Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 203955 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #152 : Iulie 13, 2012, 07:27:51 a.m. »
Stii cumva si ce putere are acum dupa tuning ?

Offline Dinu7

• Doar inscris
  • Locaţia: Rm.Valcea
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia Rs
« Răspuns #151 : Iulie 13, 2012, 01:43:08 a.m. »
         In primul rand ma bucur sa dau de un forum atat de bine organizat si cu membrii atat de devotati forumului. Intentionez sa fac un drum pana in Pitesti pentru a vedea aceast RS, pe care il urmaresc de mult. Nu va cer decat o parere in urma  celor prezentate in anunt.  La inceput a fost 13500 Euro, a mai lasat 1000.
         Sper sa nu fac vreo boacana postand anunt autovit: http://www.autovit. ro/skoda-octavia-C24095916.html
 Multumesc si astept cu mare interes opiniile dumneavoastra.

« Ultima Modificare: Iulie 13, 2012, 07:21:37 a.m. de corin »

Offline cristi.m

• Doar inscris
  • Locaţia: Piatra Neamt
  • Mesaje postate: 4
  • Doar Inscris
  • Auto: Logan 1.6 Mpi
« Răspuns #150 : Iulie 07, 2012, 07:17:50 p.m. »
Ei..uite asta e...ai pus punctul pe I...ce inseamna intretinere la o Skoda..diesel?! Ca tinand cont ca voi face o rata pe o astfel de masina, trebuie sa ma gandesc ca odata la 6-8 luni, trebuie revizie.
Cat despre airbaguri........poti sa ai cat de multe....daca ai zile de la dumnezeu......stiu cazuri in care a murit, si cazuri in care nu a avut nici pe dracu..dar masina varza.....
La stilul de condus...inca sunt tanar (30de ani)...dar merg temperat, decat s-a marit familia. Nu ma mai enervez asa repede, dar mai am momente cand sar calul....asta in situatiile in care ma grabesc....serios.
Acu ma gandesc, daca pot face o polita Casco......si ce conditii ar trebui indeplinite.
Oricum, am indoieli in a achizitiona o masina sh.......dar imi trebuie o schimbare, si pt toate exista un inceput.

Evita in viitor sa mai folosesti atatea puncte!
« Ultima Modificare: Iulie 07, 2012, 08:09:32 p.m. de FDR »

Offline Baiaverde

• Junior
  • *
  • Locaţia: Poiana
  • Mesaje postate: 57
  • Auto: Octavia1 1.9 TDI
« Răspuns #149 : Iulie 07, 2012, 05:39:17 p.m. »
Sa tii cont ca Skoda nu este o masina usor de intretinut chiar daca o vei cumpara de la cineva care a super intretinut-o.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #148 : Iulie 07, 2012, 01:02:18 p.m. »
De acord si cu asta, dar mai bine si-si :)
Si asa revin la ce spuneam mai devreme: mai ai de bagat bani in masina SH dupa ce o iei, eu de exemplu i-am luat 9 anvelope noi de cand am luat-o (5 de iarna si 4 vara, toate Continental).
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #147 : Iulie 07, 2012, 12:57:51 p.m. »
Decat ESP si airbaguri, mai bine pneuri bune. Exista destul care vor o groaza de abrevieri d-astea care costa cateva sute bune de euro insa cand e vorba de pneuri cumpara pocnitori made in vapor ca sunt cu 50 roni mai ieftine.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #146 : Iulie 07, 2012, 12:39:03 p.m. »

Poti sa alegi masina si cu 20 de airbag-uri si 3 ESP-uri + inca nu stiu cate CASCO. Cand este sa fie....este cu sau fara voia ta...
De acord ca se poate intampla orice, dar daca putem sa reducem riscurile, de ce nu? Altfel se cheama ca ne lasam in voia sortii :)

Offline Baiaverde

• Junior
  • *
« Răspuns #145 : Iulie 07, 2012, 12:31:33 p.m. »
6 airbag-uri si ESP.

Poti sa alegi masina si cu 20 de airbag-uri si 3 ESP-uri + inca nu stiu cate CASCO. Cand este sa fie....este cu sau fara voia ta. Gandeste-te la stilul tau de a conduce, de a te manifesta in trafic, de personalitatea ta. Daca gasesti o masina cu multe dotari, nu ezita sa o cumperi. In  caz ca are mai putine dotari, tu hotarasti.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #144 : Iulie 07, 2012, 12:06:41 p.m. »
Andrei, eu nu sunt de acord cu tine si as alege exact invers :) Daca 20-30-50 CP mai poti pune ulterior, ESP si airbag-uri nu. Eu asa vad lucrurile.
In cazul de fata, 1.9 TDI nu este submotorizata si se mai poate creste puterea la nevoie.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #143 : Iulie 07, 2012, 12:03:51 p.m. »
Puncte si puncte de vedere...de acord de astfel cu ff..., insa daca esti in situatia financiara ca ai de ales intre o masina submotorizata dar cu ESP si 6-8-10 airbaguri, sau intre una corect sau bine motorizata dar cu mai putine airbaguri si eventual fara ESP eu personal as alege cel din urma fara doar si poate!!!! De fapt aleg un risc calculat pentru o placere ce o simt de fiecare data cand ma sui in masina. Insa la consumari si cei care merg mai tot timpul in coloane cu 80-110 km/h alegera este unanima: echipare cat mai buna, puterea motorului pe locul 2.
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #142 : Iulie 07, 2012, 11:57:03 a.m. »
Deocamdata ESP-ul nu-l consider mare sfaraiala..sincer....
E suficient sa te salveze o data si apoi iti vei schimba parerea. Daca nu ai avut nevoie de el pana acum, asta nu inseamna ca va fi la fel si de acum incolo (nu doresc nimanui sa aiba nevoie de el). Eu iti recomand (ca si alti colegi de forum) sa incepi cautarea cu doua lucruri esentiale: 6 airbag-uri si ESP.

Offline Baiaverde

• Junior
  • *
« Răspuns #141 : Iulie 07, 2012, 09:02:44 a.m. »
Este clar ca orice imbunatatire adusa unei masini, cu precadere la siguranta pasagerilor este binevenita. Insa indiferent de imbunatatirele pe care le are un autoturism, poti fi salvat sau nu doar de destinul tau la care se adauga si conduita ta in trafic.

Tu stii cel mai bine ce iti doresti. Fiecare ar vrea o masina cu toate dotarile la preturi mici. Masinile nu sunt scumpe, nu avem noi bani. Aici este problema.

Offline mihaydom

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 272
  • Auto: O2 FL,1.2 TSI.
« Răspuns #140 : Iulie 07, 2012, 07:04:58 a.m. »
eu consider ca tot ce tine de capitolul siguranta trebuie luat in considerare ,pana nu te lovesti de situati limita nu ai de unde sa sti ce poate face esp-ul..sunt destule filumete pe net ,dar parerea mea este sa iei in considerare airbag-urile ,si toate celelate sisteme de siguranta pe care skoda le poate oferi  ;)
Octavia 2 facelift ,1.2 tsi Black

Offline Tytel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Marghita, Bihor
  • Mesaje postate: 256
  • Seat enjoyneering®
  • Auto: Seat Exeo 1.8 TSI
« Răspuns #139 : Iulie 07, 2012, 06:47:02 a.m. »
Eu nu as da voie la o masina sa iasa din fabrica fara ESP. Pe mine m-a salvat de doua, o data intr-o curba cu polei, mi-a fugit spatele, am simtit clar cum imi redreseaza masina ESP-ul si am trecut cam la 30 cm (aproximativ) de parapetul din dreapta, viteza avuta era aprox. 40,45 km/h.
A doua situatie, depaseam o Dacia Solenza care avea in fata un Tir, drum drept european, vizibilitate perfecta, vit. de deplasare a tirului si daciei undevape la 85/90 km/h.Ma asigur,semnalizes si intru in depasirea daciei prima data, cand sunt aproape paralel cu ea, intra si dacia in depasirea tirului fara sa ma vada.Trag de volan stanga, moment in care am prins griblura de pe margnea soselei si imi intra ESP-ul.
Seat Exeo 1.8 TSI 120 CP/88 KW
             enjoyneering

Offline cristi.m

• Doar inscris
  • Locaţia: Piatra Neamt
  • Mesaje postate: 4
  • Doar Inscris
  • Auto: Logan 1.6 Mpi
« Răspuns #138 : Iulie 06, 2012, 11:58:48 p.m. »
Deocamdata ESP-ul nu-l consider mare sfaraiala..sincer. Cum am mers si pana acuma faa el.......dar clima si xenonul..da isi merita banii. Lucruri testate.  Nu m-ar deranja sa am si ESP....dar cum spuneam. nu ma omor deocamdata dupa el. N-a, poate nu-l cunosc eu, si nu am avut situatii in care sa imi foloseasca...desi pe merturile de la fosta firma...sigur aveau si ESP.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()