Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Folie, geamuri fumurii, ionizate  (Citit de 118432 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline DragosM

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
Re: Folie, geamuri fumurii, ionizate
« Răspuns #394 : Iulie 12, 2013, 12:37:02 p.m. »
Eu seara parches in curte da! dar nu uita ca parches si in bucuresti ba la munca ba atunci cand am treaba in bucuresti si nici eu nu am o parcare a mea
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4539
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #393 : Iulie 12, 2013, 12:32:59 p.m. »
daca as parca si eu in acelasi loc de fiecare data, nu ar fi probleme (tu inteleg ca bagi masina in curte). Memorezi eventualele obstacole, si apoi itie e usor.  Dar eu stau la bloc, si nu am loc platiti de la ADP, si tr sa imi gasesc loc. Obstacole neasteptate apar mereu...ba stalpi, ba un gardut, ba un stalpisor pus de Videanu (sa-i stea in gat), odata am zburatacit si un caine care dorema dus...
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline DragosM

• Gold member
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #392 : Iulie 12, 2013, 12:20:01 p.m. »
@vizitator incearca sa nu mai folosesti oglinda din masina si sa parchezi mai mult cu oglinziile laterale :) dureaza ceva pana te obisnuiesti asa dar este foarte bine si mai usor.

Eu aproape pot spune ca pot trai fara oglinda din masina. La skoda problema cu stalpi este si atunci cand nu ai geamurile cu folie pentru ca este inalta in partea din spate.

Incearca sa dai ochelari jos atunci cand parchezi..nu trebuie sa ii ti la ochi sau ii tragi mai jos pe nad :))

Eu am folie de 1 an si pot spune ca este super... chiar si la mine pe strada unde este bezna eu bag masina in curte fara probleme!
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #391 : Iulie 12, 2013, 11:38:07 a.m. »
eu mai am o problema: conduc cu ochelari de soare pana apune soarele, si asta reduce din vizibilitate.
Ma bucur ca iti plac si te-ai obisnuit cu ele...eu la parcari cu spatele nu mai vad nimic..

Offline ady77

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 62
  • Auto: O2, 1.9 TDI
« Răspuns #390 : Iulie 12, 2013, 11:23:38 a.m. »
Si pentru ca s-a revenit la subiect, daca va mai aduceti aminte ca eram dornic sa-mmi pun si eu folie, revin cu informatii noi acum dupa ce am condus si vreo 2 saptamani. Am pus Solar Zone, desi intentionam sa pul Llumar, dar doar asta avea tipul, protectie 99%..., opacitate 80%. Pot spune ca sunt foarte incantat de efect, lumina nu mai abunda in toata masina si confortul copiilor este super. Nu am avut probleme de orientare, desi am condus si noapte, vizibilitatea este suficienta cat sa nu ma deranjeze. Cred ca totul tine de cum te simti tu in masina cu folie pe geamuri indiferent de opacitate. Eu nu am pus 95 % pentru ca mi se parea ca de afara arata mai uratel, desi din interior diferenta nu era mare la vizibilitate, ba chiar pot sa spun ca imi placea 95 % dar doar din interior. Eu unul daca nu mi-ar fi placut as fi dat-o jos daca simtem ca ma deranjeaza si atenteaza la siguranta mea si a copiilor, totul tine de cum percepe fiecare.
Octavia 2 Elegance, 1.9 TDI/145 cp chiptuning

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #389 : Iulie 12, 2013, 09:56:45 a.m. »
desi au trecut cateva saptamani, tot nu ma pot obisnui cu luneta cu geamuri fumurii...nu am vizibilitate. In aceste 3 saptamani, era sa o comit de 3 ori: am dat cu spatele, dar am fost salvat (de doua ori de sensorii de parcare, si odata de un cetatean care a inceput sa strige in gura mare: stalpul, stalpul). Pur si simpu, pe insearat, nu se vad obstacolele. Problema este ca ochiul, obisnuit cu lumina care intra prin parbriz si geamurile laterale, nu se obisnuieste instantaneu cu intunericul de la luneta..si nu vad nimic...E ca si cum ai veni de la lumina la intuneric, si iti trebuie cateva secunde sa te adaptezi cu vederea....
Ma uit mai mult prin oglinzile laterale.
Iar sa iti pui folii fara sa ai senzori de parcare mi se pare nebunie.

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #388 : Iunie 22, 2013, 04:28:59 p.m. »
    Ideea era de geam tratat cu ceva special. Atunci atermice si nu heliomate. Multumesc pentru lamuriri. :)

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #387 : Iunie 22, 2013, 01:56:49 p.m. »
Vezi ca le cam incurci... Nu cred ca exista masini cu geamuri heliomate (ar costa prea mult). Ca sa-ti faci o idee, vezi cat costa cea mai ieftina lentila de ochelari heliomata si pe urma fa socoteala cati mp de geam ai la masina). Daca sunt mai inchise la culoare, nu inseamna ca sunt heliomate. In cel mai fericit caz, pot fi atermice, ceea ce e cu totul altceva (e un geam care are in componenta sa un strat metalic invizibil ce are rolul de a respinge radiatiile UV).

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #386 : Iunie 22, 2013, 01:01:51 p.m. »

@Alejinxique: tatal tau a judecat f bine pt Bia.. ;)  Daca suportati soarele, nu aveti nevoie de folii pe masina.
       I-am povestit faza si s-a bucurat. A zambit. :) A subliniat iarasi ca ,,geamurile heliomate se inchid la culoare doar cand e soare si ca foliile pot fi comparate cu ochelarii de soare "chinezarii", intrucat ziua ajuta, iar seara nu vezi bine cu ei."  :))
       In schimb mie mi-au venit idei sa cumpar parasolare care se pun pe geamuri. :)

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #385 : Iunie 21, 2013, 05:46:39 p.m. »
Probabil a vrut sa spuna ca stanga o tine pe geam (cotul; 1-2-3 degete pe volan ...) si dreapta pe schimbator ...
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline anthurium

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: marea banie
  • Mesaje postate: 406
  • Auto: Octavia 2 1.6 mpi
« Răspuns #384 : Iunie 21, 2013, 05:30:21 p.m. »
Nu inteleg pe care stergator iti tii mana dreapta !? Si pe volan nu tii nicio mana?
Florile merg atât de departe cu bunătatea lor, încât parfumează mâinile celor care le strivesc.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #383 : Iunie 21, 2013, 05:20:30 p.m. »
Cristi77 graieste adevarul; eu ma pricep (oarecum) la boli de piele, si va spun ca expusul la soare in masina este (aproape) la fel de nociv ca statul la plaja. Cu diferenta ca la plaja iti dai cu crema, si ai sanse de peste 90% sa nu patesti nimic, si la volan nu iti dai cu nimic, si daca ai o predispozitie genetica, te miri de ce faci pete pe obraz sau pe maini...
Statul in masina timp indelungat  e periculos exact din motivul ca nu iti schimbi pozitia, si soarele bate in acelasi loc ore in sir (obrazul stang, sau mana stanga). Eu sunt sensibil mai bronzat pe mana stanga decat pe cea dreapta, pt ca pe stanga o tin pe geam, pe cea dreapta pe stergator.
dar ca sa ii protejezi pe pasagerii din spate de soare, nu e musai sa iti pui folie 80% sau mai mult, merge la fel de bine si cea de 60%. Gradul de filtrare al ultravioletelor depinde de calitatea foliei, nu de opacitate. Radiatiile, atat cele UVA cat si cele UVB, nu se vad cu ochiul.

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #382 : Iunie 21, 2013, 04:37:34 p.m. »
Un motiv pentru care mi-am pus folie a fost ca la intoarcere de la mare, prietena mea a dormit pe autostrada cu capul pe geam. Seara facuse o insolatie de toata frumusetea, mai mai sa o duc la spital fiindca vomita, o durea capul ingrozitor.

De cand mi-am pus folie am facut drumuri si de 6 ore timp cu ea in masina si nu a mai avut nimic :D
Dimsport soft 175 cp

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #381 : Iunie 21, 2013, 04:18:46 p.m. »
sincer nu ma pricep la medicina si cancere...
Nici io bre, da' mai cetesc... Cica astia care conducem pe partea corecta suntem mai predispusi sa dezvoltam un cancer de piele pe partea stanga a fetei sau a bratului stang iar cei care conduc pe partea gresita, au sanse mai mari sa faca pe partea dreapta :-?
Chiar daca ti se pare ca timpul petrecut in masina este scurt in comparatie cu restul timpului, cand esti in masina stai cam nemiscat si daca mergi la drum lung pe o sosea care nu prea are curbe (cum e de ex. pe autostrada) te cam bate soarele doar pe o parte de te zapaceste...Cand umbli pe picioarele tale, mai schimbi pozitia corpului, mai dai de o umbra, etc (daca nu cumva esti pe camp si prasesti porumb).

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #380 : Iunie 21, 2013, 04:00:37 p.m. »
eu mi-am pus penultimul tip, adica 80% opacitate.
Ultimul era cu opacitatea maxima.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Turcaletul de vizitator
[Iunie 16, 2026, 09:31:06 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt
[Iunie 08, 2026, 06:47:27 p.m.]

Problema electrica skoda octavia 2 1.9tdi de vizitator
[Iunie 08, 2026, 09:48:21 a.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Mai 27, 2026, 08:37:38 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de Andrei1980
[Mai 27, 2026, 08:13:37 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Turcaletul de vizitator
[Iunie 16, 2026, 09:31:06 a.m.]

Re: Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 15, 2026, 07:38:46 p.m.]

Re: Turcaletul de vizitator
[Iunie 15, 2026, 09:33:30 a.m.]

Re: deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Re: Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 12, 2026, 09:06:36 p.m.]