Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Anvelope de iarna  (Citit de 587850 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bmarianr

• Junior
  • *
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 21
  • fast forward
  • Auto: O2 2TDI 4x4 BMM
Re: Anvelope de iarna
« Răspuns #1836 : Septembrie 06, 2012, 08:55:39 p.m. »
am gasit si un film interesant facut de un producator care explica diferentele de comportament ale cauciucurilor all season si cele de iarna in diferite conditii de temperatura, si inca 2 foarte interesante

Continental Winter Tires vs All Season Tires

Winter Tyres v Summer Tyres: the Truth! - Auto Express

Driving On Ice: Cold Weather vs Standard tyres
« Ultima Modificare: Septembrie 06, 2012, 09:12:46 p.m. de bmarianr »
2008 O2 Combi 4x4 2TDI BMM PDG

Offline bmarianr

• Junior
  • *
  • fast forward
« Răspuns #1835 : Septembrie 06, 2012, 08:28:59 p.m. »
intradevar, in filme de genul asta, mai ales facute de firme care au interes direct in vanzarea de anvelope, efectele sunt amplificate

din punctul meu de vedere singurul mod in care soferii se pot convinge de diferente este sa testeze ei insisi, eu unul am ajuns sa merg mai mult timp pe anvelopele de iarna (oct-apr) decat pe cele de vara, dar sunt in Brasov ce e drept. eu am incercat si le recomand de cate ori am ocazia

iar din punct de vedere buget, nu vad nici un impediment, nu schimb un set la fiecare 2 ani, schimb 2 seturi la fiecare 4 ani .. tot acolo

ca o concluzie, cauciucurile ar trebui folosite pentru ce au fost concepute. este mai recomandata folosirea unui cauciuc de vara/iarna/all seasons la un pret mic-mediu - in conditiile pentru care a fost conceput, decat unul foarte titrat/scump/performant - in conditii la care nu este adaptat

Offline CristiVis

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 189
  • Auto: Octavia IV 1.5 TSI Ambition
« Răspuns #1834 : Septembrie 06, 2012, 07:13:50 p.m. »
Teleshopping! Filmuletele americane sunt edificatoare ele fiind prezentate de o firma care vinde anvelope. :D In filmuletul 2, in sectiunea 2 unde se testeaza franarea, cele doua masini iau bine virajul una langa cealalta, in sectiunea 3 unde se testeaza virarea, masina cu all-seasons rateaza curba! :082: Asta e! Oricum, nimeni nu spune ca nu sunt diferente intre tipuri. Normal ca un pneu proiectat special pentru anumite conditii are un comportament mai bun in acele conditii.
Octavia IV 1.5 TSI 150 CP Ambition
Octavia II FL 1.4 TSI 122 CP Drive

Offline luciano

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 203
  • Auto: O2 1.6 TDI DSG7
« Răspuns #1833 : Septembrie 05, 2012, 09:30:33 p.m. »
in primul filmulet ce testeaza comportamentul pe gheata la minutul 1:53 nu e nici o manevra de ABS dupa cum spune comentatorul  :^o
in rest totul ramane interesant  :082:

Offline bmarianr

• Junior
  • *
  • fast forward
« Răspuns #1832 : Septembrie 04, 2012, 06:30:30 p.m. »
salutare

am postat mai jos 2 filmari foarte edificatoare legate de prestanta cauciucurilor de iarna in conditii de zapada batatorita si gheata

Tire Rack Tire Test - Winter/Snow vs. All-Season vs. Summer Tires on Ice

Tire Rack Tire Test - All-Season vs. Winter Tires

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1831 : Septembrie 04, 2012, 05:50:24 p.m. »
@Cristi
Faptul ca o directiva da o definitie nu inseamna ca pneul respectiv a fost proiectat doar pentru directiva respectiva si nici ca e interzis sa folosesti alti termeni. Nu amesteca legislatia cu tehnica, pneurile de iarna exista dinaintea directivei si chiar daca nu scrie in lege se comporta mai bine pe gheata decat cele de vara. (bine, unii idioti isi inchipuie ca pneurile de iarna se comporta mai bine pe zapada decat alea de vara pe asfalt).

Pneurile cu tinte sunt foarte raspandite prin unele tari (rusia, ucraina, finlanda)... Eu la mine n-am de unde sa cumpar asa ceva.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1830 : Septembrie 04, 2012, 05:18:20 p.m. »
Pt gheata sau polei exista anvelopele cu tinte, interzise insa la noi...de aici probabil si "universalitatea" anvelopelor pt zapada SI pentru RESTUL de conditii posibile in anotimpul rece, recte gheata / polei.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline CristiVis

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 189
  • Auto: Octavia IV 1.5 TSI Ambition
« Răspuns #1829 : Septembrie 04, 2012, 03:42:28 p.m. »
In legatura cu dilema pneuri de iarna/vara/all season sunt curios daca a citit cineva “DIRECTIVA 92/23/CEE A CONSILIULUI din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora”, precum si montarea lor”, directiva care este mentionata si in Ordonanta 5/2011 care introduce obligativitatea dotarii cu anvelope “de iarna” atunci cand se circula pe “drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei”.
Daca citim directiva vom constata ca nu exista nici anvelope “de iarna” si nici anvelope “de vara”. Astfel, directiva in Anexa II cap. 2.1.3. clasifica pneurile dupa categoria de utilizare astfel:

2.1.3. categoria de utilizare:
- pneu normal: pneu pentru utilizarea pe drumuri normale;
- pneu special: pneu pentru uz special, de exemplu pneu de uz mixt (pe sosea si orice teren la viteze limitate;
- pneu pentru zăpadă;
- pneu de rezervă pentru uz temporar;

La cap. 2.2 se defineste:„pneuri pentru zăpadă”: pneuri al căror desen al benzii de rulare si structură sunt proiectate înainte de toate pentru a asigura un comportament mai bun decât al pneurilor normale în noroi si în zăpadă proaspătă sau în curs de topire. Desenul benzii de rulare al pneurilor de zăpadă este în general caracterizat de elemente de crestătură si de matrită masive, mai distantate unul de celălalt decât la pneurile normale.
Prin urmare, putem vedea ca legea romaneasca redenumeste pneurile pentru zapada numindu-le anvelope de iarna (incorect pentru ca drumurile iarna pot sau nu pot fi acoperite cu zapada). O alta eroare a legii romanesti este faptul ca obliga echiparea cu “anvelope de iarna” pe si pe drumurile acoperite cu gheata sau polei ori dupa cum se poate vedea aceste anvelope sunt proiectate pentru noroi si zapada afanata.Cunoscand aceste lucruri se poate discuta despre comportamentul mai bun sau mai rau al diverselor anvleope pe diverse suprafete si in diverse conditii de temperatura, umiditate, etc.
Deci, anvelopele de iarna sunt de fapt anvelope pentru zapada si nu au fost niciun pic proiectate pentru gheata sau polei! La randul lor, in functie de fabricant, tip, dimensiuni, etc. acestea au comportamente mai bune sau mai rele.
« Ultima Modificare: Septembrie 04, 2012, 03:46:53 p.m. de CristiVis »
Octavia IV 1.5 TSI 150 CP Ambition
Octavia II FL 1.4 TSI 122 CP Drive

Offline emil68

• Doar inscris
  • Locaţia: jud Ilfov
  • Mesaje postate: 9
  • ASPIR LA FUNCTIA DE MEMBRU!
  • Auto: skoda O2 1,9tdi77kw
« Răspuns #1828 : Iunie 13, 2012, 02:00:34 a.m. »
Salutare tuturor! Ce va pot spune despre anvelope de iarna e ca am de 5 ani Nokian si au fost foarte bune ( pe 15" si jenti de tabla ).Astept 40 de grade si ma duc sa-mi iau altele cand mor aia de cald in targ! In februarie 2012 la -15 grade imi cumparam Dunlop SP Sport pe 16" cu 1300lei 4 buc cu montaj inclus...Nu trebuie sa va bateti capul prea mult cu amanunte zic eu!
VIATA E SCURTA SI DE ACEEA MERITA TRAITA DIN PLIN!

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #1827 : Mai 16, 2012, 05:23:20 p.m. »
Intr-un fel ai dreptate, nici mie nu mi se pare o diferenta asa de evidenta pe zapada intre Clio echipat cu Debica Frigo2 si Octavia echipata cu Michelin Alpin A4. Sunt mai bune Michelin pe zapada, dar nu la cat ma asteptam.
Dar pe mazga, mocirla si carosabil uscat, ca si la consum, se simte o diferenta pozitiva clara in favoarea lui Michelin.

La fel si la mine cu Continental T830.
Inainte am avut Sava Eskimo S3- in zapada adanca erau dementieale, mai bune ca Continentalul meu....insa in rest..diferenta ca intre cer si pamant. Continental este in alta liga pe ud-uscat-mazga-zapada apoasa mai mica si la ud viteze mari(autostrada). La franare iarasi diferente uriase in favoarea Continental. Deci desi Sava castiga clar in zapada adanca, totusi mi se pare mult mai bun per total Continentalul . L-as alege si a doua oara fara dar si poate.
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #1826 : Mai 16, 2012, 04:24:15 p.m. »
    Iarna folosesc anvelope Matador m+s si sunt multumita de ele. Azi-iarna a trebuit o ora sa deszapezim curtea ca sa poata intra Bia. Eu eram de vina pentru ca mie mi-a trebuit biliard.  :))

Offline DragosM

• Gold member
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #1825 : Mai 16, 2012, 04:15:45 p.m. »
Eu pe kia rio am avut Marangoni 4winter si au fost dementiale si la pret bun

Acum pe Tour tot Marangoni 4winter o sa caut sa cumpar....
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4546
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1824 : Februarie 14, 2012, 06:04:43 p.m. »
Parerea mea: pe zapada afanata/framantata orice cauciuc de iarna se comporta aproximativ la fel daca are peste 50% din profil, datorita tread-urilor mari si striatiilor.  :082:
Intr-un fel ai dreptate, nici mie nu mi se pare o diferenta asa de evidenta pe zapada intre Clio echipat cu Debica Frigo2 si Octavia echipata cu Michelin Alpin A4. Sunt mai bune Michelin pe zapada, dar nu la cat ma asteptam.
Dar pe mazga, mocirla si carosabil uscat, ca si la consum, se simte o diferenta pozitiva clara in favoarea lui Michelin.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #1823 : Februarie 14, 2012, 05:53:54 p.m. »
Vroiam sa critic Conti-urile mele TS 810 aflate la prima iarna pentru ca nu se descurca in rampa pe zapada proaspata in strat gros (15 - 20 de cm) cu gheata sub ea :) . Dar mi-am dat seama ca virgula cer prea mult si azi am testat putin caucicurile prin oras (pe zapada tasata si mazga plus gheata. S-au descurcat destul de bine.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline murillo

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Auto: O2 2.0 TDI
« Răspuns #1822 : Februarie 13, 2012, 09:15:17 p.m. »
Idem, pentru UG-uri.  :082:  Iarna viitoare le schimb, ca au 4 sezoane si se cam simte.
Octavia 2 Combi 2.0 TDI BMM 140 HP DPF DSG Elegance

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()