Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Octavia 1, 1.6MPI, Black Magic  (Citit de 99768 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
Re: Skoda Octavia 1, 1.6MPI, Black Magic
« Răspuns #236 : Mai 05, 2013, 10:28:42 p.m. »
Îi fac, dar după ce trec pe la spălătorie, că-i excesiv de murdar. Am ajuns vineri seara acasă, ieri au fost cozi interminabile la spălătorii și până marți, cel mai repede, nu am unde să-l spăl, că-i sărbătoare :)
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline Soifon

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 264
  • Enfant terrible
  • Auto: O2 1.6 MPI DRIVE +
« Răspuns #235 : Mai 05, 2013, 10:17:54 p.m. »
Niste poze noi cu Octavionul?  :D
Vei smulge dinţii balaurului şi vei călca în picioare leii, zise Domnul.

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #234 : Mai 05, 2013, 09:46:50 p.m. »
Am profitat azi de faptul că-s acasă, de vremea bună de afară și de atmosfera de sărbătoare, ca să dezmorțesc puțin Octavionul  :)) pe un drum de munte foarte puțin circulat și cu asfalt foarte bun. Am parcurs vreo 30 de km cu turometrul rareori sub 5000rpm, cu zgomot de cauciucuri pe viraje și un ușor fading la frânare, pe drumul de întoarcere. Mașina stă în continuare foarte bine pe drum, e avantajată de lipsa PDG-ului, iar cauciucurile Sava care o încalță, la temperaturi de peste 20 de grade și odată ce se încălzesc puțin de la rulare, devin nesperat de aderente în condiții de asfalt uscat, cu toate că le tot înjur eu pe aici că-s teroare când e frig și umed. Singurul aspect care nu-mi place e lipsa suspensiei independente pe spate: la un transfer rapid de mase, spatele se descarcă și mașina are tendința să supravireze dacă îi dai ocazia și nu accelerezi cu promptitudine. M-am obișnuit însă cu asta și, chiar dacă frânez foarte târziu pe parte de intrare în viraj, când simt că vrea să se destabilizeze mașina, îi dau gaz și, sincer vă spun, se așează așa de bine pe viraje, de ți-e mai mare dragul să o conduci. Vor râde unii, probabil, dar direcția Octaviei 1 oferă un feedback foarte bun, în viraje simți exact cât gaz să-i dai inainte să înceapă să subvireze.

Mașina imediat împlinește 150k km, dar nu-și arată deloc vârsta, iar mie îmi place ca, din cââââând în când, să o conduc ca un huligan.  B-)

Offline mnp

• Gold member
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 613
  • Octavia fabricata Vineri 13
  • Auto: OII FL 1.6 TDI
« Răspuns #233 : Mai 01, 2013, 09:30:48 p.m. »
acum 13 ani (cred ) am  vazut life cum o masina a politiei (carabinieri) impimgea de zor in centrul Romei un tomberon mare de gunoi cu bara fata si o alta masina cu bara spate pt  a-si face loc sa parcheze... :))

a reusit dupa 2-3 manevre

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #232 : Mai 01, 2013, 02:17:54 a.m. »
Desigur. În majoritatea cazurilor când am meșterit pe la mașină, am făcut DIY-uri și le-am postat pe forum  :080:

Offline Aliskoda

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Targoviste
  • Mesaje postate: 246
  • In crestere...
  • Auto: Skoda Octavia 1.6 BFQ
« Răspuns #231 : Aprilie 30, 2013, 09:59:35 p.m. »
Si poate faci si un DIY dupa terminarea operatiunii :)

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #230 : Aprilie 30, 2013, 08:15:43 p.m. »
Una e să faci bumper-parking, pentru că majoritatea mașinilor au bandouri pe spoilere puse special în acest sens și alta e să-ți acroșeze mașina în lateral, la pasajul roții. Ăsta e romanian parking sadea  :))

În altă ordine de idei, vineri seara merg acasă și, dacă reușesc să stau până la mijlocul săptămânii viitoare, am de gând să curăț EGR-ul și clapeta de accelerație :)

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #229 : Aprilie 30, 2013, 06:50:03 p.m. »
     Eu nu am vazut in Italia sa se impinga unii pe altii. In schimb, dupa ce am stat la o gelaterie doar vreo 15-20 minute cu o prietena si matusa ei, am gasit masina doamnei cu oglinda de la sofer sparta si zgariata. Mi s-a spus ca la ei majoritatea au masinile asigurate si firmelor de asigurari le merge bine. Biletel sau vreo notificare, nu am gasit.
    In schimb cu toate ca au strazi inguste (unele pt o masina si un pieton. Chiar au cate-o straduta cu santulete  in ziduri, ca sa treaca oglinzile retrovizoare), nu am vazut pe nimeni care sa se certe sau sa fie violent. Am stat  o saptamana in orasul Ostuni. Intr-un sens giratoriu s-au oprit 3 masini ca sa treaca o pisica neagra.
    Ce mi s-a parut neobisnuit e ca soferii se opresc sa lase pietonii, care au rosu, sa treaca.
     De la mama stiu ca in Franta impinsul masinii celuilalt e la ordinea zilei.
« Ultima Modificare: Aprilie 30, 2013, 06:51:52 p.m. de Alejinxique »

Offline Soifon

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 264
  • Enfant terrible
  • Auto: O2 1.6 MPI DRIVE +
« Răspuns #228 : Aprilie 30, 2013, 05:48:43 p.m. »
In Italia impinsul masinilor din fata/spate cu propriul automobil este ceva la ordinea zilei.
Vei smulge dinţii balaurului şi vei călca în picioare leii, zise Domnul.

Offline hawkeye

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 370
  • forumist in toata regula
  • Auto: Skoda O2 FL 1.4TSI
« Răspuns #227 : Aprilie 30, 2013, 05:44:35 p.m. »
Si in Franta se practica chestia asta. Acolo nu ai voie sa lasi masina in viteza daca blochezi pe cineva ca sa isi poata face loc sa iasa.
mandru si proaspat posesor de Skoda

Offline spawm

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 335
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 1.6 TDI CR
« Răspuns #226 : Aprilie 30, 2013, 04:23:17 p.m. »
Prima data am vazut la Praga ( lumea e foarte civilizata, dar am vazut de mai multe ori faza cu parcatul ); am mai vazut la Bruxelles ( imi pare rau ca te contrazic, poate au fost simple intamplari si am avut eu nesansa )

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #225 : Aprilie 30, 2013, 03:34:05 p.m. »
Prin Grecia se mai obisnuieste, dar in Austria, Germania sau Benelux eu nu am fost martor la asa ceva...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline spawm

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 335
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 1.6 TDI CR
« Răspuns #224 : Aprilie 30, 2013, 02:06:15 p.m. »
In orase muuult mai mari si aglomerate din vest, daca cineva iti produce neintentionat o paguba de acest gen, iti lasa un biletel cu nr tel... dar asta desigur se numeste civilizatie ;)
Pe de alta parte, nu voi uita niciodata primul meu concediu in strainezia, cand in prima seara dupa ce ne-am cazat, am lasat masina la hotel si am iesit sa mancam la o terasa. In fata terasei erau masini parcate in lungul bordurii. Si la un moment dat vad pe unul care vine sa parcheze, si pentru ca nu prea avea loc, a inceput sa-si faca, impingand usor cu bara masina din fata si din spate. Apoi faza asta am vazut-o de mai multe ori prin Europa,  asa ca prefer sa-mi las masina la hotel in marile orase si sa folosesc transportul in comun.

Offline hawkeye

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 370
  • forumist in toata regula
  • Auto: Skoda O2 FL 1.4TSI
« Răspuns #223 : Aprilie 29, 2013, 12:59:21 p.m. »
După aproape o lună de stat în Cluj, mașina a căpătat o grămadă de zgârieturi, niciuna nefiind urmarea unui act de vandalism, ci opera de artă a cretinilor patriei, oamenii incapabili să parcheze lateral cu spatele fără să agațe mașinile parcate pe-o rază de 10 metri. Mereu am încercat să parchez mașina astfel încât să fie ferită, dar se pare că fără niciun rezultat.  :042: Deja nici nu mă mai stresez, ci doar contorizez sgârieturile, cu un soi de resemnare patetică... de pildă, azi dimineață am remarcat că o mașina albă și-a lăsat vopseaua pe arcada aripii stânga-spate, asta după ce zilele trecute am găsit o urmă discretă de cârlig în numărul de pe față. Acasă aveam garajul fix spatele blocului, iar aici am ajuns să mă bucur când găsesc un loc de parcare în proximitatea relativă a blocului  :))
welcome to hell !!! Aceeasi situatie e si in Timisoara. Aceeasi porci si nesimtiti. Si cretini cum le-ai zis si tu. Scuze de off.
mandru si proaspat posesor de Skoda

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #222 : Aprilie 29, 2013, 12:33:38 a.m. »
Nu fac mare caz din asta, pentru că mașina are oricum o vârstă și m-am obișnuit cu ideea că în lipsa unui garaj nu o mai pot păstra într-o stare estetică foarte bună, însă e o chestiune de principii la mijloc și, măcar pentru zgârieturile pronunțate, e un gest de bun simț să fii contactat și să ți se ofere asigurarea, așa cum de altfel și stipulează legea. Să vopsesc mașina pe Casco, n-are niciun sens, cel puțin nu în condițiile astea, pentru că nu ar rămâne neatinsă mai mult de o lună.  :-&

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 17, 2026, 07:12:43 p.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt