Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Totul despre filtrul de particule DPF  (Citit de 138015 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
Re: Totul despre filtrul de particule DPF
« Răspuns #8 : Octombrie 05, 2007, 06:50:45 p.m. »
Din pacate da, m-am prins :( In rest nu comentez tocmai gandindu-ma la unii dintre voi :)

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #7 : Octombrie 05, 2007, 04:41:09 p.m. »
Acum te-ai prins Cristi de ce spuneam pe alt forum ca am uitat sa pun ghilimelele...este un material informativ trimis in reteaua Skoda de la PoRo.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #6 : Octombrie 05, 2007, 03:49:22 p.m. »
Din pacate nu e cum zici tu. S-a aprins, la destui, la unii s-a rezolvat, cel putin nu i-am mai vazut plangandu-se dar altii inca nu au rezolvat nimic cu acest neajuns. Speram ca va fi ok si se va rezolva pana la urma, eu raman la una dintre ideile mele, PD da prea mult cu fum si de-asta se infunda DPF. Nu poti sa-i ceri unui om sa circule cu masina intr-un anumit fel, nu se poate practic face asa ceva, traficul te obliga sa mergi in ritmul lui, nu ai ce face.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #5 : Octombrie 05, 2007, 03:44:58 p.m. »
i s-a aprins vreunui posesor de skoda martorul DPF in bord??? n-am auzit pe nimeni sa i se fi untamplat asa ceva. cred ca situatia descrisa este teoretica

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #4 : Octombrie 05, 2007, 03:42:48 p.m. »
Mda, nu pot sa nu-mi arat dezamagirea dupa ce am citit aceste informatii.
Skoda cam face experimente pe timpul, banii si sentimentele posesorilor de asemenea masini. Am si eu o masina(alta decat Skoda) cu DPF si nu mi-a zis nimeni nimic, nici ca se infunda, nici ca trebuie sa-mi schimb stilul de conducere si sa ma adaptez eu masinii si nu masina necesitatilor mele de zi cu zi. Pai in traficul de azi e aproape imposibil sa gasesti un drum sa mergi 15 minute cu masina ca sa se curete minunatia de filtru. Este inacceptabil ca eu sa-mi pierd timp din viata mergand de nebun cu masina sa curat nu stiu ce filtru. E clar ca e ceva in neregula la mijloc. Din punctul meu de vedere acest filtru este nefunctional, nu trebuia pus pe masini pana cand nu se rezolvau toate bug-urile lui...

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
  • Locaţia: 47°47'24''N 22°53'24''E
  • Mesaje postate: 2603
  • Waste Allocation Load Lifter - Earth Class
« Răspuns #3 : Octombrie 05, 2007, 01:15:15 p.m. »
Reactivez acest mesaj cu informatii detaliate in romaneste despre filtrul de particule. Detalii in fisierul pdf anexat la mesaj.

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
  • Locaţia: 47°47'24''N 22°53'24''E
  • Mesaje postate: 2603
  • Waste Allocation Load Lifter - Earth Class
« Răspuns #2 : Aprilie 13, 2007, 10:49:16 p.m. »
Vin si eu cu o completare mai pe romaneste:

În mod analog catalizatorului, filtrul de particule Diesel reprezinta o componenta suplimentara în sistemul de evacuare a gazelor de ardere, componenta în care are loc captarea si depozitarea particulelor de funingine nocive rezultate din procesul de combustie specific motoarelor Diesel.
Filtrul capteaza practic toate particulele de funingine din gazele evacuate. Acesta nu poate însa diminua valorile în care sunt prezente alte substante nocive, precum monoxidul de carbon (CO), hidrocarbonul (HC) sau oxizii de azot (NOx).
În timp ce filtrul retine substante straine prezente în gazele de evacuare, catalizatorul stimuleaza si influenteaza reactiile chimice dintre substante gazoase. În cadrul acestui proces, produsele de ardere nedorite sunt descompuse în substante mai putin periculoase.
Este vorba îndeosebi de carbon solid sub forma de funingine, format prin arderea incompleta a carburantului în motoare Diesel. Baza de plecare pentru un continut de particule de funingine scazut consta asadar într-o pulverizare cât mai fina a picaturilor de carburant, înainte de ardere. În cazul motoarelor pe benzina , riscul formarii de funingine
este minim, deoarece la acestea are loc arderea unui amestec de aer si combustibil, amestec format prin vaporizarea carburantului si nu prin pulverizarea sa.

Particule de funingine

Particulele de funingine sunt sfere de carbon de dimensiuni microscopice, cu un diametru
de aprox. 0,05 micrometri, constând în principal din carbon pur. Pe acest miez se depun diversi compusi de hidrocarbon, oxizi de metal si sulf.

Filtrul de particule Diesel la Octavia

Filtrul de particule de funingine se afla în vecinatatea imediata a motorului, imediat dupa
turbocompresor. Aceasta solutie a permis, datorita temperaturilor înca destul de mari pentru
arderea funinginii, aplicarea unui sistem care nu necesita întretinere sau elemente aditionale.
În filtrul de particule Diesel este integrat simultan si catalizatorul de oxidare.
Regenerarea filtrului are loc automat.
În cazul în care unitatea de comanda a motorului constata ca nu sunt adecvate conditiile de
operare pentru regenerare (spre ex. în cazul unei deplasari lungi, cu viteza scazuta , prin
oras), pe tabloul de bord se aprinde lampa de control pentru DPF. Astfel i se solicita soferului
mentinerea unei viteze constante de aprox. 60 km/h timp de cca. 15 min., pentru a se putea
initia procesul de regenerare a filtrului prin arderea particulelor de funingine. Ulterior, lampa
de control se stinge. În cazul în care lampa de control nu se stinge dupa luarea masurii
mentionate, pe afisajul Maxi-DOT apare mesajul "ENGINE WORKSHOP!". În acest caz
trebuie vizitat un atelier de service autorizat.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Totul despre filtrul de particule DPF
« Răspuns #1 : Aprilie 12, 2007, 03:16:14 p.m. »
Documentatia este in germana, insa este destul de clara datorita ilustratiilor si tabelelor...

http://rapidshare.com/files/25592525/DPF_-_manual.pdf
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()