Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204080 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #212 : Septembrie 26, 2012, 02:18:49 p.m. »
Clio ce motor are? Banuiesc ca de 1,4l...
Este varianta bicorp sau Symbol?
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline LauCalin

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 17
  • Doar Inscris
  • Auto: VW New Beetle 1.4
« Răspuns #211 : Septembrie 26, 2012, 12:07:07 a.m. »
E tot versiunea de baza cu motor de 1.25. Masina va fi folosita preponderent in Bucuresti, adica 90-95% si voi face mai putin de 10000 de km/an. Cred ca undeva in jur de 8000 de km. Cel putin cu Beetle-ul nu fac mai mult.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #210 : Septembrie 25, 2012, 09:51:00 p.m. »
Ce motor are Fiesta?
L.E.: Cat de mult ai de gand sa mergi cu masina si unde (oras / extra-urban)?
« Ultima Modificare: Septembrie 25, 2012, 09:54:36 p.m. de ff_2004_06 »
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline LauCalin

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #209 : Septembrie 25, 2012, 08:14:26 p.m. »
laucalin:

evita fabia 1.2 daca poti lua 1.4 sau tdi ar fi muuult mai ok

cat despre ford sau clio uita de ele. nu pentru ca e forum monomarca ci pt ca fordul este f dreu de diagnosticat si clio se dezmembreaza tot in mers daca dai in vreo groapa.

Pai in cazul asta nu pot sa-mi iau nicio masina...
Am zis sa va las pe voi sa vorbiti de 1.2 de la VAG. Nici eu nu am o parere prea buna, iar singurul avantaj clar ar fi faptul ca Fabia e break si are portbagajul enorm. In rest... nu stiu ce sa zic. O fi masina rezistenta, dar daca "baza" iti face figuri...
Deocamdata mizez pe Ford dintre cele 3, apoi ar fi Clio si Fabia in ordinea asta. Faceti-ma sa ma razgandesc (chiar as vrea sa ma motive) insa la cate am citit despre acest motor, mai greu. Totusi, mi se pare exagerat sa aiba atatea probleme.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #208 : Septembrie 25, 2012, 03:02:01 p.m. »
...
cat despre ford sau clio uita de ele. nu pentru ca e forum monomarca ci pt ca fordul este f dreu de diagnosticat ...
Pana nu demult eram de acord cu tine (Ford e de evitat). Insa am o Fiesta 1.4 TDCi in familie care n-a avut si nici acum nu are o viata usoara, dar e pe la 150 000 de km (facuti in ~5 ani) si nu a avut probleme mari (doar ceva care s-a rezolvat in garantie, nu mai tin minte exact ce), inca se tine bine, e silentioasa si destul de sprintena.
Am condus insa o perioada scurta o Fiesta 1.3 pe benzina si era incredibil de lenesa.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #207 : Septembrie 25, 2012, 02:49:49 p.m. »
Clio Bicorp nu se dezmembreaza asa de usor...bineinteles ca nu e ca si Golf-ul, dar nu e chiar asa de prost inchegat.
Fabia second hand cu motor 1,4 mpi are cumnatul....dar de putina vreme. Nu e motorul vioi, dar e un motor fiabil.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #206 : Septembrie 25, 2012, 10:38:34 a.m. »
laucalin:

evita fabia 1.2 daca poti lua 1.4 sau tdi ar fi muuult mai ok

cat despre ford sau clio uita de ele. nu pentru ca e forum monomarca ci pt ca fordul este f dreu de diagnosticat si clio se dezmembreaza tot in mers daca dai in vreo groapa.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #205 : Septembrie 25, 2012, 10:10:28 a.m. »
eu am avut Clio Symbol vreo 8 ani de zile. Nu te baga la Symbol, dupa 4-5 ani incep problemele, chiar mari (caseta de directie, pompa de servo, ambreiajul-acestea trebuie schimbate). Daca e vorba de Clio bicorp, e deja simtitor mai bun, dar ambreiajul tot tr sa il schimbi (e pe cablu, si caraie ).

Offline LauCalin

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #204 : Septembrie 25, 2012, 09:48:51 a.m. »
Pai fiind pe un forum monomarca m-am gandit ca nu prea se poate. Acum daca se poate si puteti sa-mi spuneti cateva cuvinte si despre ele, mi-ar prinde bine. :)

De Clio si Fiesta am intrebat si prin alte parti.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #203 : Septembrie 25, 2012, 09:42:02 a.m. »
Si de Clio si Fiesta nu intrebi? te intereseaza numai Fabia?

Offline LauCalin

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #202 : Septembrie 25, 2012, 12:12:29 a.m. »
Buna seara si bine v-am gasit!
Inainte de toate as vrea sa precizez ca iau in considerare orice parere, fie ca posesorii au Fabia hatchback sau break, pentru ca e vorba de pareri general valabile.
Desi detin un VW New Beetle, mi s-a facut o oferta foarte buna la o Fabia Break 1.2 HTP. Ideea este ca masina are un pret muuult sub pretul pietei si este masina unei comapanii care luna viitoare isi schimba toata flota. Masina are 4 ani, undeva in jur de 125000 de km si toate reviziile sunt efectuate la timp in reteaua de dealeri Skoda.
Nu cunosc prea bine Fabia break, asa ca as avea cateva intrebari daca sunteti amabili:
1. Care e treaba cu acest motor? Se zvoneste ca nu ar fi unul prea bun si sensibil la benzina. Ati avut ceva probleme cu el?
2. Masina va fi folosita 90-95% in Bucuresti. Motiv pentru care va intreb si ce consum aveti. Nu va intreb de demaraj si viteza maxima pentru ca mi se pare lipsa de bun simt pentru un asemenea motoras.
3.Cam ce probleme ati avut in km pe care i-ati parcurs si cum a fost intretinerea masinii per total pana acum.
4. Regretati ca ati ales acest motor? Desi aici presimt ca veti spune in cor un "nu" hotarat pentru ca totusi suntem pe un forum monomarca :))

Am mai deschis acest subiect si pe alte doua forumuri pentru ca oferta este foarte limitata. Asa cum am zis este vorba de niste conditii deosebite si de doar cateva modele (nu stiu daca e tocmai ok dar va zic ca ar mai fi vorba de Ford Fiesta si Renault Clio, ambele cam in aceleasi conditii: 125000 km, 4 ani). Nu sunt nebun sa spun ca e o masina proasta daca se arde un bec, pica un rulment sau bucsele... ma refer la cazuri grave, gen sistem de injectie picat, parte elecrica problematica, cutie de viteze picata... Ma astept sa bag ceva bani in ea, mai ales ca a fost a unei firme. Sper doar sa nu fie "tocator de bani".
In speranta ca nu v-am plictisit cu acest topic, astept orice parere din partea voastra. Indiferent de opinie pentru mine poate insemna mult, pentru ca niciun clasament de fiabilitate nu se compara cu parerea posesorilor.
Multumesc,
O seara buna! :)

Offline DragosM

• Gold member
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #201 : Septembrie 24, 2012, 09:38:46 p.m. »

Incredere sa nu ai in nimeni cand vine vorba de masini :) parerea mea si il sustin pe  @vizitator

Cred ca la cat este benzina nu se merita 1.8 nu vreau sa zic ca masina nu este buna. Tata are un Opel Astra G din 1998 are 170000km si masina inca merge perfect si a schimbat la ea foarte putine piese :) masina inca are motorul 100% original :)

Acum ramane la decizia ta. Oricum 3000Euro eu zic ca este bine mai ales daca are tot functional pe ea si dupa ce verifici tot rezulta ca este ok.
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline Baiaverde

• Junior
  • *
  • Locaţia: Poiana
  • Mesaje postate: 57
  • Auto: Octavia1 1.9 TDI
« Răspuns #200 : Septembrie 24, 2012, 05:03:56 p.m. »
cam mult 3300 pt o masina de 14 ani mai ales ca e un motor cu consum maricel!

:)) cam mult auzi! Un Tico este 1000 E si o Skoda 3000 este mult.
@Landser tu daca ai fi avut masina aceasta cu cat ti-ai fi dorit sa o vinzi? De curiozitate intreb.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #199 : Septembrie 24, 2012, 03:24:43 p.m. »
Il cunosc pe proprietar, nu cred ca se pune problema de manarii...

In materie de furat sa nu subestimezi pe nimeni (zicala americana)
Eu zic sa obtii seria VIN a masinii, apoi sa verifici la reprezentanta toate interventiile pe care le-a suferit masina in reprezentantele Skoda. Apoi se face un test de verificare fizica a masinii intr-o reprezentanta Skoda, si, in functie de probleme, iei o decizie.
Parerea mea e ca nu merita o masina de 14 ani (daca te intereseaza parerea mea). Nu uita ca nu o mai vinzi ever, pt ca se (re)introduce taxa de prima inmatriculare la masinile second hand, incepand cu ian 2013.
Deci daca o iei pe asta, mergi cu ea pana o casezi.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #198 : Septembrie 24, 2012, 03:11:25 p.m. »
Masina la origine e f buna. Ti-am raspuns la PM, astept detalii.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()