Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: pleaca de pe loc cu trepidatii-e volanta sau placa  (Citit de 13825 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
Re: pleaca de pe loc cu trepidatii-e volanta sau placa
« Răspuns #19 : Octombrie 23, 2011, 09:32:31 p.m. »
Mersi de recomandare, mi-ar placea un Bugatti nou dar nu imi permit si nici nu avem drumuri pentru asa ceva. Poate daca emigrez si jefuiesc vreo 3 banci :)
Lasand gluma la o parte, iti recomandam o masina noua (chiar si mai slaba astfel incat sa te incadrezi in banii de pe un sh) pentru ca sunt pro masini noi si pentru ca scapi de astfel de griji de cele mai multe ori. Altfel, problemele pe care le reclami trebuiau detectate (cel putin majoritatea) la testarea masinii inainte de cumparare.
Imi pare rau ca mecanicul nu a reusit sa gaseasca problema masinii. Eu as zice sa nu renunti la diagnosticarea corecta si la rezolvarea problemei.
Cu cat dai mai multe detalii despre comportamentul anormal al masinii, cu atat ai mai multe sanse sa primesti un diagnostic sau indicii despre ce sa cauti / incerci pentru a rezolva problema de la cineva de aici de pe forum care se pricepe.
Rabdare si bafta!

L.E.: La sh e de cele mai multe ori loterie indiferent de cat de bine le verifici.
« Ultima Modificare: Octombrie 23, 2011, 09:37:19 p.m. de ff_2004_06 »
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline skovidiu

• Doar inscris
  • Locaţia: tasnad
  • Mesaje postate: 6
  • Doar Inscris
  • Auto: octavia II 1.9 bjb
« Răspuns #18 : Octombrie 23, 2011, 07:48:46 p.m. »
ff-2004-06 .Sfatul de a cumpara doar masina noua nu poate fi un sfat general, nu vreau sa fiu obraznic dar pot sa-ti recomand un Bugatti nou.Fiecare cu ce poate.in orice caz am cam epuizat ideile precum si mecanicii din zona si masina tot trepideaza.Problema generala o reprezinta testerele si tehnologia pentru ca toti se bazeaza doar pe ele.Nimeni nu sta sa mai judece .Cred ca ultima solutie este sa astept sa crape piesa care provoaca problema.Atunci o vor gasi cu usurinta iar cel in cauza va spune "banuiam eu".

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #17 : Septembrie 26, 2011, 09:09:11 a.m. »
Sper ca mecanicul sa iti rezolve problema / problemele. Tinem pumnii :)
Mai zic o data: iti recomand masina noua ca sa fii scutit de astfel de probleme. Daca din diferite motive vei alege tot SH, verific-o la sange inainte sa o cumperi. Cu siguranta esti un caz special (ghinionist).
Inainte de a trece la alta marca (SH si nu numai), asigura-te ca ai un mecanic bun inainte.

Offline skovidiu

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #16 : Septembrie 25, 2011, 11:15:25 p.m. »
Ca tot discutam de trepidatii.Problema care face ca masina mea sa trepideze la sarcina in mers , adica in momentul in care accelerez la demaraj sau vreo depasire, a ramas un mister.Am inlocuit de proba planetarele....zero.Am inlocuit ambreiajul.....zero. ?????.M-am intrebat cu voce tare in prezenta meseriasului , fata de care am tot respectul, daca aceasta problema nu poate fi de la injectie, in sensul ca sub sarcina se modifica ceva la injectia de carburant ceea ce poate produce un dezechilibru in motor.Dupa cugetari acesta mi-a spus : Adu-o luni si ti-o rezolv.Sunt curios si sper. Inca ceva.Nu e bine sa schimbam marca de masina pentru ca in decurs de cativa ani le invatam pe de rost si daca o schimbam va trebui s-o luam de la zero.

Offline skovidiu

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #15 : Septembrie 25, 2011, 11:06:09 p.m. »
Bine v-am gasit baieti ! Am o rugaminte pentru cei care au acces pe torrente.Schite , date , parametri pentru compresoare de clima , casete de directie.Chiar as fi curios ce stiinte zac in ele.

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 966
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
« Răspuns #14 : Septembrie 21, 2011, 09:35:08 a.m. »
In acest ritm peste cativa ani vom schimba uleiul prin mail si placutele prin sms.

Unii chiar au depasit stadiul asta, vor sa devina mecanici cu studii facute pe net prin citirea a minim 2 posturi si alea gasite la cel mai citit autor - "goagal", iar altii sa gaseasca raspunsuri sigure si imediate la intrebari de genul "am un zgomot care seamana cu "trosc" in timp ce reglez retrovizoarea, desi se aude din spate din portbagaj.Ce poate fi ?"   :D

Bine ai venit in secolul 21! :)

Trist dar ce adevarat !:)

Back on topic : cel mai sigur ar fi sa cauti un mecanic adevarat (daca il mai gasesti pe undeva) si cu finantele dispuse la sacrificiu sa incepi sa rezolvi din problemele care te framanta, nu minimizez rolul informatiei, al documentarii in acest proces...
Anyway succes in continuare !
Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #13 : Septembrie 21, 2011, 09:15:00 a.m. »
Nu e normal dar tendinta este, ca si in multe alte domenii, ca masinile sa devina consumabile. Astfel se merge pe ideea ca se tin cativa ani si apoi se schimba cu altele noi. Problema este ca la noi nu isi permit prea multi abordarea asta. Astfel incat ne vom "chinui" cu masinile noastre. Piesele nu prea se mai repara, se schimba cand au probleme. Si asta nu de ieri.
Bine ai venit in secolul 21! :)

Offline skovidiu

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #12 : Septembrie 20, 2011, 10:22:28 p.m. »
La ce ma asteptam ? La o masina contemporana si din alte puncte de vedere nu doar al virstei . Ma asteptam la o evolutie , doar anii trec si peste cercetatori si ingineri. Nu vreau sa zbor decat sa o savurez si sa ma pot baza pe ea ca ma aduce inapoi din Germania sau din orasul vecin.Citeam ca majoritatea sunt multumiti de jucariile lor desi multi la 60,90,120,135k km. au schimbat deja volante,suflante,compresoare,injectoare,etc.etc. E normal ?  Multi se declara satisfacuti ca intre schimburi consuma "numai" cca.700 ml. ulei.Chiar e normal? Pana si batrinele Dacii cereau o amarita de segmentare doar dupa 100k.Ati uitat de Golf I-II , Cobra,Audi 80,Passat 3;4 si alte masini care aveau suruburi si piulite nu doar senzori si calculatoare.In acest ritm peste cativa ani vom schimba uleiul prin mail si placutele prin sms.Forumul va fi un fel de valea plangerii unde vom citi disperati ce draci mai au masinile noastre.Vom avea mecanici , pardon, informaticieni "de familie" doar pentru scumpele noastre masinute.Pe vremuri era doar ACR-ul si shoma.Acum sunt mai multe firme de tractari decat spitale. Pe bune , e normal?

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #11 : Septembrie 19, 2011, 10:01:47 a.m. »
Referitor la scaderea consumului dupa tuning: da, scade, dar doar daca tu conduci ca un crestin practicant.

Daca apelezi din plin si constant la noua putere, consumul va creste GROAZNIC.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #10 : Septembrie 19, 2011, 06:51:30 a.m. »
Daca rulajul real al masinii depaseste 100-125.000km, se prea poate sa trebuiasca inlocuita si volanta, nu doar kit-ul ambreiaj.

Nu stiu cine ti-a rescris softul la masina si nici ce stil de conducere adopti...pt sunt aspecte importante in cantarirea "cresterii consumului" de dupa modificare...

In rest, pt piese la pret decent poti apela la furnizori seriosi, nu doar la reteaua oficiala...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #9 : Septembrie 18, 2011, 10:30:58 p.m. »
"Chear" la ce te asteptai de la masina ? "Apropo's s eu" am masina "chip-uita".
« Ultima Modificare: Septembrie 18, 2011, 10:35:23 p.m. de roberto »
Land Rover Discovery 3

Offline skovidiu

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #8 : Septembrie 18, 2011, 09:50:45 p.m. »
Va multumesc pentru sfaturi.M-au luminat mecanicii.Placa de presiune , dar mi-au recomandat sa schimb tit kit-ul.Suna frumos dar scump.Apropo's ! Mi-am chip-uit motorul si mi-a crescut consumul.6,4 % mixt. Ce spuneti ?Mai baieti ! Voi chear sunteti fani Skoda , sau doar proprietari? Sa va spun de ce intreb. Deoarece am avut alte marci inainte si toata lumea le subaprecia in favoarea familiei VW.Acum am devenit s eu proprietar in aceasta familie si astfel membru club skoda ,dar mi-am dat seama ca nu-i tocmai asa.In afara de consum si preturi la piese - NIMIC.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #7 : August 15, 2011, 01:10:48 a.m. »
Salut!
Mai da cateva detalii: cum se comporta la plecat normal de pe loc; ce inseamna ca pleci mai fortat; cat de puternica e trepidatia si cum se simte (in pedale, volan, toata masina)?
E posibil sa patineze ambreiajul sau e posibil sa ai problema relatata mai jos.

Offline skovidiu

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #6 : August 15, 2011, 12:06:51 a.m. »
Va salut. Sunt un nou posesor de octavia II 1.9 bjb din 2005 dupa un regretat mondeo .Bineinteles am si eu o problema.Daca plec de peloc mai fortat simt o trepidatie dinspre motor-cutie.Ma ajutati? :042:

Offline wally_86

• Junior
  • *
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 38
  • Tuning is not a crime!
  • Auto: Octavia RS 2.0 tfsi
« Răspuns #5 : Mai 30, 2010, 04:50:26 a.m. »
salut. am avut si eu aceeasi problema. am fost la un service cu ea si.........aveam discul crapat si volanta varza. am schimbat discul dar volanta nu. acum merge bine. nu se mai simte nimic. cel mai bine cred ca e sa o duci in service:D dar cu banii de piese pregatiti. ca inapoi nu ti le mai pune nimeni daca ti-o desface
Octavia RS, 2.0 tfsi. 260 CP

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()