Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 203924 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #47 : Noiembrie 23, 2010, 02:28:52 p.m. »
Ma rog... ai scris mult, dar si cu multe expresii care lasa de dorit... : care duce mai mult? loganul cu nu stiu cati km sau octavia 2 cu nu stiu cati km? =))
 Iti place loganul ? foarte bine. Si eu am avut logan. Orice masina de pe piata duce...daca nu-ti bati joc de ea.
Vrei confort, siguranta, renume, marca, performante, ALTCEVA, dar si putin mai scump de intretinut, sti ce sa alegi!!!!!!!!!!!!! B-)
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #46 : Noiembrie 23, 2010, 02:19:29 p.m. »
Pentru logan mcv incearca pe forumul logan club :D
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline Frozenminds

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #45 : Noiembrie 23, 2010, 02:12:52 p.m. »
Buna ziua,

De ceva timp tot caut pe internet informatii si preturi pt cateva modele de masini.
Am restrans aria de cautare la Octavia si Logan MCV. De Scout, Yeti sau SUV-uri nu am bani.

Avand in vedere ca fac pe an undeva la 20.000-30.000 km, cred ca mai bine se potriveste un diesel. Aproape in fiecare weekend merg la munte, si de foarte multe ori trec pe niste drumuri nu tocmai bune, noroi, gropi, bolovani. Deci as avea nevoie de o garda la sol cat mai ridicata si o masina rezistenta. Deocamdata conduc un Logan de firma care se comporta f bine pe astfel de drumuri, doar ca pe sosea la putina viteza cam lasa de dorit stabilitatea. Nici la securitate nu sta prea bine Dacia, dar e mai ieftina.

Totusi, imi place foarte mult Loganul MCV, si as cauta unul cu 4 airbag-uri daca gasesc. Mai mult imi place Octavia. Portbagajul e mare imi ajunge, mai pun niste bare deasupra pt biciclete si e super. Neaparat trebuie sa fie cu pachet de drumuri grele.

Mentionez, ca oricare masina ar fi, o cumpar second si pretul maxim cu tot cu inscriere, RAR, etc sa se incadreze in 8000 Euro. Si in principiu nici nu am de gand sa o schimb in urmatorii 5 ani.

Voi ce ziceti, la astfel de drumuri e mai buna Octavia Tour decat Octavia 2? Din cate am citit, Tour-ul ar fi mai fiabil. Am gasit cateva Octavia Tour cu motor de 1.9 TDI, pana in 6500 Euro si in jur de 150.000 km. Pot sa iau una si cu km mai multi?
Chiar si o Octavia 2 de la o familie de pensionari care s-au mutat in Ungaria si vor sa scape de masina. E la 5800 Euro si are la bord 180.000 km. Ei sunt dispusi sa vina pana in Romania, undeva pe langa granita in caz ca ma hotarasc pt masina. Arata ceva mai bine, dar parca nu imi inspira atata rezistenta ca si modelul mai vechi.
Ar merita Octavia cu 4x4? Sincer nu stiu cat de mult as avea nevoie de acea tractiune integrala, stiu ca e buna in curbe si mai stabila dar are si consum mai mare parca si costa ceva mai mult (7000 Euro?).

Am tot cautat, si am intrebat mai multi posesori de Octavia Tour, care este garda la sol cu pachet de drumuri grele din fabricatie. Raspunsurile variaza foarte mult, puteti voi sa-mi spuneti? Dar la Octavia 2 cu PDG?

Stiu ca sunt pe un forum al clubului de Skoda, dar de Logan MCV ce parere aveti? Acesta l-as gasi la maxim 70.000 km si cam 6000 Euro. Nu am condus Octavia inca sa stiu care e diferenta, dar am condus alte masini straine multe (307, A4, Golf 5, Passat, S40, Free Lander, seria 3 si 5, etc) sa stiu ca este o mare diferenta intre Dacia si altceva. Cu toate ca mie imi place Loganul mult si conduc unul de firma de 1 an si in 35.000 km nu am avut nici cea mai mica problema. Credeti ca un Logan de 50-60-70.000 km duce mai mult decat Octavia de la 150.000 (sau peste)?

Multumesc anticipat!

Offline nicu

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 520
« Răspuns #44 : Iunie 03, 2010, 06:48:47 p.m. »
In conditii de trafic aglomerat(vezi Bucuresti) si cu talpa ceva mai grea, RS 2.0 benzina nu scade sub 16% !
Si cand spun asta nu spun ca sa ma aflu in treaba, pot chiar  dovedi !
In conditii de trafic aglomerat 2.0 TDI(din semnatura) consuma 10 - 11 % ! deci benzinarul nu o sa consume niciodata asa putin !
BMW 530xD 240CP
Vectra C GTS 150CP

Offline Solozaur

• Doar inscris
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 3
  • Auto: Pejos
« Răspuns #43 : Iunie 03, 2010, 02:50:23 p.m. »
De consum nu imi fac mari griji, am un prieten care are Scirocco 2.0 @ 200cai si mi-a zis ca daca merge la consum a scos si 7-8, iar in conditii de traffic aglomerat  scoate 12-13. Eu pana acum am condus un Cielo care imi consuma 12 mediu in oras ..deci cred ca n-o sa ma deranjeze consumul atata timp cat am sa am si performanta  :039:
Iar Diesel-ul nu imi place deloc! nu suport sunetul ala, in ultimele luni am condus un Passat TDI 136 cai si nici acum nu m-am obisnuit cu sunetul.

La ce ar mai trebui sa fiu atent cand ma duc sa o vad?

Offline kataleen07

• Junior
  • *
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 23
  • Auto: 1.8TSI
« Răspuns #42 : Iunie 03, 2010, 07:46:02 a.m. »
Pretule este corect,dar cum spune un coleg mai sus informeaza-te inainte despre cat  consuma.Diferenta de bani pana la un RS diesel o sa o dai pe benzina intr-un an.Bafta la cumparare.

Offline kamikazze

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 342
  • Auto: Octavia 2 - 1.6 TDI
« Răspuns #41 : Iunie 03, 2010, 12:33:54 a.m. »
Salutare,

Masina arata foarte bine atat la interior cat si la exterior, nu pare sa fie revopsita sau ceva.

Nu te lua dupa aparente ca un polish si o lustruire interioara sunt la indemana oricui. Verific-o la reprezentanta si fi pregatit pt un consum sanatos :).
Skoda Octavia 2 FL - 1.6 TDI CR, Business++

Offline Harlequin

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
« Răspuns #40 : Iunie 03, 2010, 12:30:31 a.m. »
Si nu uita sa intrebi pe careva priceput si sincer (nu pe proprietar  :D )  cat papa un benzinar de 2l si apoi mai vorbim daca esti dispus sa dai 11k...  :71:

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #39 : Iunie 02, 2010, 08:55:11 p.m. »
:)) n am zis sa te uiti tu sub ea .. te duci la o reprezentanta si ceri istoricul masinii si o verificare. injur de 100-200 ron. suna si intreaba.
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline Ioan

• Gold member
  • Locaţia: Hunedoara
  • Mesaje postate: 666
  • Auto: 1.9 TDI (BXE)
« Răspuns #38 : Iunie 02, 2010, 08:41:17 p.m. »
Nu vad de ce nu te-ar lasa proprietarul sa mergi cu ea la service pentru o verificare. Daca nu vrea inseamna ca are ceva de ascuns...
Skoda Octavia 1.9 TDI (BXE) Elegance 2008

Offline Solozaur

• Doar inscris
« Răspuns #37 : Iunie 02, 2010, 07:48:00 p.m. »
Pai am mai cautat alte anunturi pentru Skoda Octavia 2 si nu gasesc nimic care sa se apropie macar ca dotari de asta si sa fie in segmentul 11k

Cu urcatul pe ramba nu prea vad cum am sa pot face asta - anuntul este din alta localitate, eu personal nu ma pricep asa de bine la mecanica si nici nu am pe nimeni care sa se priceapa. Daca ma duc acolo nu stiu daca o sa am optiunea sa o duc la un service sa o verific.

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #36 : Iunie 02, 2010, 07:39:40 p.m. »
O urci pe rampa si vezi daca e ok ..ce e asa greu.
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline Ioan

• Gold member
  • Locaţia: Hunedoara
  • Mesaje postate: 666
  • Auto: 1.9 TDI (BXE)
« Răspuns #35 : Iunie 02, 2010, 05:22:08 p.m. »
De ce sa fie prea mic pretul ? In perioada asta masinile SH sunt foarte ieftine...
Skoda Octavia 1.9 TDI (BXE) Elegance 2008

Offline Solozaur

• Doar inscris
« Răspuns #34 : Iunie 02, 2010, 05:16:42 p.m. »
Salutare,

De cateva saptamani caut sa imi cumpar o masina pana in 10.000eu si am dat peste o oferta care mi se pare prea buna ca sa fie adevara, asa ca cer o parere de la voi:

Skoda Octavia 2 RS

Carte service
An fabricatie: 2006, 77,700 km
Transmisie: manuala
Putere: 200 CP (147   kW), Cilindree: 1984 cm³, Emisii CO2: 190, Euro: euro4, benzinaABS, tapiserie piele, jante aliaj,   sistem navigatie, controlul tractiunii, xenon,   scaune incalzite, senzori ploaie, ESP, proiectoare ceata, senzori   parcare Oglinzi incalzite si heliomate, Dublu climatronic, Volan imbracat in   piele, Magazie CD-uri, Sistem navigatie, 10 Airbag-uri

Pretul este de 11.000eu

Masina arata foarte bine atat la interior cat si la exterior, nu pare sa fie revopsita sau ceva.

Ce parere aveti? mie mi se pare super ok pentru pretul asta, chiar prea mic si mi-e frica sa nu aiba ascunsa vreo problema majora.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #33 : Ianuarie 03, 2010, 10:27:46 p.m. »
Berlina vei gasi numai 1.8T si doar 2002-2003, daca vrei 1.9TDI doar combi exista.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()