la Izvoarele Cernei. Eu am fost în vară cu un Navara, dar se putea merge  și cu o mașină FWD, cu condiția să aibă cât de cât gardă la sol. O să caut câteva poze și o să le atașez  :082:
-----------

Mi-am cumpărat o pastă de polish cu creion corector de la Sonax. Când vine vremea bună, o să văd cât de eficientă e; oricum, are referințe bune și sper să-și facă treaba, că doar e ”Made in Germany”  :69:
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline Givacom

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 892
  • VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
  • Auto: Passat B8 1.6 TDI
« Răspuns #70 : Februarie 18, 2011, 09:07:11 a.m. »
ce peisaje frumoase!

Si eu am avut un episod de genul asta acuma 3 saptamani - Drumul Braila - Bucuresti.
Experienta a fost una destul de interesanta deoarece drumul nu era facut de placere ....

VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
ex - SKODA Octavia2 FL 1.6 TDI CR (2011)

Offline Caphonne

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti-Berceni
  • Mesaje postate: 203
  • Auto: OFL 1.6 MPI Drive
« Răspuns #69 : Februarie 18, 2011, 08:42:45 a.m. »
 =P~ Grasana mea ma cam supara pe zapada mai afanata cum da un pic de greu cum intra saracia aia de ASR dar cand mai prind o zapada scot ASR-ul sa vad ce poate pacat de cauciucuri le-am tocat mai mult pe asfalt....
Tare filmul e bine ca nu erai singur vad ca mai era o masina in fata.
« Ultima Modificare: Februarie 18, 2011, 08:57:34 a.m. de Caphonne »
Proiectoarele sunt pentru ceata :D
ex cars: Dacia Supernova/Mitsubishi Pajero 2.4 TDI

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #68 : Februarie 18, 2011, 08:07:51 a.m. »
De acord ! :)

Unde mai exact este drumul acesta ? Intre Baia de Arama si Baile Herculane pe undeva ?
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
« Răspuns #67 : Februarie 17, 2011, 11:52:50 p.m. »
Absolut superb!  :082:
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #66 : Februarie 17, 2011, 11:39:14 p.m. »
Cu oareșce întârziere, iată și filmulețul promis. Îmi cer scuze pentru calitatea nu tocmai bună a filmării, însă am folosit vechiul meu Nokia N73, întrucât habar nu am avut în ziua aceea că voi ajunge pe acolo, ca să iau camera de filmat (oricum, o pocnitoare, dar net mai bună decât telefonul :)) ) și, ca un făcut, acumulatorii de la aparatul foto erau descărcați aproape de tot, mă mir că m-au mai ținut să fac cele câteva poze. Daca mai prind zăpadă, poate mai dau o raită, de data aceasta înarmat cu săpuniera mea de filmat  =))

Skoda Octavia, winter driving in Romania on DN 66A

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #65 : Ianuarie 24, 2011, 07:17:48 p.m. »
Succes la examene, asteptam filmuletul cand vei avea timp de upload :)

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #64 : Ianuarie 24, 2011, 06:27:32 p.m. »
Vă mulțumesc tuturor pentru (supra)aprecieri  :"> Nu am participat la concurs pentru că poza a fost făcută după încheierea înscrierilor și în trecut nu am participat, considerând că nu posed nici destul talent fotografic și nici ustensilele necesare realizării unei poze de calitate (am un Fuji Finepix S5700 de vreo 4 ani  :-$ ). De acum, promit solemn că voi participa dacă am vreo poză care să corespundă temei curente, sau posibilitatea să o realizez. În altă ordine de idei, îmi plac și mie ieșirile cu mașina în mijlocul naturii, însă regret 2 lucruri: lipsa tracțiunii integrale și garda la sol cam mică. Dar, după cum ați văzut, mă descurc și așa.  :)) Zilele acestea, timpul liber îmi este relativ limitat din cauza examenlor, dar, undeva pe weekend voi urca pe youtube și o mică filmare cu partea finală (și cea mai interesantă) a călătoriei.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #63 : Ianuarie 23, 2011, 10:42:22 p.m. »
Wow, ce fain a nins ! :) Asa-mi plac iesirile astea cu masina in mijlocul zapezilor la munte...Bravo ! :)

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #62 : Ianuarie 23, 2011, 10:10:13 p.m. »
Ce-i drept, a nins mai mult abia dupa incheierea perioadei de inscriere.

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #61 : Ianuarie 23, 2011, 10:06:35 p.m. »
corect. nu numai cu ultima poza. ;) cred ca nu a stiut.
Life is a lesson. Live and learn.

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #60 : Ianuarie 23, 2011, 09:53:49 p.m. »
Scuza-ma, dar ...trebuia sa participi cu ultima poza la concursul de fotografii  ;) aveai sanse mari... parerea mea. :P
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #59 : Ianuarie 23, 2011, 09:12:25 p.m. »
Revin cu noutăți- termostatul este ok, dar am avut în shimb 2 erori legate de MAF și de sonda lambda, din câte am putut eu deduce, ajutat fiind și de topicul dedicat erorilor găsite cu vag-com-ul. Le-am șters și până acum nu au reapărut, rămâne de văzut ce se va întâmpla pe viitor.  ninja3

Ca să profit de zăpada proaspăt așternută și pentru că oricum aveam chef de o scurtă plimbare, astăzi am mers pe Drumul lui Băsescu, în fapt DN 66A, care se vrea a face legătura între Valea Jiului (mai exact, Uricani) și Herculane. Drumul este terminat doar pe jumătate. Porțiunea terminată este excelentă în ceea ce privește calitatea asfaltului, dar iarna nu se sinchisește să-l curețe nimeni, așa că atunci când ninge abundent, nu poți merge decât cu o mașină 4x4. De la intersecția cu Cheile Buții, nu au mai intrat plugurile să împrăștie zăpada, însă se circula decent pe urmele făcute de alții, mai temerari, probabil posesori de 4x4. Am parcurs fără nicio problemă întreaba porțiune asfaltată, aventurându-mă chiar vreo 200 de metri și pe o porțiune de drum forestier. Când Samuraiul din față s-a oprit la vreo 30 de metri de mine, am zis că e cazul ca acela să fie și pentru mine punctul terminus. Chiar și așa, când a trebuit să întorc, am cam rămas puțin înzăpezit și dacă nu era un prieten vânjos care să împingă în tandem cu balansul făcut de mine, mă vedeam nevoit să merg cu ștanga-n proțap la nenea cu Samuraiul. Oricum, nu avea de ales, trebuia să mă scoată, că nu prea putea să mă ocolească.  :)) Încă o dată, anvelopele Sava Eskimo S2 și-au dovedit, incontestabil, eficiența pe zăpadă. Am circulat tot timpul destul de tare pe unde s-a putut și nu am avut niciodată senzația de rupere totală a aderenței, doar supravirări sau subvirări ușoare, provocate de mine, că intram cam prea vitejește în curbe. Am atașat câteva poze făcute exact acolo unde am încetat călătoria, pe drumul forestier. Zilele viitoare voi urca pe youtube și o filmare de aproximativ 8 minute, cu ultima parte a traseului.
.........

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #58 : Ianuarie 11, 2011, 12:25:40 a.m. »
Pentru că nu am mai updatat jurnalul de ceva vreme, mă simt dator să aduc câteva updaturi:
1) Motorașul farului funcționează în continuare fără probleme, se pare că reparația mea a fost cu adevărat eficientă.
2) Jantele mele din tablă, proaspăt vopsite negru mat, au început să aibă puncte de rugină. Inițial, au fost afectate doar zonele unde vopseaua a fost zgâriată în timpul montării anvelopelor, ca mai apoi să se extindă. Le-am curățat bine cu peria de sârmă rotativă, am degresat în mai multe rânduri, am folosit grud și vopsea de calitate și am vopsit cât m-am priceput eu de bine să mânuiesc spray-ul. Nu înțeleg cum de rugina le-a afectat chiar atât de repede, cred că singura explicație stă în mizeriile pe care le împrăștie drumarii plătiți cu bani grași de ciuma portocalie. E albă mașina de sarea de pe drum, plus că dacă ai ghinionul să te nimerești în spatele unui camion care împrăștie ”soluție antiderapantă”, vei constata cu uimire că uneori în loc de nisip, se aruncă un soi de  pietriș numai bun să-ți sableze capota. Jantele de pe partea dreaptă au doar câteva puncte greu sesizabile de rugină, în timp ce cele de pe partea stângă, expuse traficului, arată destul de rău. Dacă problema se agravează și devine deranjantă estetic, o să mă văd nevoit să cumpăr niște capace (OEM, am găsit second la prețuri convenabile), deși nu-mi surâde ideea, după ce m-am obișnuit cu aspectul dat de jantele negre. Pt iarna următoare voi renunța definitiv la tablele astea păcătoase, în favoarea unor jante din aliaj, second... tot pe 14”, că nu-mi vine să renunț la cele 4 cauciucuri de iarnă aproape noi.
3) Cred că termostatul începe să facă nazuri. Voi verifica această ipoteză în cursul zilelor viitoare și, dacă e nevoie, o să-l schimb.

În rest, toate bune și frumoase. Mașina merge ca și până acum, adică foarte bine, iar bateria Varta, deși are peste 6 ani, nu a făcut nazuri nici la -19 grade celsius. Mă gândeam că iarna asta o să mă lase, dar din fericire m-am înșelat.  :>

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #57 : Noiembrie 22, 2010, 12:56:56 a.m. »
Problema motorașului a fost rezolvată. Detalii (dacă nu aș fi modest, aș spune chiar exhaustive  :)) ) găsiți pe acest topic. Începe să-mi placă partea cu meșteritul, dar nu prea am șansa să exersez: Școda asta e chiar plictisitor de fiabilă  =))

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 17, 2026, 07:12:43 p.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt