Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Garantia Skoda  (Citit de 93985 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Garantia Skoda
« Răspuns #126 : Martie 15, 2017, 10:26:44 a.m. »
Ai sustinerea mea.

Acum multi ani am lucrat in reteaua Skoda, chiar in Capitala. Am incheiat socotelile intr-o zi, satul de opacitatea si marlania celor de la PoRo. Acum 5 ani am avut un diferend cu ei, ei au decis sa-si arate muschii cu mine, am trimis scrisori in Austria si Cehia, in afara de PoRo si ANPC. Argumentate cu info tehnic.

Vrei sa stii ce s-a ales de Skoda ca firma? O TACERE DE 2 LUNI !
Nu aveau ce sa-mi raspunda; ii pusesem in fata FAPTELOR. Dupa 2 luni de tacere, o tanti de la Mlada Boleslav mi-a trimis un mail cu tenta de scuze. Si atat.

Am "pierdut" cu dreptatea de partea mea...dar am castigat un lucru aparte: INCREDERE in MINE.

Ai deja determinarea necesara sa duci la bun sfarsit ceea ce simti sa faci, INDIFERENT de ceea ce vei obtine in final, poate chiar nimic. Insa vei sti ca AI FOST TU si NU TE-AI LASAT CALCAT IN PICIOARE.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Sko7001

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Romania
  • Mesaje postate: 136
  • Pasionat
  • Auto: 03-1.6 TDI
« Răspuns #125 : Martie 15, 2017, 10:19:40 a.m. »
Nesimtirea si tupeul nu au margini acolo. Acum 10 ani aveau un departament juridic, unde atitudinea era aceasi, dar acum au externalizat acest serviciu catre o casa de avocatura in ideea de a timora/speria clientii care le produc "neplaceri", ca sa se lase pagubasi.

Pentru majoritatea e un motiv descurajant a te lua la tranta cu o casa de avocatura, dar nu si pentru mine, care sunt dispus sa merg pana in panzele albe.

Exista precedent juridic in aceasta cauza si aici i-am prins !

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #124 : Martie 11, 2017, 09:12:42 a.m. »
Gradul de prosteala pe fata creste si datorita acceptarii lui de catre beneficiari.

Exact asa. De aici si gradul ridicat de nesimtire de la PoRo.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Sko7001

• Membru de baza
  • **
  • Pasionat
« Răspuns #123 : Martie 10, 2017, 07:55:49 p.m. »
Da, si morale si materiale, ai dreptate.

Cu privire la consumabile, aici lista a tot crescut de-a lungul anilor, ajungandu-se azi la aberatii ca tot ce este sub uzura este consumabil.

Pai atunci le cumperi ca sa le tii parcate pana le trece garantia si apoi basta.
Sa nu cumva sa se uzeze abuzate saracele de soferi.....

Pentru ce le mai cumparam atunci ?

Din punctul meu de vedere consumabile la autoturisme sunt: Combustibil, lichid parbriz, ulei si filtre, ATAT !

Restul trebuie sa intre pe garantie reala.
Gradul de prosteala pe fata creste si datorita acceptarii lui de catre beneficiari.
« Ultima Modificare: Martie 10, 2017, 07:59:07 p.m. de Sko7001 »

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #122 : Martie 10, 2017, 06:03:42 p.m. »
Ce vrei tu sunt daune materiale, nu morale. Cele morale le ceri pentru altceva.
Clauza aceea la consumabile o am si eu in contract, de acum 8 ani, nu e ceva nou.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline Sko7001

• Membru de baza
  • **
  • Pasionat
« Răspuns #121 : Martie 10, 2017, 08:42:26 a.m. »
Nu sunt sigur.

La Honda mea nu scrie nicaieri ca as avea garantie la sistemul de franare un anumit numar de km sau ani si am atasat mai sus tot ce scrie despre exceptii. Nu e scris clar ca discul de frana nu intra sub garantie dar poate fi incadrat la alte elemente de uzura (unde au dat ei ca exemplu placutele de frana).

Un element de uzura are niste limite sub care nu mai poate fi folosit si deci acolo se poate spune ca utilizatorul nu mai poate emite pretentii de a fi inlocuit sau adus la conformitate.

Tocmai de aceea este limita de 120.000. km a asa-zisei garantii Skoda. (sau 4 ani)
Un disc de frana este uzat sub 15% la 12.000. km, deci e clar ca trebuie sa fie conform si sa-ti asigure siguranta rutiera. Cum acest lucru nu este in realitate, foarte posibil eu pot cere daune morale in instanta, pentru faptul ca acea componenta extrem de importanta pentru siguranta rutiera, imi pune viata in pericol, nu numai mie, ci si altor participanti in trafic.

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 165
  • Incepator
« Răspuns #120 : Martie 07, 2017, 05:56:46 p.m. »
Informatiile tale sunt utile.

...
Sigur ca am demarat deja procedura legala si voi merge pana la capat, deoarece legea este de partea noastra, a consumatorilor de buna credinta.

Nu se poate admite asa ceva !
Cu cat sunt mai multi care incep demersuri scrise legale, cu atat mai mult vor fi descurajati acesti indivizi de a ne prosti in fata.
Foarte buna atitudinea ta! Sper sa ne tii la curent cu evolutia lucrurilor. Intr-o tara normala, ORICINE ti-ar da dreptate. Sa vedem la noi...
SUCCES!

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3199
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #119 : Martie 07, 2017, 10:15:30 a.m. »
Asta s-a scos de ceva vreme, nu mai trebuie sa pastrezi ambalajele. :)
Stiu, dar pana acum vreo 2-3 ani inca era.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #118 : Martie 07, 2017, 01:34:22 a.m. »
Nu sunt sigur.

La Honda mea nu scrie nicaieri ca as avea garantie la sistemul de franare un anumit numar de km sau ani si am atasat mai sus tot ce scrie despre exceptii. Nu e scris clar ca discul de frana nu intra sub garantie dar poate fi incadrat la alte elemente de uzura (unde au dat ei ca exemplu placutele de frana).
« Ultima Modificare: Martie 07, 2017, 01:36:35 a.m. de Iulian M »

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #117 : Martie 06, 2017, 11:42:32 p.m. »
Sunt convins ca daca la 12.000km ma duc la Honda cu discuri ovalizate o sa zica ca am abuzat de ele.
Esti sigur? Intreb pentru ca, la Mazda (tot o japoneza), garantia pentru discuri este de 3 ani sau pana in 20.000 km..

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #116 : Martie 06, 2017, 11:07:36 p.m. »
Vanzatorii pun multe in contractul de garantie, precum cea cu pastratul cutiilor.
Asta s-a scos de ceva vreme, nu mai trebuie sa pastrezi ambalajele. :)
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2785
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #115 : Martie 06, 2017, 12:16:25 p.m. »
Mie mi se pare ca garantia pentru DEFECT e una, chiar si la piese consumabile, iar uzura e alta. Un disc uzat mi se pare normal sa NU fie in garantie (desi daca de exemplu uzura e datorata unui defect al unui etrier intepenit e tot vina lor).  La fel si un ambreiaj, unul uzat e o treaba, insa unul crapat sau cu pistoanasul sarit intra la defecte.
Insa un disc oval nu mi se pare problema de uzura ci de defect, deci dupa mine trebuie sa intre in garantia "de conformitate" indiferent ce scrie in contractul de cumparare. Garantia de confirmitate de doi ani e obligatorie, nu v-o pot anula. Garantia asta presupune ca orice defect aparut in primii doi ani e unul de fabricatie, iar daca vor sa nu v-o acorde trebuie sa demonstreze ei ca e vina voastra, nu trebuie sa dovediti voi ca a fost utilizat corespunzator.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3199
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #114 : Martie 06, 2017, 10:31:29 a.m. »
Bravo prietene. Ma rog, as vrea sa fiu prietenul tau. :))
De ce nu ti-ai lut tu un 1,2 tsi pe lant, acum cativa ani, ca aveam si eu cu cine lupta!
Ai dreptate intru totul si bafta multa.

Vanzatorii pun multe in contractul de garantie, precum cea cu pastratul cutiilor. Pai daca ma mutam in casa noua si luam totul odata,, imi trebuia un garaj pentru cutiile goale, nu?
Discurile ar trebui sa aiba o alta garantie, nu 6 luni sau 10000 de km, ci sa zicem, un 50000 de km, ar fi de inteles.
Utilizare neconforma? Pai ce sa fie neconform la o piesa care trebuie sa fie abuzata in orice circumstanta, ca altfel te duci cu masina in rapa.

Offline Sko7001

• Membru de baza
  • **
  • Pasionat
« Răspuns #113 : Martie 06, 2017, 08:49:32 a.m. »
Informatiile tale sunt utile.

Odata ce un producator incepe sa dea rasol la calitate si incepe cu clauze abuzive in garantii, e clar ca se creeaza un trend si la restul producatorilor, de a pacali clientii si a fenta legea...
Este o prosteala pe fata sa-i spui unui client ca el a stricat discurile de frana in 12.000. km mergand cu autoturismul pe drumuri publice din Romania.

Sigur ca am demarat deja procedura legala si voi merge pana la capat, deoarece legea este de partea noastra, a consumatorilor de buna credinta.

Ce spui tu cu demonstratul este exact invers.

Eu reclam defectul de material ca un viciu ascuns de fabricatie aparut in perioada minima de 2 ani, in care legea prevede ca trebuie sa existe conformitate.

Importatorul in cazul in care refuza aducerea la conformitate, va trebui sa suporte consecintele legii.
De fapt si de drept ca sa abuzeze de acea clauza care prevede ca din cauza neutilizarii corecte, acele discuri s-au ovalizat, este necesar ca el sa demonstreze instantei, printr-o expertiza tehnica FACUTA DE UN ORGANISM INDEPENDENT, ca acele discuri s-au ovalizat din cauza exploatarii defectuoase si de rea-credinta.

Cum eu stiu ca sunt consumator si utilizator de buna credinta si am circulat doar pe sosele publice din Romania, fara a face off-road cu masina prin vad de apa cu discurile incinse, orice organism independent de evaluare, nu va avea cum sa gaseasca dovezi care sa sustina probatoriul reclamatei.

In plus, sunt foarte convins ca in practica judecatoreasca se iau in considerare si statisticile, care spun clar, ca in atatia ani de zile au existat sute de reclamatii pe aceasi tema, venite de la sute/mii de utilizatori care reclama acelasi viciu de fabricatie, carora li se refuza reparatia prevalandu-se de aceasi clauza abuziva si nula de drept, din certificatele de garantie.

Stim ca importatorul are o casa de avocatura care-i reprezinta in relatia cu clientii (pe banii clientilor pagubiti), dar foarte bine acei profesionisti, stiu de la inceput ca este un proces pierdut din start, care le va aduce si mai multe pierderi, pe langa reparatia in sine, care vor fi obligati sa o faca.

In concluzie sper ca sa fie rationali si sa faca reparatia cat mai rapid, de aceasta data cu piese de calitate.

Trebuie sa invatam (daca nu am invatat pana acum in 27 de ani de democratie-jungla) ca este necesar sa ne cerem drepturile toti cei afectati de aceste hotii.

De fapt si de drept sunt niste hotii la adresa noastra, deoarece platim un produs la un pret intreg si ni se ofera un produs facut din rebuturi, cu un profit enorm facut de producator si dealeri, in paguba clientului final, care e pus in situatia de a baga mana in buzunar in perioada de garantie legala, ca sa inlocuiasca aceste rebuturi de piese puse din fabrica.

Nu se poate admite asa ceva !
Cu cat sunt mai multi care incep demersuri scrise legale, cu atat mai mult vor fi descurajati acesti indivizi de a ne prosti in fata.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #112 : Martie 05, 2017, 10:38:34 p.m. »
Iti atasez aici o portie din certificatul de garantie din US pentru Honda si la fel, lasa loc de interpretare de catre dealer ce inseamna piesa de consum.

Sunt convins ca daca la 12.000km ma duc la Honda cu discuri ovalizate o sa zica ca am abuzat de ele.

Tot dupa ce am luat masina am semnat si certificatul de garantie. La fel si in Irlanda.

Ce vreau eu sa subliniez e ca nu se intampla doar in Romania si treaba asta e cam peste tot si sincer eu am rezolvat mai multe la reprezentanta din Romania fata de Irlanda.

Tu poti sa urmaresti procedura legala dar este foarte greu sa demonstrezi ca n-ai stricat tu franele.  Da, poti sa arunci vorbe ca la fosta masina ti-au tinut discurile 100.000km. Pe de alta parte sunt utilizatori care au recunoscut ca au distrus discurile in 2.000km prin franat abuziv la temperaturi ridicate, etc.

Sa postezi aici ce rezolvi.

« Ultima Modificare: Martie 05, 2017, 10:44:50 p.m. de Iulian M »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 26, 2026, 09:12:57 p.m.]

Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta? de vquzby
[Iunie 26, 2026, 10:41:53 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

* Mesaje recente