Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Octavia 1, 1.6MPI, Black Magic  (Citit de 99633 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Skoda Octavia 1, 1.6MPI, Black Magic
« Răspuns #101 : Septembrie 18, 2011, 05:37:48 p.m. »
Ieri am sunat la Autec Tg. Jiu, unde am făcut schimbul de lichid, plăcuțe și discuri acum câteva săptămâni, să-mi fac programare. Consilierul de service mi-a spus că au primt o notificare internă care le interzice să mai execute lucrări cu materialele clientului, chiar dacă acestea sunt agreate de constructorul ceh și vin însoțite de factură fiscală. 

Imi pare putin probabil, poate e o decizie a top-management-ului PoRo. Ma voi interesa si eu la Autogrand Oradea, unde personal ma duc cu piesele / consumabilele mele in proportie de minim 75%, sa vad daca este corecta informarea.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #100 : Septembrie 18, 2011, 05:33:17 p.m. »
Am achiziționat în vederea reviziei de săptămâna viitoare:
- 5l ulei 5W40 Liqui Moly Top Tec 4100 : 174 de lei
- filtru de ulei Mann: 30 de lei
- set saboți frână Ferodo Premier: 145 de lei
- set accesorii saboți frână marca ATE: 50 de lei
* comanda a fost făcută pe autokarma.ro .

Filtrele de aer și de polen le voi schimba abia în primăvară, adică la un an (nu fac 15k km între revizii). Uleiul de motor și filtrul de ulei îl schimb la doar ~9000km pentru că am avut bafta să nimeresc Castrol Magnatec contrafăcut. Pe lângă faptul că îl cam mănâncă, s-a uzat mult prea repede, căpătând un pronunțat miros de ars, o culoare neagră și o consistență dubioasă atunci când îl freci pe degete. Măcar am certitudinea că Liqui Moly este un ulei produs exclusiv în Germania, așa cum scrie și pe etichetă.

Chiar dacă saboții de frână de pe spate erau uzați destul de puțin, când am schimbat cilindrul receptor de la roata stângă am constatat că unul dintre saboți este considerabil mai uzat decât perechea sa și, evident, decât saboții omologi de la roata din dreapta. Vechiul cilindru receptor era parțial blocat, de aici uzura inegală și într-un final, ruperea garniturilor ce s-a tradus prin pierderea lichidului de frână. Mecanicul a spus că se mai putea merge așa, dar fiind vorba de o investiție mică ce stă în balanță cu siguranța deplasării, am decis să schimb saboții. Nu am ales ATE, ca pe față (discurile și plăcuțele sunt geniale, mașina îngheață ), pentru că tamburii vor rămâne cei OEM, având în vedere că uzura este neglijabilă. Am considerat că diferența de preț dintre ATE și Ferodo nu este justificată, mai ales în cazur punții spate.

Ieri am sunat la Autec Tg. Jiu, unde am făcut schimbul de lichid, plăcuțe și discuri acum câteva săptămâni, să-mi fac programare. Consilierul de service mi-a spus că au primt o notificare internă care le interzice să mai execute lucrări cu materialele clientului, chiar dacă acestea sunt agreate de constructorul ceh și vin însoțite de factură fiscală. Păcat, service-ul acela chiar mi-a lăsat o impresie foarte bună, însă prețurile practicate pentru piese sunt de-a dreptul nesimțite: saboți frână (cred că TRW)- 444 de lei (față de 145 de lei), accesorii saboți frână peste 80 de lei (față de 50 de lei...), etc. Acestea fiind spuse, ieri am discutat cu un mecanic care are un service de cartier foarte respectat la mine în urbe și o să schimb acolo saboții. M-am uitat pe internet la niște tutoriale și nu e mare scofală, la nevoie îi schimb chiar eu. Oricum, după executarea acestei operațiuni o să merg la un centru ITP pentru a testa frânele pe stand, să fiu sigur că e totul în regulă.  :69:
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #99 : August 23, 2011, 12:05:02 a.m. »
Octavionul pe Transalpina   B-)

« Ultima Modificare: August 23, 2011, 12:28:02 a.m. de n.cristian »

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #98 : August 21, 2011, 01:18:49 p.m. »
"eficient dinamic"
costurile tale cu mentenata sunt foarte bune !

cat despre baterie....eu zic ca duce inca o iarna.(asta daca nu o prenesti de 20 de ori pe zi si faci 20 de km )

bafta !

PS la interior ai reusit sa o mentii la fel de curata ?

Interiorul arată foarte bine, în primul rând pentru că fostul proprietar a îngrijit-o și în al doilea rând pentru că o duc la spălătorie de câte ori este nevoie, plus că măcar de 2-3 ori pe an curăț eu interiorul.  ;;) Pe lângă asta, am renunțat la preșulețele textile, mergând tot timpul cu cele din cauciuc- tip oală. În felul acesta, mocheta rămâne mult mai curată.

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #97 : August 21, 2011, 12:10:49 a.m. »
Masina ta sfideaza orice lege. :D
Nici pana acum, in trei ani si jumatate si trecut de 41.000 km, nu am inteles acest fenomen ... insa, daca asa ii place, asa o tin si eu :D
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #96 : August 20, 2011, 04:08:39 p.m. »
...Am ales ATE atât pentru plăcuțe, cât și pentru discuri și sunt impresionat de forța frânării față de discurile originale și plăcuțele TRW pe care le aveam până acum. Cu toate că nu am parcurs decât 200 și-un pic de kilometri și nu au apucat încă să se rodeze, mașina frânează considerabil mai bine decât apucă anvelopele mele Sava să mențină aderența...  =)) ...

Si eu am ales ATE si sunt de acord cu ce ai scris, franarea este mult mai buna. La mine placutele erau TRW si mai aveau viata, dar discurile (din fabrica) erau praf. Recomand ATE ca si performante, sa vedem cat o sa tina.  :082:
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline mnp

• Gold member
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 613
  • Octavia fabricata Vineri 13
  • Auto: OII FL 1.6 TDI
« Răspuns #95 : August 20, 2011, 02:05:21 p.m. »
"eficient dinamic"
costurile tale cu mentenata sunt foarte bune !

cat despre baterie....eu zic ca duce inca o iarna.(asta daca nu o prenesti de 20 de ori pe zi si faci 20 de km )

bafta !

PS la interior ai reusit sa o mentii la fel de curata ?

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #94 : August 20, 2011, 12:30:55 p.m. »
Am fost ieri la Autec Tg. Jiu să schimb discurile și plăcuțele de frână de pe față, precum și lichidul de frână. Am ales ATE atât pentru plăcuțe, cât și pentru discuri și sunt impresionat de forța frânării față de discurile originale și plăcuțele TRW pe care le aveam până acum. Cu toate că nu am parcurs decât 200 și-un pic de kilometri și nu au apucat încă să se rodeze, mașina frânează considerabil mai bine decât apucă anvelopele mele Sava să mențină aderența...  =)) Costurile acestei operațiuni:
 - Discuri de frână ATE, 256mm, ventilate (autokarma.ro): 370 de lei
 - Plăcuțe de frână ATE (autokarma.ro): 173 de lei
 - Manopera la Autec Tg. Jiu (a inclus și schimbul lichidului de frână): 204 lei

Am profitat de ocazie și am verificat la un service specializat în roți, tot ceea ce înseamnă tren de rulare și am avut surpriza să mi se comunice că nu există nici cea mai mică problemă  :082:

Cam asta ar fi. La începutul sezonului rece voi schimba antigelul și aștept pariuri pe tema ”va rezista bateria mea, de o vârstă cu mașina, încă o iarnă?!”  :067:

« Ultima Modificare: August 20, 2011, 01:08:47 p.m. de n.cristian »

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #93 : August 17, 2011, 01:10:56 a.m. »
Astăzi am schimbat cilindrul receptor de la roata stânga spate, pentru că cel vechi pierdea lichid pe la o garnitură și m-am trezit cu martorul (!) și cu beep-ul caracteristic, semn că nivelul lichidului de frână era sub minim. Întreaga afacere a avut un cost neașteptat de mic:  :O)
- cilindru receptor Bosch: 55 de lei
- 250 ml lichid de frână: 20 de lei
- manopera: 30 de lei.

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #92 : Iulie 30, 2011, 12:44:38 p.m. »
MPI-ul are un consum decent în regim extraurban, chiar dacă mergi puțin mai tare, însă în regim urban (mă refer la marile orașe, nu la urbile provinciale) e considerabil mai mare decât cel al TSI-ului. Nu merg cu mașina deloc bătrânește, rar de tot schimb sub 3000rpm (în general în pantă, când nu vreau să fac frână de motor), turez atât cât o cere situația, însă fac și multă frână de motor înainte de curbele unde trebuie redusă viteza, când revin pe banda mea după depășiri, când traficul din față încetinește, etc. Cred că acest aspect își spune cuvântul pe deplin în ceea ce privește consumul meu relativ mic. Am crezut la un moment dat că are ceva CB-ul, am făcut consumul prin metoda plin-plin și mi-a dat aproximativ aceeași valoare, fapt ce nu a putut decât să mă mire și în același timp să mă bucure, având în vedere că mașina vede uzual și peste 5000rpm în depășiri. După ce te obișnuiești cu o mașină și reușești să mergi cât mai constant, chiar dacă ceva mai tare, consider că poți scoate un consum bun. Am mers săptămâna trecută cu un Peugeot 307 1.4 HDI vreo 200 și ceva de km dintr-un total de ~600 și i-am stricat consumul, în sus, deși am mers chiar pașnic  =))

« Ultima Modificare: Iulie 30, 2011, 01:04:18 p.m. de n.cristian »

Offline Ioan

• Gold member
  • Locaţia: Hunedoara
  • Mesaje postate: 666
  • Auto: 1.9 TDI (BXE)
« Răspuns #91 : Iulie 30, 2011, 12:32:56 p.m. »
depinde foarte mult si de cum ii place masinii sa mergi cu ea ... de ex., mie 1.6 FSI imi ia undeva intre 12-14% in oras daca merg batraneste, si 9-10% (am scos chiar si 8,7% - cat este dat in carte) cand am luat-o mai sportiv. Asa ca merg cu ea cat pot de sport (in turatii; incerc sa stau cat de cat departe de radarele baietilor veseli ... nu-mi iese de fiecare data mersul sub 60 km/h  =)) :039: )

Masina ta sfideaza orice lege. :D
Skoda Octavia 1.9 TDI (BXE) Elegance 2008

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #90 : Iulie 30, 2011, 11:28:10 a.m. »
Vă mulțumesc pentru aprecieri! Sunt și eu extrem de mulțumit de mașină, funcționează excelent, nu (prea) am greierași la interior și mă duce confortabil și sigur peste tot pe unde am nevoie. Întotdeauna i-am făcut reviziile la timp și doar cu consumabile de calitate  :D

@Vizitator, eu sper ca problemele nefericite pe care le-ai avut cu TSI-ul tău să fie rezolvate definitiv în urma vizitelor în service, iar tot ceea ce e sortit să se strice, să se strice în garanție. Din păcate tehnologia e nouă, net mai complexă decât cea din vechile MPI-uri și de aici problemele aferente. Pe de altă parte, beneficiile tehnologice se reflectă în consum și performanțe. MPI-ul e ca un cal bătrân și de încredere, care mănâncă mult și merge lent, dar duce de fiecare dată căruța acasă  :))

Dupa parerea mea consumul este foarte bun, daca era pe la 9,5 - 10, atunci puteai sa il dai ca un dezavantaj in fata lui 1.2 TSI. Insa la cate probleme are motorul ala de ceva vreme, nu inteleg de ce l-ai alege in comparatia cu 1.6 MPI.
Sa te tina masina si consumul tot asa mult timp de acum incolo.  :082:
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #89 : Iulie 30, 2011, 12:23:01 a.m. »
depinde foarte mult si de cum ii place masinii sa mergi cu ea ... de ex., mie 1.6 FSI imi ia undeva intre 12-14% in oras daca merg batraneste, si 9-10% (am scos chiar si 8,7% - cat este dat in carte) cand am luat-o mai sportiv. Asa ca merg cu ea cat pot de sport (in turatii; incerc sa stau cat de cat departe de radarele baietilor veseli ... nu-mi iese de fiecare data mersul sub 60 km/h  =)) :039: )
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline mnp

• Gold member
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 613
  • Octavia fabricata Vineri 13
  • Auto: OII FL 1.6 TDI
« Răspuns #88 : Iulie 29, 2011, 10:37:04 p.m. »
pai este foarte bun consumul mediu !

am mai spus aici pe forum ca eu aveam cu clio 1.4 mpi media undeva la 7,5% si asta tot in provincie cum spui tu.
clio avea sub 1000 kg !

inca 100.000 km fara probleme iti doresc !

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #87 : Iulie 29, 2011, 10:17:12 p.m. »
Nu mai cobor acum până la garaj să-ți spun cu exactitate, dar știu în mod cert că am 7.3 pe puțin peste 2800km, iar în ceea ce privește viteza medie, era undeva în jurul valorii de 40km/h. Am norocul de a locui în provincie, într-o zonă cu trafic lejer, deci și consumul meu ”urban” e destul de mic. Variază însă foarte mult, în funcție de cum am chef să merg în ziua respectivă. Spre exemplu, pe același traseu mixt scot, în condiții de trafic similare, consum de ~6.0 sau 7.5+ . Media consumului pe mai mulți KM cred că are cea mai mare relevanță. 

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 17, 2026, 07:12:43 p.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt