Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Agata schimbatorul in viteza I  (Citit de 62818 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline alex_p

• Junior
  • *
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 33
Re: Agata schimbatorul in viteza I
« Răspuns #61 : Noiembrie 06, 2009, 02:29:22 p.m. »
am doar 16k km
1.2 benzina 60cp , Elite

Offline Crina

• Stupid people piss me off!
  • Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 927
  • Auto: Karutza
« Răspuns #60 : Noiembrie 06, 2009, 01:40:56 p.m. »
sa-ti mai spun un lucru, pe care mi l-au spus si mie cei de la Porsche... cutia se mai aseaza dupa ceva mii de km, acuma depinde cat ai tu cu ea. La mine nici asta n-a facut diferenta, pana la 18k km nu se ameliorase deloc

Post Merge: Noiembrie 06, 2009, 01:43:36 p.m.
Nu am spus nimic de timonerie fiindca am exclus aceasta cauza . Din experienta mea , timoneria setata prost influenteaza si celelalte trepte de viteza .

iti zic din experienta ca reglajul de timonerie se face pe bucati, adica vit 1 si 2 separat, 3 si 4 separat. Pot fi 3 si 4 de ex reglate perfect, dar 1 si 2 dereglate. Din pacate am trecut si prin asta...
« Ultima Modificare: Noiembrie 06, 2009, 01:43:36 p.m. de General K »

Offline alex_p

• Junior
  • *
« Răspuns #59 : Noiembrie 06, 2009, 01:29:26 p.m. »
ms de sfaturi. O sa urmaresc evolutia problemei si daca se agraveaza merg in service.
1.2 benzina 60cp , Elite

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #58 : Noiembrie 06, 2009, 01:25:01 p.m. »
Nu am spus nimic de timonerie fiindca am exclus aceasta cauza . Din experienta mea , timoneria setata prost influenteaza si celelalte trepte de viteza .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Crina

• Gold member
« Răspuns #57 : Noiembrie 06, 2009, 01:20:23 p.m. »
liv_sibiu, ai mare dreptate in ce spui, dar daca se manifesta doar din cand in cand, nu par sincroane duse... e o rezolvare mult mai simpla, maxim schimbarea uleiului desi poate nici nu trebuie ajuns pana acolo.
Oricum, o reglare de timonerie ar fi un bun inceput, si asta nu se poate face in parcare, ci doar la service

Offline leonard_c

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi,Romania
  • Mesaje postate: 185
  • Auto: 1,6 MPI BSE
« Răspuns #56 : Noiembrie 06, 2009, 01:09:53 p.m. »
Nu poti rezolva problema cu  bla bla bla.Asa cum ti-a zis si General K  trebuie sa mergi in service!Daca consideri ca nu e grav si vrei numai solutii le-ai aflat deja ,dar nu-ti convin pesemne.Da ,se pot agrava problemele! Si pentru ca tot e in garantie stai pe capul celor de la Open service pina rezolva (cred ca de acolo ai luat-o).Esti ca-n bancul ala cu tiganul care se ruga la Dumnezeu sa cistige la loto ,dar n-a jucat odata in viata lui....
Skoda Octavia 2 Trend 1.6 MPI/102 cp,PDG,2008

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #55 : Noiembrie 06, 2009, 01:02:57 p.m. »
Daca sincroanele sunt duse , se rezolva prin inlocuirea lor si reglarea pe banc a cutiei . Lucru migalos si nu toate service-urile fac asta in mod curent .
Daca agatarea este din cauza lipsei de ulei , a leiului necorespunzator , a rezidurilor metalice si/sau nemetalice ramase in cutie datorita prelucrarilor mecanice poate se rezolva prin inlocuirea uleiului , dar asta daca nu s-au uzat sincroanele .
« Ultima Modificare: Noiembrie 06, 2009, 01:25:56 p.m. de liv_sibiu »
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Crina

• Gold member
« Răspuns #54 : Noiembrie 06, 2009, 12:56:49 p.m. »
pai daca e in garantie masina io tot nu pricep de ce nu te duci in service ca doar nu platesti nimic....
nu trebuie sa te pricepi tu, pt asta sunt mecanicii...
si schimbarea uleiului la motor n-are nici o treaba cu uleiul din cutie

Offline alex_p

• Junior
  • *
« Răspuns #53 : Noiembrie 06, 2009, 12:50:01 p.m. »
ambreajul e totimpul calcat bine. se intampla si cand schimb la vit foarte mica si de pe loc. In general daca masina e in miscare prefer sa o las cu a doua, chiar daca e subturata un pic pana accelerez si iau demaraj.
Conducem 2 persoane masina, deci nu pot spune ca mi se pare doar mie.
Nu o bag in service ca sa aflu singur problema, pt ca nu consiger ca e ceva grav.
Tot ce ma interesa sa aflu era : solutie la problema si daca se poate agrava in timp daca nu o duc in service.
Nivelul uleiului nu-l stiu, nici la motor nici la cutie(nu ma bag ca nu prea ma pricep, plus ca e in garantie, n as vrea sa stric ceva daca tot nu ma pricep). A fos tin service si s-a schimbat uleiul la motor in revizie.

ps: am incercat o data de curiozitate sa bag vit 1 din vit 3, din miscare aveam vreo 20 la ora cel putin. Am observat ca nu intra vit 1 decat daca am initial vit 2 selectata si o viteza cat de cat mica : gen 5 la ora. E ceva normal.
« Ultima Modificare: Noiembrie 06, 2009, 12:51:43 p.m. de alex_p »
1.2 benzina 60cp , Elite

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #52 : Noiembrie 06, 2009, 12:29:57 p.m. »
Raspunsul e bun pe partea aplicata .
Intrebari : oare ai apasat intotdeauna ambreajul pana la capat , nu ai incercat sa bagi in trapta I din II cand masina era in miscare ? Ai avut intotdeauna ulei suficient ?

Offline alex_p

• Junior
  • *
« Răspuns #51 : Noiembrie 06, 2009, 12:23:40 p.m. »
eu ma refeream, la o persoana tot cu o fabia aceeasi motorizare ca a mea, care sa spuna, da am avut si eu problema asta , am fost in service si s-a rezolvat in modul urmator. Raspunsul tau e de folos, pe parte teoretica, nu am zis eu ca nu e bun.
1.2 benzina 60cp , Elite

Offline Crina

• Gold member
« Răspuns #50 : Noiembrie 06, 2009, 12:18:33 p.m. »
acum cutia mea e impecabila!

Post Merge: Noiembrie 05, 2009, 10:20:43 p.m.

Explica-mi si mie ce nu e clar de zici asta: 'poate o sa intalnim si o persoana care citeste acest forum si care are o solutie ce a dat rezultate bune'
ti-am dat pasii, altii nu sunt. pt fiecare cutie e alta rezolvare, depinde de gravitatea situatiei. Agata putin, gresezi cutia si reglezi timoneria. Nu dureaza mult. Agata mai mult, schimbi uleiul. E imposibil de folosit, schimbi piese.
Dar pt asta trebuie sa mergi in service pt o constatare! Sfaturi ti se dau pe forum, insa nimeni nu ti-a vazut masina si nu se poate pronunta la obiect
« Ultima Modificare: Noiembrie 06, 2009, 12:22:30 p.m. de General K »

Offline alex_p

• Junior
  • *
« Răspuns #49 : Noiembrie 06, 2009, 12:10:49 p.m. »
ms de raspuns. Banuiam eu ca asa ar fi, din pacate. Oricum poate o sa intalnim si o persoana care citeste acest forum si care are o solutie ce a dat rezultate bune. Eu nu am cum sa merg in service, pentru ca nu e asa grava problema la mine, momentan ma documentez :).

si ultima solutia a ta de a schimba piese pe la cutie a dat rezultate bune?
« Ultima Modificare: Noiembrie 06, 2009, 12:17:49 p.m. de alex_p »
1.2 benzina 60cp , Elite

Offline Crina

• Gold member
« Răspuns #48 : Noiembrie 06, 2009, 10:29:27 a.m. »
ok, hai sa-ti spun:
la mine nu intra in viteza 1. NU la modul nu intra de 3 ori pe luna, ci extrem de des, era f greu de folosit schimbatorul.
Am facut asa:
- vreo 7 reglari de timonerie, o singura reglare la Elcar Buzau a fost mai de soi, adica s-a vazut o schimbare dar nu semnificativa, restul au fost egale cu 0.
- gresarea timoneriei a fost si ea egala cu 0.
- Apoi am schimbat uleiul in cutie. Schimbarea uleiului rezolva cam 80% din problemele cutiilor pe tije (statistica service Porsche). La mine din nou a fost egala cu 0.
- Ultima solutie a fost schimbarea sincroanelor si pinioanelor. Asta e ultima solutie, cand ai trecut prin toti pasii anteriori (de preferat in aceasta ordine)si nu mai ai ce face. Este f migaloasa si costistoare

Offline alex_p

• Junior
  • *
« Răspuns #47 : Noiembrie 05, 2009, 04:54:19 p.m. »
salut din nou.
Am cautat pe o gramada de forumuri o solutie\cauza a problemei cu intrat greu in vit1 sau blocat la jumatatea cursei vit 1.
Am vazut ca probleme se intalneste si la Octavia Tour 1.6 benzina; si in general la masinile ce au timoneria pe tije.
Nicaieri nu am gasit o solutie clara la problema : ba ca merge cu ulei completat la cutie, ba reglat timoneria, ba unsa timoneria. Dar nimeni nu a zis, am fost in service, mi-au facut x treaba si acum merge bine.
Rog pe cei care au avut problema asta si au rezolvat-o sa posteze aici solutia.

ps: rog sa scrie o persoana ce cunoaste bine problema.
1.2 benzina 60cp , Elite

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()