Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204022 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1607 : Septembrie 25, 2018, 09:38:46 a.m. »
Si pe langa toate cele spuse, si un ITP , complet inclusiv verif. telescoape. Stabilesti cu vanzatorul cine si cum plateste, iar daca defectele sunt peste 100 euro si nu-ti convin, personal , acolo l-as lasa. :042: Ca de laudat harbul sunt maestri !
« Ultima Modificare: Septembrie 25, 2018, 09:41:15 a.m. de CyborgSky11 »

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1606 : Septembrie 25, 2018, 09:33:19 a.m. »
Poti sa verifici si pe autodna...dar costa aprox 45 RON. Bagi datele VIN si iti apare tot istoricul masinii, reparatii, accidente, inclusiv daca a fost decalarata ca furata. Totusi, e bine sa o vada si un mecanic, poate masina a fost lovita si reparata cine stie pe unde.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1605 : Septembrie 24, 2018, 04:43:24 p.m. »
Bun venit !
Ai nevoie de cineva care lucreaza intr-o reprezentanta, sa verifice dupa VIN istoricul masinii, daca exista...
Si un service tert obiectiv, sa verifice starea tehnica actuala.
Un istoric cu facturi si devize ar fi elocvent.
Restul sunt povesti.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Quovadis

• Doar inscris
  • Locaţia: Vaslui
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Superb
« Răspuns #1604 : Septembrie 24, 2018, 07:44:38 a.m. »
Va salut cu respect! Posesor de ford focus, doresc sa trec pe skoda. Exista vreun coleg care stie ceva despre firma leasingauto din Galati? Intentionez sa achizitionez un skoda superb, bugetul este de 12000 maxim! Am gasit la ei pe site anuntul urmator si v-as ramane indatorat daca mi-ati da un sfat in legatura cu aceasta masina!

https://leasingautomobile .ro/autoturism/skoda-superb-ii-3/
« Ultima Modificare: Septembrie 24, 2018, 08:06:33 a.m. de M i c u t z u »

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1603 : August 31, 2018, 12:47:52 p.m. »
Aceste masini sunt cumparate de noi din Romania si rulate numai in Romania de oameni din firma unde lucrez. Deci km sunt 100% in regula. Chiar daca sunt impotriva curentului as cumpara diesel in acest moment.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1602 : August 31, 2018, 12:34:14 p.m. »

...
Am un prieten care aduce frecvent masini din Germania, si le vinde in Bucuresti (de ce nu a vrut sa imi aduca si mie, nu am inteles)

Raspunsul e in intrebare  :))

Si eu sunt de acord cu ideea de "mai nou", inclusiv fara dsg sau 4x4 daca bugetul nu permite. Si de preferinta nu diesel ca in Europa lucrurile sunt in defavoarea lui, si s-ar putea sa conteze, poate nu imediat dar dupa un numar de ani.
« Ultima Modificare: August 31, 2018, 12:36:33 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1601 : August 31, 2018, 12:24:09 p.m. »
Eu zic ca da, preturile sunt mari.
Am un prieten care aduce frecvent masini din Germania, si le vinde in Bucuresti (de ce nu a vrut sa imi aduca si mie, nu am inteles  :042: [size=78%]).[/size]
Chiar acum a adus un X5 din Germania, si mi-a spus ca in Germania preturile la masinile diesel second hand au scazut cu 10-15% fata de preturile de anul trecut (doar Passat Variant tinde sa isi mentina pretul). De ce? Tot mai multi nemti, inclusiv firme, isi vand masinile diesel de teama restrictiilor impuse la circulatia in unele orase germane.
Asa ca, in contextul tendintei de scadere a preturilor ptr second-handurile diesel, mie ambele preturi mi se par mari. Totusi, sa nu uitam ca au si multe dotari, lucru care intr-adevar explica si pretul mare. Poate ca cea de-a doua, cu motor 2.0 diesel, DSG si 4x4 sa isi merite banii.
Ma rog, eu as lua ceva fara DSG si 4x4, dar mai nou.
Acum tu faci cum consideri, eu am spus strict ce as face eu.
« Ultima Modificare: August 31, 2018, 12:27:18 p.m. de vizitator »

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1600 : August 31, 2018, 11:16:33 a.m. »
Ce parere aveti de pret raportat la masina: octavia combi 1.6 tdi 110cp dsg 7 (ambreiaj uscat), octombrie 2014, un singur proprietar (un singur utilizator), 38.000 km, carte service la PBN, revizii numai in reprezentanta, fara incidente, clima automata, cruise control, toate geamurile electrice, bluetooth, comenzi pe volan, xenon, led-uri spate, lumini de zi normale, arata foarte bine interior-exterior, pret 11.000 euro. A fost cumparata de un coleg si prieten al meu. Vor mai urma astfel de oferte si de aceea va intreb de pret. Un altul a cumparat o masina similara ca si dotari insa 2.0 150 cp dsg 7, 4x4, km in bord 29.000 si 13.200 euro.
Nu sunt un pic cam mari preturile sau sunt ok in conditiile date?
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline Valy085

• Doar inscris
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda rapid 1.6tdi
« Răspuns #1599 : August 10, 2018, 12:45:05 p.m. »
Salut domnilor, vreau sa va cer parerea in legatura cu skoda rapid 1.6 tdi , vreau sa imi i au si eu un si nu prea ma pricep la masina, cum sunt cu problemele la motor, etc sunt bune masini, merci mult astept parerea voastra

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1598 : August 04, 2018, 10:14:39 p.m. »
Tot la accident m-am gandit si eu de prima data. Dar in istoric nu apar accidente: am verificat si in sistem la Bmw si pe un site dedicat din Germania. Nu erau inregistrari de accident.
Oricum, este clar ca a mea intra mult mai usor in viteze si ambreiajul se apasa mai usor

Trimis de pe al meu SM-J510FN folosind Tapatalk

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1597 : August 04, 2018, 10:15:45 a.m. »
Impresii negative:
-masina intra destul de greu in vitezele I si II, cam impingeam/trageam tare de schimbator sa o bag in primele 2 viteze
-desi am forta f mare in brate, din vreo 25 incercari o singura data am reusit sa bag masina in marsalier: schimbatorul pur si simplu nu intra in aceasta pozitie; dealerul ma ajuta cu mana lui, spunand ca nu forta e cheia ci obisnuinta, si intr-adevar, lui ii iesea; trebuia sa tragi de schimbator stanga cat de mult se putea, apoi sa faci o miscare de ocolire in unghi de 45 grade catre spate, si masina intra in marsalier; cu toate astea nu imi iesea. Eu am mai mers cu 320d cu cutie manuala, si nu imi amintesc sa fii intamplinat vreo problema la schimbarea vitezelor sau la intrarea in marsalier
-dupa ce am tot mers cu vit I si II, am inceput sa simt oboseala in piciorul stang, semn ca ambreiajul tine tare. Nu e ca la Opel Insignia Grand Sport, care pot sa spun ca tine criminal de tare, insa tine cam tare si asta dauneaza confortului in oras
[...]
Am intrat si pe autodna (asta la mine acasa) si acolo avea 2 inregistrai la rubrica avarii, dar nu se specifica cat de mari.
Ma rog, cam bat in retragere acum, nu mi-a placut deloc cum se conduce in vit I si II.

Teo, cunosc eu caz real la un Passat care, dupa un accident nici prea-prea, nici foarte-foarte (o troznitura intr-un giratoriu !!), dupa reparatie avea problema la ambreiaj. Nu mai era centrat ! Deci...uita de masina asta.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1596 : August 03, 2018, 09:20:40 a.m. »
Si mie mi s-a parut OK ca pret, fata de ce  anunturi am vazut pe mobile.de si alte site-uri de vanzari masini. Adica tot cu acest pret se vinde si in Germania, doar ca ei mi-o aduc la nas, si nu mai e treaba mea sa platesc platforma, asigurari transport etc.
Marele probleme pentru mine sunt legate de faptul ca intra greu in vitezele inferioare....am mai condus BMW diesel, dar nu imi amintesc sa fi intrat greu in viteze.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #1595 : August 02, 2018, 10:42:24 p.m. »
Masina de un an la juma' de pret. Las-o-n...

Motorul normal ca e bun.

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 348
  • Amat Victoria Curam
  • Auto: Octavia 3 FL 1.8 tsi 4x4 DSG6
« Răspuns #1594 : August 02, 2018, 08:15:39 p.m. »
daca tot te mananca s-o iei, scoate-o la un pret decent si gata. tine minte ca pretul este peste xd.
Love.Drive.Eat.Prey

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1593 : August 02, 2018, 10:59:27 a.m. »
Intre timp am intrat pe site-ul de.vin-info.com, am platit cu cardul suma de bani ceruta de ei, si pe baza seriei VIN am aflat toate datele disponibile despre masina.
Culmea rasului, datele si fotografiile erau tot din Romania...adica de pe site-ul Autovit, iar kilometrajul masinii (25100km) fusese citit tot in Romania. Practic ce am aflat din Romania gratis am aflat si din Germania, platitnd insa niste bani. =))
Ma rog, ideea este ca masina nu apare in baza de date a niciunui service sau la nicio licitatie din Germania. Insa am aflat codul motorului b47D20A si faptul ca a fost asamblata pe 10 iulie anul trecut.  ;)

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()