Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: help, firma de asigurari ofera despagubire o suma infima (dauna totala)  (Citit de 30616 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
Re: help, firma de asigurari ofera despagubire o suma infima (dauna totala)
« Răspuns #53 : Iulie 20, 2009, 11:42:46 a.m. »
... Astept acum sa vedem daca societatea isi da acordul de reparatie sau dauna totala (dauna total pt o portiera??????). ....
Pentru un neavizat ,poate parea simplu,insa acolo pot fi stalpi deformati,caroserie descentrata si alte maruntisuri costisitoare.
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline indru

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 121
    • Indru
  • Auto: 1.9 TDI ALH
« Răspuns #52 : Iulie 20, 2009, 11:09:19 a.m. »
Sunt de acord cu tine si asta am scris si mai sus!
Eu doar am postat pasi care trebuie urmati pentru recuperarea banilor, atata tot...

Nici eu nu inteleg de ce trebuie sa platesc rovigneta lu' peste si merg pe drumuri proaste ... asa ca
Skoda Octavia Tour Elegance 1.9 TDI ALH (120 CP se pare) - 2003

Offline Silviu Mosh

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti - Salajeeaaan
  • Mesaje postate: 328
  • SKODA OCTAVIA II 1,4 MPi Rosu Corrida B 92 PUI
  • Auto: Octavia 2 1,4 MPi
« Răspuns #51 : Iulie 20, 2009, 10:02:53 a.m. »
Adevarul este ca ROMANIA este o bataie de joc. Incepand de la conducere pana la ultimul sarac. Si in tara asta fiecare face ce vrea. Si eu sunt in situatia de mai sus cu DACIA sotiei (a intrat un autocar in portiera dreapta spate, DACIA 1410i din 2002). Lupte, telefoane peste telefoane cu cei de la asigurari, service-uri care nu vor s-o repare ca e prea veche si nu-si recupereaza banii, service-uri unde sa dai 2-3 mil ROL sa-ti dea un deviz estimativ. DE CEEE??? CA SOTIA MEA CONDUCEA REGULAMENTAR SI UN SOFER NEATENT A INTRAT IN EA???? EU VREAU MASINA CUM ERA. Dacia au evaluat-o la dauna totala pe la 25-27 mil ROL. Astept acum sa vedem daca societatea isi da acordul de reparatie sau dauna totala (dauna total pt o portiera??????). Traim in tara lui PAPURA VODA. De ce ne mai iau banii pe RCA - bani obligatorii? Mergeti in pierdere??? (scria un coleg de forum mai sus) dar cand va platim si va folositi de banii nostri, ii tineti in banci, ii inmultiti, si platiti pentru indreptat prag DACIA 2 ore de manopera (pai in 2 ore, abia curata vopseaua de pe ea). Si totul cica a fost stabilit de comisia de asigurari din GUVERN... STAT IN STAT, astea sunt firmele de asigurari. Nu stiu cum o fi in celelalte tari UE, dar la noi se lasa cu (m) UE... (scuze dar sunt plin de nervi). Singurul meu vis, este sa declaram razboi germaniei si cand vin aia la granita, sa ne predam cu totii...
Lumea e o jungla, / Oamenii e fiare,
Ce e scris ramane / Scapa cine poate    B 92 PUI

Offline indru

• Membru de baza
  • **
    • Indru
« Răspuns #50 : Iulie 20, 2009, 08:16:40 a.m. »
@corin Eu "capisci" foarte bine.
Citeste mai atent postarile de mai sus ale mele si o gasesti raspunsul la intrebarea ta ...

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #49 : Iulie 19, 2009, 02:14:21 p.m. »
Io-s de acord cu tine gti, dar valoarea unei masini ar trebui s-o puna piata, nu nu stiu ce catalog. Ce face păgubitul cu 1200 E in târg? Iși ia dacie?
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline GTI paua

• Gold member
« Răspuns #48 : Iulie 19, 2009, 10:08:08 a.m. »
Ideea e aceeasi: asiguratorul rca tre sa imi faca masina daca nu-s vinovat, ...
Exista o limita de acoperire a reparatiilor.Pe ansamblu valoarea reparatiilor nu poate sa depaseasca valoarea masinii.

Offline corin

• Moderator General
  • Per aspera ad astra
« Răspuns #47 : Iulie 18, 2009, 04:49:34 p.m. »
Ideea e aceeasi: asiguratorul rca tre sa imi faca masina daca nu-s vinovat, iar asiguratorul casco daca-s vinovat.
Mai mult, daca la casco am optiunea sa nu-l fac, rca-ul e obligatoriu. Adica ma obligi sa dau niste bani pe care tu ii jonglezi cum vrei, nu cum vreau eu. Capisci?
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline indru

• Membru de baza
  • **
    • Indru
« Răspuns #46 : Iulie 18, 2009, 11:36:13 a.m. »
@corin ce platesti tu la asigurator? parca discutam de RCA si nu de CASCO!!!

Offline GTI paua

• Gold member
« Răspuns #45 : Iulie 17, 2009, 10:48:39 p.m. »
Asta cu epava e cel mai tare...
In general aceasta este procedura.
Sunt "baieti de baieti" ce cauta astfel de masini si o poti valorifica bine asa cum e fara sa o dezmembrezi.

Offline corin

• Moderator General
  • Per aspera ad astra
« Răspuns #44 : Iulie 17, 2009, 10:04:19 p.m. »
Asta cu epava e cel mai tare...Ce sa fac cu epava domnu, ca mie-mi trebuie masina functionala! Sau am eu vreme sa vand piese din dezmembrari prin piete? Ma reprofilez sau imi deschid firma de piese second sau fier vechi? Pai sa faca asta asiguratorul, ca alta treba n-are atata timp cat lui ii platesc din buzunarul meu pentru un obiect pe care el trebuie sa mi-l asigure in bune conditii, adica el imi ia banii, la sfarsit nu-mi da decat cat vrea, c-asa zice catalogul....mama lor de destepti.

Offline GTI paua

• Gold member
« Răspuns #43 : Iulie 17, 2009, 01:18:04 p.m. »
Corect.
Dar sa nu uitam ca primeste despagubirea pe masina,dar ramane si cu epava care poate fi valorificata la un pret bun.

Offline indru

• Membru de baza
  • **
    • Indru
« Răspuns #42 : Iulie 17, 2009, 08:10:32 a.m. »
Off-doamne!
Intrebare ai deschis dosar de dauna? (daca da cand faci reclamatie la CSA la comunici numarul de dosar)
Ai dus masina in vreun service?
Oricum devizul iti trebuie caci altfel pe ce discuti....

Offline uidivoaa

• Doar inscris
  • Locaţia: oradea
  • Mesaje postate: 17
  • Auto: 2.0 slx
« Răspuns #41 : Iulie 16, 2009, 07:40:44 p.m. »
pt. Indru
octavia1, motor 2.0 benzina slx, 5usi,116 cp/85kw, 4 airbag, incalzire scaune, scaune reglabile 3 directi lombare, 4 geamuri el, oglinzi el incalz, ceata fata spate, 5 tetiere, jante al skoda originale, sezori pusi nu din fabrica, air c, inchidere centralizata pe doua chei, carte service......?????, prima inmatriculare 5/2000,

Post Merge: Iulie 16, 2009, 05:29:59 p.m.
Go to Previous message | Go to Next message | Back to Messages Mark as Unread | Print      ReplyReply All  Move...    Flag this message  Fwd: calcul desp.max Monday, July 13, 2009 7:18 AM    From:  This sender is DomainKeys verified  "glaficon glaficon" <glaficon@gmail.com>Add sender to Contacts     To:  ovidiutrifa@yahoo.com   ---------- Forwarded message ----------
From: Florin Hostiuc <florin.hostiuc@abcasigurari.ro>
Date: 2009/7/6
Subject: Re: calcul desp.max
To: glaficon glaficon <glaficon@gmail.com>

asta e e-mail-ul ce la primit ivestigatorul din oradea de la abc asig. buc.

Post Merge: Iulie 16, 2009, 10:37:54 p.m.
am incercat sa pun mailul de la asig. dar nu stiu ce a iesit ca nu ma prea stiu si imi prind urechile,

oricum am primit raspuns doar prin mail si telefonic, nici o hartie

si mi-a zis ca tre sa duc un deviz de reparatii ca sa poata sa-mi dea raspuns in scris, desi eu i-am zis ca nu-mi convine ca pe langa faptul ca-mi dau suma asta mizera sa mai si platesc la un service doar asa ca au ei chef sa stie cat e suma reparatiilor, pt ca oricum cred ca este peste 5-6000 de euro la un service cat de cat acceptabil
« Ultima Modificare: Iulie 16, 2009, 10:37:54 p.m. de uidivoaa »
O1 2.0 SLX

Offline indru

• Membru de baza
  • **
    • Indru
« Răspuns #40 : Iulie 15, 2009, 08:56:24 p.m. »
In ceea ce priveste daunele platite te inseli; la noi daunabilitatea pe RCA este peste 120 %, adica lucram in pierdere.
Daca nu esti de acord cu pretul acordat singura solutie este sa ii dai in judecata :(.

Eu te inteleg ca tu vrei doar sa ai masina cum era inainte de accident si nu o valoare impusa de asiguratorul RCA! Dar si eu am aflat ca nu se poate! :(

Mai intreb maine detalii si postez!

Post Merge: Iulie 16, 2009, 03:11:43 a.m.
M-am lamurit acuma:
- primul lucru care trebuie facuta este sa primesti o oferta de despagubire scrisa de la societatea respectiva;
- apoi daca nu esti multumit de oferta poti sa faci reclamatie la csa-isc.ro/ unde te poti plange de pretul ofertit, felul cum ai fost tratat etc.
- deasemenea poti contacta un expert (evaluator) pentru a avea si tu acte pe care sa te bazezi in cerintele tale (iti va cere si el undeva la 15 - 20 % insa);
- poti sa dai in judecata societatea de asigurari pentru diferenta intre ceea ce este in oferta de asigurari si ceea ce iti spune expertul;
- pentru diferenta intre ce iti ofera societatea de asigurari si reparatia totala a masinii avariate poti sa dai in judecata pe vinovatul de producerea accidentului sau sa iei bani pe cale amiabila de la el! (eventual pe baza unor devizii din service)

Post Merge: Iulie 16, 2009, 08:19:59 a.m.
PS de scaune as fi si eu interesat daca pana la urma o sa vinzi pe bucati :(
« Ultima Modificare: Iulie 16, 2009, 08:19:59 a.m. de indru »

Offline sady

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 453
  • Auto: O1, 1.8 t
« Răspuns #39 : Iulie 15, 2009, 08:03:55 p.m. »
liv_silviu, departe de mine gandul sa le gasesc scuze asiguratorilor, insa in cazul de fata nu conteaza daca a fost vinovat sau nu : suma decontata nu poate depasi valoarea masinii la data accidentului. Asta si pt. a nu se inscena accidente ale unor masini vechi de 20 de ani ruginite si cazute de tot care ar trebui (in cazul schimbarii legii in sensul neplafonarii sumelor acordate) refacute cu piese noi (tabla, radiatoare, eventual motor, cutie, etc.) . Ideea este ca daca te costa mai mult s-o repari, mai bine (pt. toti) este s-o inlocuiesti. DISCUTABIL este insa modul cum se calculeaza pretul unei masini vechi : nu se ia deloc in considerare pretul pietei, adica cat il costa efectiv pe pagubas sa-si inlocuiasca masina. Cu 1200 sau 2000 sau chiar 3000 nu poti sa cumperi alta identica. Solutia utopica ar trebui sa fie Instanta (unde sa se prezinte factura unei  masini aproximativ identice cumparate de la un dealer autorizat) insa in niciun caz la noi in tara. Poate in USA.
1.8T  L&K, '02, berlina

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()