Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: zgomot ciudat si zgarietura pe geam la ridicare/coborare  (Citit de 8908 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ARM77

• Expert
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 693
Re: zgomot ciudat si zgarietura pe geam la ridicare/coborare
« Răspuns #8 : August 20, 2010, 10:46:08 a.m. »
buna seara

am o intrebare pentru cineva care se pricepe...la coborarea (urcarea) geamului (electric) stanga fata se aude un zogmot ciudat (ca si cum s-ar freca ceva de geam) si a aparut o zgarietura de aprox 4 cm pe fata exterioara a geamului (in 2 zone - 1/3 anterioara si 2/3).cum as putea sa curat(daca e ceva acolo) sau o fi ceva cu bratul macaralei? totul fara a da jos fata de usa etc? multumesc anticipat
Eu ieri am scapat la Fabia de zgomotul ala enervant.Am scos chederul usii,am spalat bine cu solutie de geamuri,geamul care intra in usa si acolo unde zici ca ai zgarieturi-cel putin la Fabia-sunt doua sine de ghidaj pe exteriorul geamului.Am dat din abundenta cu WD 40 pe ele si-tot scartia. :((
Azi dimineata...surpriza! NU SE MAI AUDE !!!
Bafta!
Foste:Felicia 1.9D/2xFabia Sedan 1.9SDI/Fabia Combi 1.9TDI

Offline dentistul

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 176
  • aveti grija de dintisorii vostri sau vin dupa voi
    • pagina cabinetului
  • Auto: 1.6 mpi o2 trend
« Răspuns #7 : Iulie 14, 2010, 02:32:24 p.m. »
sarut mina de sfaturi....azi nu am reusit sa ma preocup..dar maine la pranz...cu o bere alaturi...sper sa ii dau de capat...deh..caldura mare monser....daca e cineva prin zona ...welcome.... :080: ....sper sa nu ramin cu piese dupa demontare montare....desi cred ca o sa optez pt varianta cu spray....
Skoda Octavia 2 Trend 1.6 mpi
ESP gri satin proiectoare
 [URL=http://img8.imageshack.us/my.php?image

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #6 : Iulie 14, 2010, 09:24:35 a.m. »
sau cu un jet puternic de apa,dai la chedere ca sa se spele.evident cu geamul inchis. iar cu wd-40 se da peste tot prin usa ca tot va scartai de la caldura.

Offline dentistul

• Membru de baza
  • **
    • pagina cabinetului
« Răspuns #5 : Iulie 14, 2010, 07:09:30 a.m. »
asta banuiesc si eu...azi cobor si fac operatiunea....numai cind ma gindesc ca iar dau ala jos si il zgarii mai tare >8) ...multumesc mult de post

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #4 : Iulie 13, 2010, 11:53:08 p.m. »
cu geamul lasat, verifica sa nu ai vreo pietricica intre cheder si geam ... sterge-l bine cu o carpa umeda, eu de cele mai multe ori cand fac asta gasesc destul de multa mizerie; si eu mi-am zgariat geamul din dreapta (parca), si de-atunci sterg chederele aproape la fiecare spalare a masinii.
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline murillo

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Auto: O2 2.0 TDI
« Răspuns #3 : Iulie 13, 2010, 11:04:46 p.m. »
Sau mai ieftin, iei un tub de WD40 (cel mare cu aplicator lung) si ai doua variante: ori te chinui pe langa cheder sa dibuiesti doua piese albe care sustin geamul (sursa zgomotului) si le spreiezi din abundenta; ori dai jos fata de usa si ai acces lejer la cele doua piese si cu ocazia asta dai si pe macara. In urma operatiunii doi, daca nu lucrezi cu grija si nu pui clemele de prindere a fetei de usa cum trebuie, risti sa ramai cu greierasi - lucru care se va intampla cu cea mai mare probabilitate daca te duci in service.
E o operatiune simpla pe care o poti face singur, nu are rost sa ajungi in service. Este un topic intreg si un DIY pe vwforum daca nu te descurci.
Succes!
Octavia 2 Combi 2.0 TDI BMM 140 HP DPF DSG Elegance

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #2 : Iulie 13, 2010, 10:50:18 p.m. »
Cauza este mizeria si praful excesiv din romanica. Se executa la service, durata vreo ora, pret apx. 100-150 de lei.

Offline dentistul

• Membru de baza
  • **
    • pagina cabinetului
zgomot ciudat si zgarietura pe geam la ridicare/coborare
« Răspuns #1 : Iulie 13, 2010, 10:34:35 p.m. »
buna seara

am o intrebare pentru cineva care se pricepe...la coborarea (urcarea) geamului (electric) stanga fata se aude un zogmot ciudat (ca si cum s-ar freca ceva de geam) si a aparut o zgarietura de aprox 4 cm pe fata exterioara a geamului (in 2 zone - 1/3 anterioara si 2/3).cum as putea sa curat(daca e ceva acolo) sau o fi ceva cu bratul macaralei? totul fara a da jos fata de usa etc? multumesc anticipat

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 26, 2026, 09:12:57 p.m.]

Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta? de vquzby
[Iunie 26, 2026, 10:41:53 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

* Mesaje recente