Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Octavia 1, 1.6MPI, Black Magic  (Citit de 99674 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
Re: Skoda Octavia 1, 1.6MPI, Black Magic
« Răspuns #116 : Ianuarie 26, 2012, 12:31:22 p.m. »
În ultimele două zile, pe-aici (Lupeni, Valea Jiului, HD), a nins fest, aproape non-stop. Stratul de zăpadă are, estimativ, undeva la 60 de cm. Ieri am intrat cu mașina într-o parcare necurățată și când am coborât, am împins zăpada cu ușa. E inutil să vă spun că a durat ceva până am mai ieșit de acolo, cu ajutorul unui prieten, cu mult balans și grație cauciucurilor de iarnă (Sava Eskimo S2 Silica) , care sunt absolut geniale. M-au surprins plăcut și de data asta, am mers prin troiene prin care nu mi-aș fi imaginat niciodată că pot trece cu o mașină FWD. Păcat însă că se tocesc destul de repede- cele de pe față sunt la al doilea sezon și înălțimea profilului a ajuns aproape la jumătate, cu toate că nu au în spate mai mult de 10k km. Cele de pe spate, rulate doar un sezon, au ceva mai puțină uzură, ca atare, la anul, voi face rocada. Chiar și așa, uzate, au un profil agresiv și mult mai adânc decât al altor cauciucuri de iarnă noi. Am anexat câteva poze făcute ieri noapte în fața garajului; pt a vedea dimensiunea stratului de zăpadă, uitați-vă la zăpada de pe acoperișul garajului, precum și la ”peretele” de zăpadă din lateralele mașinii. Pozele nu sunt de cea mai bună calitate, fiind făcute cu telefonul, dar vă faceți o idee. Asta e fără îndoială cea mai mare zăpadă pe care am prins-o de când sunt șofer și, de când am venit pe lume, nu-mi amintesc să mai fi prins vreo 2 zăpezi ca asta, cel puțin nu în oraș, și stau într-o zonă montană. :)

Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #115 : Decembrie 10, 2011, 07:53:44 p.m. »
@mnp, cu plăcere!  :D

Nu văd de ce glicerina boraxată ar afecta cauciucul. Eu am recomandat glicerină simplă din raționamentul că cea boraxată vine de obicei în recipiente mai mici. Referitor la pete, eu mi-am pătat mâneca hanoracului în două locuri. După ce se usucă, zona rămâne albicioasă și țesătura se întărește ușor, de parcă ar fi apretată. Probabil că iese la spălat, dar acela fiind hanoracul pe care îl folosesc la tot felul de treburi prin garaj, nici nu m-am obosit să-l aduc în casă, darămite să-l spăl pentru atâta lucru.  :>

Offline ioan666

• Junior
  • *
  • Locaţia: Lupeni
  • Mesaje postate: 32
  • Auto: Fabia 2 htp
« Răspuns #114 : Decembrie 08, 2011, 11:52:52 p.m. »
Si eu dau cu glicerina pe chedere si alte parti de cauciuc si pot sa spun ca e foarte utila! Anu asta am uitat sa dau si, acum o saptamana, cand a inceput frigul mai serios, mi-au inghetat usile din spate. A dou-a zi am aplicat niste glicerina (am pus pe o carpa putina glicerina si am frecat cu ea chederele), de atunci nu mi-a mai facut probleme! Eu dau si pe marginile de cauciuc de la geamuri. Am citit ca glicerina ajuta cauciucul sa ramana elastic pentru mai mult timp, parca e folosita la intretinerea lui. Am observat ca daca sunt uscate (adica nu umede) cauciucurile pe care se da cu glicerina, ea este absorbita de cauciuc. Drept urmare dau si pe stergatoare (am testat pe un stergator mai demult si, cel cu glicerina nu a inghetat, pe cand celalat a trebuit sa depun putina forta sa-l dezlipesc de parbriz pentru a racai gheata) .
Aplicam si la Dacia veche glicerina si pot sa spun ca unele portiuni din chederele de la usi, care aveau peste 15 ani vechime, au devenit mai elastice si nu se "crăpau". De asemenea, nu inghetau :)
PS: nu am observat sa lase pete pe textile sau plastice, nici macar pe vopseaua masinii (desi daca nimeream si alte portiuni decat cauciucul, dadeam cu o carpa umeda pe acele zone...).

n.cristian: de ce spui ca "nu boraxata", stii sa fie vreo problema? Eu nu am gasit decat boraxata la farmacii si sper ca nu afecteaza ceva :)
Fabia 2 Facelift :)
1.2 HTP 60CP

Offline mnp

• Gold member
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 613
  • Octavia fabricata Vineri 13
  • Auto: OII FL 1.6 TDI
« Răspuns #113 : Decembrie 08, 2011, 07:35:15 p.m. »
danke  ;)

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #112 : Decembrie 03, 2011, 12:44:27 p.m. »
Cu glicerină simplă (nu boraxată), cumpărată de la farmacie. Un recipient de 100ml a fost undeva la 5 lei și nu am folosit decât mai puțin de un sfert din el. Glicerina o aplici cu o cârpă, dar ai grijă să nu-ți ajungă pe haine, că pătează  :082:

Offline mnp

• Gold member
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 613
  • Octavia fabricata Vineri 13
  • Auto: OII FL 1.6 TDI
« Răspuns #111 : Decembrie 03, 2011, 08:30:56 a.m. »
cu ce glicerina ai dat chederele ?
poti detalia un pic te rog?
multumesc.

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #110 : Decembrie 01, 2011, 09:49:10 p.m. »
Mersi! O îngrijesc pe cât posibil pentru că m-am atașat de ea și deși nu e o mașină prea rapidă, e fiabilă, confortabilă, spațioasă, cu un comportament rutier ok și arată bine ca aspect exterior chiar și pt anul de grație 2011. Plus că, cel puțin pentru următorul an, nu am de gând să o dau Mai încolo, sper să-i urmeze un vRS :040:

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #109 : Decembrie 01, 2011, 08:56:40 p.m. »
Nici cu tine nu mi-e rusine :)) Ai inca rabdare si placere sa o bibilesti, bravo :)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #108 : Decembrie 01, 2011, 06:21:02 p.m. »
Nimic nou sub soare, mașina merge impecabil, așa că o să trec în revistă strict operațiunile de întreținere pe care le-am efectuat de la ultima însemnare și până în prezent:
  • Imediat după a doua jumătate a lunii octombrie am trecut la roțile de iarnă; m-a prins zăpada cu alea de vară și de-atunci nici că a mai nins, în schimb temperaturile din timpul nopții au fost preponderent negative, deci anvelopele de iarnă se cam cereau. La fel ca și anul trecut, am Sava Eskimo S2 175/80/R14, pe jante de tablă. Am constatat din nou cu tristețe că diferența față de cele de vară, 195/65/R15, se simte pe toate planurile, dar asta e, fiind iarnă, merg și eu mai încet. Măcar bine că în condiții strict de iarnă sunt excelente  :))
  • Am dat chederele cu glicerină, să nu-mi înghețe și să se mai înmoaie. Cu ocazia asta am scăpat de clasicii greierași care ocupă cu chirie zona ușilor spate, când se face frig afară.
  • Mașina a primit un ultim tratament -pe anul în curs- cu ceară solidă de la Carnauba, aplicată manual. Mă mir că am avut răbdare.  :080:
  • ... și nu în ultimul rând, lichid de parbriz de iarnă și WD-40 în încuietori + ușița bușonului de la rezervor :)

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #107 : Septembrie 20, 2011, 08:58:00 a.m. »
Acele piese inscriptionate cu siglele VAG sunt produse identice cu unele dintre cele pe care le gasim in comert (producatorii sunt aceeasi). Inscriptionarea siglelor si preturile sunt singurele diferente.
L.E.: presupun ca Open Service ti-a refuzat piesele la revizie...
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline iskandere

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: IASI
  • Mesaje postate: 165
  • Auto: Skoda Octavia 1.4TSI
« Răspuns #106 : Septembrie 20, 2011, 01:49:57 a.m. »
Piesele de origine nu se gasesc in comert, sunt piese personalizate (cu  sigla VW, SEAT, SKODA, AUDI) si pot fi achizitionate doar din service-ul autorizat Skoda.
Mi-au fost refuzate la revizie consumabilele achizitionate din comert ( filtre MANN & BOSCH ), motiv pentru care am facut plangere la OPC. Astept cu nerabdare raspunsul lor.

"Cuvintele unui om beat reprezinta gandurile unui om lucid.."

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #105 : Septembrie 18, 2011, 08:16:00 p.m. »
Postarea lu liviu_sibiu:

Eu am planificat un Golf GTI la Skoda pentru schimbat ulei in DSG si mi-au spus ca pot veni cu uleiul si filtrul meu, dar sa fie de origine. Consumabilele sunt deja pe drum, sper sa se tina de cuvant ca este masina sefului si nu mi-ar placea sa-i dau vesti proaste.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #104 : Septembrie 18, 2011, 07:03:24 p.m. »
Daca masura este reala, in actualele conditii de piata, e sinucidere curata.
Land Rover Discovery 3

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #103 : Septembrie 18, 2011, 06:46:20 p.m. »
NEVER EVER nu va face Porsche asa ceva. Fie asta, fie avocatii lor n-au aflat ce idei nastrusnice au unii manageri in cap...

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #102 : Septembrie 18, 2011, 05:54:52 p.m. »
Chiar te-aș ruga să faci asta. Mâine o să contactez și eu filiala Autec din Vâlcea, să văd dacă și ei aplică aceeași politică sau acel consilier de service m-a dus cu zăhărelul, sperând că o să cumpăr piesele lor supraevaluate (deși i-am specificat de mai multe ori că le-am cumpărat deja...).

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 17, 2026, 07:12:43 p.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt