Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Totul despre filtrul de particule DPF  (Citit de 137994 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline spawm

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 335
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 1.6 TDI CR
Re: Totul despre filtrul de particule DPF
« Răspuns #38 : Noiembrie 09, 2011, 02:41:42 p.m. »
Am observat si eu ca indicatiile computerului cu schimbatul la turatii extrem de mici e aberant, probabil setat la consum, fara a tine cont de infundarea dpf; de altfel pe mine acest gadget nu ma intereseaza, la cati km am in spinare ma descurc sa schimb si fara el :)) ; nevasta-mea in mod evident s-a aratat incantata, dar va trebui s-o fac sa-l ignore.
Paradoxul face ca compu cere schimbarea atat de jos incat la cat de subturat ar trebui sa mergi nici macar nu economisesti motorina. Nici la 1.9 PD nu schimbam din 4 in 5 la 65km/h, cu toate ca motorul tragea la turatii mai joase ca 1.6-le actual.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #37 : Noiembrie 09, 2011, 12:49:32 p.m. »
- sa il mai scoti la "plimbare" - adica odata per luna un drum extraurban de cel putin 200 km

De acord cu aceasta recomandare, dar consider ca nu e necesara o plimbare asa lunga...

Offline Givacom

• Gold member
  • Mesaje postate: 892
  • VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
  • Auto: Passat B8 1.6 TDI
« Răspuns #36 : Noiembrie 09, 2011, 12:43:01 p.m. »
nu stiu sa iti raspund  - acum s-a si racit afara ...si motorul sta mai multa vreme turat (la 1000 rpm).

Ceea ce pot sa iti spun ca si best practice-uri ptr DPF ar fi:
- sa nu mergi subturat; adica sa il mai "pisti" din cand in cand (bineinteles progresiv si dupa ce motorul e cald)
- sa il mai scoti la "plimbare" - adica odata per luna un drum extraurban de cel putin 200 km
- sa verifici nivelul uleiului la 1000-2000 km, astfel incat sa nu scada sub limita minima

In rest  - drumuri bune!

PS: eu am observat in momentul regenerarii DPF-ului, in trafic urban, si o mica "balbaiala" a motorului. Ca si raspuns SKODA - asa fac DPF-urile :))
VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
ex - SKODA Octavia2 FL 1.6 TDI CR (2011)

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #35 : Noiembrie 09, 2011, 12:42:05 p.m. »
Si la mine e prima masina cu filtru de particule si la inceput aveam de gand sa-l dau jos ca urmare a comentariilor negative ale multora legat de problemele care apar. Dar pana in prezent sunt foarte multumit si nu m-a deranjat cu nimic. Am impresia ca problemele apar datorita stilului de condus. Foarte multi care au motoare Diesel pe autoturisme, merg la turatii joase, unii din nestiinta, dar cei mai multi cu gandul la consum, fiind ajutati de cuplul mare al motorului. Dar asta nu e motor de camion sa mergi cu el la 1.500 RPM. Eu in oras nu trec de treapta a III-a, iar in afara maxim a V-a. Folosesc a VI-a, doar daca trec de 130-140 km/h. Turatia motorului nu coboara sub 2.500-3.000 RPM decat daca stau pe loc. Pana acum nu am remarcat sa faca nici un fel de regenerare...Nu te lua dupa indicatia din bord care iti recomanda sa treci intr-o treapta superioara. Intr-adevar, poti foate lejer sa circuli si la o turatie de 1.500 RPM cum vrea MaxiDot-ul, dar mai devreme sau mai tarziu o sa ai probleme cu filtrul pentru ca o sa se infunde.

Offline spawm

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #34 : Noiembrie 09, 2011, 12:09:19 p.m. »
La mine motorul este nou, sub 1000 km. Probabil ca la tine nu s-a aprins becul niciodata pentru ca motorul a reusit regenerarea automata inainte ca filtrul sa se colmateze peste limita. Nelamurirea mea este daca acesta crestere de turatie scurta, da cca 30 secunde, este legata de acea regenerare automata de care vorbeai.
Recunosc ca am mers la servici sute de mii de km pe diverse dieseluri, dar e prima data cand am dpf si incerc sa-l protejez.

Offline Givacom

• Gold member
  • Mesaje postate: 892
  • VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
  • Auto: Passat B8 1.6 TDI
« Răspuns #33 : Noiembrie 09, 2011, 11:44:54 a.m. »
Din spusele mecanicilor de la SKODA: la masinile noi 2010/2011/2012 TDI CR; regenerarea DPF-ului nu se mai face prin acea procedura de mers in viteza 4 la 1500-1700 rpm pret de 15-30 minute, ci se face automat, cand "are chef" motorul.

Deobicei motorul nou incepe dupa 5000-7000 km sa o faca.
Astfel motorul incearca sa faca aceasta regenerare de mai multe ori(nu a stiut numarul exact de incercari)...dar dupa un numar de X ori in care nu reuseste sa o faca, da acel warning in bord.

Eu am aprox 20000 km si nu am avut niciodata becul de DPF aprins!
VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
ex - SKODA Octavia2 FL 1.6 TDI CR (2011)

Offline spawm

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #32 : Noiembrie 09, 2011, 09:24:36 a.m. »
O sa ai motorul turat la 1000rpm cand masina sta pe loc.

Am vazut doua dimineti consecutiv ca, stand in aglomeratie la semafoare, de vreo 3 ori masina a crescut turatia la ralanti la 1000, dar totul a durat de fiecare data maxim 30 secunde. Asa scurta sa fie oare reciclarea automata? A, chestia s-a intamplat cand motorul nu era inca la temparatura optima, si nu cred ca era legata de vre-un consumator electric, ca nu umblam nici la clima nici la altceva premergator turarii.

Offline spawm

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #31 : Noiembrie 04, 2011, 12:55:04 p.m. »
Aha, merci. Deci nu se semnaleaza nimic in bord.

NU mai da "quote" la ultimul mesaj!
« Ultima Modificare: Noiembrie 04, 2011, 01:05:18 p.m. de M i c u t z u »

Offline djketex

• Junior
  • *
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 83
  • Auto: Skoda Octavia 1.6TDI
« Răspuns #30 : Noiembrie 04, 2011, 12:01:39 p.m. »
 O sa ai motorul turat la 1000rpm cand masina sta pe loc.

Offline spawm

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #29 : Noiembrie 04, 2011, 11:01:19 a.m. »
Nu m-am lamurit citind cartea si forumul cum iti dai seama cand incepe regenerarea. Nu ma refer la situatia in care se umple 30% si apare ledul de control. Din cate inteleg de pe aici el isi face regenerari si pe parcurs si nu e bine de oprit motorul, dar nu inteleg daca te avertizeaza in vre-un fel.

Offline skodel

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 26
  • Doar Inscris
  • Auto: octavia 1.6tdi
« Răspuns #28 : Octombrie 08, 2011, 10:58:57 p.m. »
Depinde si de calitatea motorinei intervalul la care isi face regenerarea filtrul de particule?

Offline djketex

• Junior
  • *
« Răspuns #27 : Octombrie 08, 2011, 08:39:57 p.m. »
in carte spune ca in vit 4 sau 5  si intre 1700 si 2400rpm

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #26 : Octombrie 08, 2011, 07:20:45 p.m. »
Filtrul de particule se curata cel mai eficient la mers (de cateva minute) cu o turatie constanta intre 2500 si 3000 rpm.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline djketex

• Junior
  • *
« Răspuns #25 : Octombrie 08, 2011, 04:44:49 p.m. »
 Si eu am patit ca dupa un drum lung sa-si faca regenerarea, chiar daca in ultimii 100km am mers cu a 4-a la aprox 2100rpm(k la carte) tocmai ca se se curete bine filtru , dar degeaba... a 2-a zi tot am stat sa-si faca regenerarea.

Offline skodel

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 26
  • Doar Inscris
  • Auto: octavia 1.6tdi
« Răspuns #24 : Octombrie 08, 2011, 01:52:42 p.m. »
Zilele trecute am facut un drum Targu-Mures-Cluj,intrat pe autostrada,vit130-140km/h pe toata autostrada.De la iesirea de pe autostrada pana acasa am mai facut vreo 20km prin oras.Cand sa opresc masina, a inceput sa se regenereze filtrul de particule.Ieri dupa-masa dupa vreo 30 de km prin oras,trafic destul de aglomerat din nou aceiasi poveste.Am 5000km cu masina,martorul de filtru de particule nu mi s-a aprins niciodata,dar nu inteleg de ce se face regenerarea filtrului de particule dupa un drum extra-urban in care nu cred ca am mers subturat la 130-140km/h.Inteleg dupa un drum de oras cu trafic aglomerat,dar nici atunci nu am mers subturat.Pana acuma am mai vazut doar de vreo 3 ori sa-si faca regenerare de filtru de particule.Acum de 2 ori in 2 zile.Sunt curios la ceilalti posesori de 1.6 tdi la ce interval filtrul de particule isi face regenerarea.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()