Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: demontare oglinda octavia 2  (Citit de 69421 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline drapar

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
Re: demontare oglinda octavia 2
« Răspuns #29 : Noiembrie 06, 2012, 06:41:09 p.m. »
SalVreau si eu sa schimb becurile din oglinda.Imi spui te rog,daca e reala faza cu oglinda/ca se scoate prima data oglinda si apoi se desface carcaa?
Am incercat,dar nu am reusit nimik si am renuntat sa nu o distrug de tot.Am o octavia 2 din 2008.Mersi anticipat
Intai se scoate partea de sticla a oglinzii, fixata cu cleme pe platoul mobil din interiorul oglinzii. Apoi ai acces la firele de alimentare pentru incalzirea electrica, s.a.m.d. Lucian a exemplificat cu poze toata manevra (mi se pare ca pe vwforum.ro).
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #28 : Noiembrie 06, 2012, 06:26:48 p.m. »
Din pacate nu am asistat cand s-au demontat reperele deci nu pot sa iti spun cum se face. Insa sunt sigur ca se poate, rog un coleg care sepricepe sa iti dea niste indicatii, mersi.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline bobalex76

• Doar inscris
  • Locaţia: cluj-napoca
  • Mesaje postate: 17
  • Doar Inscris
  • Auto: skoda octavia 3
« Răspuns #27 : Noiembrie 06, 2012, 04:56:42 p.m. »
Sigur se gaseste doar carcasa, eu mi-am schimbat acum vreo doua luni carcasa, oglinda (sticla) si blocul cu becuri si la service am vazut ca au venit separat cele 3 repere. Insa trebuie sa dai carcasa la vopsit.

SalVreau si eu sa schimb becurile din oglinda.Imi spui te rog,daca e reala faza cu oglinda/ca se scoate prima data oglinda si apoi se desface carcaa?
Am incercat,dar nu am reusit nimik si am renuntat sa nu o distrug de tot.Am o octavia 2 din 2008.Mersi anticipat

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #26 : Noiembrie 05, 2012, 05:18:44 p.m. »
La naiba, iar nu am vazut postul tau... daca mai este de actualitate, oglinda este compusa din sticla propiuzisa, care este lipita pe un suport din plastic, care se prinde de cercul din poza, cu cleme prin presare.. pentru scoatere, ii decuplezi firele ( de la incalzire ) si o tragi cu grija, eventual desfacind clemele una cite una cu o surubelnita dreapta mica .

Offline Cornel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti, R.F.G.
  • Mesaje postate: 215
  • Binele o duce rau in Romania!
  • Auto: O2, BSE, 1.6 MPI
« Răspuns #25 : Octombrie 18, 2012, 11:13:49 p.m. »
Cornel, scuze de intirziere...
Ideea este ca eu am spart odata mai demult partea oglinzii cu semnalul si am adunat cioburile, cite mai erau, restul l-am facut din plastic obisnuit ( echer din plastic de la librarie ) si nu se vedea nimic, decit daca te uitai atent . Si am mers asa peste un an de zile.
..... .
Codul pentru carcasa din stinga este 1ZO 857 537A pentru partea de jos (tot pe stinga) 1ZO 949 101D
Sa stii ca sint doua motorase in oglinda, uite cum arata :

In poza care ai atasat-o oglinda sta atarnata in spate?
Cum se demonteaza numai sticla? Am vrut sa dau jos ansamblul  inferior cu led-urile, dar nu am stiut cum sa demontez oglinda ....

Offline lucian.1950

• Expert
« Răspuns #24 : Octombrie 18, 2012, 03:04:47 p.m. »
Poti sa pui astfel de oglinzi dar cu conditia , asa cum spunea Al Bundy sa le si legi la calculator ... daca esti din Bucuresti roaga-l pe el sa-ti faca legaturile, ca e foarte priceput

Offline Cornel

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #23 : Octombrie 18, 2012, 08:47:30 a.m. »
OK. Si pot monta si eu oglinda aceea ?  Oricum o schimb ....

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
« Răspuns #22 : Octombrie 17, 2012, 09:33:21 p.m. »
Ca sa nu creem confuzie, eu m-am referit la lampile din corpul inferior al oglinzilor laterale. Aceste lampi se aprind la deschiderea usilor respectiv la inchiderea lor (parasirea autoturismului) si raman aprinse cam 10-15 secunde, dupa care se sting. Se sting mai repede daca punem contactul sau incuiem masina.
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline Cornel

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #21 : Octombrie 17, 2012, 09:24:06 p.m. »
Exact acela e rolul acelor lumini. Iluminarea spatiului din dreptul usilor la deschiderea/inchiderea usii (in mod analog coming home/leaving home)

Nu prea inteleg. Deci se aprinde cand se aprinde si becul de pe lateralul usii?  Pot pune si eu un altfel de suport decat cel venit din fabrica daca nu am acea optiune de coming/leaving home activa si nici maxi-dot ?
« Ultima Modificare: Octombrie 17, 2012, 09:29:12 p.m. de Cornel »

Offline Cornel

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #20 : Octombrie 16, 2012, 06:52:04 p.m. »
Sticla si motorasul sunt ok.
Am gasit la cineva toata oglinda , dar fara sticla si partea de jos cu semnalul sparta - care mi-ar fi fost de folos, deci numai carcasa o pot folosi - maine am sa ma intalnesc cu respectivul sa o iau.
Din ce am cautat pe net am gasit pe autokarma numai carcasa, nu si partea cu semnalul ...
Da, am scris si mai jos, la reprezentante, partea de jos costa undeva la 125 lei noi.

Offline lucian.1950

• Expert
« Răspuns #19 : Octombrie 16, 2012, 07:43:33 a.m. »
Cornel, scuze de intirziere...
Ideea este ca eu am spart odata mai demult partea oglinzii cu semnalul si am adunat cioburile, cite mai erau, restul l-am facut din plastic obisnuit ( echer din plastic de la librarie ) si nu se vedea nimic, decit daca te uitai atent . Si am mers asa peste un an de zile.
Se gaseste carcasa separat, se gaseste partea de jos separat ( parca un milion si doua-trei sute asta din urma ). Si inca ceva, nu merita sa cumperi originale.
O alta recomandare ar fi o oglinda cu totul de la dezmembrari, indiferent de vechime si starea ei ( folosesti tot ce se poate de la tine ) . Deci sfatul ar fi o ,,cirpeala'' cu plastic ordinar si cind gasesti inlocuirea.... Si acum vine partea cealalta, demontam partea de jos, mi-o lasi o seara-doua sa incerc eu repararea si pe urma cum ziceam, fie noua fie dezmembrari .
Codul pentru carcasa din stinga este 1ZO 857 537A pentru partea de jos (tot pe stinga) 1ZO 949 101D
Sa stii ca sint doua motorase in oglinda, uite cum arata :
« Ultima Modificare: Octombrie 16, 2012, 07:49:16 a.m. de lucian.1950 »

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
« Răspuns #18 : Octombrie 15, 2012, 11:24:56 p.m. »
Exact acela e rolul acelor lumini. Iluminarea spatiului din dreptul usilor la deschiderea/inchiderea usii (in mod analog coming home/leaving home)
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline Cornel

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #17 : Octombrie 15, 2012, 11:10:25 p.m. »
Eu o sa trebuiasca sa o schimb, pot cumpara una cu acele led-uri?
Se aprind o data cu pozitiile dar se sting o data cu inchiderea usii ? Am vazut mai demult la cineva in parcare, dar s-au aprins cand a dezarmat/deschis masina din telecomanda.
Am sunat azi la Brady si la Avia, acea componenta ar costa in jur de 125 lei, dar nu cred ca au acele led-uri incorporate - nu mi-a dat prin cap sa intreb si nici ei nu m-au intrebat de care vreau.

Offline al bundy

• Expert
  • Mesaje postate: 984
  • Auto: O2 FL 2.0 TDI 140 AG
« Răspuns #16 : Octombrie 15, 2012, 09:54:28 p.m. »
DA. se schimba partea de sub oglinda cu una care are becurile si se trage cate un fir la calc de usa.
Interfata de diagnoza ORIGINALA, intotdeauna ultima versiune , upgrade-uri (tempomat, diferiti senzori) si reparatii instalatii electrice.

Offline gore 92GGR

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 150
  • B-292-GGR
  • Auto: octavia2 2.0 tdi 16v
« Răspuns #15 : Octombrie 14, 2012, 06:14:11 p.m. »
salut, se pot adauga becuri de pozitie pe oglinzile de O2 care n-au din fabrica?? multumesc
O1 1.9tdi B 92 GGR, O2 1.9tdi B192GGR R.I.P
O2 2.0 tdi 16v BKD B 292 GGR

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()