Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204106 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ccosmin

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 157
  • Auto: Octavia 1.4 TSI DSG
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1382 : August 14, 2017, 06:57:39 p.m. »
Eu personal am facut credit auto la Porsche pentru ca ofereau discount 4% din valoarea masinii. Asta a insemnat o reducere de aproape 1000E.
Am dat 70% avans (maxim cat se putea) si credit pe 2 ani (minim acceptat), ceea ce ar inseamna la sf acestor 2 ani sa platesc vreo 350E dobanda. Deci oricum ies castigat.
Casco tot la el am facut (eram obligat) si oricum faceam chiar daca plateam 100% (la ei sau in alta parte nu conta) si oferta a fost bunicica pot sa zic.

La urmai urmei totul depinde de oferta care o prinzi.
Just Do It

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #1381 : August 14, 2017, 05:36:55 p.m. »

1)aceiasi senzatie am avut-o si eu la cutia CVT de pe Mazda 6 cu motor 2.2diesel 175 CP.

Mazda are cutie AT clasica cu convertizor.

Eu n-as sta fara CASCO, mai ales daca iti faci credit. Daca ai ghinionul sa iti fure cineva masina e nasol; ramai si fara masina si mai ai si credit de platit la ea.
« Ultima Modificare: August 14, 2017, 05:38:44 p.m. de Iulian M »

Offline Marsulici

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 167
  • Auto: Golf VII 1.2 TSI 110cp
« Răspuns #1380 : August 14, 2017, 02:59:09 p.m. »
Depinde ce fel de imprumut este :

La leasing nu esti proprietar pana nu termini de achitat si atunci cei de la firma de Leasing vor sa-si asigure bunul ( masina ) - asa ca esti obligat sa ai CASCO
La fel este si pentru creditele auto cu singura diferenta ca tu esti proprietarul, dar masina este oarecum colateral pentru credit ... nu platesti -> iti iau masina.

Pentru creditul de nevoie personale nu intereseaza pe nimeni ce faci cu banii asa ca daca iti iei o masina din ei este problema ta ce se intampla cu acea masina. Poti sa-i faci sau nu CASCO Este strict responsabilitatea ta.

Eu personal nu as tine o masina noua fara CASCO. Cel putin 1-2 ani.
Din experienta mea mi-am recuperat banii pe CASCO de fiecare data la cele 2 masini pe care le-am avut.

Offline skodafan30

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 21
  • Doar Inscris
  • Auto: Ford Focus
« Răspuns #1379 : August 14, 2017, 02:21:52 p.m. »
skodafan30: nici una dintre ele.
Prima iese din discutie ptr ca drumul unde locuieste proprietarul e ca dupa razboi. Tu singur ai spus ca drumurile sunt groaznice, asa ca probabil stie el de ce o vinde...eu nu as lua o masina umblata pe astfel de drumuri.
Pe de alta parte, o masina noua e masina noua. Dar nici sa te indatorezi pana peste cap doar ca sa iti iei masina noua...Ajungi la 1300 ron/luna (rata+casco), ceea ce este mult. Iar la Porsche rata la casco nu va scadea pe parcursul celor 5 ani, chiar daca nu ai evenimente cu masina. Stiu pe cineva care a avut leasing la ei si, chiar si in anul 5, platea tot 85 euro/luna la casco (nu vroiau sa ii scada rata pe motiv ca asa e contractul initial si trebuie sa se respecte). Nu stiu acum cum o mai fi, dar sa te interesezi neaparat de acest aspect: daca cumperi masina cu credit de la Porsche si nu ai evenimente pe casco in primul an, iti scade rata de casco in anul 2, sau ramai tot cu 300 ron/luna?
Alt asptect: acesti 300 ron sunt cu TVA sau fara TVA? Ca daca mai pui si 19% TVA la ei, ajungi la rata de 357 RON/luna ...si sa platesti 5 ani banii astia la casco, e tare urat..

mi-a "soptit" o pasarica... o chestie foarte interesanta. important e sa platesc lunar creditul, (deci nu iau in leasing) si nu se intereseaza nimeni de casco. poti sa renunti dupa primele 3 luni... asa e ?

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1378 : August 14, 2017, 12:02:58 p.m. »
skodafan30: nici una dintre ele.
Prima iese din discutie ptr ca drumul unde locuieste proprietarul e ca dupa razboi. Tu singur ai spus ca drumurile sunt groaznice, asa ca probabil stie el de ce o vinde...eu nu as lua o masina umblata pe astfel de drumuri.
Pe de alta parte, o masina noua e masina noua. Dar nici sa te indatorezi pana peste cap doar ca sa iti iei masina noua...Ajungi la 1300 ron/luna (rata+casco), ceea ce este mult. Iar la Porsche rata la casco nu va scadea pe parcursul celor 5 ani, chiar daca nu ai evenimente cu masina. Stiu pe cineva care a avut leasing la ei si, chiar si in anul 5, platea tot 85 euro/luna la casco (nu vroiau sa ii scada rata pe motiv ca asa e contractul initial si trebuie sa se respecte). Nu stiu acum cum o mai fi, dar sa te interesezi neaparat de acest aspect: daca cumperi masina cu credit de la Porsche si nu ai evenimente pe casco in primul an, iti scade rata de casco in anul 2, sau ramai tot cu 300 ron/luna?
Alt asptect: acesti 300 ron sunt cu TVA sau fara TVA? Ca daca mai pui si 19% TVA la ei, ajungi la rata de 357 RON/luna ...si sa platesti 5 ani banii astia la casco, e tare urat..
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline skodafan30

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #1377 : August 14, 2017, 11:33:42 a.m. »
e un punct BUN de vedere... :)

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1376 : August 14, 2017, 11:02:59 a.m. »
Eu personal nu am făcut și n-am de gând sa fac credit pentru o mașină niciodată, indiferent de venitul pe care-l aveam. Psihiatric pur și simplu, fără vreo explicație mai obiectiva
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline skodafan30

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #1375 : August 14, 2017, 10:15:30 a.m. »
Stimati colegi de suferinta :)
va mai bat la cap cu o intrebare... foarte complicata pentru mine

am gasit o octavia din ian 2015, masina inca e in garantie 1an si jumatate, are 58.000km, elegance.
are in plus, scaune incalzite, senzori parcare spate, xenon adaptiv...proiectoare cornering, si cam atat am observat.
motor 1.6 tdi cutie manuala. sper sa o lase la 12.500

a 2-a optiune ar fi octavia NOUA, 0km. plusurile ar fi:
facelift-ul, imbunatatirile gen keyless entry & start (kessy), faruri / stopuri full led, iluminarea ambientala pe ornamentele usilor, rcd bolero de 8 inch, smartlink, plus faptul ca e o masina noua... garantie 4 ani full, si daca tot o iau noua, as putea sa pun si cutie DSG (cochetez cu 1.6 tdi sau 1.4 tsi)

daca iau masina noua, ma costa 19.400... (+1500 dobanda pe 5 ani la Porsche) deci ajung pe la 20.900 cu toate reducerile si discounturile.
daca mai pun si DSG pe ea.... deja pretul urca cu tot cu dobanda la 22.600

nu stiu sincer ce sa fac. imi place si varianta asta second hand, dar ma gandesc ca, avand in vedere ca nu se mai fac masinile de altadata... poti sa termini o masina in 50k km. nu stiu cum s-a mers cu ea, unde s-a mers cu ea, in ce regim de turatie, de protectie, si mai ales daca a fost alergata mult si in mediu urban, sau pe drumuri de pamant / tara, care e gradul de uzura.
ar fi aiurea sa ma apuc de schimbat articulatii, amortizoare, bucsi, planetare, capete de bara, bielete si altele... mai ales ca zona in care locuieste proprietarul n-a mai fost reparata de la razboi. soselele pe acolo sunt GROAZNICE.

pe scurt, pot s-o iau pe asta, sau pot sa mai dau o rata de vreo 950-1000 lei (+casco vreo 300 lei lunar) pentru una noua, pe urmatorii 5 ani (. dar acolo am garantie si siguranta ca o rulez cum si pe unde vreau eu, contra sumei de...75.000 lei - casco inclus)

Dati-mi va rog un sfat.... in 60mii km am sanse sa iau o masina buna, care sa ma mai tina pana la 150mii km fara prea multi bani bagati in ea sau.... sa iau noua ? avem un venit mediu spre decent...dar totusi o rata de 1300 lei lunar e un sacrificiu. daca voi considerati ca merita, chiar optez pentru nou !

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1374 : August 14, 2017, 10:13:15 a.m. »

Din ce am mai postat pe aici, problema mea cea mai mare cu Civic a fost cutia CVT. Nu stiu ce a fost in capul meu cand am luat masina aia cu CVT. Senzatia de "rubber band" e tot timpul prezenta, orice acceleratie se intampal cu o intarziere de 2 secunde si mi se pare ca omoara tot spiritul Honda despre care fanii marcii vorbesc.

1)aceiasi senzatie am avut-o si eu la cutia CVT de pe Mazda 6 cu motor 2.2diesel 175 CP. Desi motorul ala ar trebui sa fie f fasnet, cutia omoara tot spiritul...practic il aduce la nivelul vechii Octavia 1.4l 122 CP. Motorul nu are lag, e f silentios, dar degeaba apesi acceleratia: masina se misca cu o incetineala teribila.
2)cat despre counter-ul din ecu, si eu am asa ceva la masina din semnatura. Tine evidenta numarului de resoftari, si e lesne de consultat la reprezentanta. Daca eu am spre ex 5 interventii la soft, din care numai 4 sunt la reprezentanta, este clar ca una e neautorizata (posibil tuning) si am pierdut garantia motorului. Deci VAG avea asa ceva cel putin din 2010 cand a aparut Skoda 2 face-lift.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #1373 : August 13, 2017, 01:45:31 p.m. »
Iulian, felicitari pentru noua masina si mai ales pentru intrarea in clasa ei! :)

Asteptam cu interes pareri despre cum merge GTI-ul.

Ma bucur ca nu ai revenit la manuala. ;)
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1372 : August 12, 2017, 11:51:26 p.m. »
La Power-Box NU ai cum sa stii, din pacate.
Functia aceea de incrementare in ECU este disponibila DOAR la generatiile mai noi de masini...deci trebuie sapat si aflat la care anume...mai ales in State...eu unul nu am nici o idee in sensul asta.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #1371 : August 12, 2017, 05:55:09 p.m. »
..cred ca esti printre foarte putinele oameni de pe planeta care nu au cazut pe fata de o honda bine motorizata si chiar l-au schimbat repede repejor...

Dealerul asta VW avea 26 de honde in curte, mai noi si mai vechi care le-au luat la Buy-Back (cea mai noua era un Accord din 2017). Probabil si dealerul Honda are ceva VW-uri pe acolo.

Din ce am mai postat pe aici, problema mea cea mai mare cu Civic a fost cutia CVT. Nu stiu ce a fost in capul meu cand am luat masina aia cu CVT. Senzatia de "rubber band" e tot timpul prezenta, orice acceleratie se intampal cu o intarziere de 2 secunde si mi se pare ca omoara tot spiritul Honda despre care fanii marcii vorbesc.

Si individul de pe turatii.ro a facut test drive cu Civic atat manual cat si CVT si a remarcat cat de mare este diferenta si cat da mult transforma (in rau) cutia CVT acea masina.

Toti jurnalistii auto zic de nasoale de CVT si la un test-drive de 30 de minute nu am reusit prea multe sa vad. E una din greselile de baza pe care le poti face la un test-drive cu o masina noua: esti entuziasmat, e diferita fata de ce conduci acum si nu poti fi atent la toate aspectele (sau cel putin eu nu pot). Efectiv nu-mi placea comportamentul cu CVT si asta e principalul motiv pentru care am vrut altceva. (am fost la buy-back la Honda pentru Civic Si (varianta manuala 205CP) si n-au vrut sa-mi dea masina la test drive pentru ca nu eram sigur ca vreau sa o iau (nu vroiau sa adauge rulaj la masina))

Ca tot este vorba despre sfaturi de achizitie la mana a doua, m-am gandit si la masina SH. Aici in state este destul de puternic tuningul. Majoritatea care isi cumpara masini gen Focus ST, Golf GTI, Subaru WRX le tuneaza in diverse moduri si e destul de greu sa gasesc o masina stock.

Daca unul face un tuning la motor, sau mai rau, pune un powerbox si trage de masina aia 3 ani de zile si apoi revine la softul stock si o scoate la vanzare, cum poti afla rapid treaba asta? Am citit pe undeva ca exista un counter prin EPROM ce se incrementeaza cu fiecare scriere; dar power-box?

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1370 : August 12, 2017, 04:00:11 p.m. »
Welcome back. Recunosc ca m-ai uimit si pe mine, care nu am curaj sa imi schimb 1.2 tsi-ul.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #1369 : August 12, 2017, 03:23:15 p.m. »
si ai dat Buy Back la Honda? oaaauuuu asa schimbari faci de abia pot sa clipesc sub umbra la 35 de grade :))) . Bine ai revenit...cred ca esti printre foarte putinele oameni de pe planeta care nu au cazut pe fata de o honda bine motorizata si chiar l-au schimbat repede repejor....ca in rest numai hondisti care se jurau pe cruce cu sange am intalnit ca lor nu le mai trebuie altceva :)))  :032: . Suntem curiosi despre noua membra de familie :)  8-} <))
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1368 : August 12, 2017, 01:09:36 p.m. »
E rosie, are GTI toate rosii, ce mai - welcome back ! :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()