Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Octavia II TSI vs. Mitsubishi Lancer MIVEC  (Citit de 22865 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gozy

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 10
  • Auto: Hyundai Accent, benz
Re: Octavia II TSI vs. Mitsubishi Lancer MIVEC
« Răspuns #6 : Iunie 02, 2010, 07:49:49 p.m. »
Am facut testul cu O2 1,2TSI. A fost o surpriza absoluta. Am citit ca trage bine motorul, dar parca nu imi venea sa cred. Cand am plecat a fost mai mult dacat credeam ca ar putea fi.

Am facut testul la Aviatiei si am facu un tur standard (asa mi-a spus dealerul ca au un traseu fix). Nu prea am avut ocazia sa o intind, pentru ca era si un trafic mai aglomerat. Consumul inregistrat cand m-am oprit a fost de 11,2 %. Cam mult... poate ca motorul era rece.... dar cred ca nu voi conduce sub un regim de 9,5% in cel mai bun caz in Bucuresti. Pentru ca ori mergi cat de cat normal si nu apuca sa se incalzeasca bine motorul pana ajung la birou, ori merg de stau pe loc bara in bara si atunci nu am cum sa scad sub 10%.

Dar dincolo de asta, motorul e cu adevarat o bijuterie inginereasca. La cat de bine merge si cat e de mic....

In schimb, nu prea mi-a placut spatiul din O2, care mi s-a parut foarte mic, la cat de mare e masina in ansamblu.

Din acest motiv inca raman impartit... Intr-o saptamana va trebui totusi sa iau o decizie.

Multumesc celor care mi-au scris.

Offline MoLoCEL

• Doar inscris
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 12
  • Auto: Octavia II 1.2 TSI
« Răspuns #5 : Iunie 01, 2010, 10:22:54 a.m. »
Consumul e cel afisat pe calculator. Daca mai vrei detalii in legatura cu O2 te ajut cu cea mai mare placere.

Am gasit pe calculator de cand eram in cautare de masini oferta de la lancer si de la skoda. Le atasez poate te ajuta.
http://www.2shared.com/file/IoYmYeMm/oferta_lancer__octavia.html
« Ultima Modificare: Iunie 01, 2010, 10:46:36 a.m. de MoLoCEL »
Octavia II 1.2 TSI 105 CP Business

Offline gozy

• Doar inscris
« Răspuns #4 : Iunie 01, 2010, 09:35:45 a.m. »
Multumesc MoLoCEL. As vrea sa te intreb daca acel consum de care imi spui e verificat la pompa sau e cel afisat de computerul de bord? Am citit multe pareri in ultimul timp si am inteles ca uneori pot fi diferente intre ceea ce e afisat si consumul real facut al pompa intre plin si plin, dupa 100km.

Offline Kimu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Medias
  • Mesaje postate: 307
  • Auto: SUPERB 2.0tdi
« Răspuns #3 : Iunie 01, 2010, 07:58:18 a.m. »
Acum 2 ani am vrut sa-mi iau Lancer, imi placea designul exterior insa am renuntat din cauza capitonajului de pe plafon, care era un fel de pâsla ordinara, exact ca la L200-le ce-l am la munca.
Dar eu sunt mai ciudat. :)
Inteligenta ma urmareste...dar sunt mai rapid ca ea.

Offline MoLoCEL

• Doar inscris
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 12
  • Auto: Octavia II 1.2 TSI
« Răspuns #2 : Iunie 01, 2010, 06:57:54 a.m. »
Cea mai simpla varianta e drive test-ul cu ambele si vezi care iti place :). Si inca o chestie, nu mai stiu sigur, dar parca dealerul mi-a spus ca O2 1.2 TSI are distributia pe lant, repet nu mai stiu sigur. Eu unu l am 1300 km cu octavia asta noua 1.2 TSI si iti pot spune ca este mai mult decat ok, la drum lung mergi fara nici o problema, sta foarte bine in curbe etc, iar prin oras tot la fel mai mult decat ok. Consumul la motorizarea asta este de 8.5l/100km in oras si de 5.5-6l/100km in afara. Aaa, inca o chestie, am platit 30 Lei impozitul :)).
Octavia II 1.2 TSI 105 CP Business

Offline gozy

• Doar inscris
Octavia II TSI vs. Mitsubishi Lancer MIVEC
« Răspuns #1 : Iunie 01, 2010, 01:25:56 a.m. »
Salut,

Nu am mai scris pana acum pe forumuri, dar acum sunt foarte impartit in privinta unei noi masini pe care as vrea sa o cumpar.

Dupa mai multe investigatii m-am oprit la doua alternative

1. Octavia II 1,2 TSI (Drive + optionale) vs Mitsubishi Lancer Sportback 1,5 (Intense)

2. Octavia II 1,4 TSI (Drive + optionale) vs Mitsubishi Lancer Sportback 1,8 (Intense)

Evident, prefer motoarele pe benzina. Nu prea merg mai mult de 20.000 pe an si 85% ii fac in jungla din Bucuresti. (Asta m-a atras la TSI-uri). Nu m-am hotarat inca la capacitate, intre cele doua alternative de mai sus. Oscilez intre consumul de oras si puterea de care ai totusi nevoie cand faci o depasire pe drum lung. Diferenta intre cele doua alternative ar fi cam 1500 de euro ddp.

Imi vine insa foarte greu sa ma decid intre cele doua marci si sper ca sunt pe acest forum posesori ai celor doua modele de O2 TSI.

Dupa analiza mea rezulta urmatoarele aspecte:

Avantaje Lancer / Carente Octavia 2:

Designul exterior,
Fiabilitatea motorului (nu stiu cum sta cu articulatiile) La TSI de 1,2 nu se stie inca cum se comporta dupa 70k)
Airbaguri la genunchi si pentru pasagerii din spate
Telecomanda inclusa in dotarea standard
Jenti aluminiu in dotarea standard (nu sunt fun, dar arata bine)
Geamuri si proiectoare in dotarea standard (importante pentru revanzarea ulterioara)
Directia foarte bine facuta (am facut un drive test si am fost impresionat. Foarte usor de manevrat)
Spatiu interior si intre banchete (mai mare ca in Octavia)
O gama extinsa de optionale care pot fi implementate usor si dupa achizitie.
Stabilitatea pe sosea si in viraje cred ca e mai buna decat a Octaviei
Pretul cu aproximativ 500 putin mai jos decat o2 cu aceleasi optionale (Comparatie intre capacitatila aratate mai sus)
Silentiozitate (cat am mers prin oras la drive test) (la 02 am vazut niste filme pe youtube si mi se parea ca TSI urile sunt foarte zgomotoase si au un fel de clantanit mecanic... nu stiu cum e izolata fonic)
Comenzi audio pe volan (la O2 e optionala si e exclus in raprort cu bugetul meu)
Volan si schimbator in piele (La O2 se platesc separat si nu intra in bugetul meu)
Autoaprindere faruri + senzori ploaie in dotarea standard a variantei invite
Revizia din 20k in 20k (nu din 15k in 15k), si nu necesita schimbarea curelei de transmisie (distributie pe lant - La O2 este pe curea)
Faruri halogen (O2
6 difuzoare audio (O2 doar 4)
EBD inclus (la O2, e inclus doar in varianta 1,4TSI)
Placute de frana tip sport (presupun ca tin mai mult...)

Dezavantaje Lancer / Avantaje Octavia:

Motorul parca nu e foarte nervos in prima instanta (cel putin asa mi s-a parut cel 1,5 cand am facut drive testul.... dupa primele 10 secunde urca destul de repede ... 12 secunde pentru 0-100km, iar la TSI cam 10)
Designul interior cam spartan (poate influenta revanzarea ulterioara - toti care cumpara SH vor optionale multe)
Clima nu e diferentiata intre pasagerii din fata si nu e pentru cei din spate.
Consumul mai mare decat la O2 TSI (cred... dupa forumuri rezulta ca Lancer 1,5  are 9/6,5, iar la 1,8 e 11/7,5)
Vopseaua ecologica (am citit pe forumuri si se plangeau ca se zgarie foarte usor si ca stratul e prea subtire)
Pierdere mai mare la revanzare dupa o utilizare de 4-5 ani.
Nu poti avea Cruze control decat daca alegi o varianta superioara care iese din bugetul meu.
Portbagajul mult mai mic 350 cmc fata de 560 la O2.
Motor euro 4 --> Taxe mai mari + taxa de inmatriculare (vreo 650 la motorul de 1,5, ce se achita dupa ce se incheie leasingul) (La O2 este euro 5 si nu are taxa de inmatriculare + rca si casco mai mici datorita litrajului mai redus)
Afisaju computerului de bord mai uratel decat Maxi Dot la O2
Costul reviziei 700 - 750 fata de O2 care se spune ca ar fi de 450.

Avantajele si dezavantajele O2 rezulta din cele descrise la Lancer

Concluzie: Lancerul are mai multe optionale pe ea (unele nu sunt insa esentiale), pare a fi mai fiabila, dar costul de intretinere e mai mare cand ai probleme. Octavia e putintel mai scumpa, fiabilitatea nu e inca testata pe TSI, dar motoarele par a avea performante mai bune. O2 are avantajul utilitatii portbagajului, insa Lancerul are avantajul designului.... etc... etc... 

Iata de ce sunt in aceasta mare dilema.

Presupun ca marea majoritate imi va recomanda alternativa a doua, cu litrajul mai mare (Lancer 1,8 sau O2 1,4TSI). Daca sunt insa persoane care cunosc sau au mers cu modele cu motorizari inferioare, as fi interesat sa aflu o parere avizata.

In rest... stiu ca cei mai multi sunteti fani Skoda... totusi cred ca imi puteti spune macar ce avantaje nu am vazut eu la Octovia si ce alegere ati face voi daca ar fi sa alegeti acum dintre cele doua modele.

Multumesc mult.

P.S. (Am analizat putin si Chevrolet Cruze, dar e mai jos decat cele doua modele si nu mi-a placut cand am fost in showroom. Nu cred ca merita sa fie in aceasta comparatie...).

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()