Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: vopsea - aplicare, perlare, matuire - opinii, impresii  (Citit de 15006 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
Re: vopsea - aplicare, perlare, matuire - opinii, impresii
« Răspuns #14 : August 31, 2009, 12:30:37 a.m. »
pana la urma cu ce se pigmenteaza lacul? pigmenti pt vopsea acrilica?

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #13 : August 31, 2009, 12:25:00 a.m. »
Daca alegi pigmenti mari si se aplica intr-un anumit mod,in functie de unghiul luminii ce cade pe vopsea se schimba si nuanta,i-as spune efect  "pseudocameleon".
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #12 : August 31, 2009, 12:18:25 a.m. »
in mod sigur voi gasi un pistol SATA. insa imi poti spune, sau sa imi dai un exemplu despre comportamentul pigmentilor in lac - dupa aplicare?

Offline GTI paua

• Gold member
« Răspuns #11 : August 31, 2009, 12:10:08 a.m. »
"deep sea blue metallic",este o nuanta destul de inchisa,de aceea merg adaugati doar pigmenti deschisi de gri,violet ,galben si verde.Aceasta operatie cere insa un pistol profesional din gama SATA pentru un dispersare uniforma pe suprafata.

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #10 : August 31, 2009, 12:03:04 a.m. »
deci...am si lacul standox cumparat.  si vopsea... si spritzchit, inclusiv hartia abraziva pentru aparat. 

ideea este ca masina va fi vopsita integral, si ca nu vreau sa arate ca un tour banal iesit de pe usa fabricii. orice opinie este binevenita. 

cum trebie sa adaug pigmentii de culoare in lac? ce efecte vor iesi?

Offline GTI paua

• Gold member
« Răspuns #9 : August 30, 2009, 11:54:46 p.m. »
... "deep sea blue metallic".... vopsea mata nu am gasit... este vreo posibilitate de perlare a vopselei standox, sau de matuire numai cu lac...
Vopseaua metalizata este mata.Pe Standox fiind doar
pe apa" este obligatoriu sa aplici lac peste vopsea.
N-am prea inteles ideea asta cu vopseaua mata,deoarece exceptand unele variante de masini fioroase cu preparari estetice in marea majoritate negre,nu prea vad rostul unui albastru mat.Va arata atat de rau,incat vei regreta dupa cateva zile.
Deoarece ai achizitionat deja vopseaua,este cam greu sa creezi efecte de perla,deoarece o vopsire de gen are nevoie de o alta culoare de baza ,plus mixurile de culoare necesare.Orice varianta de perla,face imposibila o revopsire ulterioara identica (riscurile de a avea o culoare mai originala).
Colantarea ar fi o idee,insa pe metalizat e mai greu de gasit si evident mai scump.Are avantaje (revenirea facila la culoarea de baza,durabilitate mai buna la zgarieturi ) si dezavantaje (decolorare,riscul sa se desprinda cu tot cu vopseaua de baza).
Deoarece vopseaua este deja cumparata,efecte mai poti obtine prin adaugarea a diversi pigmenti de culoare ( se mai gaseste vopsea pe solvent) in fiecare strat de lac ,care trebuie sa fie minim 3,deoarece asa lacul se uniformizeaza bine si la caldura se "intinde" , dand un aspect de sticla,fara acea cunoscuta "coaja de portocala",asta evident daca vopsitorul are mana sa dea lac exact cat trebuie,deoarece o proportie prea mica da efect de "coaja de portocala" si una prea mare poate determina curgerea lacului.

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #8 : August 30, 2009, 11:54:02 p.m. »
masina va fi vopsita. asta pentru ca pe alocuri va fi reparata, si nu pot sa colez chit sau filler. in plus, vopseaua arata altfel fara doar si poate.
m-am gandit foarte mult la colarea masinii, insa apar probleme la bara fata, grila capota, usi... am vorbit la firma de colat si nu-mi garanteaza decat piesele plane.

ma gandeam daca a folosit cineva lacul mat peste vopsea lucioasa, sau perla peste ea ?(in ea), jocuri de vopsele...

Eu as zice ca se rezolva doar cu un polish

asa este, insa nu am ce sa polisez - masina va fi numai filler

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #7 : August 30, 2009, 11:48:06 p.m. »
Eu as zice ca se rezolva doar cu un polish

Offline erickutz

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 32
  • Auto: 1.9 TDI
« Răspuns #6 : August 30, 2009, 11:23:18 p.m. »
daca vrei sa o colantezi, ia in calcul faptul ca o sa se mai desprinda din colant pe la spalatorii. ei dau garantie la colantare, dar o sa ai ceva probleme. chiar si fara aceste probleme cand o sa dai colantul jos, lipiciul care o sa ramana pe masina nu`l mai cureti decat cu diluant. deci, daca vrei sa colantezi masina, pune bani de`o parte si pentru alta vopsire..

Offline St3ff

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Pantelimon)
  • Mesaje postate: 1732
  • Auto: O2 1.9 TDI BXE
« Răspuns #5 : August 30, 2009, 11:18:00 p.m. »
Am citit despre cineva care a colantat toata masina si dupa 3 luni a dat jos si a trebuit sa o revopseasca.
Un prieten a colantat juma de masina si la 3 zile a dat jos (nu-i placea) si nu a avut probleme.
Niciodata sa nu circuli cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #4 : August 30, 2009, 11:00:22 p.m. »
Trebuie sa recunosc ca ma bate si pe mine gandul...insa nu l-am concretizat pana acum. Mi se pare mai ieftin si - pt masinile ale caror vopsea este mai putin afectata - o protectie de bun gust si cu rezultate bune.  :-?
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline infoschumi

• Junior
  • *
  • Locaţia: Drobeta Turnu Severin
  • Mesaje postate: 34
  • Auto: Superb 2.0 TDI CR
« Răspuns #3 : August 30, 2009, 09:35:43 p.m. »
Foarte bun sfatul lui Master 4x4.O colantare completa se invarte in jurul pretului de 900 RON,insa asta ar fi cu banalul galben pentru taxi,insa din cate am vazut se poate orice culoare la comanda,iar diferenta de pret nu cred ca este foarte mare.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #2 : August 30, 2009, 05:32:05 p.m. »
Ai luat in calcul varianta colantarii cu negru mat sau albastru inchis mat ?
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
vopsea - aplicare, perlare, matuire - opinii, impresii
« Răspuns #1 : August 30, 2009, 10:17:19 a.m. »
Intrucat voi avea masina vopsita in celmai scurt timp, as dori sa nu mai fie banalul albastru "deep sea blue metallic". Initial am cumparat tot kitul de vopsea standox, insa cum evenimentul se apropie m-am gandit sa o matuire a vopselei. Cum vopsea mata nu am gasit, mi s-a recomandat un lac mat... si am intrat in ceata

cei ce s-au mai jucat cu vopseaua, este vreo posibilitate de perlare a vopselei standox, sau de matuire numai cu lac? As vrea ca la final  sa nu fie doar o skoda vopsita..

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()