Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: demontare oglinda octavia 2  (Citit de 69390 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jakablevente

• Doar inscris
  • Locaţia: Csikszereda
  • Mesaje postate: 11
  • Auto: Skoda OII Combi BJB
Re: demontare oglinda octavia 2
« Răspuns #59 : Iunie 13, 2014, 09:49:31 p.m. »
am scanat cu Vag, aceasi erori ca anul trecut, temporizatorul de la stergator+heating element defective, alceva nimic.\Acum o sa demontez oglinda sa vad ce este pe acolo, probabil fir intrerupt undeva, ca nu vad nici o legatura intre ledurile de semnalizare din oglinda si lampa de jos din usa  de semnalizare usa deschisa. Becul am verificat in asa fel ca am luat si am pus in cealalta usa...nu cu ohmmetrul :-).
Mersi pentru sfaturi, bine ca nu am probleme pe calc de usa :-)...

Offline ro0ter

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 76
  • Diag free forum-istilor din CjN (cand pot) >> PM
  • Auto: O2 2.0TDI BKD16V103KW140CP2007
« Răspuns #58 : Iunie 10, 2014, 05:28:31 p.m. »
Levi, nu e vorba de apa. E sigur ceva fir intrerupt ori ai probleme cu computerul din usa.

Vad ca ai O2, deci clar ai computer in fiecare usa, care primeste alimetare, bus CAN, date audio, raporteaza in principal senzorul de airbag-uri + martor usa deschisa si controleaza mai departe buton geam -> geam (intern), buton oglinda -> pozitie oglinda (extern), blocare usi, iluminare buton geam, semnalizator, bec patio, bec martor usa deschisa, difuzor. Cred ca la tine nu mai comunica bine blocul de lumini cu can-ul din usa.

O diagnosticare e cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci deocamdata. Eu as si masura daca la iesirea din computerul usii am tensiune pe mufa la care se conecteaza firele ce merg la becuri. Grija sa nu faci vreun scurt, becului ii da amperi buni.

Mai am un sfat: incearca si cu alt bec, daca nu l-ai schimbat de ani buni, desi nu merge foarte multa vreme becul din usa (si oricum e oprit dupa 30 minute de camputeru` de bord), gropile ajuta sa i se intrerupa filamentul de Wf. Cand il verifici tu cu ohmmetrul pare sa fie ok deoarece e in alta pozitie, dar pus in pozitia lui din usa wolfram-ul nu se atinge. In acelasi timp se poate sa-ti fi intrat apa la semnalizatoare, si daca ai dinacelea cu LED-uri atunci se poate duce unul din 3 si nu-ti mai merge deloc.
Skoda Octavia 2 Limousine, Elegance, 2007 2.0 TDI 140CP BKD 16V, cumparata 01.2010@165k, 199k@2013, 220k@2015, 265k@2017, 5.5/ext, 7-8/oras, 9-12+/semafoare; toarce ca un pisic si e respectata: fara tunning/folii // repar chei ;)

Offline jakablevente

• Doar inscris
« Răspuns #57 : Iunie 10, 2014, 02:57:51 p.m. »
salut, inca nu am avut timp sa scanez...dar ceea ce am facut e ca am scos cele 2 mufe care sunt intre usa si caroserie sub caucuycyk Acela si am curatat am dat cu wd40.
Deci este vorba de led-ul de semnalizare din oglinda respective becul din usa jos care semnalizeaza usa deschisa. Nici unul nu merge, dar pozitionarea oglinzii merge...si am verificat si becul din usa(aia de usa deschisa si este buna).
Cum ai spus daca a intrat apa poate s-a ars vreo siguranta...ca nici unul nu merge...

Offline ro0ter

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 76
  • Diag free forum-istilor din CjN (cand pot) >> PM
  • Auto: O2 2.0TDI BKD16V103KW140CP2007
« Răspuns #56 : Iunie 10, 2014, 01:45:43 p.m. »
Salut jakablevente,

Am avut si eu aceeasi problema. Concluzia: a intrat apa la semnalizator. Becul in schimb imi mergea, dar la semnalizator s-a ars 1 din 3 leduri. Am comandat 10 led-uri amber 67-31H/YSC de pe TME (cu A si K schimbate intre ele fata de cele originale), am modificat circuit-ul si totul merge brici de peste 3 luni deja.

Stai, ca acum mi-am dat seama: cum ai verificat becul din oglinda fara sa desfaci oglinda? Ori e vorba despre altceva? Becul ce semnalizeaza usa deschisa? Eu intelesesem initial ca e vorba de becul PATIO din oglinda si evident semnalizatorul corespunzator.

O sa postez imediat un tutorial gen "cum sa-ti repari semnalizatorul led" din oglinda masinii, poate imi da careva mai "veteran" un hint unde sa-l pun.

Pana atunci, rogu-te da-mi mai multe detalii despre ce anume nu-ti merge. Ma tem sa nu fie vorba despre altceva si eu sa vorbesc degeaba.

Toate bune!
Skoda Octavia 2 Limousine, Elegance, 2007 2.0 TDI 140CP BKD 16V, cumparata 01.2010@165k, 199k@2013, 220k@2015, 265k@2017, 5.5/ext, 7-8/oras, 9-12+/semafoare; toarce ca un pisic si e respectata: fara tunning/folii // repar chei ;)

Offline Redox3

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 12
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia II 2.0 TDI
« Răspuns #55 : Iunie 05, 2014, 02:48:41 p.m. »
Ai incercat sa faci o scanare? Un cod de eroare te poate ajuta. Daca nu ai posibilitatea sa scanezi poti desface oglinda, nu e complicata operatiunea. Acolo ai o mufa cu 3 fire (1pt. semnalizare, 1 pt. lampa si masa). Daca nu iti merge nici semnalizarea nici lampa poate fi din acea mufa sau poti verifica daca iti ajung 12V in mufa (masurat intre negru/masa si rosu/semnalizare sau alb/lampa, parca asa erau culorile daca bine tin minte).

Offline jakablevente

• Doar inscris
« Răspuns #54 : Iunie 05, 2014, 01:04:28 p.m. »
Stie cineva oare nefunctionare acestora are o problema (mufa contact) comun undeva si cum se poate rezolva, becul am verificat din usa si este bun, oglinda inca nu am desfacut...
Multumesc

Offline gabicosta

• Doar inscris
  • Locaţia: ploiesti
  • Mesaje postate: 3
  • Doar Inscris
  • Auto: octavia
« Răspuns #53 : Iulie 15, 2013, 10:12:13 a.m. »
sa inteleg ca are suruburi capacul?si se rup clemele  nu oglinda se sparge,merci

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #52 : Iulie 13, 2013, 03:01:39 p.m. »
NU poti sa scoti capacul fara sa scoti mai intai oglinda
Nu se sparge foarte usor.
Pe mine m-au ajutat niste colegi care pur si simplu au bagat degetele prin deschizatura cat mai mult si au tras uniform
Se mai poate scoate si cu o sfoara pe care sa o infasori pe interior daca tie frica.
Stai linistit.
Eu in aceeasi saptamana le-am demontat de 2 ori si nu au avut nimic
Dimsport soft 175 cp

Offline gabicosta

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #51 : Iulie 13, 2013, 09:28:07 a.m. »
ma intereseaza sa scot doar capacul,oglinda se sparge foarte usor :D

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #50 : Iulie 12, 2013, 03:18:21 p.m. »
Eu am demontat oglinzile ca sa schimb becul pentru luminare exterioara.
Se trage de oglinda si iese din clemele ei. Nu este nevoie de surubelnita.
Mai departe nu am incercat sa schimb semnalizarea dar am impresia ca ai acces direct la ele.

Dimsport soft 175 cp

Offline gabicosta

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #49 : Iulie 12, 2013, 02:07:32 p.m. »
va salut,ma intereseaza daca a demontat cineva oglinda de la octavia 2 face lift si cum se face(ma intereseaza cum se scoate carcasa ei).am tot cautat dar nu am gasit nimic(nu e la fel ca la octavia 2 prefacelift).vreau sa schimb semnalizarea pe led din oglinda,va multumesc <:-P
« Ultima Modificare: Iulie 12, 2013, 02:48:34 p.m. de gabicosta »

Offline alecsblondu

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 33
  • Doar Inscris
  • Auto: skoda
« Răspuns #48 : Iunie 16, 2013, 11:55:31 p.m. »
Am rezolvat o. Nu e greu deloc dar nu poți doar cu mana sa desfacut clipsul capacului eu am folosit un spaclu rotunjit unde ar fi trebuit sa fie ascutit după care a mers ușor.
Skoda Octavia 2 1.9 TDI 137 CP

Offline bestautovest.ro

• Vanzator Autorizat
  • **
  • Locaţia: Arad, Romania
  • Mesaje postate: 6
  • Magazin online piese auto
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #47 : Iunie 16, 2013, 10:11:02 a.m. »
Ce a cumparat Cornel e varianta doar cu semnal led fara iluminare jos, daca ne luam dupa codul OE 1Z0 949 101 C , iar cel cu codul 1Z0 949 101 D e pentru varianta cu semnal si iluminare jos.
[/size]Si produsul cumparat de tine Cornel este unul original.

Offline alecsblondu

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #46 : Iunie 16, 2013, 10:03:24 a.m. »
http://youtu.be/Bf6zR9po0yk am găsit linkuri asta pe YouTube. A încercat cineva? Vad ca se scoate destul de ușor capacul si mi se pare ciudat. Eu am încercat sa l trag cum a zis Lucian in post dar nu am reușit....Trebuie sa l desfac neaparat si nu as da bani la Skoda sa l fac.

Offline alecsblondu

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #45 : Iunie 16, 2013, 01:56:08 a.m. »
Știe cineva cum se demonteaza capacul de oglinda? Nu găsesc pe nicăieri si trebuie sa schimb bacul de perimetrul si nu as vrea sa rup piciorusele capacului.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()