Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Ceara auto  (Citit de 19603 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
Re: Ceara auto
« Răspuns #25 : Iulie 21, 2013, 11:40:05 p.m. »
          Multumesc pentru apreciere, Anthurium. Prefer sa o lustruiesc singura pentru ca:
- ma pasioneaza si ma relaxeaza
-ma bucur de rezultatul muncii mele
-daca omit vreun loc, pot reveni fara sa ma enervez ca l-am platit pe x-ulescu, care  a lucrat de mantuiala
-aleg eu ce aplic si cum aplic
-manopera e gratuita, iar ceara si celelalte se amortizeaza (mai) repede.     
         Mie mi se pare mult 100-200 de lei. :( Imi ajunge o ceara de 38 de lei (500ml) mai bine de un an. Au scumpit-o cu 10 lei, dar le-am luat-o inainte. M-am aprovizionat din timp.  :)) Am observat ca e mai avantajos sa cumpar produsele de lustruit iarna pentru ca sunt mai multe promotii.
         La un moment dat ma gandeam sa imi iau o masina pt lustruit, ca sa imi fie mai usor. Dar m-am obisnuit asa. :)
         Anthurium, eu te incurajez sa incerci o data sa ti-o ceruiesti singura. Nu e greu. Aplici in strat subtire ceara cu un burete pt lustruit (gasesti la supermarket la raionul auto), cu miscari circulare. Evita sa aplici pe elementele din plastic. Lasi pana se usuca (am observat ca 5-10 minute e suficient) si apoi stergi cu carpe de microfibra. Gloss-ul e de fapt un sealant, adica o ceara sintetica. Am citit ca prelungeste durata de protectie a cerii cu pana la 50%.  Sporeste luciul/efectul de ud. Nu pun decat daca merg la vreun eveniment sau ceva. Mai greu mi se pare cand aplic/sterg deasupra. M-am obisnuit (desculta- ca sa nu zgariu) sa ma urc pe praguri.
         Cand se termina ceara, vreau sa incerc un sortiment nou, care se poate aplica si la soare. :)

Offline anthurium

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: marea banie
  • Mesaje postate: 406
  • Auto: Octavia 2 1.6 mpi
« Răspuns #24 : Iulie 21, 2013, 04:48:15 p.m. »
Poate la voi oamenii sunt mai seriosi, si eu am dus-o pe a mea la ceruit de cateva ori, am dat de la 200 roni la 100 roni si nimic deosebit, la fel se depunea praful, la fel  ramanea patata cand ploua, nu s-a cunoscut nimic. Poate si eu am gresit ca nu am stat langa masina, am lasat cheile si m-am intors sa o iau cand a fost gata. Dar nici singura nu am curaj sa incerc toate operatiunile astea.Ale are dreptate cand si-o lustruieste singura!
Florile merg atât de departe cu bunătatea lor, încât parfumează mâinile celor care le strivesc.

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #23 : Iulie 21, 2013, 10:19:39 a.m. »
          Eu aplic ceara de la Carrefour. Ii zice Precision Turtle Wax Platinum. Aplic cam o data la 3-4 luni. E usor de aplicat. Ca sa vezi cum iese, gasesti poze in topicul Biei. http://www.skoda-club.ro/index.php?topic=9071.msg209492#msg209492
          Daca vrei si mai mult luciu, atunci aplica (si) gloss. http://www.skoda-club.ro/index.php?topic=9071.msg209493#msg209493

Offline hadrian

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 237
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia FL 1.6 MPI
« Răspuns #22 : Iulie 21, 2013, 10:10:58 a.m. »
Dacă aș vrea să îi fac eu ceruirea care e recomandată de 2 ori pe an în cartea mașinii pentru protecția vopselei ce anume ar trebui să cumpăr exact și în ce cantitate pentru această operațiune? :) la o spălătorie mi-a zis ca ar face-o pentru 80 lei. Merită să o fac eu?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Beta

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #21 : Mai 22, 2012, 04:18:19 p.m. »
        Eu folosesc Precision Car Wax  cu carnauba. Dupa 2 ore dupa ce e gata, aplic si Gloss, care e o ceara sintetica cu rolul de a intensifica efectul de "oglinda" si de a prelungi perioada de protectie data de ceara. Apa nu persista si se scurge sub forma de margele. :) Imi place ca ambele se aplica usor, dau luciu, masina nu se murdareste degraba si sunt protejate lacul, vopseaua si tabla. Eu aplic ceara si gloss-ul o data la 3 luni. Spal masina saptamanal (cu sampon pentru spalari frecvente), iar efectele cerii persista. Singura solutie care isi pierde efectul dupa samponare si trebuie reaplicata, este water repellent-ul- un lichid pe care il aplic pe luneta ca sa nu stea apa, atunci cand ploua. Are efect similar cu un stergator.
        Am citit intr-o carte de specialitate ca ceara este eliminata, daca masina este spalata cu spuma activa.   
« Ultima Modificare: Mai 22, 2012, 04:22:27 p.m. de Alejinxique »

Offline DubDetailing

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3
  • Auto: VW Golf mk3 Gti
« Răspuns #20 : Mai 22, 2012, 03:25:30 p.m. »
Eu folosesc ceara Collinite 915 cu continut mare de carnauba si este una solida. Sunt foarte multumit de ea, apa nu sta deloc pe masina de cand aplic aceasta ceara. Aplicata in mod corect va puteti bucura de calitatile ei!

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #19 : Noiembrie 05, 2011, 10:57:58 p.m. »
Am incercat-o. Se aplica foarte usor si se sterge usor. Sunt multumita de aceasta ceara. Sper sa tina o vreme:)
« Ultima Modificare: Noiembrie 05, 2011, 11:06:18 p.m. de A V A T A R »

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #18 : Noiembrie 03, 2011, 03:24:06 p.m. »
Ce parere aveti de produsele Turtle Wax? Eu am incercat spray-ul pt bord Fresh Shine. E bun si tine praful la distanta aproape 2 saptamani. A incercat cineva ceara Precicion Car Wax? Este buna?

Offline mnp

• Gold member
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 613
  • Octavia fabricata Vineri 13
  • Auto: OII FL 1.6 TDI
« Răspuns #17 : Aprilie 03, 2011, 05:20:24 p.m. »
@Roberto : Multumesc !

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #16 : Aprilie 03, 2011, 04:11:19 p.m. »
Poti obtine multe informatii despre detailing de pe forumurile cu aceasta tema : detailingforum, detailing-club sau detailing-auto.com

Land Rover Discovery 3

Offline mnp

• Gold member
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 613
  • Octavia fabricata Vineri 13
  • Auto: OII FL 1.6 TDI
« Răspuns #15 : Aprilie 03, 2011, 10:23:16 a.m. »
Eu personal nu am ceruit niciodata masinile pe care le-am avut.(doar la spalatorii )
Intreb si eu ca profanul daca poate cineva sa-mi explice mai in detaliu cum se executa operatiunea "acasa" si cat timp dureaza.

Multumesc

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #14 : Septembrie 17, 2010, 07:30:53 p.m. »
my mistake. cand am spus ca se curata greu m-am referit la faptul ca dupa ce o aplic se sterge greu cu carpa de microfibre-trebuie frecat bine. plasticele le-am acoperit cu hartie de pe o rola(cum fac zugravii). pana acum se pastreaza foarte bine pe masina ceara, nu raman pete de la roua.
Life is a lesson. Live and learn.

Offline DLX

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 217
  • Auto: Fan Skoda
« Răspuns #13 : Septembrie 17, 2010, 04:11:24 p.m. »
Banuiesc ca se refera la ceara ajunsa accidental pe chedere si ornamente...
2.0 TDI-PD BKD M6 (FL de imprumut)

Offline sivex

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 68
  • the way your heart beats, make all the difference
    • job
« Răspuns #12 : Septembrie 17, 2010, 03:56:47 p.m. »
se curata greu ? pai asta si vreau: sa stea cat mai mult pe tabla ca sa o protejeze
Skoda Octavia 3 2.0 150 hp

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #11 : Septembrie 17, 2010, 12:01:36 p.m. »
salut.
revin cu detalii legate de ceara solida extreme de la sonax.
am spalat masina si dupa am dat cu acet produs. lasa luciu si este buna, dar se curata cam greu.
Life is a lesson. Live and learn.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()