Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Noua Mazda3 Sedan vs Noua Octavia  (Citit de 79401 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
Re: Noua Mazda3 Sedan vs Noua Octavia
« Răspuns #34 : August 16, 2015, 10:01:26 p.m. »
Astept oferta din 2 motive:
- curiozitate
- au si masini SH interesante (cum ar fi cel din link-ul pus mai sus)

Mazda 3 in echiparea de top vine doar cu roti pe 18" si Mazda 6 cu roti pe 19".

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #33 : August 16, 2015, 09:57:52 p.m. »
Nasol ca nu ti-a placut 3. :(
Ei iti pot cumpara Octavia fara sa iei ceva de la ei cu diferenta? Intreb pentru ca ai zis ca nu iti place dar astepti oferta de pret de la ei. Iei totusi 3?

Jante de 18" pe Mazda 3?  :042:
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #32 : August 15, 2015, 06:18:22 p.m. »
Am facut astazi TD cu Mazda 3 sedan 2.2 diesel cu 3000km la bord.

Varianta scurta: sotiei i-a placut Mazda 2 si mie Mazda 6

Masina de test a fost o Mazda 3 sedan, 2.2 diesel, cutie manuala si varianta de echipare Platinum (de top cu multe dotari). Ca si optionale, avea pachetul piele si scaunul de la sofer cu reglaj electric.

La TD am venit cu Octavia si dupa 5 minute m-am suit in Mazda si voi incerca sa compar cateva aspecte.

Ambreiajul se calca mai usor; volanul la fel, se invarte mai usor. Mi s-a parut putin ciudata directia la Mazda 3 la modul ca invarteam putin si masina parca se isi schimba directia mai mult decat as fi vrut eu; cand incercam sa repet operatiunea, avea un comportament normal. Poate am prins si o bucata de drum mai inclinata acolo si mi s-a parut mai ciudata directia. Jantele erau pe 18" si zgomotul de rulaj era foarte mare. Pedala de frana in schimb mi s-a parut mai tare pe Mazda 3. Cand am revenit pe Octavia am avut senzatia de "waw ce bine franeaza".

Pozitia la volan e ok doar ca pozitionarea cotierei mi se pare mult mai in spate si e greu sa ajungi sa iei ceva din cotiera. Ca si practicabilitate, este sub Octavia la spatii de depozitare inauntru: in portiere nu poti pune decat o sticla si atat; nu are buzunare.

Motorul nu-mi place. La plecarea de pe loc se transmit multe vibratii in pedale si se simte tremurat destul de puternic (sau na, tremurat normal pentru diesel), doar ca nu e atat de rafinat acest motor pe cat ziceau astia in review-uri.  Cat despre acceleratie, trage suficient dar dupa 3000RPM mi se pare ca face doar galagie si senzatia de cuplu dispare. Am avut probleme cu balbaiala motorului cand schimbam intre treapta 1a si treapta a 2a; daca schimbam mai sus in treapta 1a, nu mai balbaiam motorul dar aveam parte de zgomot mai mare.

Ceasurile din bord nu-mi plac deloc: mi se par dintr-un plastic infect si deloc intuitive. Heads-up display-ul iarasi nu-mi place pentru ca e intr-o pozitie fixa si nu prea vedeam cum trebuie viteza. Frana de mana mi se pare prea sus pozitionata si nu-mi place cum se vede. A, si nici nu are guri de aerisire pentru pasagerii din spate.

Dupa ce m-am dat jos din masina, agentul de vanzari probabil a vazut dezamagirea pe fata mea. Au urmat ceva discutii si a plecat in test drive cu Octavia. A zis ca e posibil sa-mi zica luni un pret pentru Octavia daca e sa o dau la schimb + diferenta. A zis ca daca e sa o dau pe o Mazda 2, pretul pe Octavia e mai mic, va fi mai mare pentru Mazda 3 si mai mare pentru Mazda 6 :)

Cat timp a fost el in test drive cu Octavia, mi-am pierdut ceva timp intr-o Mazda 6: imi place la nebunie. Toate minusurile observate pe Mazda 3 au disparut pe Mazda 6: are ceasuri normale, are guri de ventilatie pe spate, are frana de mana electrica si o consola centrala foarte mare si frumoasa. Exteriorul la Mazda 6 iarasi e deosebit.

Ca si pret, Mazda 6 e undeva la peste 35.000E (ce vreau eu, adica automata). E peste bugetul meu.

Bottom line: daca astia vindeau aici o Mazda 3 2.0 benzina (chiar daca ca si performante e sub 2.2diesel, macar e silentios) undeva la 21-22.000Euro (nu 27.000Euro cat e acest 2.2 diesel) mai era o treaba.

M-am suit si in Mazda 2 si e chiar o masina interesanta. Interiorul e asemanator cu Mazda 3 doar ca e mai mica. Sotia e innebunita dupa Mazda 2 acum :)

Eu acum astept sa-mi dea luni un pret pe masina. Ei mai au acolo masini SH si asta mi-a atras atentia. (astia sunt atat dealeri Mazda cat si Skoda si Mercedes)

O singura poza am, cu botul de Mazda 6 in care mi-am petrecut 15 minute. E superb chiar si pe alb !

« Ultima Modificare: August 15, 2015, 07:16:43 p.m. de Iulian M »

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #31 : August 11, 2015, 09:58:38 a.m. »
Am avut treaba la serviciu si am reprogramat pe sambata viitoare. E posibil sa apara cred o noua Mazda 3 ca tocmai ce au bagat o oferta aici cu 1650E reducere numai la Mazda 3 si avans 0 :)

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #30 : August 11, 2015, 09:43:57 a.m. »
Sambata am drive testul si am sa revin cu impresii.
n-ai mai revenit..

asa de rau a fost? :D

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #29 : August 05, 2015, 11:47:29 p.m. »
Mda, nu ma bag la schimb de volan de pe stanga pe dreapta. Nu ma pricep la asa ceva, nu stiu pe nimeni care sa faca asa ceva si nu vreau sa ma risc cu eventuale probleme ce pot sa apara dupa.

Mazda mi-a luat ochii cu aspectul cu toate ca Octavia 3 este best buy.

Un top al masinilor de familie de pe siteul carbuyer.co.uk: http://www.carbuyer.co.uk/reviews/recommended/best-family-cars . Imi place enorm ce zice ca si "Cons" la Golf: "Skoda Octavia more spacious"

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #28 : August 05, 2015, 11:32:40 p.m. »
De departe cea mai buna recomandare :)

Probabil, dar nu pentru un anumit gen de oameni..

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #27 : August 05, 2015, 11:30:07 p.m. »
Chiar vroiam sa te intreb, daca volanul e problema, de ce nu mergi tot pe Skoda? Daca ai zis ca dealerul vinde si Mazda si Skoda, e clar: le-ai vazut una langa alta, asadar o comparatie ai facut deja.. Numai ca nu ai curajul sa te desparti de calitatea germana :D

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #26 : August 05, 2015, 11:25:13 p.m. »
De ce nu muti volanul pe partea cealalta la Octavia cu o investitie muuult sub 25k?

De departe cea mai buna recomandare :)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #25 : August 05, 2015, 11:22:32 p.m. »
...
Cat timp n-ai copii,  și vrei Mazda,  tine minte trei cuvinte :  em ics cinci :D
+1 la asta, desi in bugetul de 25k nu cred ca te incadrezi la modelul nou care e foarte aproape daca nu deja s-a pus la vanzare.

De ce nu muti volanul pe partea cealalta la Octavia cu o investitie muuult sub 25k?
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #24 : August 05, 2015, 11:09:16 p.m. »
Nici n-am cautat. Daca e sa iau Mazda (sau altceva), am inteles ca dureaza vreo 6 luni pana ce vine masina.

O sa vand Octavia dupa ce imi vine noua masina (si o sa fie cu bataie de cap avand vedere pozitia mea geografica :) ). Interesant e ca dealerul Mazda aici in Irlanda e si dealer Skoda.

Pana atunci, https://www.youtube.com/user/turatii/search?query=mazda+3
« Ultima Modificare: August 05, 2015, 11:12:06 p.m. de Iulian M »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #23 : August 05, 2015, 11:06:03 p.m. »
ce faci cu Octavia? Ai gasit client?

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #22 : August 05, 2015, 08:39:48 p.m. »
Eu chiar nu am ce sa-i reprosez Octaviei mele. (are acum 42000km)

Principalul motiv e volanul....

Sambata am drive testul si am sa revin cu impresii.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #21 : August 05, 2015, 06:18:25 p.m. »
In alta ordine de idei eu bucuros as parasi concernul vag. Din toate punctele de vedere. Masina mea la 72000 de km e vizibil afectata de trecerea vremii.Mult mai mult decat alte marci.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #20 : August 05, 2015, 06:11:13 p.m. »
Legat de siguranta, octavia 2 FL are 4 stele pt ca nu are airbaguri pt cap. Problema s-a rezolvat la Octavia 3.
Adica daca eu am optat pentru airbag-uri pentru cap(cortina) la pret suplimentar de vreo 256-300 E ca nu mai tin minte, inseamna ca a mea O2 FL are 5 stele siguranta?

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()