Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204399 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline viobr

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Gl
  • Mesaje postate: 166
  • Doar Inscris
  • Auto: superb2.0, 170 cp
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #827 : Noiembrie 03, 2014, 12:28:06 p.m. »
20.000 mii? una noua este 24 mii...asa ca...tot afara gasesc, dar sub 250 mii km nu am gasit...mai astept...ms de informatii!

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #826 : Noiembrie 03, 2014, 11:17:59 a.m. »
Masina pe care o cauti tu cred ca ai sanse mult mai mari sa o gasesti pe site-urile externe. Este cam varianta de top si nu stiu cati posesori din Romania au bifat toate acele optiuni.

DSG6 da, este mai riscant dar daca are schimbul de ulei facut la fiecare 60k, atunci riscurile sunt mai mici. Eventual poate prinzi o masina ce a venit cu 4 ani de garantie si poate mai prinzi cateva luni de garantie data de producator.

Pilot automat poti sa-ti pui ulterior, la fel si navigatie. Avand in vedere ca impozitul e acelasi atat la 170CP cat si la 140CP, eu as zice sa mergi pe 170CP daca gasesti unul bun.

Depinde si ce buget ai disponibil. Eu cred ca undeva la ~20.000Euro ai gasi cam ceea ce vrei tu. (cheltuieli inmatriculare, transport, o revizie (la DSG schimbul de ulei e ~250-300E), etc). Sper ca nu cauti ceva 200.000km+....

« Ultima Modificare: Noiembrie 03, 2014, 11:24:27 a.m. de iwolffy »

Offline viobr

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Gl
  • Mesaje postate: 166
  • Doar Inscris
  • Auto: superb2.0, 170 cp
« Răspuns #825 : Noiembrie 03, 2014, 09:06:46 a.m. »
Salutare!
Stimati posesori de superb 2, model fabricat dupa 2011, va rog sa ma ajutati cu sfaturi si sugestii obiective privind achizitonarea unui superb second hand fabricat dupa anul 2011. de ceva vreme urmaresc site-urile de vanzari auto si nu gasesc un superb care sa ma atraga efectiv...in poze arata superb si la fata locului dezamagire totala( tocite, mizerabile, zgariate de zici ca au transportat rozatoare in masini nu oameni), kilometrii "reali"...etc...Ce caut eu ca si motorizare/dotari: 2.0 tdi cr, dsg, 170 cp, piele, navi, incalzire scaune, pilot automat si cam atat... :D . am vazut cateva masini si de 140 cp, am mers f putin cu ele si nu pot sa imi fac o idee...ce motor e mai bun? se comporta la fel de bine in demaraje, depasiri in scurt ambele motorizari? este mai riscant un dsg decat o manuala sh? multumesc!!!

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #824 : Octombrie 29, 2014, 06:06:24 p.m. »
Si eu schimb filtre aer / polen /  combustibil la fiecare revizie de ex, si tot nu apar in sistem pt ca...m-ar costa mai mult sa le schimb oficial ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #823 : Octombrie 29, 2014, 04:31:40 p.m. »
Eu multe chestii d-astea le am doar în format electronic.  Dacă vreau un anumit model de filtru e foarte posibil să nu îl găsesc decât pe net (în general peste canal). Și nu ma duc la service pentru un schimb de filtru.
La prima revizie aia de la skoda nu mi-au schimbat filtrul de aer,  l-am schimbat singur când mi-am dat seama.  Însă nu apare nicăieri în bazele de date.

Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #822 : Octombrie 29, 2014, 03:50:01 p.m. »
Si eu tin nu unul, ci 4 dosare pline de facturi/devize/BF-uri...indubitabil ca nu isi poate pune nimeni nici un semn de intrebare :)
Apoi nu o fac pt altul, ci pt mine. Cand am o nedumerire, rasfoiesc si aflu ce si cand chiar eu ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #821 : Octombrie 29, 2014, 11:11:41 a.m. »
Nu-i fals tocmai pentru ca e o hârțoagă care nu se supune vreunui regim legal, deci nu inspira incredere daca nu are in spate facturi. Eu intotdeauna am tinut dosar cu facturi pentru fiecare masina, nu mi se pare asa de greu de pastrat niste documente in ordine; la urma urmei sunt cateva intr-un an. Cand a  fost sa vand o masina am dat-o cu tot cu hartii. Nu cred c-am facut cuiva o impresie proasta cu asta..

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #820 : Octombrie 29, 2014, 09:50:21 a.m. »
Dupa mine, categoric nu!
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #819 : Octombrie 29, 2014, 09:34:45 a.m. »
Eu nu-mi fac toate reviziile la Skoda. La mine reviziile sunt la 2 ani/30kkm, iar eu fac si schimburi de ulei si filtre "intermediare" in afara retelei. Cele obligatorii sunt facute la Skoda, insa nu si cele suplimentare, pe alea mi le fac unde vreau eu (adica unde pot vedea ce fac aia cu masina).
Daca mi le notez pe toate in carnetul de intretinere, si nu apar in baza de date de la skoda, inseamna ca e fals?
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #818 : Octombrie 29, 2014, 07:49:35 a.m. »
La vanzare sau cumparare este important sa poti oferi sau primi o inregistrare credibila a reviziilor. Facturile pastrate sunt cele mai clare si bune dovezi. Carnetul de service clasic e usor de masluit. La Mazda de exemplu exista carnet electronic de service (DSR-Digital Service Recorder), evidenta se tine intr-o baza de date electronica care cu greu ar putea fi falsificata, nu trece prin mainile oricui. Oricand se poate obtine o foaie cu info privind reviziile facute in serviceurile lor autorizate.
Chiar sunt posesori de auto care sa tina facturile de la interventiile din service?
Poate 10 %, dar nu cred intr-un procentaj asa mare.
Consider ca sunt multe alte criterii dupa care sa cumperi o masina SH, nu istoricul reviziilor.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3201
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #817 : Octombrie 28, 2014, 07:20:29 p.m. »
pai oare la skoda in reprezentanta poate modifica cineva istoricul?

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #816 : Octombrie 28, 2014, 06:38:41 p.m. »
La vanzare sau cumparare este important sa poti oferi sau primi o inregistrare credibila a reviziilor. Facturile pastrate sunt cele mai clare si bune dovezi. Carnetul de service clasic e usor de masluit. La Mazda de exemplu exista carnet electronic de service (DSR-Digital Service Recorder), evidenta se tine intr-o baza de date electronica care cu greu ar putea fi falsificata, nu trece prin mainile oricui. Oricand se poate obtine o foaie cu info privind reviziile facute in serviceurile lor autorizate.

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 672
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
« Răspuns #815 : Octombrie 28, 2014, 05:48:23 p.m. »
Ca sa vedeti cam cat "valoreaza" o carte service... cei care inca mai credeti ca toti vanzatorii sunt cinstiti iar cei care cumpara masini fara carte sunt fraieri.
Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #814 : Octombrie 28, 2014, 03:50:26 p.m. »
Azi in timp ce cautam cu Gogu un baiet care sa se priceapa la insonorizat cutii de conserva (ma intereseaza pentru Citronel) am dat peste un anunt, cu unul care vinde carnete de intretinere. 25€ pachetul de 12 bucati. Probabil, negociabil...
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Aliskoda

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Targoviste
  • Mesaje postate: 246
  • In crestere...
  • Auto: Skoda Octavia 1.6 BFQ
« Răspuns #813 : Octombrie 13, 2014, 10:28:29 a.m. »
Va multumesc mult pentru ajutor, apreciez! Tocmai de aceea am scris aici sa aflu si parerile voastre inainte sa ma bag in ceva aiurea.
Cred ca nu ma mai grabesc, o sa mai astept putin si plec iar in DE si daca tot o sa fiu acolo, caut si ceva mai nou. Probabil Octavia 2.
Va salut, cu respect!

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()