Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Folie, geamuri fumurii, ionizate  (Citit de 118563 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline kunjanos

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 457
  • Kun Janos
  • Auto: Octavia II Scout
Re: Folie, geamuri fumurii, ionizate
« Răspuns #109 : Iunie 20, 2008, 02:09:41 p.m. »
liv_sibiu, filmezi cu tel. mobil, postezi pe youtube si trimiti link pe un site de stiri ;)
(vandut) Octavia Scout II din 2007, 103kw, BMM
Volvo XC60 2016, 220CP, D5

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #108 : Iunie 20, 2008, 01:51:49 p.m. »
Nu e vorba de teorie, ci de practica.

Teoria o stim, insa politia e cam nula in a o aplica.
Dupa mine marea problema e ca se aplica numai muritorilor de rand . Azi iara stateau cu radarul la restrictie de 70 km/h in afara Sibiului spre Brasov , a trecut unul ca vijelia , la 400 m il opreste , se da jos omul , era imbracat in haine de politai , intinde mana spre celalalt si ii spune cam asa " salut colega , vad ca veti multi clienti " rad amandoi si naravasul se intoarce , urca in masina si pleaca . Prostii au ramas la procese-verbale . Este al nu stiu catelea caz de abuz la care sunt martor .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline kunjanos

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 457
  • Kun Janos
  • Auto: Octavia II Scout
« Răspuns #107 : Iunie 20, 2008, 01:40:36 p.m. »
Zilele trecute cum ma duceam acasa (pieton doml'e ca-i scump benzina ;) ) am trecut pe langa un echipaj de politie care oprea autoturismele in trafic. Ghiciti pentru ce dadeau amenzi printre altele? Geamuri fumurii si marime jante daca nu erau conforme cu marimea de talon.
Baiatul oprit cu foliile a scos ceva hartii, voia sa-i arate politistului ca foliile sunt autorizate. Agentul de circulatie nici nu s-a uitat...a dat amenda si gata.
Legat de parcari ilegale: cateodata vin cu masina la servici, trag in curte (mai demult o lasam afara, dar mi s-a intamplat sa o gasesc zgariata rau de tot). Poarta e cu gratii, o las la 1m de poarta ca s-o vada toti soferii din trafic. Chiar si asa unii nesimtiti nu vad masina si ma blocheaza. Vroiam sa va zic doar ca pana acum am ridicat 6 masini din fata portii care ma blocau ;) Inca ceva, la 400m de birou este o parcare supraetajata...ocupata doar in proportie de 30%...Nenea bou mai bine ma blocheaza pe mine decat sa se duca 400m pe jos.
Cum va ziceam, am ridicat 6 masini, si am discutat destul de mult cu politistii care ma ajutau. De obicei dupa ce ridica masina din fata portii, se duc pe strada si lasa cate-o surpriza la toti cei care au oprit neregulamentar ;)
(vandut) Octavia Scout II din 2007, 103kw, BMM
Volvo XC60 2016, 220CP, D5

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #106 : Iunie 20, 2008, 01:40:15 p.m. »
dar pe A2,dupa fetesti,cred,daca te pisi pe tine si parcarile sunt inchise,ce faci? astepti masina politiei ca sa faci pisu in rezervorul lor? sau au ei sticlute si te rezolvi,urmand ca ei (militienii) sa scape de continut.in mod ecologic,bineinteles :))

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #105 : Iunie 20, 2008, 01:15:25 p.m. »
Nu e vorba de teorie, ci de practica.

Teoria o stim, insa politia e cam nula in a o aplica.
bicicleta

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #104 : Iunie 20, 2008, 01:13:11 p.m. »
Pentru parcare se dau puncte amenda si puncte pe carnet inca de  anul trecut . Vedeti noile reglementari .
Art.108. - (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
a) 2 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor  fapte:
1. folosirea incorectă a luminilor de drum la întâlnirea cu un autovehicul care circulă din sens opus;
2. folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip „mâini libere”;
3. nerespectarea obligaţiei de a purta, în timpul circulaţiei pe drumurile publice,  centura de siguranţă ori căştile de protecţie omologate, după caz;
4. depăşirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;
5. circulaţia pe un sector de drum pe care accesul este interzis;
6. nerespectarea regulilor privind manevra de întoarcere, mersul înapoi, schimbarea benzii de circulaţie sau a direcţiei de mers;
7. nerespectarea obligaţiei de a folosi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe autostrăzi, drumuri expres şi pe drumuri naţionale europene (E);
      8. oprirea neregulamentară;
9. folosirea incorectă a luminilor de drum faţă de autovehiculul care circulă în faţa sa, în aceeaşi direcţie de mers.
b)  3 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
1. oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor sau oprirea pe partea carosabilă a drumurilor expres sau a drumurilor naţionale europene (E);
2. depăşirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;
3. nerespectarea regulilor privind manevra de întoarcere, mersul înapoi, schimbarea benzii de circulaţie sau a direcţiei de mers, dacă prin aceasta s-a produs un accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
4. nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare faţă de vehiculul care îl precede, dacă prin aceasta s-a produs un accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
5. nerespectarea semnificaţiei indicatorului „ocolire”, instalat pe refugiul staţiilor de tramvai;
6. pătrunderea într-o intersecţie atunci când circulaţia în interiorul acesteia este blocată;
      7. staţionarea neregulamentară;
8. folosirea luminilor de ceaţă în alte condiţii decât pe timp de ceaţă;
c) 4 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
1. nerespectarea obligaţiilor  care îi revin în cazul vehiculelor rămase în pană sau avariate;
2. refuzul înmânării actului de identitate, permisului de conducere, certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, al celorlalte documente prevăzute de lege, la cererea poliţistului rutier, precum şi refuzul de a permite verificarea vehiculului;
3. depăşirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;
4. circulaţia în timpul nopţii sau ziua, pe timp de ceaţă, ninsoare abundentă sau ploaie torenţială, cu un autovehicul fără lumini sau fără semnalizare corespunzătoare;
5. conducerea unui autovehicul sau tractarea unei remorci atunci când dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare este eliberată fără drept de circulaţie sau durata acesteia a expirat;
d) 6 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
1. refuzul de a permite imobilizarea vehiculului sau verificarea tehnică a acestuia;
2. nerespectarea semnificaţiei semnalelor regulamentare ale agenţilor de cale ferată care dirijează circulaţia la trecerile la nivel cu calea ferată;
3. depăşirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;
4. conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a avea montată una dintre plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare ori dacă plăcuţele cu numărul de înmatriculare ori de înregistrare nu sunt fixate în locurile special destinate;
5. circulaţia sau staţionarea pe spaţiul interzis care separă sensurile de circulaţie pe autostradă;
6. staţionarea ori parcarea autovehiculelor pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate şi semnalizate;
7. executarea pe autostradă a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, circulaţia sau traversarea de pe un sens de circulaţie pe celălalt prin zonele interzise, respectiv zona mediană sau racordurile dintre cele două părţi carosabile;
8. nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor Trecere la nivel cu o cale ferată simplă, fără bariere, Trecere la nivel cu o cale ferată dublă, fără bariere sau Oprire, instalate la trecerea la nivel cu o cale ferată;
9. schimbarea direcţiei de mers prin viraj spre stânga, dacă prin aceasta se încalcă marcajul longitudinal continuu care separă sensurile de circulaţie;
10. pătrunderea într-o intersecţie dirijată prin semafoare, dacă prin aceasta se produce blocarea circulaţiei în interiorul intersecţiei.
« Ultima Modificare: Iunie 20, 2008, 01:33:06 p.m. de liv_sibiu »
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline geolik

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Militari - Lujerului) B - 19 - HRI
  • Mesaje postate: 763
  • Barbatii adevarati apreciaza CUPLU nu CP!
    • Blog
  • Auto: Octavia Tour, 1.9PD
« Răspuns #103 : Iunie 20, 2008, 12:18:47 p.m. »
ca fapt divers, lucrez acum intr-un poiect cu BPR (politia rutiera), vor da amenzi pentru parcari ilegale!!!! atentie unde puneti masinile, nu e de gluma!
si acum, on topic: i-am intrebat de folii. "Nu exista sefule autorizate. daca vreau sa iti dau amenda si sa iti iau talonul, o fac fara sa ma gandesc. daca ma prinzi intr-o zi buna, te trec cu vederea"
text spus de 3 organe, fara sa stie unul de altul.
i-am precizat ca se pun unele autorizate, cu certificat. au ras si mi-au zis sa nu imi pun! acum, poate ca exagerau si ei, pentru ca softul implementat de mine le cam taie partea de spaga!
deci aveti grija si la asta....
voi deschide un topic in poiana ca sa va explic tot ce ii intreb eu pe ei. poate puneti si voi intrebari....
drumuri bune...
G.
Octavia Tour, 1.9 TDI PD AXR, Argintiu, ESP, tempomat, full electric, climatronic, etc. Acest autoturism reuneste cele doua vicii ale mele: se numeste OCTAVIA si are VIN.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #102 : Iunie 20, 2008, 12:01:48 p.m. »
Este o piata libera, la fel si alegerea voastra este libera...  :082:
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline IULIAN

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1150
  • B-791-RLY
« Răspuns #101 : Iunie 20, 2008, 11:53:58 a.m. »
teo, eu mi-am pus la niste baieti.....din Bragadiru si in 3 ore mi le-au montat pe luneta si fata+spate cu transparenta de 21 % si m-a costat doar 5 mil.
Skoda Octavia II 1.9 TDI, gri antracit - din iulie 2010

Offline teodor

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 7
« Răspuns #100 : Iunie 20, 2008, 11:50:13 a.m. »
Salut! Am sunat si-am vb. si eu cu Dl. Podoaba si mi s-a zis ca acuma costa 220 EURO (curs de vanzare al bancii transilvania.) Toate accesoriile DXX au fost scumpite cu 15 % din cauza cursului Leu/Euro, asta a fost explicatia. Mai nasol este ca trebuie lasata masina toata ziua la ei in atelier ca dureaza......pana la urma cred ca ma duc la Expert ca acolo in 3 ore se rezolva totul.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #99 : Mai 06, 2008, 09:30:54 a.m. »
o sa vb si cu ei...... :039:

Suni la Dan P. si te programezi, vezi ca esti membru SKC - beneficiezi de reducere !
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline nicu

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 520
« Răspuns #98 : Mai 06, 2008, 09:08:20 a.m. »
vorbeste cu Serban 0744.581.878
BMW 530xD 240CP
Vectra C GTS 150CP

Offline Pencu Paul

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 11
  • Skoda fabia 1.4 MPI
« Răspuns #97 : Mai 06, 2008, 08:57:27 a.m. »
 Fratilor, eu mi-am pus folie spate acum cateva luni si nu orice filie 100% dark black si chiar nu am nici o problema aaaaaa si cel mai inportant e ca nu e autorizata am cumparat-o de la piese auto si mi-am pus-o singur, in fine nu am avut probleme cu politia pt ca e doar spatele si se trece cu vederea. Noaptea nu am probleme, primele 2 zile a fost mai greu dar te obisnuiesti si e totul ok!

Offline IULIAN

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1150
  • B-791-RLY
« Răspuns #96 : Mai 06, 2008, 08:48:23 a.m. »
o sa vb si cu ei...... :039:
Skoda Octavia II 1.9 TDI, gri antracit - din iulie 2010

Offline nicu

• Gold member
  • Mesaje postate: 520
« Răspuns #95 : Mai 06, 2008, 08:32:23 a.m. »
de ce nu te duci la DXX ? ca tot avem reducere noi !  :082:
BMW 530xD 240CP
Vectra C GTS 150CP

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Turcaletul de vizitator
[Iunie 16, 2026, 09:31:06 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt
[Iunie 08, 2026, 06:47:27 p.m.]

Problema electrica skoda octavia 2 1.9tdi de vizitator
[Iunie 08, 2026, 09:48:21 a.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Mai 27, 2026, 08:37:38 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de Andrei1980
[Mai 27, 2026, 08:13:37 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Turcaletul de vizitator
[Iunie 16, 2026, 09:31:06 a.m.]

Re: Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 15, 2026, 07:38:46 p.m.]

Re: Turcaletul de vizitator
[Iunie 15, 2026, 09:33:30 a.m.]

Re: deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Re: Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 12, 2026, 09:06:36 p.m.]